Dodaj do ulubionych

drętwienie ręki

14.11.15, 10:26

Od paru dni drętwieje mi prawa ręka, zwłaszcza w nocy, ale dzisiaj trzema mnie na razie cały czas, nie wiem od czego to, jest to nie przyjemne i denerwujące odczucie. Mam bobasa który waży 9 kg no i noszę ten ciężarek często właśnie na prawym boku-prawą ręką, czy to może być powód?
Obserwuj wątek
    • fredzia-33 Re: drętwienie ręki 14.11.15, 10:34
      a nie masz bardzo twardego materaca w łóżku?
    • ogni_speranza Re: drętwienie ręki 14.11.15, 10:40
      przejdź się do dobrego masażysty-rehabilitanta na masaż kręgosłupa i obręczy barkowej
      niech ci poustawia kosteczki tak jak mają być

noś dzieciaka zamiennie na obu rękach, albo nosidełko jakieś, jak jakąś część ciała obciążasz bardziej to zawsze się bardziej zużyje albo się ścięgno "zapali"

doraźnie niech ci mężu natrze bark maścią przeciwbólową
    • iii10 Re: drętwienie ręki 14.11.15, 11:36
      fredzia-33 na materacu tym samym śpię od 4 lat i nigdy nic takiego mi się nie działo no i twardy też zbyt nie jest.
    • setia Re: drętwienie ręki 14.11.15, 11:45
      Też tak miewam, lekarz obwinia za to kręgosłup szyjny.
    • bachula_gr Re: drętwienie ręki 14.11.15, 14:25
      ...albo zespol ciesni (nad)garstka, czesta przypadlosc mlodych matek, zwlaszcza jesli ie przy parciu przykladaly bardzo... neurolog po kilku prostych testach wyklucza lub potwierdza
      • iii10 Re: drętwienie ręki 14.11.15, 15:01
        bachula_gr ale przy tej cieśni to cała ręka drętwieje aż do barku ?
        • bachula_gr Re: drętwienie ręki 14.11.15, 15:47
          Mi dretwiala do lokcia wlacznie, glownie noca. Prawa mam zoperowana, lewa zakwalifikowana do zabiegu ale sie nie decyduje (nie uyzwam tak intensywnie jak prawa wink a i chirurg-operator w tzw miedzyczasie zszedl na zawal crying)
          • mysz1978 Re: drętwienie ręki 14.11.15, 16:01
            mialam to - wystarczylo ze troche ograncizylam dzialalnosc komputerowa a odpuscilo wink Teraz jak mam lekkie objawy to staram sie gimnastykowac te reke jakos i nie jest zle. No ale u mnei to raczej na pewno kregoslup uncertain
    • aneta-skarpeta Re: drętwienie ręki 14.11.15, 15:12
      mojemu mężowi drętwiała jedna ręka, terz drętwieje druga także
      robił badania, wyszły problemy z nerwem łokciowym, dostawał serie zastrzyków... w przychodni przypadkowo spotkał pielęgniarkę, która miała taki sam problem, także w obu rękach i musiała mieć operację, ale po niej wszystko było dobrze

więc lepiej to sprawdź, żeby nie było za późno bo mój mąz parę miesięcy to sobie przechodził i było tylko gorzej
      • aneta-skarpeta Re: drętwienie ręki 14.11.15, 15:13
        nie terz, tylko teraz

piszę, żeby Rosa się nie czepiałatongue_out

beataj1, ale nie tylko o sobiewink
        "Mam za to dużo średnio jędrnego cellulitu - wychodzę z założenia że mniej się rzuca w oczy jak jest wszędzie"
        • alfa36 Re: drętwienie ręki 02.03.16, 22:35
          Rehabilituję rękę po złamaniu i prawdopodobnie przeciążenie spowodowało podrażnienie nerwu łokciowego. Dziś już nie ćwiczyłam. Rehabilitantka kazała chłodzić łokieć. Boję się już cokolwiek robić tą ręką. Mija to? Czy czeka mnie kolejny zabieg?
    • ichi51e Re: drętwienie ręki 02.03.16, 22:38
      A jak u ciebie ze szczepieniem na tezec? Moze tez bin c od jednej pozycji nerwobol
    • aquella Re: drętwienie ręki 03.03.16, 00:06
      miałam to samo przy małym dziecku z tym, że ja mam lekką dyskopatię w odcinku miedzyłopatkowym do tego przykurczałam w nocy rękę jak spałam obok dziecka a nie widziało mi się wstawanie nocne na cycka. Przejdź się do kogoś od kręgosłupa, powinien pokazać jak ćwiczyć sobie w domu lub stwierdzi
      • aquella Re: drętwienie ręki 03.03.16, 00:16
        jakąś inną przyczynę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka