Dodaj do ulubionych

zdjęcia ofiar

15.11.15, 20:57
młodzi ludzie sad
www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/france/11996771/Paris-terror-attacks-rechercheParis-the-victims-stories-in-pictures.html?frame=3501443
Obserwuj wątek
    • ogni_speranza Re: zdjęcia ofiar 15.11.15, 21:00
      a co? gdyby byli w wieku twojego ojca to mniej by było szkoda?
      • melisaa4 Re: zdjęcia ofiar 15.11.15, 21:02
        Byłoby szkoda ale Ci ludzie mieli całe życie przed sobą, jednak śmierć 25latka bardziej mnie wzrusza niz 70latka bo ten drugi juz troche zycia przezyl, a oni dopiero niedawno wkroczyli w dorosłość
      • lauren6 Re: zdjęcia ofiar 15.11.15, 21:03
        Czepiasz się. Tak, młodych i dzieci zawsze jest bardziej żal. Praktycznie całe życie przed nimi stało otworem i nie zdążyli go posmakować, zanim ktoś w brutalny sposób je przerwał.
      • nangaparbat3 Re: zdjęcia ofiar 15.11.15, 21:11
        Mlodych żal, bo młodzi, a starych, bo starzy. Kazdy zasluguje na swoj żal, każdy - taki jaki jest.
      • rosapulchra-0 Re: zdjęcia ofiar 16.11.15, 07:41
        ogni_speranza napisała:

> a co? gdyby byli w wieku twojego ojca to mniej by było szkoda?

O to samo chciałam spytać.
    • aquella Re: zdjęcia ofiar 15.11.15, 21:22
      kogo się spodziewałaś na koncercie po 22giej? A dziewczyna wisząca na ścianie z dzieckiem w brzuchu podobno przeżyła smile
      • melisaa4 Re: zdjęcia ofiar 15.11.15, 21:58
        To super ze jej sie udalo.
        • melisaa4 Re: zdjęcia ofiar 15.11.15, 22:20
          tu jeszcze jedno info o ofiarachwww.bbc.com/news/world-europe-34821813
    • araceli Twarzy tych ludzi nie zobaczysz 15.11.15, 23:10
      https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/12243402_531296817034858_4462600922961052417_n.jpg?oh=7756efcff6b91995120a7c040605b795&oe=56F47A88
      • klamkas Re: Twarzy tych ludzi nie zobaczysz 15.11.15, 23:16
        Araceli, wątki sprzed kilku miesięcy pokazują, że pojęcie "wojna w Syrii" u nas nie istnieje, albo nie budzi żadnych skojarzeń (a jak budzi to "jeden arab z drugim arabem wzięli się łby). Od teraz będzie budził jedno "giną? to dobrze, czyli cierpią tak jak my".
        • aquella Re: Twarzy tych ludzi nie zobaczysz 16.11.15, 10:36
          wystarczy wpisać w wysz. hasło raqqa i mamy efekt brania się za łby, żeby było z szacunkiem- mnóstwo poucinanych głów. My jeszcze tak nie cierpimy ani nie kamienuje się u nas kobiet. Tylko,że rozszerzenie spojrzenia w ten sposób nie pomoże cierpiącym a jedynie nam zrozumieć, że ucieczka wpław przez morze i piechotą przez cały kraj wydaje się bardzo słusznym wyjściem
      • d.o.s.i.a [...] 15.11.15, 23:23
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • araceli Re: Twarzy tych ludzi nie zobaczysz 15.11.15, 23:41
          Jesteś obrzydliwa w swoim niesamowitym chamstwie.
          • d.o.s.i.a Re: Twarzy tych ludzi nie zobaczysz 15.11.15, 23:49

Chamstwo, nawet najwieksze, to nic w porownaniu z twoimi obrzydliwymi wpisami obrazajacymi zamordowanych ludzi.
            • araceli Re: Twarzy tych ludzi nie zobaczysz 15.11.15, 23:51
              Napisanie, że Syryjczycy giną to chamstwo? Bo dla białej Dosi pani to nie ludzie tylko bydło?

Przypomnę białej pani, że Francja od kilku miesięcy bombarduje Syrię.
              • d.o.s.i.a Re: Twarzy tych ludzi nie zobaczysz 16.11.15, 00:05

> Napisanie, że Syryjczycy giną to chamstwo?

Myslisz ze nie wiemy o tym?! I ze to naprawde dobry moment aby ludziom o tym przypomniec? Matce ktorej wlasnie umarlo dziecko tez powiesz ze w Afryce umiera ich codziennie wiecej? I naprawde nie widzisz w tym nic zlego? Bo wg mnie to definicja sku...synstwa.
                Zestawianie takich informavji i licytowanie to zwykla podla manipulacja i plucie ludziom.ktorzy zgineli przedwczoraj i ich rodzinom w twarz.
                • araceli Re: Twarzy tych ludzi nie zobaczysz 16.11.15, 00:13
                  d.o.s.i.a napisała:
                  > Myslisz ze nie wiemy o tym?!

Popisujesz się co rusz ignorancją więc tak - nie wiesz.

> Myslisz ze nie wiemy o tym?! I ze to naprawde dobry moment aby ludziom o
                  > tym przypomniec?

Tak - to bardzo dobry moment żeby spojrzeć na CAŁĄ sytuację a nie tylko na biały wycinek. To jest druga strona tego samego medalu. Warto o niej pamiętać.

Twoje wyzwiska pod moim adresem nic z powyższego nie zmienią. Pluj, wyzywaj, drzyj się - sobie tylko świadectwo wystawiasz.
                  • d.o.s.i.a Re: Twarzy tych ludzi nie zobaczysz 16.11.15, 00:16
                    > Popisujesz się co rusz ignorancją więc tak - nie wiesz.
                    >

Zmien lekarza.

> Tak - to bardzo dobry moment żeby spojrzeć na CAŁĄ sytuację a nie tylko na biał
                    > y wycinek.

Jeszcze ciala nie wystygly wiec moze przymknij sie choc na pare dni. Jesli w dalszym ciagu nie widzisz niestosownosci swoich wpisow to ja sie poddaje.
                    • araceli Re: Twarzy tych ludzi nie zobaczysz 16.11.15, 00:20
                      d.o.s.i.a napisała:
                      > Zmien lekarza.

No proszę - jedyne co potrafisz - ubliżać smile
                    • migona Re: Twarzy tych ludzi nie zobaczysz 16.11.15, 09:45
                      "Jeszcze ciala nie wystygly wiec moze przymknij sie choc na pare dni"

- no mam nadzieję, że napisałaś to w pozostałych wątkach, które po zamachach w Paryżu powstały. Upomniałaś ematki, które przebierają nogami, żeby dowalić innym ematkom, i w których wypowiedziach martwi ludzie stanowią symboliczną pałkę do okładania i wiwatowania"ahaha nie mówiłam" "mają za swoje"? Czy raczej heheszkujesz, że gdzież są one, "wielbicielki uchodźców" i czemu milczą w obliczu kolejnego powstałego wątku ematkowego tak istotnego przecież dla losów świata?

• iziula1 Re: Twarzy tych ludzi nie zobaczysz 16.11.15, 10:53
                        migona napisała:

> Upomniałaś ematki, które przebierają nogami, żeby dowalić inny
                        > m ematkom, i w których wypowiedziach martwi ludzie stanowią symboliczną pałkę d
                        > o okładania i wiwatowania"ahaha nie mówiłam" "mają za swoje"?

Też to zauważyłam. W jednym zdaniu obok wyrazów współczucia pojawia się wręcz patologiczna radość,że no przecież mówiły że tak będzie. Że miały racje.
                        A to radosne tupanie nóżkami po pierwszej informacji o znalezionym paszporcie...
                        Zastanawiam się jak mało już trzeba by zacząć podpalać obozy dla uchodźców czy bić dzieci o ciemnej karnacji na ulicach przez białego cywilizowanego człowieka sad
                        • kaz_nodzieja Re: Twarzy tych ludzi nie zobaczysz 16.11.15, 14:10
                          Nie było żadnej radości, raczej smutne "a nie mówiłem". Radość by była gdyby udało się załatwić raz a dobrze kwestię pseudo uchodźców i islamistów.
                          • rosapulchra-0 Re: Twarzy tych ludzi nie zobaczysz 16.11.15, 15:02
                            Uderz w stół.. co? suspicious
                            Cieszyłeś się, gazeciarzu i cieszysz nadal z ludzkiego nieszczęścia. I cały czas szukasz powodu do jazgotania i ubliżania Bogu ducha winnym ludziom.
                            • kaz_nodzieja Re: Twarzy tych ludzi nie zobaczysz 16.11.15, 15:05
                              Nie jestem gazeciarzem, może skoro mnie tak nazywasz ja będę Cię nazywać ulotkarą?
                              • rosapulchra-0 Re: Twarzy tych ludzi nie zobaczysz 16.11.15, 15:06
                                Całe forum doskonale wie, że kaznodziej to twoje nowe wcielenie, gazeciarzu.
                                • kaz_nodzieja Re: Twarzy tych ludzi nie zobaczysz 16.11.15, 15:09
                                  Nie wiem o czym mówisz dziwna istoto. EOT.
            • paskudek1 Re: Twarzy tych ludzi nie zobaczysz 16.11.15, 09:33
              dosia przepraszam Cię bardzo, ale możesz wykazać W KTÓRYM MIEJSCY wklejeniem tego obrazka i komentarza araceli obraziła zamordowanych w zamachu we Francji???? Bo jako żywo nie jestem w stanie tej obrazy zobaczyć.
              Ona tylko usiłuje uświadomić co niektórym, że owszem, ŻAL FRANCUZÓW no żal cholerny. Ale w Syrii takie rzeczy mają CODZIENNIE rozumiesz? I żebyśmy się nie wiem jak wściekali, wymyślali najgorsze kary dla terrorystów, ich rodzin, pomysły na wysiedlenie wszystkich imigrantów czy co tam jeszcze to tak łatwo i jednym pociągnięciem tego problemu nie rozwiążemy.
              • kaz_nodzieja Re: Twarzy tych ludzi nie zobaczysz 16.11.15, 14:09
                Jednak to co może dotknąć osobiście Ciebie czy Twoich znajomych lub dzieci bardziej nas interesuje niż coś co jest mało prawdopodobne, szansa, że w Syrii znajdzie się ktoś z Twoich osobistych znajomych czy dzieci jest bardzo niewielka niż w Paryżu. Ile dzieci nawet z Polski było w Paryżu lub nawet planuje podróż jak w którymś z wątków, a ile w Syrii? To chyba normalne (i tak jest wszędzie), że bardziej obchodzi nas nasz kawałek świata i rzeczy bardziej prawdopodobne (wycieczka do Paryża, nawet w Polsce jest dość popularna) niż pobyt w Syrii.
                • iziula1 Re: Twarzy tych ludzi nie zobaczysz 16.11.15, 14:14
                  Czy to o czym piszesz usprawiedliwia obojętność wobec ich tragedii ?
                  A nawet nie obojętność ale świadome odwracanie wzroku?
                  • kaz_nodzieja Re: Twarzy tych ludzi nie zobaczysz 16.11.15, 15:08
                    A Ty w jaki sposób angażujesz się w działania przeciwko wojnie w Syrii? Jako szary człowiek nie masz na to wpływu. W jaki sposób Ty "nie odwracasz wzroku"? Konkretne działania, a nie szczekanie na forum?
                • migona Re: Twarzy tych ludzi nie zobaczysz 16.11.15, 14:43
                  to jest jak najbardziej zrozumiałe, że bardziej przejmujemy się czymś co jest bliżej nas (czy np. bardziej do nas podobne).

(to też kwestia tego, jak są przekazywane informacje, jaką ważność nadaje im się w mediach, czy podaje się je na czerwonych paskach we wszystkich serwisach i na wszystkich portalach, co rusz pokazując zdjęcia osób, które zginęły, mówiąc o nich, czy szukając ocalałych - to sprawia, że tragedia z odległego zakątka świata staje się nam bliższa)

Problem robi się wtedy, gdy obserwując jakieś zjawisko, czy szukając jego przyczyn bierzemy pod uwagę tylko to co wydarzyło się najbliżej nas i nie patrzymy na całość.

• rosapulchra-0 Re: Twarzy tych ludzi nie zobaczysz 16.11.15, 15:04
                  Czy ty czasem się zastanawiasz nad tym, co piszesz, gazeciarz? suspicious
              • rosapulchra-0 Re: Twarzy tych ludzi nie zobaczysz 16.11.15, 15:04
                Oczywiście, że nikogo nie obraziła, ale nasza forumowa specjalistka od wszystkiego i do niczego wie lepiej, więc uzurpuje sobie prawo do ubliżania innym.
      • kagrami Re: Twarzy tych ludzi nie zobaczysz 16.11.15, 09:23
        Acareli, dobrze ze to wkleiłaś. Trzeba spojrzeć najszerzej jak sie da na problem.
      • iziula1 Re: Twarzy tych ludzi nie zobaczysz 16.11.15, 10:42
        A ofiary w Bejrucie?
        Dzień przed Paryżem w Bejrucie od zamachów zginęło ponad 300 ludzi.
        Czy ich życie jest mniej warte niż życie młodych francuzów? Tam ofiary to dzieci, kobiety, młodzi i starzy.
        Mam wrażenie,że płaczemy tylko nad "naszymi" a "ta dzicz" to jednostki mniej warte do opłakania. Ich ofiary nie ruszyły naszych sumień. Nie najlepiej to o nas świadczy, prawda?
        O nas, o oświeconych Europejczykach.
        • kaz_nodzieja Re: Twarzy tych ludzi nie zobaczysz 16.11.15, 14:05
          Zawsze jest tak, że przede wszystkim płaczemy na naszymi. Śmierć dziecka sąsiadów jest przykra, ale inaczej odczujemy śmierć naszego własnego dziecka. Śmierć z kolei dziecka sąsiadów bardziej odczujemy niż śmierć dziecka obcych dla nas ludzi. Tak jest wszędzie. Myślę, że i mieszkańcy Bejrutu bardziej przeżywają śmierć swoich mieszkańców niż śmierć Paryżan czy ofiar tsunami w innej części świata.
        • rosapulchra-0 Re: Twarzy tych ludzi nie zobaczysz 16.11.15, 14:53
          Od piątku 13-tego w ciągu 24 godzin zginęło w atakach terrorystycznych 115 200 osób. Zamachy odbyły się we Francji, Meksyku, Libanie, Japonii i Iraku. Byli to cały przekrój wiekowy od niemowlaków po starców, obojga płci.
        • iskierka3 Re: Twarzy tych ludzi nie zobaczysz 16.11.15, 15:18
          Chcialam zaznaczyc, ze ofiary w Bejrucie istotnie nie poruszyly mojego SUMIENIA. Jak tez ofiary w Paryzu. Albowiem zeby cos poruszylo sumienie trzeba czuc sie temu winnym i miec na to jakikolwiek wplyw.
          • iskierka3 Re: Twarzy tych ludzi nie zobaczysz 16.11.15, 15:23
            Poza tym - moze to zle ale tak jest - w Syrii jest wojna. Jest to straszne ale ludzie na wojnie gina. Zatem informacja, ze w ogarnietym wojna kraju gina ludzie nie wywola takiego szoku jak Paryz. W Paryzu ludzie robili to co my - chodzili na koncerty, pili wino w restauracji i bawili sie na meczu. To nie fakt, ze "biali" tylko podobienstwo sytuacji wywolalo takie poruszenie. Notabene Paryz wcale nie jest bialy i sporo nie-bialych zginelo.
            • araceli Re: Twarzy tych ludzi nie zobaczysz 16.11.15, 16:38
              iskierka3 napisała:
              > Poza tym - moze to zle ale tak jest - w Syrii jest wojna. Jest to straszne ale
              > ludzie na wojnie gina. Zatem informacja, ze w ogarnietym wojna kraju gina ludzi
              > e nie wywola takiego szoku jak Paryz.

W Syrii walczy wojsko francuskie - Francja jest więc stroną tej wojny mimo, że toczy się ona poza jej granicami. Przynajmniej toczyła do piątku.
      • kaz_nodzieja Re: Twarzy tych ludzi nie zobaczysz 16.11.15, 14:02
        Skoro tam i tak tyle ludzi ginie to zabij się, jedna wte albo jedna wewte, co za różnica przy takich liczbach. Albo zabij jakiegoś przypadkowego człowieka w imię "sprawiedliwości".
      • k1k2 Re: Twarzy tych ludzi nie zobaczysz 16.11.15, 20:03
        Dziekuje za link.
        Dzieki niemu poczytalam wiecej na ten temat. Straszne, jaki koszmar przezywaja ci ludzie sad I faktycznie dopoki nie zaboli blisko, to latwo zapomniec jakie tragedie i NA JAKA SKALE rozgrywaja sie codziennie sad
    • woman_in_love Bejrut Paryżem Wschodu, Paryż Bejrutem Zachodu 15.11.15, 23:11

• karme-lowa Re: Bejrut Paryżem Wschodu, Paryż Bejrutem Zachod 16.11.15, 15:19
        Rosa co się tak przyczepiłaś do Kaz_nodziei? To są personalne wycieczki i jakby ktoś tak za tobą "chodził" to zaraz byłby "usuwany". Nawet jak to jest Gazeciaż, to co z tego? Jesteś z tym sledzeniem każdego wpisu Kaz_nodziei nudna i żenująca.
        • karme-lowa Re: Bejrut Paryżem Wschodu, Paryż Bejrutem Zachod 16.11.15, 15:20
          Oczywiście Gazeciarz😛
        • rosapulchra-0 Re: Bejrut Paryżem Wschodu, Paryż Bejrutem Zachod 16.11.15, 18:37
          GazeciaRZ, jeśli już.
          I nie tylko ja się do niego tak zwracam. To jego nick, pod którym znany jest od dawna, that's all.
          • karme-lowa Re: Bejrut Paryżem Wschodu, Paryż Bejrutem Zachod 16.11.15, 18:46
            Poprawiłam się jeśli już.
            Tropisz jego wpisy, śledzisz gdzie błąd popełnił. Tobie jest to wybaczane. Inny byłby już usunięty.
            I wiesz? On przynajmniej z sensem lub na temat pisze. W przeciwieństwie do ciebie😛
            • rosapulchra-0 Re: Bejrut Paryżem Wschodu, Paryż Bejrutem Zachod 16.11.15, 21:01
              Tia, pisze z sensem, bo się z tobą zgadza big_grin
              • karme-lowa Re: Bejrut Paryżem Wschodu, Paryż Bejrutem Zachod 16.11.15, 21:09
                Oj, niekoniecznie się zgadzam z jego poglądami.
                Mnie chodzi tylko o to, że też robisz osobiste wycieczki.
                To nie jest tak że tylko Ciebie atakują, spójrz jak Ty atakujesz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka