Dodaj do ulubionych

Kamera do samochodu

13.12.15, 18:36
Chciałabym kupić do samochodu kamerę, ale nie bardzo wiem na co patrzeć, oprócz tego, że ma mieć rozdzielczość 1080p a nie 1080i i kodek H.264. Chciałabym też wydać na ten cel do 300 zł.
Co konkretnie polecacie? Jakie modele i czy się sprawdzają, np w nocy.
Z góry dziękuję za podpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • issa-a Re: Kamera do samochodu 08.12.17, 15:53
      sama rok temu dostalam pod choinke rejestrator jazdy, wybierał moj małżonek a jemu akurat ufam jesli chodzi o sprzęt.
      rejestrator
      Prosty w obsłudze, nagrywa dobrze, ma tryb parkingowy, SOS, mozna łatwo zdjąć z uchwytu i zabrać do domu a tam nagrania zrzucić na komputer lub podladować na komputerze - jesli trzeba bo ładuje sie w czasie jazdy. Nagrywa na karcie i jednorazowo to ok. 10 godz jazdy . Mozna tez nagrywac w pętli.
      Poczytaj, moze akurat spełni twoje oczekiwania - rozdzielczosc nagrywania i cena spełnia twoje oczekiwania, moje też.
      Może przydałaby sie jeszcze rejestrator prędkosci jazdy - nie ma.
      Mozna też robic zdjecia (mozna w menu zamienic kamerę na zdjecie), kiedy jakis baran obtarł mi samochod na parkingu, to nie miałam problemu, zdjęłam urzadzenie z uchwytu i zrobilam tyle zdjec, ile chciałam.
      Jest baaardzo długi kabel i mozesz zamontować urządzenie, gdzie chcesz, bez problemu, łatwo mozna wcisnac pod podsufitke i elementy kabiny. Minusem moze być trwałe mocowanie uchwytu - nie na przyssawke a na tasme klejacą, czyli nie przeniesiesz kamerki w inne miejsce/do innego samochodu.
      • issa-a Re: Kamera do samochodu 08.12.17, 15:58
        a nie, wróć, jednak widze, że nie spełnia twoich oczekiwań (a nie 1080i i kodek H.264)
        Czyli, nie czytaj i nie zagladaj do linka
        • heca7 Re: Kamera do samochodu 08.12.17, 16:13
          Jakby Ci tu napisać ... post startowy jest z 2015 roku wink
          • issa-a Re: Kamera do samochodu 08.12.17, 16:25
            pardon

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka