Dodaj do ulubionych

Prezent kuchenny

21.03.16, 06:16
Bliska osoba wymarzyła sobie robota kuchennego. Takiego z hakiem, do wyrabiania ciast, kremów itp. Niebawem będzie obchodzić urodziny. Robota kupować nie będę, bo już ktoś ten pomysł przechwycił, ale pomyślałam o prezencie komplementarnym. Nie piekę za dużo wystarczają mi podstawowe sprzęty i nic konkretnego mi do głowy nie przychodzi. Może podpowiecie coś? Jakieś bajeranckie ułatwiacze pracy? Coś co nie jest zwykła blachą do pieczenia i nie będzie głupio wręczyć, ale jednocześnie coś praktycznego (bo w takich prezentach gustuje ta osoba)? Serwis deserowy odpada - już ma kilka.
Obserwuj wątek
    • evee1 Re: Prezent kuchenny 21.03.16, 06:32
      Uwielbiam dostawac rozne gadzety kuchenne! Mozesz tej osobie kupic jakies silikonowe blaszki do pieczenia, najlepiej takie, ktore maja sztywne uchwyty. Nie wiem gdzie takie mozna dostac niestety.
      Swietnie tez sprawdzaja sie takie specjalnie silikonowe szpatulki (z raczka lub bez) do wyjmowania ciasta z misy. Bardzo ladnie "wylizuja" ciasto. Ale to drobiazg i ta osoba moze juz cos takiego miec.
      • memphis90 Re: Prezent kuchenny 21.03.16, 08:04
        Silikonowych szpatułek nigdy nie jest za wiele big_grin
    • beata985 Re: Prezent kuchenny 21.03.16, 07:57
      może na fali ostatnich wątków=wyciskarkę do soków??
    • memphis90 Re: Prezent kuchenny 21.03.16, 08:08
      Może ładny pojemnik na upieczone ciasta?
      https://ws2-media2.tchibo-content.de/newmedia/art_img/CLUSTER_DESKTOP_HALF-IMPORTED/b2d1447ebc7dc1c3/.jpg
      Jakieś słoje na drobne ciasteczka, pod warunkiem, że lubi taki styl?
      Porządny silikonowy wałek?
      Zestaw do dekorowania- jeśli dekoruje ciasta.
    • berdebul Re: Prezent kuchenny 21.03.16, 08:54
      Zależy jaki budżet. Mnie zawsze cieszą dodatki do robota (od wyciskarki do soków, przez blender, aż po maszynkę do lodów), albo chochla nessi, silikonowe szptatulki, forma do tarty (ceramiczna), czy dobra tortownica. Możesz też pójść w dodatki typu termometr cukierniczy, mata do wypieku makaroników (modne ostatnio).
    • jkl13 Re: Prezent kuchenny 21.03.16, 10:10
      Jeżeli jest to lepszy robot, typu kenwood lub bosch, to do nich można dokupić różnego rodzaju dostawki, np. do wyrabiania makaronu, krojenia w kostkę, wyciskania ciasteczek czy robienia lodów i wtedy poszerzasz możliwości danego robota. Może coś w tym stylu? Tylko wtedy lepiej zapytać się, jaki dodatek jest jej potrzebny, żeby nie powtórzyć elementu lub nie kupić takiego, z którego nie skorzysta.
    • szarsz Re: Prezent kuchenny 21.03.16, 10:56
      Waga jest takim gadżetem komplementarnym do robota, który może być na maksa wybajerzony, elegancki, wygodny etc.
      Silikonowa stolnica.
      Jakiś fajny komplet do zdobienia wypieków, ten powinien być porządny, bo tanie błyskawicznie się rozwalają.
      Termometr do piekarnika, np. bezprzewodowy.
      Jeśli masz w okolicy TKMaxx, to możesz poszukać inspiracji, tam miewają różne cuda.
      Albo w drugą stronę, jeśli nie jesteś przesądna, to nóż - gotujący człowiek zawsze ucieszy się z dobrego noża, a tez możesz wydać na niego dowolną kwotę, szczególnie w komplecie z kamieniami wodnymi do ostrzenia.

Na pewno nie szłabym w sprzęty duże, bo to może być równie duży kłopot.
    • beataj1 Re: Prezent kuchenny 21.03.16, 11:11
      Zestaw misek(i sitka i miarek) Nest
      https://4.bp.blogspot.com/-iSkwFnAdF1c/VPoEF0l_XRI/AAAAAAAAIt4/liQnel_x8U8/s1600/zestaw%2Bmisek%2Bjoseph%2Btecza.png

fajne przydatne nie tylko do pieczenia i dobrze sie przechowuje
      • mid.week Re: Prezent kuchenny 21.03.16, 17:36
        O jezu jakie piękne, oszalałam big_grin
    • skarolina Re: Prezent kuchenny 21.03.16, 11:26
      Jak znasz osobę, która tego robota kupuje, to może jednak dowiedz się w jakiej wersji i sprawdź, jakie dodatkowe przystawki do niego możesz kupić?
    • bbarbara Re: Prezent kuchenny 21.03.16, 15:33
      jak ciast i kremów, to moze porządny zestaw do ozdabiania cos w tym stylu www.wilton.com/deluxe-tip-set/2104-2531.html albo paterę do dekoracji, ale taką, która przechyla sie w poziomie pod różnymi kątami- ułatwia wykańczanie boków. Na tej stronie wiltona masz całą kopalnię pomysłów do inspiracji
    • agata_abbott Re: Prezent kuchenny 21.03.16, 15:41
      To może coś z gadżetów do dekorowania ciasta? Tu są różne gadżety: www.tchibo.pl/wypieki-na-miare-mistrza-t400065387.html
    • mid.week Re: Prezent kuchenny 21.03.16, 17:40
      Dzięki za podpowiedzi wink
      Jutro przebiegnę się po sklepach, już wiem że muszę odwiedzić Tchibo, TkMaxa, może wejdę do Duki. Najbardziej podoba mi się pomysł z paterą i przyborami do dekoracji, a te kolorowe miski będę szukała dla siebie big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka