Dodaj do ulubionych

Zwrot podatku

05.04.16, 10:55
Rozliczyłam swojego Pita i kwotę zwrotu z tytułu ulgi na dziecko.
Wysłałam do US i nie otrzymałam wezwania - cisza. Jakby wszytsko było ok policzone.
Dostałam niedawo przelew i się ucieszyłam, ale dziś patrzę że dostałam za mało.
Przesłali mi kwotę z PIT-11 bez tej z PIT-0 z ulgą na dziecko. Czy jest możłiwość aby oni rozbijali te kwoty i przesyłali osobno, w innych terminach? Nigdy mi się to do tej pory nie zdarzyło... Nie wime czy czekac jeszcze czy iść z reklamacją wink
Obserwuj wątek
    • wuika Re: Zwrot podatku 05.04.16, 11:14
      Jak to z PITa 11? Przecież nie on jest podstawą zwrotu smile tylko złożona przez Ciebie deklaracja, w której dane pochodzą z PIT 11 i tych innych odliczeń. I tam jest jedna kwota do zwrotu przecież.
      • mid.week Re: Zwrot podatku 05.04.16, 11:43
        i własnie to miałam na myśli.
        Na PIT 11 są kwoty - nadpłata z okienka 129 (tę otrzymałam) oraz łączna kwota zwrotu z okienka 135 (nadpłata powiększona o ulgę z PIT 0 - tej różnicy nie otrzymałam)

Pytanie nie brzmi czy dobrze się rozliczyłam - bo wiem, że tak - pytanie brzmi czy US rozdziela zwrot podatku jednej osoby i mogę liczyć na drugi przelew, czy powinnam od razu tam się udać?
        • jolunia01 Re: Zwrot podatku 05.04.16, 14:34
          To u ciebie są jakieś inne wzory PIT-11. Na moim są 82 pola (to ostatnie na podpis przyjmującego)
          • joanna_poz Re: Zwrot podatku 05.04.16, 14:59
            no zdecydowanie autorka myli PIT 11 z PIT 37 - ten słuzy do rozliczania i do tego sklada się zalacznik o ulgach.
    • bbkk Re: Zwrot podatku 05.04.16, 11:48
      Nie dzieli. Idź wyjaśniaj.
      • mid.week Re: Zwrot podatku 05.04.16, 12:05
        Udało mi się dodzwonić jakimś cudem. Pani "nie zleciła jeszcze drugiego przelewu".
        Albo dzielą, albo się machnęli ino się nie chcą przyznać wink
        • wuika Re: Zwrot podatku 05.04.16, 12:20
          Machnęli się raczej suspicious Ale po takim telefonie zaraz to nadrobią smile
      • tol8 Re: Zwrot podatku 05.04.16, 15:09
        Jasne, ze sie dzieli...
    • tol8 Re: Zwrot podatku 05.04.16, 15:08
      Te kwoty się dzielą. Ja dostałam dwa przelewy jednego dnia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka