Dodaj do ulubionych

Siniaki na nogach

06.04.16, 09:29
Powiedzcie mi, dobre kobiety, czy Wy też tak łatwo siniaczycie sobie nogi? Każde moje podjęcie aktywności fizycznej kończy się tym, że od pasa w dół przypominam dalmatyńczyka. Zabawne jest to o tyle, że naprawdę aż tak nie zderzam się z przeszkodami, tymczasem siniaków na różnym etapie rozkwitu barw mam na obu nogach co najmniej 20. Na rękach - nic. Dopóki siedziałam na tyłku i nie robiłam nic, wyglądałam normalnie. Badania krwi robiłam miesiąc temu, są idealne. Tarczyca też w normie. Strach się ludziom pokazać, a sezon sukienkowy za pasem...
Obserwuj wątek
    • alchemy_alice Re: Siniaki na nogach 06.04.16, 09:46
      Od dziecka jestem dalmatyńczykiem. Robiłam badania, wszystko jest ok, taka chyba moja uroda. Przyzwyczaj się smile i opalaj nogi, mniej widać. Mnie ratuje balsam lekko brązujący, jak słońce za słabe aby opalić te moje kulasy w ciapki.
    • morgen_stern Re: Siniaki na nogach 06.04.16, 09:47
      Mam tak samo. każdy przejazd rowerem - siniak, najczęściej od pedału wink na siłowni obijałam się o sprzęty, o co było łatwo, bo sala nieduża i jeden stał bardzo blisko drugiego. Po prostu o tym nie myśl wink
    • lauren6 Re: Siniaki na nogach 06.04.16, 09:50
      Mam tak samo. Obecnie pół mojej łydki jest fioletowe, bo się poobijałam o meble przy sprzątaniu mieszkania.
    • ola_dom Re: Siniaki na nogach 06.04.16, 10:09
      redheadfreaq napisała:

> Powiedzcie mi, dobre kobiety, czy Wy też tak łatwo siniaczycie sobie nogi?

Przez wiele lat wyglądałam ja ofiara przemocy domowej, nabijałam siniaki właściwie nie wiedząc kiedy.

> Tarczyca też w normie.

No właśnie... U mnie niespodziewanie się poprawiło, od kiedy zaczęłam leczyć niedoczynność...
      Aha - wyniki tarczycowe też miałam "w normie".
      Nie upieram się wcale, że to od tarczycy. Ale u mnie tak było, choć do leczenia skłoniły mnie zgoła inne objawy.
    • princy-mincy Re: Siniaki na nogach 06.04.16, 10:16
      Ja mam bardzo delikatne naczynia krwionośne, bo od byle puknięcia (nawet nie uderzenia) mam siniaki.
      Nie spędza mi to snu z powiek wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka