Dodaj do ulubionych

Domowa depilacja laserem/IPL

18.04.16, 10:35
Działa toto? Ktoś skusił się, ma i jest zadowolony? Widzę, że jest wysyp urządzeń, to może już są pierwsze opinie?
Mam niezbyt ciemne włosy (ciemny blond) - ma to w ogóle sens w takim wypadku? Jaki typ urządzenia byłby lepszy - laser czy IPL?
Obserwuj wątek
    • solaris31 Re: Domowa depilacja laserem/IPL 18.04.16, 10:40
      na pewno skuteczniejszy jest laser - tyle, że w domu laserem depilacji nie zrobisz wink

ja kupiłam IPL , mam w domu, naświetlam jak piszą w instrukcji , co 2 tygodnie. na razie jestem po 4 zabiegach na twarz i 3 na nogi - włosy mam ciemne / to jest ważne w IPL -im więcej barwnika, tym IPL skuteczniejszy/. na razie widzę, że włosy odrastają wolniej - ale odrastają. mam nadzieję, że z czasem przestaną odrastać. u moich dwóch koleżanek IPL stosowany w domu dał spektakularne efekty - włosy z twarzy, nóg i pach po prostu zniknęły.
      • agusiah Re: Domowa depilacja laserem/IPL 18.04.16, 22:02
        Słyszałam, że przy jaśniejszych włosach IPL słabo działa. Czy ktoś probował?
        • drobnostka7 Re: Domowa depilacja laserem/IPL 17.06.16, 20:44
          Przy takich zabiegach ważny jest kontrast pomiędzy skórą a włosami. ..
          Pójdź na rekonesans do zakładu kosmetyczn. Z ipl em i powiedzą Ci czy kontrast jest wystarczający.
      • 7zatroskana Re: Domowa depilacja laserem/IPL 20.06.16, 22:54
        Ja też mam w domu Brauna IPL. Szkoda, że wcześniej nie wiedziałam ze takie urzadzenie mozna kupić bo wczesniej zaoszczędziłabym sobie bólu z woskiem. Teraz mnie nic nie boli, jestem po 6 zabiegach i efekty juz wiać. Włosków jest mniej, a te które odrastaja sa prawie niewidoczne i słabsze.
    • mikams75 Re: Domowa depilacja laserem/IPL 18.04.16, 23:14
      mam ipl i sama nie wiem, jeszcze musze tym porobic. Jakos 4 czy 5 razy robilam do tej pory i na nogach faktycznie odrastaja wolniej a wlosy nie sa bardzo ciemne, bikini - po pierwszym razie przy odrastaniu mialam kilka lysych plackow (wlosy ciemne i grube), pozniej jakos sie to zrownalo ale owlosienie jest nieco rzadsze. Natomiast pod pachami - zero roznicy a wlosy tez sa ciemne i do tego skora biala a podobno przy takim kontrascie powinno isc rewelacyjnie.
      • agusiah Re: Domowa depilacja laserem/IPL 19.04.16, 21:46
        To poczekam z wywaleniem tych 1500 na Twoją opinię za jakiś czassmile
        • mikams75 Re: Domowa depilacja laserem/IPL 22.04.16, 13:14
          na potrzeby watku przyjrzalam sie dokladniej bo juz poodrastalo po ostatnim goleniu i stwierdzam, ze efekty sa nierowne np. tyl ud nad kolanami - w zasadzie owlosienie zniknelo niemal calkowicie, podobnie pod kolanami w przodu i tuz nad kolanem i kolano na zewnetrznym boku. Pachy - niby wyglada owlosienie tak samo i tak samo duzo, ale wolniej odrasta - po tygodniu zgolilam, wczesniej po 3 dniach bym tak miala. Bikini - tez nierowny efekt, ale sa miejsca gdzie jest lyso i miejsca gdzie odrasta ale jednak mniej. Najtrudniej jest jednak robic dokladnie miejsce w miejsce, podejrzewam, ze robie niedokladnie. Choc z tylu ud to zupelnie na slepo robilam a najlepiej wyszlo. Poza tym robie na najslabszej mocy, jakos sie boje na wiecej wlaczyc.
      • kalina_lin Re: Domowa depilacja laserem/IPL 19.04.16, 22:41
        A ile czasu trwa pojedyncza depilacja? Bardzo to czasochłonne? Boli?
        Bo szukam alternatywy dla zwykłego depilatora. W pozbycie się włosów na całe życie nie wierzę.
        • mikams75 Re: Domowa depilacja laserem/IPL 19.04.16, 22:47
          to jest czasochlonne i generalnie to trudno operowac tym malym okienkiem, ja nie chce przesadzic i robic po kilka razy w jednym miejscu, i pewnie przesuwam za daleko. Nie boli, choc ze 2-3 razy strzelilo mnie mocniej.
          Ja zwykly depilator odstawilam dawno ze wzgledu na wrastajace wlosy.
          • kamire12 Re: Domowa depilacja laserem/IPL 22.04.16, 14:09
            tez mam i na razie robilam raz. wiec efekt nei wiem jaki. ale zniecheca mnie wlasnie ta czasochlonnosc i to, ze to trzeba przykladac praktycznie co te 3 cm, musi byc idealny docisk, bo inaczej nie blysnie, wiec kolano ciezko. no i patrzec niby w to tez sie nie powinno. to nie jest tak, ze jedziesz raz za razem i pstrykasz. zrobilam 1 noge i pol drugiej, bo bateria padla (fakt ladowalam dawno)
            robie na poziomie 4 (na 5). czasem czuc takie lekkie uklocie jakby.
            jak wlsoy dluzsze to czuc "smażenie" smile
            • mikams75 Re: Domowa depilacja laserem/IPL 22.04.16, 21:30
              druga reka mozesz sobie uksztaltowac kawalek nogi tak, zeby blysnelo, zeby bylo zakryte cale okienko i czujnik. Mam bezposrednio na prad, wiec przynajmniej moge robic do oporu. Wlosy musza byc zgolone do tego, nic sie nie smazy.
              • kamire12 Re: Domowa depilacja laserem/IPL 23.04.16, 09:28
                no muszą być ogolone, to oczywiste, ale jak Ci się trafi jeden dłuższy to czuć zapach spalenizny.
    • asmarabis Re: Domowa depilacja laserem/IPL 23.04.16, 10:12
      IPL w gabinecie w ogole nie daje dlugofalowych efektow a co dopiero taka zabaweczka w domu....ale rozumiem ze duzo ludzi daje sie nabrac bo sama wywalilam kilka stowek na serie zabiegow w gabinecie - znikniecia wlosow niestey nie zauwazylam. To taki depilator ale z deczka drozszy wink
      • mikams75 Re: Domowa depilacja laserem/IPL 23.04.16, 15:29
        no wlasnie jak ja sobie podliczylam koszty x wizyt w gabinecie to mi ta zabaweczka wyszla taniej.
        I nie zgadzam sie, ze jak deplilator - przede wszystkim po tym nie wrastaja wlosy i skora nie jest zmasakrowana plamami po wrastaniu.
    • konkurs.nebulizacja77 Re: Domowa depilacja laserem/IPL 17.06.16, 20:38
      Ja się mogę wypowiedzieć na temat Braun Silk-expert IPL. Mam więc włoski jeszcze całkowicie nie zniknęły, natomiast odrastają zdecydowanie wolniej już od pierwszego użycia. Kiedyś mogłam depilować nogi codziennie, a teraz kilka dni spokojnie mam wolne smile Stały się też jaśniejsze, także jestem dobrej myśli, mam nadzieję, że za jakiś czas zupełnie znikną...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka