Dodaj do ulubionych

Serdecznie przypominam

03.06.16, 08:02
art. 216 kk
§ 1. Kto znieważa inną osobę w jej obecności albo choćby pod jej nieobecność, lecz publicznie lub w zamiarze, aby zniewaga do osoby tej dotarła,
podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności.

§ 2. Kto znieważa inną osobę za pomocą środków masowego komunikowania,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.

§ 3. Jeżeli zniewagę wywołało wyzywające zachowanie się pokrzywdzonego albo jeżeli pokrzywdzony odpowiedział naruszeniem nietykalności cielesnej lub zniewagą wzajemną, sąd może odstąpić od wymierzenia kary.

§ 4. W razie skazania za przestępstwo określone w § 2 sąd może orzec nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża albo na inny cel społeczny wskazany przez pokrzywdzonego.
Obserwuj wątek
    • dziennik-niecodziennik Re: Serdecznie przypominam 03.06.16, 09:39
      Wszystkim doloza paragraf 3 i w sumie wszyscy wyjda niewinni. No, nieukarani.
      big_grin
      • shell.erka Re: Serdecznie przypominam 03.06.16, 09:55
        Nie w moim przypadku. Nic nikomu nie zrobiłam.
        • kaz_nodzieja [...] 03.06.16, 10:21
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • lusitania2 Re: Serdecznie przypominam 03.06.16, 09:43
      o, kolejna
      już yenna miała pomysł "wychowywać" użytkowników forum przy użyciu sądu
      "Jakoś" jej przeszło.
      Czego i tobie, shell.erka serdecznie życzymy.
      • shell.erka Re: Serdecznie przypominam 03.06.16, 10:03
        Nikogo nie zamierzam wychowywać.
      • rosapulchra-0 Re: Serdecznie przypominam 04.06.16, 21:45
        lusitania2 napisał:

> o, kolejna
        > już yenna miała pomysł "wychowywać" użytkowników forum przy użyciu sądu
        > "Jakoś" jej przeszło.
        > Czego i tobie, shell.erka serdecznie życzymy.
        >
        yena sama przekroczyła prawo i dobrze o tym wie.
    • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Serdecznie przypominam 03.06.16, 09:59
      Jak się nazywał słynny mecenas znany forumowi? Wąż? Żmija? No kurcze nie mogę sobie przypomnieć. A chciałam go polecić Shellerce.
      • shell.erka Re: Serdecznie przypominam 03.06.16, 10:04
        Nie mogę namierzyć Piranii smile
      • lusitania2 Re: Pirania! 03.06.16, 10:07
        o mecenasie K.Rokodylu też padło parę ciepłych słówwink) na ematce
      • madi138 Re: Serdecznie przypominam 03.06.16, 10:11
        Syndrom Rosy jest chyba zaraźliwy. Stara wyjadaczka wrzuca na forum wątek, który na 100% wywoła burzę albo zbierze trochę hejtu, a potem użala się nad sobą, że jest prześladowana.
      • kosheen4 Re: Serdecznie przypominam 03.06.16, 11:20
        ale on się nie nazywał Pirania tylko ponoć kosił przeciwnikó jak pirania nieostrożne paluszki smile
    • lady-z-gaga Re: Serdecznie przypominam 03.06.16, 10:03
      Daj sobie spokoj. Moderacja niech się martwi, żeby usuwać. Reszta ( i Ty również) powinna jedynie klikac w kosz i poza tym ignorować. Zapewniam Cię, że nikt tu nie czyha na sensacyjne posty na Twoj temat i chyba tylko chamski troll się sam swoją działalnością podnieca. Bywały juz takie historie na ematce i zniknęły w niepamięci. Po prostu to olej, a jak nie potrafisz, to postaraj się rzadziej bywac na forum przez jakiś czas. Debilowi się znudzi prędzej czy później.
      • shell.erka Re: Serdecznie przypominam 03.06.16, 10:04
        To coś wysyła mi pogróżki przez fb
        • baltycki Re: Serdecznie przypominam 03.06.16, 10:10
          Przypomnij sobie, czyje umizgi ostatnio odrzucilas?
        • dziennik-niecodziennik Re: Serdecznie przypominam 03.06.16, 10:10
          A, to gorzej. Dla przesladowcy przede wszystkim. Bo to juz jest swiadome nekanie konkretnej osoby, a nie trollowanie internetowego bytu na forum.
          Rob printskriny na wszelki wypadek.
          • rosapulchra-0 Re: Serdecznie przypominam 04.06.16, 21:50
            dziennik-niecodziennik napisała:

> A, to gorzej. Dla przesladowcy przede wszystkim. Bo to juz jest swiadome nekani
            > e konkretnej osoby, a nie trollowanie internetowego bytu na forum.
            > Rob printskriny na wszelki wypadek.
            >

Ja to miałam na swoim blogu, tyle że mam adresy IP. Były też wyzywania wulgarne mnie i mojej rodziny. Bloga zahaslowalam, ale pójdę z tym na policję, , gdy będę w Polsce.
            • aurinko Re: Serdecznie przypominam 05.06.16, 00:09
              A dlaczego dopiero jak będziesz w Polsce? Nie możesz teraz, u siebie zgłosić na policję ?
            • kaz_nodzieja Re: Serdecznie przypominam 05.06.16, 00:20
              Nie wyzywaj - a nie będziesz wyzywana.
              Nie manipuluj - a nie będziesz obiektem manipulacji.
              Nie obrażaj - a Ciebie nie będą obrażano.
              Nie wywołuj awantury - a nie będziesz ich obiektem.
              Nie wywlekaj prywatnych spraw Twojej rodziny - a prywatne sprawy Twojej rodziny nie będą rozwlekane i komentowane.

Oto Słowo Moje, idź i skorzystaj z niego teraz i zawsze i na wieków wieki. Admin!
        • lusitania2 Re: Serdecznie przypominam 03.06.16, 10:16
          shell.erka napisała:

> To coś wysyła mi pogróżki przez fb

to idź zgłoś je na policję, zamiast wklejać mający się nijak do sytuacji art. kk.
        • kaz_nodzieja Re: Serdecznie przypominam 03.06.16, 10:20
          Ale jakie pogróżki?
        • lady-z-gaga Re: Serdecznie przypominam 03.06.16, 10:24
          skoro tak, to zasuwaj na policję
          na razie pewnie niewiele zrobią, ale przynajmniej w aktach będzie
        • mikams75 Re: Serdecznie przypominam 03.06.16, 10:55
          ale afiszuje sie tam wlasnym nazwiskiem?
          • kaz_nodzieja Re: Serdecznie przypominam 03.06.16, 10:58
            Tak. Anna Kowalska lub Jan Kowalski.
            • mikams75 Re: Serdecznie przypominam 03.06.16, 11:02
              ale przeciez takich kowalskich nie zaprasza sie do listy znajomych
              • morgen_stern Re: Serdecznie przypominam 03.06.16, 11:31
                Ale przecież można wysyłać komuś wiadomość na fb nie będąc jego znajomym.
                • kama265 Re: Serdecznie przypominam 03.06.16, 12:42
                  oczywiście, że można, jest taka opcja, jeśli masz zaznaczone u siebie w profilu, że można Ci wysłać wiadomość nawet, jesli nie jesteś znajomym.
                  • shell.erka Re: Serdecznie przypominam 03.06.16, 12:54
                    Jeśli nie można, wiadomości lądują w folderze "inne".
                    • kama265 Re: Serdecznie przypominam 03.06.16, 13:42
                      tak i wtedy albo pozwalasz, albo nie
                    • beata985 Re: Serdecznie przypominam 04.06.16, 21:55
                      no ale chyba to również możesz zgłosić do fb....
        • kira02 Re: Serdecznie przypominam 03.06.16, 13:33
          Zgłoś się na policję. Z takimi trzeba krótko i konkretnie.
    • kaz_nodzieja Re: Serdecznie przypominam 03.06.16, 11:01
      Dam Ci dobrą i darmową radę - odejdź z forum. Jak dobrze kojarzę kiedyś niechcący napisałaś z logina zawierającego Twoje imię i nazwisko i od tego czasu jakieś mendy się do Ciebie przyczepiają. Mają nad Tobą przewagę bo wiedzą kim Ty jesteś, a Ty nie wiesz co to za psy/sucze. Szkoda zdrowia i nerwów. Jak koniecznie chcesz wróć pod innym nickiem, zmień różne okoliczności (np. Poznań zamień na Warszawę, a trójkę dzieci na czwórkę) i pisz w innym stylu. Konto na FB jeżeli nie jest Ci niezbędne do pracy zamknij lub zawieś na jakiś czas.
      • shell.erka Re: Serdecznie przypominam 03.06.16, 11:29
        Ale dlaczego to ja mam ustępować?
        • kaz_nodzieja Re: Serdecznie przypominam 03.06.16, 14:55
          Bo Tobie to przeszkadza i szkodzi? Nie warto. Co innego walka np. o demokrację, co innego walka o bezstresowe udzielanie się na durnym forum.
          • lauren6 Re: Serdecznie przypominam 04.06.16, 22:41
            Absolutnie to nie ona powinna się ukrywać przed cyberprzemocą. To napastnik powinien się bać. Niech zgłosi pogrozki i stalking na policję.
        • rosapulchra-0 Re: Serdecznie przypominam 04.06.16, 22:00
          shell.erka napisała:

> Ale dlaczego to ja mam ustępować?

Zgadnij, dlaczego? Kto się boi o swój tyłek teraz, gdy wie, że pójdziesz z tymi wpisami na policję?
      • lady-z-gaga Re: Serdecznie przypominam 03.06.16, 11:32
        Shellerka ma zejść do podziemia, bo ktoś łamie prawo? na szczęście to nie mafia, żeby się przed nią chować, tylko jakaś durna menda i nie należy jej utwierdzac w poczuciu wszechmocy i bezkarności
      • lusitania2 Re: Serdecznie przypominam 03.06.16, 11:35
        kaz_nodzieja napisał(a):

> Dam Ci dobrą i darmową radę - odejdź z forum.

to już było...
        stanowczo się z nami shell.erka żegnała

> Jak koniecznie
        > chcesz wróć pod innym nickiem, zmień różne okoliczności (np. Poznań zamień na
        > Warszawę, a trójkę dzieci na czwórkę) i pisz w innym stylu.

na tym też poległawink.
        Prędzej niż później shellerka wychodziła z każdego z jej nicków.
    • mary_lu Re: Serdecznie przypominam 03.06.16, 11:46
      Daj spokój. Jesteś niepowtarzalna. Nie do podrobienia. Raz superfajna, zaraz potem wychodzi z Ciebie taki czubek, że klękajcie narody. Dobrze się Ciebie czyta, choć czasem robi się to przez rozsunięte palce dłoni, którą właśnie z rozpaczy strzeliliśmy się w twarz. I rzeczywiście najważniejsze - nikogo umyślnie nie krzywdzisz. Trolle i stalkerzy niech się ugryzą w d.
      • shell.erka Re: Serdecznie przypominam 03.06.16, 13:20
        Thx
    • inguszetia_2006 Re: Serdecznie przypominam 03.06.16, 13:18
      Witam
      Idź na policję. Na co czekasz? A ścieżkę fb już przeszłaś? Zgłaszałaś im nękanie?
      Gazecie też możesz zgłosić. Myślisz, że to ta sama osoba nęka cię tu i na fb? Poznajesz ją po stylu wypowiedzi, treściach, które ujawnia? Nie odpuszczaj w żadnym razie. Na jednym forum gazecianym była afera ze stalkerem, ale nie napiszę, jak się skończyła, bo to i tak nie ma sensu, orzecznictwo się zmienia, i treści obraźliwe, znieważające są też różne przecież.
      Pzdr.
      Ing
      • shell.erka Re: Serdecznie przypominam 03.06.16, 13:20
        Byłam
        • karme-lowa Re: Serdecznie przypominam 03.06.16, 13:26
          O co Ci powiedzieli?
        • inguszetia_2006 Re: Serdecznie przypominam 03.06.16, 13:27
          Witam
          Ok. To teraz siedź cicho i nie opowiadaj o tym, co usłyszałaś na komendzie. Powodzenia.
          Ing
          • iwoniaw Rób jak Ingu radzi i nic tu nie pisz na ten temat 03.06.16, 15:19
            więcej.
        • kaz_nodzieja Re: Serdecznie przypominam 03.06.16, 14:55
          Powiesz nam lub przynajmniej mi (dane do kontaktu w wizytówce) kto to?
          • livia.kalina Re: Serdecznie przypominam 03.06.16, 15:22
            A skąd niby shellerka ma mieć pewność, że to nie ty ją nękasz?
            • kaz_nodzieja Re: Serdecznie przypominam 03.06.16, 15:26
              Ona to wie, znamy się nie od dziś wink
              • shell.erka Re: Serdecznie przypominam 03.06.16, 19:52
                Nie mścij się, ale może ty mnie znasz. Ja ciebie nie. Jedyny który mi do głowy przychodzi to młody (kiedyś) sympatyczny chłopak w okularach. Nie mogę przypomnieć sobie nicka. Jeśli tak, to przestań być taki wredny dla innych i zacznij znowu być miły.
                • black_magic_women Re: Serdecznie przypominam 04.06.16, 19:38
                  Dziewic? czy jakoś tak?!
    • naomi19 Re: Serdecznie przypominam 04.06.16, 22:22
      Nie wiem o co chodzi, ale możesz skontakować się z Yenną. Ona jest dobra w wysyłaniu maili z pogróżkami, jeśli ktoś się z nią nie zgadza. Mnie kiedyś napisała, że ma kumpli prawników i że oni są bardzo groźni i mam się bać, a całą ogromną kwotę zadośćuczynienia ( za to, że śmiałam obronić rosę przed je atakami) wplacę na... bezdomne koty... Wariatka, ale spróbuj big_grin
      • rosapulchra-0 Re: Serdecznie przypominam 04.06.16, 23:55
        naomi19 napisała:

> Nie wiem o co chodzi, ale możesz skontakować się z Yenną. Ona jest dobra w wysy
        > łaniu maili z pogróżkami, jeśli ktoś się z nią nie zgadza. Mnie kiedyś napisała
        > , że ma kumpli prawników i że oni są bardzo groźni i mam się bać, a całą ogromn
        > ą kwotę zadośćuczynienia ( za to, że śmiałam obronić rosę przed je atakami) wpl
        > acę na... bezdomne koty... Wariatka, ale spróbuj big_grin
        >

Nie tylko Tobie. Mnie również takie wysyłała oraz podała moje dane adresowe na forum.
    • aurinko Re: Serdecznie przypominam 05.06.16, 00:15
      Po co wywalasz watek w tym temacie ? Zglosilas na policje to powinnas nie rozwlekac tematu po necie, tylko czekac na ich dzialanie. No chyba ze policja cie olala to rozumiem akt bezsilności.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka