Dodaj do ulubionych

Komentarz Ziemkiewicza

22.07.16, 23:03
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,20439812,obrzydliwe-strzelanina-w-monachium-a-ziemkiewicz-daje-upust.html#BoxNewsImg
Czy oni startują w jakimś konkursie na najdebilniejszy wpis roku?
Obserwuj wątek
    • butla-z-gazem Re: Komentarz Ziemkiewicza 22.07.16, 23:09
      Ten pan za wszelką cenę chce być kontrowersyjny, to nie pierwszy raz.
    • migona Re: Komentarz Ziemkiewicza 22.07.16, 23:12
      Ziemkiewicz to chyba jakiś turniej sam ze sobą rozgrywa. Turniej "zapukaj do samego siebie od spodu", rzecz jasna.
    • semihora Re: Komentarz Ziemkiewicza 23.07.16, 07:46
      Niewiarygodna głupota...
    • saszanasza Re: Komentarz Ziemkiewicza 23.07.16, 08:15
      Pan zaprezentował poziom szamba pełnego PiSowskiego gownauncertain
    • ginger.ale Re: Komentarz Ziemkiewicza 23.07.16, 08:24
      Kochaj bliźniego swego jak siebie samego, w wykonaniu polskiej prawicy.
      Coś jak ten mural "Legia Ultras- nienawidzimy wszystkich".
    • kub-ma Re: Komentarz Ziemkiewicza 23.07.16, 08:31
      Właśnie przeczytałam na głównej i właściwie mnie zatkało. I tyle ten pan ma do powiedzenia tym ludziom, również Polakom którzy tam byli? Dla mnie to oburzające. Ja wiem, że te słowa świadczą o nim, ale skoro jest dziennikarzem, czyli osobą znaną, to my Polacy będziemy postrzegani przez innych właśnie m.in. poprzez takie obrzydliwe wypowiedzi.
      • fin-dus Re: Komentarz Ziemkiewicza 23.07.16, 08:35
        Pytanie - po co go wiecznie dawac na glowną? Jakby to był najwazniejszy komentator w internecie. Dlaczego nie dali tych, ktorzy sa przerazeni, ktorzy wspolczuja, ktorzy pol nocy znowu o tym mysleli? Tych, ktorzy zachowuja sie normalnie? Promowanie patologii rodzi patologie. Wiele osob po przeczytaniu tego idiotycznego komentarza moze pomyslalo, ze cos w tym jest. Bez promowania Ziemkiewicza wszedzie te wiele osob nawet nie wiedzialoby, ze on w ogole istnieje
        • kub-ma Re: Komentarz Ziemkiewicza 23.07.16, 08:40
          Pomyślałam o tym samym: powinien być bojkot tego pana ze względu na jego wypowiedzi.
      • fadilla Re: Komentarz Ziemkiewicza 23.07.16, 08:53
        Ach te polskie obrzydliwe wypowiedzi... No wstyd. Nasze obrzydliwe wypowiedzi, kontra innych obrzydliwe... CZYNY!. Co gorsze?

No cóz. Faktem jest, że Niemcy mają pewna forme skażenia. Oddają sie idei. Chcac odciąć się od rasizmu i ksenofobii (z okresu ubiegłego), stali się fanatycznymi kosmopolitami i ksenofilami. Niemieckie media i elity naginaja rzeczywistosc prowadzac kult idei otwartosci dla przybyszów z Bliskiego Wschodu. Uczą, a nawet pouczają i zastraszają innych Europejczyków bedacych mniej otwartymi i chetnymi na ich przybycie i przyjecie. Taki oto jest żar radykalizmu, i bardzo łatwo zmienić obiekt jego kultu - od rasisty do ksenofila.
        • zofijkamyjka Re: Komentarz Ziemkiewicza 23.07.16, 09:06
          fadilla napisała:

> Ach te polskie obrzydliwe wypowiedzi... No wstyd.

nie tylko obrzydliwe ale przede wszystkim durne. Wstyd mi.
    • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Komentarz Ziemkiewicza 23.07.16, 09:08
      Obrzydliwy komentarz.
      • araceli Re: Komentarz Ziemkiewicza 23.07.16, 10:34
        wyyznawczyyniwielkiegoczerwia napisała:
        > Obrzydliwy komentarz.

A Twoje komentarze o 'ubogaceniu' to jakie są? Przyganiał kocioł garnkowi.
    • yenna_m Re: Komentarz Ziemkiewicza 23.07.16, 10:37
      Czy ktoś tego pana w ogóle traktuje poważnie?
      • sumire Re: Komentarz Ziemkiewicza 23.07.16, 11:25
        Poważnie czy nie, takie teksty nie powinny padać. To są Himalaje chamstwa. w
        • yenna_m Re: Komentarz Ziemkiewicza 23.07.16, 11:33
          Nie powinny ale padają.
          I padać będą, niestety...
          • pade Re: Komentarz Ziemkiewicza 23.07.16, 11:41
            biorąc pod uwagę kto zasiada w radzie mediów "narodowych" (cudzysłów celowy) , to na pewno będą padać i to coraz częściej
            włączyłam wczoraj wieczorem tvp info na chwilę, posłuchałam kilku komentarzy gości, konkluzja: Niemcy same są sobie winne (odnośnie ataku w Monachium)
            • yenna_m Re: Komentarz Ziemkiewicza 23.07.16, 11:53
              Nota bene - a nie są?
              • pade Re: Komentarz Ziemkiewicza 23.07.16, 11:59
                Ale czego są winni?? Że chłopakowi, który od 18 lat mieszka w Niemczech odbiło?
                Nawet gdyby to był atak w imię Allaha, serio uważasz, że mieszkańców, którzy przyjęli uchodźców z otwartymi rękami należy wystrzelać? Że na to zasłużyli??
                • yenna_m Re: Komentarz Ziemkiewicza 23.07.16, 12:16
                  Nie. Ale nie poradzisz na pewne mechanizmy sterujace zachowaniem ludzi. Zwłaszcza, jeśli mają przeprane mozgi przez wiarę i podchwytują pewien styl nawracania na jedynie sluszną ideologię.
                  W Japonii islam jest zakazany.
                  Mnie się podoba to rozwiązanie wink
                  • pade Re: Komentarz Ziemkiewicza 23.07.16, 12:34
                    A mnie by się podobało rozwiązanie, w którym objęto by "opieką" młodych mężczyzn, żeby nie byli tak podatni na pranie mózgu.
                    Rozejrzyj się dookoła, ilu polskich młodych facetów siedzi na ławce i pije piwo, dzień w dzień. Ilu ma depresję, nie może się odnaleźć, nie wyrabia. Ilu siedzi w necie cały boży dzień, żeby uciec od rzeczywistości.
                    Trzeba się wreszcie zająć przyczynami tej frustracji.
                    • zawsze-w-drodze Re: Komentarz Ziemkiewicza 23.07.16, 13:41
                      Kolejna - opieka dla młodych mężczyzn. DO ROBOTY sie wziąć, a nie na socjalu siedzieć i czekać na opiekę dobrych duszyczek, które do łona przytulą i smutki ukołyszą. Ja pierdziele. Naprawdę macie nasrane w głowach. Jakoś młodzi Wietnamczycy opieki nie potrzebują. Ani specjalnych programów. Hindusi tez zapieprzaja jak małe autka i biznesy kręcą zamiast sie demoralizowac.
                      Nie wiem gdzie mieszkasz ale ja jakoś w mojej okolicy pijących frustratów nie widuje. Co więcej nawet na Mazurach, gdzie regularnie bywam, większość do roboty chodzi i pije, owszem, w piątki i soboty.
                      Co nie zmienia faktu, że Ziemkiewicz poniżej jakiekolwiek poziomu.
                      • pade Re: Komentarz Ziemkiewicza 23.07.16, 13:48
                        Nie wiem co rozumiesz pod pojęciem opieka w kontekście, którego użyłam, ale wyjaśniam, że nie ma nic wspólnego z opieraniem, szykowaniem posiłków, dawaniem zasiłków czy darmowych mieszkań. Nie o to chodzi!!
                        To są najczęściej 17-18-19 latkowie. Może czują się wyobcowani, może nie odnajdują się w świecie, w którym żyje się głównie w wirtualu. Dobra, nie będę rozwijać tego tematu.
                        Ale jeśli się zignoruje te problemy, będzie coraz więcej takich ataków.
                        Zamiatanie pod dywan faktu, że coraz więcej nastolatków ma depresję albo inne zaburzenia, nic nie da.
                      • araceli Re: Komentarz Ziemkiewicza 23.07.16, 14:07
                        zawsze-w-drodze napisała:
                        > Wietnamcz
                        > ycy opieki nie potrzebują. Ani specjalnych programów. Hindusi tez zapieprzaja j
                        > ak małe autka i biznesy kręcą zamiast sie demoralizowac.

Jesteś tak zaślepiona nienawiścią, że nie zauważyłaś, że powyższy post był o białych Polakach.
                        • pade Re: Komentarz Ziemkiewicza 23.07.16, 14:12
                          Mnie się zdaje, że takich zaślepionych jest mnóstwo, komentatorzy w tv, dziennikarze. Uczepili się tezy o ataku terrorystycznym o podłożu politycznym i w kółko o tym międlą. A mogliby wezwać psychologa, psychiatrę, zastanowić się dlaczego napastnik strzelał głównie do nastolatków.
                          ps. prostuję, Sierakowski wreszcie o tym powiedział, ale dziennikarka próbuje go "naprostować"
                          • fadilla Re: Komentarz Ziemkiewicza 23.07.16, 15:59
                            To chiński turysta strzelił z pustej torebki po frytkach. Ofiary to osoby zepchnięte z ruchomych schodów przez otyłą starszą panią, która przestraszyła się dźwięku eksplodującej torebki i straciła równowagę na stopniach.
                            • araceli Re: Komentarz Ziemkiewicza 23.07.16, 16:10
                              fadilla napisała:
                              > To chiński turysta strzelił z pustej torebki po frytkach. Ofiary to osoby zepch
                              > nięte z ruchomych schodów przez otyłą starszą panią, która przestraszyła się dź
                              > więku eksplodującej torebki i straciła równowagę na stopniach.

Polecam poczytać trochę o strzelaninach w USA.
                        • zawsze-w-drodze Re: Komentarz Ziemkiewicza 23.07.16, 15:36
                          Nie był o białych Polakach. Był o biednych, zagubionych mężczyznach, których należy otoczyć czułą troską i opieką, bo w innym wypadku wpadają w niecne łapy fanatyków lub piwa. Śmieszne.
                          Ani Polacy masowo nie przesiadują na mitycznych ławkach, w oczekiwaniu na chętną opiekunkę, ani inne nacje nie potrzebują specjalnej troski dla młodych mężczyzn - co podałam na przykładzie Wietnamczykom czy Hindusów. No chyba, że islamska młodzież męska jest jakaś niepelnosprytna albo masowo opóźniona i akurat ona wymaga więcej zrozumienia i czułości. To sie nimi opiekujcie. Ale nie w moim kraju.
                          • pade Re: Komentarz Ziemkiewicza 23.07.16, 16:24
                            Mam Ci wkleić to, co napisałam, ale drukowanymi literami czy odesłać do podstawówki na naukę czytania ze zrozumieniem?
                            Testu szóstoklasisty byś nie zdałatongue_out
                            • zawsze-w-drodze Re: Komentarz Ziemkiewicza 23.07.16, 16:43
                              " A mnie podobałoby do rozwiazanie, w którym objęto by "opieką" młodych mężczyzn, tak by nie byli tak podatni na pranie mózgu"
                              Proszszszsz... Wkleiłem za ciebie. I coś tu mamy? Apel o opiekę nad niebożątkami, bo inaczej, ach, ach, ktos im bezwolnym wypierze mózg. Ani chybi jakiś niedobry wujek. Albo internet. Albo usiądą na ławce z piwem i wpadną w depresje. Po czym nas pozabijają i sami sobie będziemy winni. Przeciez sie żeśmy nie zaopiekowali. Jakoś mężczyznom w Polsce (zreszta nie tylko - vide przykłady z mojego posta wyżej) brak tej troski nie doskwiera aż tak aby zaczęli masowo zabijać.
                              Ja rozumiem, że szok kulturowy islamskich byczków, przyzwyczajonych do niewolnictwa kobiet, moze byc spory. Ja nawet rozumiem ich frustracje, że nie mozna tych kobiet dowolne używać, a nawet trzeba z nimi (fuj) jadac przy stole. Ale zrozumienie nie oznacza akceptacji. Rozumiem chorobę pedofila ale nie wyrażam zgody na to co chciałby robić. I nie zamierzam otaczać islamskich misiów jakakolwiek opieka. Ani - pytana o to w demokratyczny sposób- głosować za tym, by moje państwo ich przyjmowało.
                              • pade Re: Komentarz Ziemkiewicza 23.07.16, 16:56
                                Aha, wkleiłeś to, co Tobie pasowało, gratki.
                          • pade Re: Komentarz Ziemkiewicza 23.07.16, 16:29
                            Islam to świetna wymówka dla tych, którzy nie chcą widzieć skutków swojej bierności.
                            Nie twierdzę przez to, ze Państwo Islamskie nie jest zagrożeniem bo bezsprzecznie jest.
                            Ale mam wrażenie, że jesteśmy świadkami innego zjawiska, wykorzystywanego przez ISIS, na które celowo przymykamy oczy.
                  • obrus_w_paski Re: Komentarz Ziemkiewicza 23.07.16, 13:01
                    Przestań powtarzać te piramidalna bzdurę jakoby w Japonii islam był zakazany. To jakies Urban legend ktore urosło na tym forum do gigantycznej skali.
                    Wg wiki w Japonii jest 0.2 % muzułmanów, zapraszam rownież na stronę;
                    muslimjapan.com

Zreszta nawet gdyby to była prawda, rozmawiamy o kraju w ktorym norma jest wynajmowanie aktorów, ktorzy robia za twoich przyjaciół czy nawet rodzine, wiec nie traktowałabym Japonii jako kraju niosącego kagańce oświaty
                    • peonka Re: Komentarz Ziemkiewicza 23.07.16, 13:31
                      <<<< kagańce oświaty

Co? big_grin
                      • obrus_w_paski Re: Komentarz Ziemkiewicza 23.07.16, 13:45
                        Autokorektor
                  • araceli Re: Komentarz Ziemkiewicza 23.07.16, 13:26
                    yenna_m napisała:
                    > W Japonii islam jest zakazany.

Skąd wzięłaś tę bzdurę?
                    • obrus_w_paski Re: Komentarz Ziemkiewicza 23.07.16, 13:28
                      Swego czasu triss intensywnie promowała te idee na forum, moze stad
                  • kfugktru23 Re: Komentarz Ziemkiewicza 23.07.16, 13:34
                    yenna_m napisała:

> W Japonii islam jest zakazany.
                    Mam pytanie: dlaczego rozpowszechniasz brednie? obserwatorpolityczny.pl/?p=14451
                • zawsze-w-drodze Re: Komentarz Ziemkiewicza 23.07.16, 13:51
                  Za głupotę i naiwność sie płaci. Jeśli przyjmę do domu tuzin bezdomnych ku liczna romska rodzine, a oni mnie zamordują i okradną to na to nie zasłużyłam, to prawda, ale mogłam sie tego spodziewać. Idealizm wygrał ze zdrowym rozsądkiem. Teraz przyszła faktura.
              • azja_pl2 Re: Komentarz Ziemkiewicza 23.07.16, 12:43
                Tak winne, jak kobieta, ktora padla ofiara gwaltu, bo miala krotka spodnice.
    • tereska.z.bombaju Re: Komentarz Ziemkiewicza 23.07.16, 11:47
      ależ z niego ścierwo...
    • rosapulchra-0 Re: Komentarz Ziemkiewicza 23.07.16, 13:52
      Obleśna wypowiedź. Obrzydliwa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka