Dodaj do ulubionych

Pkole nieobecnosc pytanie

• scarlett74 Re: Pkole nieobecnosc pytanie 16.09.16, 18:34
      Tak ,zawsze dzwoniłam i informowałam.Myślę że trochę kultury i przestrzegania zasad wzajemnego funkcjonowania nie zaszkodzi.
    • aya-breya Re: Pkole nieobecnosc pytanie 16.09.16, 18:45
      Korona z głowy chyba nikomu nie spadnie jak powiadomi przedszkole o nieobecności.
      Ja powiadamiałam nawet przy jednodniowej nieobecności, bo czasem były zaplanowane wyjścia , jakiś teatrzyk np więc miło by było jakby panie nie musiały czekać na dziecko, które się nie pojawi.
    • princy-mincy Re: Pkole nieobecnosc pytanie 16.09.16, 19:39
      Zawsze zgłaszałam, bo szkoda mi kasy za posiłki, a tak dostawałam zwrot.
      Nawet gdyby nie kasza posiłki to jednak bym informowała- zwykła informacja i komunikacja na linii rodZice- przedszkole.
      W szkole tez zgłaszam nieobecność oraz chciałabym w przyszłości byc poinformowana, gdyby corka sie w szkole nie pojawiła, choc z domu wyszła.
    • kkalipso Re: Pkole nieobecnosc pytanie 16.09.16, 22:55
      Ja dzwoniłam, nic mnie to nie kosztowało ledwo chwilkę czasu. Zresztą dzieci były odwożone autokarami więc zawsze łatwiej dla nich było wiedzieć czy jest jakaś zmiana w trasie.
    • aaa-aaa-pl Re: Pkole nieobecnosc pytanie 16.09.16, 22:59
      Co to za dziwny skrót -pkole? Okropny!
      • aya-breya Re: Pkole nieobecnosc pytanie 16.09.16, 23:31
        A w temacie wątku coś dodasz?
        • manala Re: Pkole nieobecnosc pytanie 17.09.16, 07:09
          W żłobku dzwoniłam bo chcieli być informowani. Pani zawsze dopytywała się co dziecku jest. Uważam, że to dobry system bo żłobek miał informacje o zachorowaniach i ewentualnie mógł informować innych rodziców, że kilkoro dzieci z tej czy innej grupy ma to czy tamto. To wbrew pozorom ułatwia czasem życie rodzicom czy pediatrom ; )
          W przedszkolu syna nie ma takiego zwyczaju bo tam jakby nikogo nic nie obchodzi. Nie dzwonię więc. Posiłki i tak mi odliczają.
    • zabka141 Re: Pkole nieobecnosc pytanie 17.09.16, 09:41
      Tak. Jak ktos napisal element komunikacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka