Dodaj do ulubionych

Mandaryna"Here I go again"-ŻENADA!!!

29.09.04, 20:32
Kicz,kicz,kicz!!!A masy lubią kicz więc Mandaryna nie schodzi z list(Wiśniewski to wzorowy marketingowiec).Zero głosu,fatalny angielski.A teledysk?Cukierkowa,plastikowa,skacząca laleczka.I pomysł też nie jej-był parę lat temu taki podobny teledysk Britney.Szlag mnie trafia jak słyszę tę Mandarynę-przykład że jednak można "z gówna bicz ukręcić"...
Obserwuj wątek
    • sakada Re: Mandaryna"Here I go again"-ŻENADA!!! 29.09.04, 20:51
      Też jestem chora jak tylko ją słyszę brrr...
    • aari Re: Mandaryna"Here I go again"-ŻENADA!!! 29.09.04, 20:54
      jestem tego samego zdania.
      Przyznam tylko dziewczynie, ze się bardzo fajnie trzyma po dwóch ciążach.
      • ja275 o yes to zenada na maxa jest:) 29.09.04, 21:39

• malgorzatorstwo Re: o yes to zenada na maxa jest:) 29.09.04, 21:54
          A ja wam powiem, że mandaryna jest suuuper...wg. mojego synka...który ma
          póltora roku...jak słyszy tę piosenkę, to szalejesmile))
    • chocolaterie Re: Mandaryna"Here I go again"-ŻENADA!!! 29.09.04, 21:51
      o gustach się podobno nie dyskutuje - ale co tamwink faktycznie kicz aż boliwink
      • madelaine6 Re: Mandaryna"Here I go again"-ŻENADA!!! 29.09.04, 21:53
        Zgadzam sie z Wami.
        Straszszne.
      • marcysia51 Re: Mandaryna"Here I go again"-ŻENADA!!! 29.09.04, 21:53
        kicz do potęgi,a mój Bartus jak to słyszy to skacze jak szalony,oj chyba znwcą
        muzyki to on nie będzie.
    • mamania a gdzie to sie ogląda? 29.09.04, 21:58
      ja też chce zobaczyć teledysk z mandaryną, gdzie puszczają?, a może gdzieś w
      necie jest?
      • mm_s Re: a gdzie to sie ogląda? 29.09.04, 22:01
        Teledysk to nie wiem, ale muzyka leci ponoć na jej stronie, coś tak na forum
        pisali. Niezbyt jej się ta "angielszczyzna" udała, nie ma co...Jednak nie
        wszystko da się załatwić za pomoca kasy...zwłaszcza intelektu.
        • zuzia_i_werka Re: a gdzie to sie ogląda? 29.09.04, 22:04
          Niestety lata często na Vivie i 4fun tv.Aż zęby boląsad(( Ale tak to jest-mąż
          ma kasę to płytę wydał,najbardziej mnie ubawiło,że jeżdżą własnym mercedesem
          (tak mi się wydaje bo na łódzkich numerach) A panna-plastik w 100%sad
        • mamania Re: a gdzie to sie ogląda? 29.09.04, 22:17
          Znalazłam jej stronę
          ładna dziewczyna, nie wygląda na donję matronę matkę dwójki dzieci smile
          teledysku nie było niestety
          a muzyka jak muzyka niczym sie nie rozni od innych dyskotekowych łupanek nawet
          jest dosc skoczna i łatwo wpada w ucho, chyba o to chodzi w disco?
          • olivka27 Bo muzykę robili Groove Coverage 29.09.04, 22:25
            Taką ma kasę czerwony pies!
    • olivka27 A w dodatku Wiśniewski ma znowu zagrać w filmie 29.09.04, 22:08
      Kiczowate filmy,kiczowata muzyka,teledyski...Co za cholerni pajace!I właśnie dlatego zbijają na ciemnych ludziach niezłą kasę.Sama nie wiem czy robią te widowiska dla kasy czy poprostu tacy są,pewnie jedno i drugie.I jeszcze ten okropny kiczowaty ślub z reniferami,igloo i czerwonym łbem Wiśniewskiego na czele...Fuj!!!
      • sakada Re: A w dodatku Wiśniewski ma znowu zagrać w film 29.09.04, 22:16
        Wiśniewski... to jest dopiero żenada. Jak to pisał Kazik Staszewski
        (uwaga wulgaryzmy jak ktoś jest uczulony nie czytać):

"Jak bardzo skurwisz się by sprzedać swą muzykę?
        .... jak bardzo?"

Albo:

" Czemu bracie robisz kurwę z muzyki?"

Pasuj do pana W. jak ulał. Smutne, że pół Polski słucha takiego bezdennego kiczu. Mam nadzieję, że jak Oskar podrośnie era tej sezonowej gwiazdki się skończy. Choć pewnie znajdzie się cała chmara jemu podobnych hehh....
        • olivka27 Re: A w dodatku Wiśniewski ma znowu zagrać w film 29.09.04, 22:24
          Oooo,Kazik tak śpiewa?A w jakim utworze???Muszę mieć!
          • sakada Re: A w dodatku Wiśniewski ma znowu zagrać w film 29.09.04, 22:32
            Przedstawiam dokładny tekst i namiary Olivko:

słowa: Kazik Staszewski
            muzyka: Kazik Staszewski
            zespół: Kazik
            płyta: 12 groszy (13- sty utwór na płycie)

Czy jesteś w stanie zmienić kolor swoich włosów?
            Czy możesz nosić ubiór, który w sumie jest ci obcy?
            I czy będąc w sumie urodzonym facetem
            Zachowywać się tak, by wyglądać jak kobieta?

Jak bardzo możesz zmienić się by sprzedać swą muzykę?
            Jak bardzo?
            Jak bardzo?

Czy jesteś zdolny mizdrzyć się do ślepia kamery
            I odpowiadać na to samo pytanie razy cztery
            I nic nie będziesz widział w tym fakcie złego
            Że się prześpisz z dupą z koncernu płytowego

Jak bardzo?
            Jak bardzo?

I czy nie zrobi ci różnicy, gdy wyrzucisz z zespołu
            Najlepszego przyjaciela z którym byłeś od początku
            Tylko właśnie dlatego, że ktoś powiedział słowo
            Że na zdjęciach w gazecie wygląda niewyjściowo

Jak bardzo?
            Jak bardzo?

I czy jesteś w stanie zacząć myśleć w pewnym punkcie
            O sobie jako bardzo dobrym, drogim produkcie
            Jak bardzo skurwisz się, by sprzedać swą muzykę?
            Jak mocno słuchasz tych, których nie powinieneś?

Jak bardzo?
            Jak bardzo

Ciekawe kogo ten tekst przypomina he, hesmile?

A co do drugiego tekstu:

utwór: "Krew jak śnieg"
            słowa: Kazik Staszewski
            muzyka: Kult

15 utwór na płycie "Ostateczny krach systemu korporacji"
            • jagienkaa Re: A w dodatku Wiśniewski ma znowu zagrać w film 29.09.04, 22:40
              a w którym roku wyszła ta płyta Kazika?
              • sakada Re: A w dodatku Wiśniewski ma znowu zagrać w film 29.09.04, 22:44
                Jagienkaa to są stare płyty. Nie mówiłam nigdy, że Kazik pisał konkretnie o panu W. ale jedynie, że te cytaty bardzo do niego pasują. A może się mylę?
                • jagienkaa Re: A w dodatku Wiśniewski ma znowu zagrać w film 29.09.04, 22:49
                  właśni zrobiłam research i wyszło mi że nie mogło byćwink bo płyta wyszła w '98 a
                  Ich Troje miało tę straszną piosenkę 'a wszystko to...' w '99. Musiałam wejść
                  na stronę Ich Troje żeby się tego dowiedzieć brrrsad
                  a co do Kazika i jego tekstu to wydaje mi się że to bardziej o ludziach co
                  kiedys robili swoje i potem poszli na komercję (Lady pankwink)), niestety Ich
                  Troje to zawsze była komercja nie mówiąc o tym że Wiśniewski chyba wierzy w to
                  co robi.
                  Co do Mandaryny to kto to? Jego żona? Bo ja nic tu w Anglii nie wiem.
                  • olivka27 Re: A w dodatku Wiśniewski ma znowu zagrać w film 30.09.04, 16:53
                    Lepsze było:
                    "Wstań,powiedz nie jesteś sam
                    i nigdy więcej już nikt
                    nie powie sępie miłości
                    nie koooochaszsz
                    jaaa jestem pania swych dróg
                    swoich myśli i marzeń
                    swoich szalonych dni..." Litości!!!
                • olivka27 Re: A w dodatku Wiśniewski ma znowu zagrać w film 29.09.04, 22:50
                  Bo oni szmaciarze są wszyscy tacy sami.Płyta wyszła chyba w 97 roku.
            • jasiowa_mama Re: A w dodatku Wiśniewski ma znowu zagrać w film 29.09.04, 22:40
              A mnie to obojętne.Znalezli swoje miejsce w życiu-ich sprawa,chcą się
              sprzedawać- ich sprawa.Ludzie tego słuchają -wolny wybór.Ani mnie to ziębi-ani
              parzy.Każdy robi z siebie durnia na swe własne życzenie.
            • olivka27 Re: A w dodatku Wiśniewski ma znowu zagrać w film 29.09.04, 22:49
              Mam obie płyty,widocznie nie zwróciłam uwagi...Dzięki za tekst,a swoją drogą to Kazik jest genialny!!!
    • justek13 Eeee tam, nie znacie sie.... 29.09.04, 22:39
      Misiu Wisniewski ..hik.. jest suuuper, ..hik.. taki sexowny.... taki
      umiesniony.... ..hik.. taki przystojny.... A jego ..hik.. zona yyyy.... no....
      Co ja bredze ..hik..! Nie moge tyle pic ..hik.., bo potem pisze bzdury smile) hik!
      • edzio_grubas Oczywiscie to powyzej, to byl zart! 29.09.04, 22:40
        • sakada Edziu 29.09.04, 22:45

• sakada Re: Oczywiscie to powyzej, to byl zart! 29.09.04, 22:47
          Za szybko enter (pierwszy raz mi się to zdarzyło he, he). Jak tam dzidziuś? Dawno się rozmawiałyśmy, a początek Twojej akcji porodowej śledziłam z wielką uwagą. Nawet mi się potem śniłaśsmile Napisz jak tam potomek.

Pozdrawiam
          • edzio_grubas do Sakady 30.09.04, 11:20
            Wlasnie malego karmie. Na skutek uzaleznienia od forum, nauczylam sie robic
            wiele rzeczy jedna reka, w tym karmienie cycem, butelka, zabawianie malego,
            gotowanie obiadu itp. Maly rosnie (juz mi rece odpadaja), ostatnio mial troche
            kataru ale juz spoko. Mielismy isc w sobote na basen, ale niech sie jeszcze
            maly wykuruje, pojdziemy za tydzien. Ciekawe jak wygladalam w Twoim snie? Chyba
            nie jak Misio Wisniewski???
      • olivka27 Hehehe...Misiu Wiśniewski... 29.09.04, 22:55
        Była taka piosenka:"Janek Wiśniewski padł"...To może:
        "Misiu Wiśniewski padł!!!
        Ale super,oooo"
    • kubusala A co Wy się tak podniecacie?????zazdrosne? 29.09.04, 22:54
      Aż sie Was czytać nie chce. Zazdrosne jesteście czy co?,że biedny chłopak
      karierę i kase zrobił taką o jakiej Wy tylko możecie marzyć?i On mieszka w
      apartamentach(chłopak z domu dziecka) a Wy w klitkach(dziewczyny po studiach? o
      to chodzi? bo ja nierozumiem.Może i ta Jego muzyka to kicz- nie wiem, ja sie na
      tym nie znam. Uważam, jednak,że skoro miliony ludzi chciało tego kiczu na
      płytach słuchać(ileś tam platynowych płyt), skoro miliony ludzi wystawało w
      kolejce po bilety aby ten kicz oglądać, miliony ludzi odwiedza ich strony
      internetowe tzn,że komuś ten "kicz" jest potrzebny, komuś sprawia radość,komuś
      umila dzień, u kogoś wywołuje uśmiech na twarzy. Wiśniewski zrobił ogromną kasę
      ale zarobił uczciwie i wielu osobom pomógł, wiele osób, w tym dzieci wspiera ta
      Jego kasa. Więc jesli to komuś ma słuzyć, to ja jestem za tym kiczem. Czy
      słucham Jego muzyki? no wyobraźcie sobie,że nie, ale bardzo Go lubię i chyba
      własnie dlatego,że wszyscy Go tak atakują i w sumie nikt tak na prawdę nie wie
      za co?? To nie Wiśniewski jest prymitywny, ale ludzie, którzy tyle o Nim mówią,
      wcale Go nie znając i Wy tyle mówicie tu na forum o tolerancji...
      • olivka27 Re: A co Wy się tak podniecacie?????zazdrosne? 29.09.04, 23:03
        Tak,zwłaszcza ten wywołuje uśmiech na twarzy:
        "Za ten papieros tuż po
        i ten szampan tuż przed
        za pocałunek w tę noc
        i za stosunek w dzień"
        Jak szanować kogoś kto pisze takie rzeczy???
        • kubusala STAWIAM SZAMPANA !!! 29.09.04, 23:27
          olivka27 napisała:

> Tak,zwłaszcza ten wywołuje uśmiech na twarzy:
          > "Za ten papieros tuż po
          > i ten szampan tuż przed
          > za pocałunek w tę noc
          > i za stosunek w dzień"
          > Jak szanować kogoś kto pisze takie rzeczy???
          tzn jakie rzeczy, bo ja nie rozumiem .....? tego typu tekstów mogę Ci tu
          wypisac miliony z róznych piosenek, róznych wokalistów. Dlaczego akurat ten
          jest taki niegodny poszanowania.
          Wiecie co... ja ani fanem, ani adwokatem Michała Wisniewskiego nie jestem. Ale
          stawiam PRAWDZIWEGO szampana każdej, która mi udowodni dlaczego ja tego
          człowieka mam nie szanować. Bo jesli tylko za gust muzyczny... to przypomina mi
          sie program :IDOL,w którym ludzie mający głos wylatywali jak kaczki, bo
          wybierali złe piosenki i ogólnie nie mieli gustu muzycznego.
          Może i Wisniewski nie ma gustu, może i tez głosu, ale dalej nie wiem dlaczego
          ludzie nienawidzą. Czekam na rzeczowe wyjaśnienia.
      • sakada Re: A co Wy się tak podniecacie?????zazdrosne? 29.09.04, 23:03
        Kubusalo - to, że miał ciężkie dzieciństwo nie jest powodem, żebym go podziwiała. Bo nie podziwiam. Jest wielu muzyków, którzy byli w jeszcze cięższej sytuacji życiowej co nie zaowocowało tworzeniem przez nich kiczu i syfu muzycznego (moje zdanie). Absolutnie mu nie zazdroszę, bo mam godność i nie podjęłabym się tworzenia "sztuki", której jedynym celem jest zabawianie tłuszczy. Wolałabym robić coś dla mniejszej, ale bardziej "wyszukanej" publiczności. Co najgorsze Wiśniewski też nie jest głupi dlatego zdaje sobie z tego co robi sprawę stąd jego usilne próby zaprzeczania, że tworzy kicz. Fajnie - dzielny chłopak szkoda tylko, że nie potrafi zrobić czegoś wartościowego.

Pozdrawiam serdecznie.
        • kubusala Re: A co Wy się tak podniecacie?????zazdrosne? 29.09.04, 23:20
          sakada napisała:

> Kubusalo - to, że miał ciężkie dzieciństwo nie jest powodem, żebym go
          podziwiał
          > a. Bo nie podziwiam. Jest wielu muzyków, którzy byli w jeszcze cięższej
          sytuacj
          > i życiowej co nie zaowocowało tworzeniem przez nich kiczu i syfu muzycznego
          (mo
          > je zdanie). Absolutnie mu nie zazdroszę, bo mam godność i nie podjęłabym się
          tw
          > orzenia "sztuki", której jedynym celem jest zabawianie tłuszczy. Wolałabym
          robi
          > ć coś dla mniejszej, ale bardziej "wyszukanej" publiczności. Co najgorsze
          Wiśni
          > ewski też nie jest głupi dlatego zdaje sobie z tego co robi sprawę stąd jego
          us
          > ilne próby zaprzeczania, że tworzy kicz. Fajnie - dzielny chłopak szkoda
          tylko,
          > że nie potrafi zrobić czegoś wartościowego.
          >
          > Pozdrawiam serdecznie.
          >
          Boże, Sakado, przecież nikt Ci nie każe Go podziwiać! Masz pełne prawo Go nie
          lubieć, tak jak ja mam prawo nie lubieć Leppera. Ale ostatnio nagonka na
          Wiśniewskiego jest w pełni nieuzasadniona. Może i On talentu wokalnego nie ma,
          ale o ile sięgam pamięcią wstecz, to nie takie beztalencia wydawały płyty: np.
          Klaudiusz z Big Brothera itp, ale czy to powód,żeby rzucać w człowieka błotem??
          Na naszym rynku muzycznym jest bardzo dużo miejsca zarówno dla muzyki
          klasyczne, rockowej, dico polo i nie wiem czego jeszcze. Dajcie żyć.
          Dopóki teksty piosenek nie będą namawiały Waszych dzieci do zbrodni i ćpania
          narkotyków( a w niejednym tekście ciekawych kapeli mozna to znaleźć) to jestem
          za tym aby każdy wydawał sobie płyty ile tylko chce, przynajmiej będzie w czym
          wybierać.
          • wieczna-gosia Re: A co Wy się tak podniecacie?????zazdrosne? 29.09.04, 23:29
            Nie przypominam sobie zeby pan wismiewski zaprzeczal ze tworzy kicz- wrecz
            przeciwnie do tego wlasnie darzyl... te pochodnie na koncertach ite sprawy wink)
            Poza tym- wstrzelil sie z konwencja w eurowizje wink)) ktora wlasnie kicz
            promuje wink)
            Dla mnie tak kiczyk moze sobie istniec na wakacjach przy ognisku z
            przyjemnoscia zanuce:
            A wszytko to bo ciebie kocham je je wink
            • kubusala Re: A co Wy się tak podniecacie?????zazdrosne? 29.09.04, 23:31
              Dokładnie o to mi chodzi, czemu tylko ja musiałam sie tyle nagadac, a Ty ujęłas
              to w trzech zdaniachsmile)
    • mamadwojga Kilka refleksji 30.09.04, 07:44
      Po pierwsze to nie mogę zrozumieć jak można mieć pretensje do kogoś że jest
      POPULARNY. Przecież Michał Wiśniewski nie przekupił tych tysięcy ludzi którzy z
      własnej woli kupili jego płyty i głosują na jego piosenki na listach przebojów.

Po drugie to mimo że nie bardzo odpowiada mi stylistyka i treść jego piosenek
      to nie mogę zaprzeczyć że są melodyjne i same wpadają w ucho.

Po trzecie Michał W. wspaniale wykorzystał swoje pięć minut zarabiając niezłą
      forsę. Nikogo nie oszukał, nikogo nie skrzywdził, nikogo nie okradł. Któż z nas
      by tak nie chciał.

Po czwarte Ja osobiście uważam Wiśniewskiego za bardzo mądrego faceta. Mówi
      biegle po niemiecku i angielsku i to mówi niegłupio.

Po piąte jest człowiekiem z pasją (lotnictwo) a ja bardzo szanuję ludzi z pasją.

Może posypią się na mnie za to wszystko co napisałam gromy ale taki obraz
      Wiśniewskiego jest w mojej głowie. Nie oglądałam tych wszystkich programów z
      jego udziałem, nie mam ani jednej jego płyty a i nie za wiele piosenek
      słyszałam. Nie szukam takiej rozrywki ale nie neguję że istnieje wielu ludzi
      którym może się to wszystko podobać.
      • asiaasia1 Wiśnia nie umie śpiewać ... 30.09.04, 08:15
        Wszystko pięknie , konwencję kiczu mogę znieść ... ale przeciez on NIE UMIE
        ŚPIEWAĆ !
        Gdyby " miał głos "i nie fałszował to mogłabym mu wybaczyć tworzenie takiej
        muzyki , jaką tworzy i szerzenie kiczu itd .
        W końcu ja nie muszę tego słuchać ...ale ten głos , ten fałsz ...
        Mam bardzo małe wymagania - po prostu chciałabym , żeby Wiśnia miał minimalne ,
        MINIMALNE zdolności wokalne ... Proszę o minimum ....
        Zalewu kiczu nie da się powstrzymać , jednak taka Britney potrafi śpiewać
        chociaż na płycie lub z play - backu a Wiśnia ( ???) no comments ...
    • gagunia Re: Mandaryna"Here I go again"-ŻENADA!!! 30.09.04, 08:29
      mozna ukrecic jak sie ma kase smile
      ja tego nawet nie slyszalam, wiec chyba nie jest to az taki hit.
      • koolka to był kicz lata ............. 30.09.04, 09:09
        A najlepsze było jak mandaryna(pisze z małej bo nie zasługuje w ogóle żeby o
        niej pisac)-powiedziała,że musi sie nauczyc angielskiego bo nie wie o czym
        śpiewa...........
        Współczuję jej dzieciom---kasy mają dużo ale rodziców wcalesad
    • ewa_mama_ani Re: Mandaryna"Here I go again"-ŻENADA!!! 30.09.04, 09:23
      a ja popieram Kubusale, Wieczna-Gosie i Mamedwojga!
      E
      • emilkaq Re: Mandaryna"Here I go again"-ŻENADA!!! 30.09.04, 09:36
        A ja popieram Kubusalę, Wieczną Gosię , Mamędwojga i Ewę_mamę_ani...Pozdrawiam
        • wieczna-gosia Re: Mandaryna"Here I go again"-ŻENADA!!! 30.09.04, 09:42
          A mandaryny to mi zal, bo teledysk nakrecony w stylu disco polo czyli taniec
          synchroniczny w centrum handlowym wink)) a taka o zone na przyklad.. zaspiewali
          chlopaki w jakims nieludzkim jezyku festyniarska piosenke i wszedzie to bylo wink)
          A wismiewski glosu nie ma ale glowke ma. Boom na swoja osobe wyzal jak gabka,
          kasy wycisnal ile sie dalo i zapadl sie pod ziemie wink
    • koleandra Re: Mandaryna"Here I go again"-ŻENADA!!! 30.09.04, 09:38
      Macie rację. Okropne!
      • ligia76 Re: Mandaryna"Here I go again"-ŻENADA!!! 30.09.04, 10:07
        A ja tam szanuję Michała, wbrew temu co niektóre mamy napisały, jest on naprawdę fajnym i inteligentnym facetem (wiem, ale nie powiem skąd).
        Co do zdolności muzycznych znam wiele, wiele większych beztalenci, które zrobiły karierę.
        Promowanie Mandaryny, w takiej czy innej wersji było zamierzone i zaplanowane w 100%.
        Niestety na rynku (polskim) panuje wielkie zakłamanie, niektórzy coś tam mówią - bo tak im wypada i wychylać się nie można.
        Jakby na poczatku kariery "Ich Troje" jakiś "ważny" krytyk napisał że jest to super-utalentowany facet, inni też by tak "gdakali", ponieważ tak by wypadało.
        Uwierzcie mi, troszkę się "otarłam" o ten świat i reguły tam panujące bywają brutalne.
        Po bardzo ostrych krytykach Michała, przesłuchałam jego płytę (ostatnią) i doszłam do wniosku, że gdyby napisał teksty i śpiewał ktoś inny opinie by się troszkę różniły.
        Wiem, że opinie negatywne to też głosy "ludu", ale spotykałam (dość często) się z bardzo ostrą krytyką Miachała od osób, które wogóle jego piosenek nie słuchały.
        Taki tam "owczy pęd".

Pozdrowienia
        Ligia
        • koolka może pomnik mu wystawmy... 30.09.04, 10:13
          bo wg.niektórych mam wniósł tyle kultury w życie codzienne.
          • ligia76 Re: może pomnik mu wystawmy... 30.09.04, 10:20

koolka, to już wyjatkowy brak dobrych chęci w dyskusji i lekka złosliwość.

Ligia
    • renik.w Re: Mandaryna"Here I go again"-ŻENADA!!! 30.09.04, 10:22
      teledysku nie widziałam - kurcze koniecznie musze wyśledzić w tv - ale piesenka
      o uszy mi się obiła . Dla mnie jest to horror - jak takie beztalencie co umie
      tylko pupa wywijać może być na topie !!!??? - nie mogę ...
      • kubusala Re: Mandaryna"Here I go again"-ŻENADA!!! 30.09.04, 10:46
        renik.w napisała:

> teledysku nie widziałam - kurcze koniecznie musze wyśledzić w tv - ale
        piesenka
        >
        > o uszy mi się obiła . Dla mnie jest to horror - jak takie beztalencie co umie
        > tylko pupa wywijać może być na topie !!!??? - nie mogę ...

No koniecznie wyśledź...
        Dziewczyny nie rozumiem, dlaczego te które tak nienawidza kiczu Wisniewskiego i
        Jego żony koniecznie muszą posłuchac piosenki, wchodzą na strony internetowe
        Mandaryny itd, znają na pamięć teksty piosenek..
        Jesli kogos nie lubie to sie nim nie interesuję, to logiczne. Przypomina mi to
        nieszczesnego Big Brothera, każdy krytykował: jak mozna ogladac reality show
        itd, a jak przyszło co do czego to sie okazywało,ze świetnie sie orientowali w
        tym kto to Klaudiuszek, Gulczasek i znali wiecej szczegółów z BB niz Ci co
        oficjalnie mówili,że oglądają. To jakaś hipokryzja i tyle.
        Ja nie interesuję się twórczościa Mandaryny, nie wchodze na Jej strony
        internetowe i nie szukam teledysku, bo po co? żeby potem krytykować? chore to
        jest na prawdę.
        • ligia76 Re: Mandaryna"Here I go again"-ŻENADA!!! 30.09.04, 10:52

kubusala, masz rację w 100%.
          Tak jak napisałam w poprzednim moim poście, tzw. "owczy pęd", inni mówią że "be", to i ja powiem że "be", inaczej pomyślą żem "prosta" baba jest.

Pozdrowienia
          Ligia
        • ksywa Re: Mandaryna"Here I go again"-ŻENADA!!! 30.09.04, 10:56
          Nie rozumiesz? To tak proste, że aż trywialne. Spory odsetek osób zlewką z
          innych poprawia sobie samopoczucie oraz postrzeganie siebie. A słowami Kazika w
          kontekście MW bym się przesadnie nie podniecała. Kazik wielokrotnie wyrażał się
          o Wiśniewskim co najmniej pozytywnie i z szacunkiem /podobnie jak Hołdys i
          Staszczyk/. Wystarczy poczytac co Kazik, który hipokrytą nie jest, pisze na
          łamach, zamiast czatować na teledysk Mandaryny na Vivie, moje wy kulturalne i
          obdarzone wyrafinowanym gustem znawczynie sztuki wysokiej.
          • kubusala Re: Mandaryna"Here I go again"-ŻENADA!!! 30.09.04, 11:11
            No własnie Ksywa i Ligia to dla mnie jest hipokryzja. Wisniewski nagrody(nie
            wiem dokładnie, ale chyba to były Fryderyki?) nie dostał, bo kicz śpiewa,
            nieważne ,że sprzedał w jeden rok więcej płyt niz niejedna wykształcona gwiazda
            przez cała swoja karierę, ale Chylińska czy też Liroy dostali, nieważne,ze
            wyszli na scenę i powiedzieli Fuck You smile))))to kicz nie jest...
            Nie sztuką jest krytykować i obrzucać błotem, sztuką jest przejść obojętnie.
            Powiedz mi jakiej muzyki słuchasz? a powiem Ci kim jesteś? no dziewczyny.... to
            co powiecie o osobie, która jadąc autem słucha Bacha, a wieczorem tańczy przy
            Ich Troje?
            • ksywa Re: Mandaryna"Here I go again"-ŻENADA!!! 30.09.04, 12:00
              kubusala napisała:

> No własnie Ksywa i Ligia to dla mnie jest hipokryzja.
              Nie wiem jak lidka, ale ja nie jestem hipokryzja, ja ksywa jestemwink))))
              A jak mi ktoś nieglupio na innym forum napisał (a miał nicka Iron Maiden) "to
              jakiej muzyki słuchasz, świadczy wyłącznie o tym... jakiej muzyki słuchasz"wink
              Tak naprawde to nic nie jest takie proste, upodobania charakteryzują nas tylko
              pośrednio, świadczą o potrzebach - a potrzeby jak wiadomo bywają różniste- a
              nie o rozwoju intelektualnym czy emocjonalnym. Dużo więcej mówi o tym np. język
              jakim się posługujemy. A język, sposób wypowiadania się tam powyżej
              zaprezentowany został, hm, dobra... to temat na inną dyskusję;P
              Bradzo podoba mi sie co napisał pewien profesor medio - i kulturoznawstwa na UJ
              nt. Wiśniewskiego i jego obecności w mediach:
              ""Nie rozumiem, dlaczego wyłączacie Wiśniewskiego poza obręb kultury. On
              kulturę tworzy, jest jej barwnym elementem i nie wziął się z księżyca. Ma
              życiorys, niezły jak na gwiazdę, ładnie wymawia Francois Villion, stanowiąc tym
              samym zwornik między tym, co było, a tym, co jest. "Bo tu dobrze jest, jak jest
              i ty dobrze o tym wiesz" - to bynajmniej nie jest przyzwolenie na tandetność
              kultury, ale przekonanie, że wszystko, czego dzisiaj doświadczamy, przejść musi
              przez popularną kulturę medialną.
              Najgorszy scenariusz, jaki czeka naszą kulturę, to powstanie związku zawodowego
              albo lepiej organizacji na wzór masonerii, skupiającej intelektualistów. Oni
              wiedzieliby, co jest obciachem, a co nim nie jest [...]
              I tak oto rosłaby w górę wieża z kości słoniowej, powstałby niejeden komitet
              kolejkowy dla tych wszystkich, którzy chcą się odgrodzić od bagna popkultury. I
              oto te masy słusznie myślących intelektualistów o pierwszej w nocy zasiadać
              będą z intelektualnymi dziennikarzami do oglądania Rozmów na czasie. A tam - o
              ironio - Michał Wiśniewski. Bo On jest - jest w każdym z nas: w naszej
              banalności wypowiedzi i kiczu zachowań, ale też w naszym codziennym marzeniu o
              szczęściu, miłości i wolności "bez granic". "
              No to może troszkę jednak odrobinę zwyczajnego, wynikającego z ogłady szacunku,
              dla kogoś, kto nie kradnie, z moich/naszych podatków nie żyje i nikomu nic
              złego nie robi. Dotyczy to wszystkich Wiśniewskich et consortes. Naprawdę można
              skrytkować muzę bez obrażania człowieka. Z mojej strony EOT, pozdr.
              • ligia76 Re: Mandaryna"Here I go again"-ŻENADA!!! 30.09.04, 12:37

ksywa, kubusala miała na myśli (chyba) to że dziewczyny krytykujace (zawzięcie) M.W. to hipokrytki.
                Ja to tak zrozumiałam.

Pozdrowionka
                Ligia
                • ksywa Re: Mandaryna"Here I go again"-ŻENADA!!! 30.09.04, 12:43
                  Ja też zrozumiałam, ale pożartować lubię. Przecinki /lub ich brak/ jednak mają
                  swoją mocwink))
                • kubusala Ligia.. 30.09.04, 12:44
                  Dokładnie tak to miałaś zrozumiećsmile))
                  • ligia76 Re: Ligia.. 30.09.04, 12:46
                    OK. I wszystko jasne smile

Pozdrowienia
                    Ligia
    • krolisia Re: Mandaryna"Here I go again"-ŻENADA!!! 30.09.04, 10:59
      Ja od poczatku nie lubilam ani Wisniewskiego,ani Mandaryny.Idealnie do siebie
      pasuja:ona-sztuczna plastikowa lala,on:wymalowany kiczowaty chlopak.
      Ta dziewczyna w ogole spiewac nie potrafi!Falszuje strasznie...Dziwie sie ze to
      disco polo tak dobrze sie sprzedaje.A teledysk-no comments.

Krolisia
      • malgorzatorstwo Re: Mandaryna"Here I go again"-ŻENADA!!! 30.09.04, 11:15
        Ja tam się zgadzam z kubusala, wiecznżgosia itp...Nie jestem ani fanką ich
        troje ani mandaryny, ani innych tysiąca zespołów.....ale wydaje mi sie ze
        nagonka na ich troje i mandarynę, to zwyczajne gadanie pod publikę, bo "modnie
        jest nielubieć ich troje". I nie wiem tylko, czemu osoby które tak strasznie
        nie lubia ich troje wiedza wszystko na ich temat...dlaczego ja jak nie lubie
        jakiegoś zespołu to niajczęsciej nic o nim nie wiem oprócz tego, ze taki jest???
        A co do mandaryny, to ostatnio jeżdziła z radiem Eska u nas w miescie, a mój
        małzonek zna ludzi z radia i sie gdzies z nimi spotkał. Był wtedy z naszym
        synkiem. I trafił tak, że własnie była mandaryna. I stwierdził, ze tak
        normalnej dziewczyny to dawno nie spotkał. Był wręcz zdumiony jej
        normalnościa...własnie po wszystkich opiniach jakie o niej krążą. spodziewał
        sie jakiejś dziwnej lali...a ona była poprostu normalna. cały czas jak mój
        małżonek rozmawiał z ekipa Eski ona bawiła się z naszym
        synkiem..wygłupiała....i opowiadała o swoich dzieciakach...Ot...normalna kobita.
        • gonia1000 Re: Mandaryna"Here I go again"-ŻENADA!!! 30.09.04, 11:27
          malgorzatorstwo napisała:

I trafił tak, że własnie była mandaryna. I stwierdził, ze tak
          > normalnej dziewczyny to dawno nie spotkał. Był wręcz zdumiony jej
          > normalnościa...własnie po wszystkich opiniach jakie o niej krążą. spodziewał
          > sie jakiejś dziwnej lali...a ona była poprostu normalna. cały czas jak mój
          > małżonek rozmawiał z ekipa Eski ona bawiła się z naszym
          > synkiem..wygłupiała....i opowiadała o swoich dzieciakach...Ot...normalna
          kobita
          >
          Zagadzam się Małgorzatorstwo.
          Pewnie,że normalna, taka sama matka jak i my. Nic złego nie robi, czy ma talent
          czy nie, nikogo błotem nie obrzuca, nikogo tekstami piosenek nie obraża, na
          pewno nie zasługuje na to,żeby Ją tak obrażać, wykazujecie dziewczyny totalny
          brak kultury, tolerancji i tego wszystkiego o czym tak wyniosle piszecie, to
          jest właśnie żenada. Ponoć prymitywna krytyka świadczy o braku rzeczowych
          argumentów.
          • silvik Re: Mandaryna"Here I go again"-ŻENADA!!! 30.09.04, 12:02
            Ja osobiście nic nie mam do p.Wiśniewskich. Diabli mnie tylko biorą jak ktoś
            czyjeś teksty przerabia pod siebie i uważa, że to jest jego.Posłuchajcie
            dziewczyny zespołu Die Toten Hosen i ich utworu "Alles aus liebe",to zobaczycie
            o czym mówię.A tym właśnie utworem Ich Troje wskoczyło na I-sze miejsce list
            przebojów. Pozdrawiam.
            • ksywa Re: Mandaryna"Here I go again"-ŻENADA!!! 30.09.04, 12:16
              Miałam się już nie odzywać, ale strasznie lubię jak ktoś się tak mądrzy i
              prawdy objawione głosiwink)) Moge się mylić, ale chyba Wiśniewski nigdy nie
              UWAŻAŁ ze to jego, jeśli nigdy nie krył że to coverwink i podpisał umowę na
              wykorzystanie z wytwórnią, do której nalezały prawa autorskie na ten kawałek
              DTH. Doniosę uprzejmie tropicielce plagaitów, ze np. Westlife teraz ciagle
              występuje na kazdym kanale muz. i stacji ze znanym standartem pt "Mandy"...
              Pewnie też uważają, ze to ich...wink)))
              • kubusala A Kolorowe Jarmarki???? 30.09.04, 12:25
                No własnie, Kolorowe Jarmarki tez nie sa Maryli, a to własnie Ona zrobiła z
                tego wielki przebój.
                tez miałam sie juz nie odywać......smile))
              • wieczna-gosia Re: Mandaryna"Here I go again"-ŻENADA!!! 30.09.04, 12:58
                a pamietacie skandal z brathankami?
                ewelina flinta zaspiewala mercedes benz joplin wink
                ta nowa z idola tez ma jakis cover
                krzysio zalewski z idola tez mial takie fajnie "I'm not aware of too mamy
                things lalala"
                Nie lubie muzyki jaka serwuje czerwonowlosy facet. Ale pomnika mu nie postawie
                bo nie przedstawia dla mnie zadnych glebszych wartosci. Poza talentem do
                robienia pieniedzy. I tenze talent docieniam. Doceniam spojnosc wizerunku- jak
                u Kazika. Wiem ze poezji sie po gosciu spodziewac nie musze tylko nagich
                torsow, szampanow i pochodni wink zrobil facet szol z calego siebie. Nie mam
                pojcia jakim jest ojcem, jaka jego zona jest matka, on nic o nim nie wiem wink
                A co do mandaryny wystarczy wlaczyc MTV czy vive zeby zobaczyc ze tam rownie
                beznadziejnie beztalecia robia kase az huczy. Ile % raperow zna sie na muzyce?
                Uwielbiam ogladac program cribs na MTV base- te chaty nuworyszow raperkow, te
                15 samochodow 3 baseny, pokoj do myslenia, pokoj do puszcania bakow a wszystko
                w stylu barw plemiennych i im siecej sie blyszczy tym lepiej. Jak ktos z
                zamozniejszej rodziny czy mamusia mu urzadzala to od razu widac wink)))
                I jak dla mnie- niech robia kase. Praca czlowieka jest tyle warta ile mu zechca
                zaplacic. A muzyka obroni sie sama. Niektorzy musza miec przeboj na pierwszym
                miejscu bo inaczej czlowiek o nich zapomni. A inni moga wyjsc po 5 latach
                zaspiewac i sala znowu pelna wink)
              • silvik Re: Mandaryna"Here I go again"-ŻENADA!!! 30.09.04, 14:38
                Ksywa-ja wcale nie chciałam się mądrzyć.Wiem tylko jakie to było nieprzyjemne
                uczucie jak moja ukochana piosenka została tak "zgwałcona"sad(((.Jeżeli p.
                Wiśniewski przyznał się,że to cover to chylę przed nim czoła i bardzo go
                przepraszam za niesprawiedliwy osąd.Niestety ja nie słyszałam, by w ten sposób
                informował swoich fanów o pochodzeniu tej piosenki. Może za mało oglądam TV?
                • ksywa Re: Mandaryna"Here I go again"-ŻENADA!!! 30.09.04, 15:01
                  OK. Przyznasz jednak, że za twoje naturalne w przypadku ulubienia pierwowzoru
                  uczucie zgwałcenia MW nie odpowiada. Inaczej należałoby zwyczajnie ZAKAZAĆ
                  wykonywania każdego utworu przez innego wykonawcę. I tak np. nie można by
                  pozwolić by taka Flinta czy inna Brodka śpiewały sobie Dziwny jest ten świat. A
                  Blue Cafe właśnie zapowiedziało, ze się za Lennona bierzewink))
                  Kwestia informowania... Nie zauważyłam, by jakiś wykonawca w przypadku coveru
                  przed danym utworem wygłaszał oświadczenie, ze wcześniej to śpiewało DTH czy
                  Madness czy Meat Loaf czy Bonnie Tayler itd. Również DJ w radiu nie ma
                  obowiązku podawania tego zanim zapuści danego singla. Podpisuje się papiery z
                  właścicielem praw autorskich, umieszcza stosowny napis na okładce płyty "with
                  kind permission itd", podaje autorów oryginału i to wszystko. Informuje się w
                  ten sposób faktycznie tylko fanów, tj. zainteresowanych. Nie ogół populacji
                  płatnym ogłoszeniem w TV i Gazecie Wyborczejwink)) A już na pewno nie tych,
                  którzy i tak są i pozostaną na nie oraz wszystko mają za złewink To ostatnie nie
                  do Ciebie. pozdr,
                  ksywa
    • ikaikaj Re: Mandaryna"Here I go again"-ŻENADA!!! 30.09.04, 12:59
      ja nie slyszalam i nie widzialam tej piosenki...pewnie nawet jakbym uslyszala to
      bym sie nie domyslila,ze to ona...i ogolnie rzecz biorac jakos panstwo W. mi nie
      przeszkadzaja.ja ich nie slucham,ale moga sobie istniec i grac dla swoich fanow.
      poprostu o gustach sie nie dyskutuje...
      pozdrawiam was wszystkie smile
      ikaikaj
      • cubus1 No tak ale... 30.09.04, 15:23
        A ja myślę że najbardziej osoby krytykujące denerwuje to że jeśli ma się
        pieniadzę to można wypromować wszystko.
        Ale taki jest niestety ten świat i tego się nie zmieni.

A co do małżeństwa W.Ja osobiście słucham muzyki klasycznej a mój mąż lubi
        Kazika, moj synek uwielbia piosenki Jedyneczki więc kompletnie to nie nasze
        klimaty.
        Jednak bardzo im gratuluje takiego sukcesu, zdobytych od 0 pieniędzy.
        Nie znam osobiście tych ludzi więc daleka jestem od oceniania.A kreacja
        medialna a faktyczna osobowość to dwie różne rzeczy.

Myślę iż 3/4 z naszego społeczeństwa gdyby miała możliwość zarobienia takich
        pieniędzy też zrobiłoby ze swojego życia przez pewnien czas SHOW.
        Ja tego nie potępiam, nie ganię bo sama nie wiem jak bym się zachowała na ich
        miejscu.
        Ja dostałam od rodziców super wykształcenie,dom,samochód(wiecznie w naprawie,
        sic!) i działkę nad morzem.
        Nigdy nie ośmieliłabym się powiedzieć że ten człowiek jest gorszy ode mnie- bo
        nie jest.

Gusty ma się różne.Dla kogoś kto lubi klimaty ogniskowe - Ich troje jest OK,
        dla kogoś kto lubi dyskoteki- Mandaryna czy jak jej tam będzie OK.

A Muniek Staszczyk uroczo sepleni a jego piosenek w Ogólniaku słuchałam- ach
        ten żoliborz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka