05.12.16, 18:22
Z okazji jutrzejszego dnia postanowiłam zrobić sobie mały prezent i kupić sobie perfumy. A że ostatnio jestem nieco zacofana w świecie zapachów bardzo byłabym wdzięczna Wam za inspiracje. Oczywiście pójdę i wywącham je sama, ale nie chcę wąchać wszystkiego bo po 5 minutach kręci mi się w głowie, dlatego bardzo prosiłabym o parę ciekawych nut.
Obserwuj wątek
    • fragile_f Re: Perfumy 05.12.16, 18:27
      A jakie zapachy lubisz? Kwiatowe, orientalne? Jaki masz budżet? Ile ml chcesz kupić?
      • agnieszka77_11 Re: Perfumy 05.12.16, 18:39
        50-100ml, cenowo do 300zł. Zapachy raczej kwiatowe, ale też trwałe.
        • fragile_f Re: Perfumy 05.12.16, 18:56
          Trwały i fajny jest Ange ou Demon Givenchy (grafitowy flakonik), ale on jest dosyc mocny. Ja osobiscie kocham Yellow Diamond Versace, też jest trwały - takie perfumy do pracy typowo. Spokojnie się zmiescisz w tym budzecie. Guerlain Insolence są tez fajne (w zasadzie kazdy), ale to juz raczej okolice 400 pln (sa obłędnie trwałe - zeszłoroczny szalik jeszcze pachniał wink ).
          • drinkit Re: Perfumy 05.12.16, 22:02
            Miałam kiedyś YD Versace, podobał mi się, ale moim zarzutem była słaba trwałość..
    • lauren6 Re: Perfumy 05.12.16, 18:32
      Z niższej półki cenowej zobacz sobie zapachy Calivna Kleina. W rossmanach, empikach itd są na nie promocje i flakon 50-100 ml można kupić za około 100 zł. Z wyższej półki cenowej ja osobiście uwielbiam Versace.
      • triss_merigold6 Re: Perfumy 05.12.16, 18:55
        CK jest tak opatrzony (obwąchany?) od lat, że aż mdli. Zresztą wiele zapachów CK ma jakieś takie drogeryjne nuty, jak odświeżacze do wc.
        Versace - white crystal. wink
        Teraz mam Kenzo Le monde est beau, cytrusowy, na zmianę z Laurą Biagotti.
        • agnieszka77_11 Re: Perfumy 05.12.16, 19:00
          Versace Bright Crystal bardzo mi się swego czasu podobał. Pierwszy raz kupiłam go 10 lat temu.
          • gama2003 Re: Perfumy 05.12.16, 19:07
            Ja też go bardzo lubię. Choć mam wrażenie, ze kiedyś był trwalszy....
            Moim marzeniem jest znalezienie czegoś podobnego do dawnego D&G Woman, z czerwoną nakrętką wink. Ni ma.... a dla mnie bylo idealne.....
            • mmoni Re: Perfumy 05.12.16, 19:43
              Spróbuj White Michaela Korsa, on ma dosyć mocną nutkę aldehydową tak jak D & G (choć to nie to samo).
            • lauren6 Re: Perfumy 05.12.16, 21:32
              Bright cristal sprzedają jako wodę toaletową, więc z definicji będzie mniej trwały niż woda perfumowana.
              Dla odmiany te opatrzone CK to wody perfumowane. Obsession night Ck uwielbiam (i używam na zmianę z bright cristal) i mam gdzieś, jeśli tak pachnie pół osiedla.
    • milka_milka Re: Perfumy 05.12.16, 19:45
      Chanel No. 5, nowe. Cudny zapach.
    • leanne_paul_piper Re: Perfumy 05.12.16, 19:59
      To ja proponuję Diora i to miniaturki, będziesz miała 5 zapachów, nie jeden. Na każdą okazjęwink.
      Takie cudo kiedyś kupiłam na lotnisku w naprawdę przyzwoitej cenie
      https://luxurylaunches.com/wp-content/uploads/2014/04/Extrait.jpg
    • moni_kaw Re: Perfumy 05.12.16, 20:04
      Manifesto Ysl, oszalejeszsmile
    • loola_kr Re: Perfumy 05.12.16, 20:05
      ja uwielbiam Flowerbomb Viktor & Rolf.
    • triss_merigold6 Re: Perfumy 05.12.16, 20:13
      Z cieplejszych kwiatowych 24 Faubourg Hermesa, trwały zapach bdb. zimą.
    • chocolatemonster Re: Perfumy 05.12.16, 20:32
      5 Chanel l'eau jest piękna. Ostatnio dostalam nowe J'adore Diora i choć to nie do końca moja bajka -zbieram mnóstwo komplementów. Bardzo lubię też Chloe (te reklamowane przez A.Rubik ). Zajrzyj na fragrantica.com. Tam możesz zaznaczyć ulubione nuty i pokazuje zapachy z tymi nutami.
    • chocolatemonster Re: Perfumy 05.12.16, 20:34
      Na zimę lubię ciężkie , z ogonem (np. Alien Muglerra lub Poison Diora).
    • isa_bella1 Re: Perfumy 05.12.16, 21:38
      YSL Black opium
      Kenzo Le monde est beau
      Romance Ralph Lauren
    • alchemy_alice Re: Perfumy 05.12.16, 21:41
      Armani Code, Hugo Boss Red, Victoria Secret Sexy Island i Love, Dior Tendre Poison (ale te powyżej 300zl).
    • drinkit Re: Perfumy 05.12.16, 22:01
      Kilka lat temu znalazłam swój zapach i trzymam się go wiernie, zamierzam tak do śmierci - Dior Poison. Drugi ulubiony to CK One (drugi biegun), klasyk, który mimo popularności nigdy IMO nie będzie banalny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka