aankaa 29.01.17, 19:12 next.gazeta.pl/next/7,151003,21308087,morawiecki-w-wlk-brytanii-wszystkie-mlode-rodziny-z-dziecmi.html#Czolka3Img wielu (no, oprócz wyznawców zbawcy) zastanawia się jak wyjechać póki jeszcze paszporty mają w domu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamma_2012 Re: panu superpremierowi chyba peron odjechał... 29.01.17, 19:15 Oni naprawdę mają ludzi za idiotów Odpowiedz Link Zgłoś
liisa.valo Re: panu superpremierowi chyba peron odjechał... 29.01.17, 19:21 Oni są idiotami. Dzieci tych emigrantów, jeśli nawet znają język polski, nie czują się związane z Polską. chodziły do przedszkoli, do szkól, tam mają przyjaciół, kibicują sportowcom z tamtych krajów itd. itp. Dlatego kraj stracił bezpowrotnie całą generację. Oczywiście będą powroty, ale będzie to mało znaczące zjawisko. Może na emeryturę. Ja sama nie wiem czy jeszcze teraz nie wyjechać. Na trochę. Dom będzie, to będzie gdzie wracać. Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_2012 Re: panu superpremierowi chyba peron odjechał... 29.01.17, 19:26 Przecież tworzy się nowa fala emigracji, jak na Węgrzech. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: panu superpremierowi chyba peron odjechał... 29.01.17, 19:56 > Przecież tworzy się nowa fala emigracji, jak na Węgrzech. przy poparciu 60% dla Fidesz i 20% dla Jobbika emigracja to nie fala, a prawdziwe tsunami. Nikt nie chce żyć w takim kraju, gdzie 80% obywateli popiera władzę. Wszyscy wyjeżdżają. Odpowiedz Link Zgłoś
kfugktru23 Re: panu superpremierowi chyba peron odjechał... 29.01.17, 20:11 No popatrz. Tak samo zwiewali z III Rzeszy a Hitler miał poparcie 100% Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_2012 Re: panu superpremierowi chyba peron odjechał... 29.01.17, 20:48 Nie wszyscy wyjeżdżają. Uciekają "tylko" ludzie, którzy widzą co się dzieje i z perspektywami. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: panu superpremierowi chyba peron odjechał... 29.01.17, 20:00 > Oni naprawdę mają ludzi za idiotów a przecież jesteście tacy mądrzy i wykształceni. Oby tak dalej, przy takim poziomie świadomości opozycji pis ma drugą kadencję w kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_2012 Re: panu superpremierowi chyba peron odjechał... 29.01.17, 20:50 To ilu zarezerwowało bilety po zachętach pana bankowca? "Rajan" już uruchomił dodatkowe loty, czy emigranci wyśmiali apel i zostają, gdzie są póki mogą? Odpowiedz Link Zgłoś
przystanek_tramwajowy Re: panu superpremierowi chyba peron odjechał... 29.01.17, 19:16 Jemu cała stacja odjechała. Kto żyw, ten ucieka z PIS-owskiego raju, a ten namawia do powrotu. Kino i cyrk w jednym! Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: panu superpremierowi chyba peron odjechał... 29.01.17, 19:51 > Jemu cała stacja odjechała. Kto żyw, ten ucieka z PIS-owskiego raju, a ten nama > wia do powrotu. Kino i cyrk w jednym! emigracja za PO to było cudownie wzbogacające fajne doświadczenie, nikt nie był zmuszany, ludzie emigrowali z radością, dla przyjemności i rozwoju zawodowego, ale dzisiaj jest już inaczej, dzisiaj to dramatyczna ucieczka przed kaczyzmem. Kraje UE powinny przyznawać azyl polityczny oraz zasiłek. Jak nie przyznaje, uderzajcie do Strasburga, przecież w Unii świetnie wiedzą, jaki dramat mamy w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: panu superpremierowi chyba peron odjechał... 29.01.17, 21:14 tiszantul napisała: > > Jemu cała stacja odjechała. Kto żyw, ten ucieka z PIS-owskiego raju, a te > n nama > > wia do powrotu. Kino i cyrk w jednym! > > emigracja za PO to było cudownie wzbogacające fajne doświadczenie, nikt nie był > zmuszany, ludzie emigrowali z radością, Największa fala emigracji przypadała na lata 2005-2007. Przypomnisz może kto wtedy był u steru? A PiS lat 2005-2007 to była partia rozsądku, postępu i ogłady - taki socjalizm z ludzką twarzą - w porównaniu do PiS 2015-2016.... Xsionnnc Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: panu superpremierowi chyba peron odjechał... 29.01.17, 23:46 ja wtedy wyemigrowałam z kraju, dokładnie z tych powodów. Odpowiedz Link Zgłoś
kropka_kom Re: panu superpremierowi chyba peron odjechał... 29.01.17, 22:15 Chyba tobie peron odjechał...u nas nikt nie wyjeżdza bo ludziom po prostu jest lepiej. Nawet za rozmnażanie się wzięli. Odpowiedz Link Zgłoś
rafalzalu Re: panu superpremierowi chyba peron odjechał... 30.01.17, 00:07 Ludzie wyjeżdżali i nadal będą wyjeżdżać z powodów ekonomicznych. Za rządów PiS jest ten problem, że ludzie radzący sobie doskonale (finansowo) w PL wyjeżdżają z powodów innych niż ekonomiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
rafalzalu Re: panu superpremierowi chyba peron odjechał... 30.01.17, 00:10 I jeszcze dodajmy, że to "bezrobocie na historycznie niskim poziomie" wynika głównie z tego, że parę milionów ludzi w wieku producyjnym spakowało manatki i wynieśli się za granicę. Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: panu superpremierowi chyba peron odjechał... 29.01.17, 19:16 ależ bredzi.... Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: panu superpremierowi chyba peron odjechał... 29.01.17, 19:19 Normalnie zadzieram kiece i lece Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: panu superpremierowi chyba peron odjechał... 29.01.17, 19:19 Przecież ma tam wielu swoich wyborców to dlaczego nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: panu superpremierowi chyba peron odjechał... 29.01.17, 19:22 Dobrze pośmiać się wieczorem. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: panu superpremierowi chyba peron odjechał... 29.01.17, 19:26 pażywiom- uwidim. Tak szczekali na peło, że ludzie uciekli. Nie ma peło, budujemy z rozmachem bolszewicki raj, powinny walnąć tłumy na rajanery relacji Londyn-Warszawa. Jeszcze nie walnęły??? Niemożliwe. CZEKAM Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: panu superpremierowi chyba peron odjechał... 29.01.17, 19:37 > wielu (no, oprócz wyznawców zbawcy) zastanawia się jak wyjechać póki jeszcze pa > szporty mają w domu Serio wciąż się wzruszasz swoimi melodramatycznymi zapowiedziami? chcecie to jedźcie, ale po co o tym do znudzenia gadać? Chyba że sensem tego gadania jest właśnie gadanie, nowa kategoria "emigrant gawędziarz" oraz "emigrant teoretyk". Co więcej, ludzie naprawdę wyjeżdżają, jak zawsze, ale akurat nie gawędziarze. Och, opozycjoniści, którzy mieliby piękne życie w Wielkiej Brytanii, a jednak wolą żyć pod butem pisowskiego reżimu. Brak paszportu byłby super wytłumaczeniem, ale złośliwy Kaczor nie chce zabrać. Opozycjoniści wierzą, że zaraz-zaraz zabierze, a mimo to nie wyjeżdżają. Odpowiedz Link Zgłoś
issa-a Re: panu superpremierowi chyba peron odjechał... 29.01.17, 19:56 no ty raczej nigdzie nie wyjedziesz. Trzeba znać język i warto miec jakieś wykształcenie. Poza tym, emigracja jest raczej dla ludzi mlodych, ktorzy zycie zaczynają. Nie dla tych, co maja kawał za sobą. To ja. Na pewno wyjechałabym gdybym miala jakieś 20 lat mniej. Opozycja też nie wyjeżdża i walczy w obronie takich, jak ja. Co to juz małe szanse mają gdzie indziej. A "gdzie indziej" to niekoniecznie UK. Gdziebądź poza krajami postkomunistycznymi. Twój ukochane wice tez zwraca sie do "młodych Polakow'. Lepiej idź na msze wieczorną, bo wodzu poczuje się obrażony, zamiast tu jątrzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: panu superpremierowi chyba peron odjechał... 29.01.17, 21:30 Wyjeżdżają, i owszem. Ja już w Skandynawii, kilkoro moich znajomych też, wszyscy z wykształceniem, językami, praca w zawodzie. Fakt, że nie gadaliśmy "jak pis wygra to emigrujemy", tylko jak zobaczyliśmy co się dzieje i zapowiada, ogarnęliśmy sobie robotę i postanowiliśmy przeczekać te czasy poza krajem. Co dalej? Pożyjemy, zobaczymy. Na razie jest fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: panu superpremierowi chyba peron odjechał... 30.01.17, 11:42 No widzisz, ja też wyjeżdżam. Razem z chłopem, dziecko też sobie urodzimy zagranicą. Z moich znajomych w ostatnim czasie kolejne 2 osoby zapowiedziały bezwarunkową emigrację do końca tego roku. Dodam, że cała nasza czworka to osoby z wyzszym wykształceniem (a 2 osoby maja potrójny dyplom), miedzy 30 a 40 rokiem zycia - zebrani razem do kupy produkujemy naprawdę niezłe podatki dla państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
starczy_tego Re: panu superpremierowi chyba peron odjechał... 29.01.17, 19:47 Załamałam sie. On jest albo idiota, albo bezczelnym szkodnikiem. Jak tam dalsze finansowanie +500, panie premierze??? Odpowiedz Link Zgłoś
magic.marker Re: panu superpremierowi chyba peron odjechał... 29.01.17, 19:50 No wracajcie. Pińcet dostaniecie. I wydajcie tutaj to, co tam zarobiliście i zaoszczędziliście. Potrzebujemy piniążki, żebyście pińcet dostali. Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: panu superpremierowi chyba peron odjechał... 29.01.17, 19:52 Co was tak bulwersuje? Chyba czytalyscie nie dosc uwaznie... °- "Wszystkie młode rodziny z dziećmi proszę: wróćcie do nas; to będzie dobre dla Polski, a niekoniecznie złe dla Wielkiej Brytanii" - zaapelował, zwracając się do milionowej społeczności Polaków mieszkających w Wielkiej Brytanii, Mateusz Morawiecki w wywiadzie dla brytyjskiej telewizji Sky News." Nie powiedzial/obiecal, ze to będzie dobre dla wracajacych. Odpowiedz Link Zgłoś
muchy_w_nosie Re: panu superpremierowi chyba peron odjechał... 29.01.17, 19:54 Za Stalina była taka propaganda dobrobytu i równości, pracy na wspólna rzecz, że wielu amerykanów przyjechało do ZSRR po czym na miejscu odebrano im paszporty i słuch po nich zaginął, za pewne zgineli w gułagach. Tak mi przyszło na myśl - zupełnie luźno - taka była propaganda na zewnątrz wspaniałości i potęgi. Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: panu superpremierowi chyba peron odjechał... 29.01.17, 20:02 Oswald wrocil... za Chruszczowa. Odpowiedz Link Zgłoś
maadzik3 Re: panu superpremierowi chyba peron odjechał... 30.01.17, 11:39 i to jest największy dowód że jego mocodawcą (zlecenia zabójstwa) był ZSRR. Był jedynym Amerykaninem który wówczas wyjechał do ZSRR (bo wyjechał jako imigrant) i po paru latach wrócił na amerykańskim paszporcie. Legalnie. Potomkowie tych którzy wyjechali za Lenina czy Stalina i faktycznie wsadzono ich do gułagu wrócili po 1990 r. - wcześniej nie mogli. Ciekawa literatura na ten temat powstała Odpowiedz Link Zgłoś
krecik Re: panu superpremierowi chyba peron odjechał... 29.01.17, 20:26 Ufff, ja cale szczescie juz nie mloda, bo nie wiem, czy bym sie takiej odezwie oparla... Tak zacheca i reklamuje, ze juz sie zastanawialam, czy w pierony nie rzucic pracy, mezowi nie kazac tez czym predzej wymowieniem rzucic, czy nie sprzedawac domu a dziecko wyrywac z jego srodowiska, zeby przyjechac do Polski, gdzie nie dostane pinceta, bo sie nie lapie, nie dostane pracy o takiej samej sile nabywczej, bo nie jestem zadnom specjalistkom wedlug polskich kryteriow, a jak dostane, to pewnie za najnizsza krajowa, nie znajde dla dziecka odpowiednika szkoly, w ktorej sie teraz uczy (grammar school), za to zafunduje jej rewelacyjny kurs pt. "jak nauczyc dziecko nienawidzic szkoly".... Fakt, bede mogla taniej zeby leczyc. Kurcze, trudny wybor... Cale szczescie, ze wiek juz nie ten i nie lapie sie na "mloda rodzine"... Ag Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: panu superpremierowi chyba peron odjechał... 29.01.17, 21:22 Fakt, bede mogla taniej zeby leczyc. Kurcze, trudny wybor... Cale szczescie, ze wiek juz nie ten i nie lapie sie na "mloda rodzine"... usprawiedliwienie przyjęte, możesz zostać Odpowiedz Link Zgłoś
paloma_blauwinder Re: panu superpremierowi chyba peron odjechał... 29.01.17, 20:40 Pan zapomniał dodać, że historycznie niskie bezrobocie nie powoduje jakoś rynkowej presji na podnoszenie płac i podnoszenie kwalifikacji pracowników tylko polega na wypychaniu na 500+, wczesne emerytury i przede wszystkim "ukrainizację" rynku pracy, która w dużych miastach zatacza coraz szersze kręgi. Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_2012 Re: panu superpremierowi chyba peron odjechał... 29.01.17, 20:53 Pan zapomniał też dodać, że sytuacja gospodarcza w najbliższych odczytach będzie tak zła, że już nie wiedzą co robić, żeby to przykryć, a wykonywane nerwowe ruchy mogą jeszcze ją pogorszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: panu superpremierowi chyba peron odjechał... 29.01.17, 20:45 Widziałam w tv i uśmiałam się jak norka. Pocieszny człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_2012 Re: panu superpremierowi chyba peron odjechał... 29.01.17, 20:56 Cynik, a nie pocieszy człowiek. Zapakowany w aktywa może bredzić co mu ślina na język przyniesie i za co mu płacą, on, jego dzieci i wnuki przez kryzysy przejdą suchą nogą. Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: panu superpremierowi chyba peron odjechał... 29.01.17, 21:25 raczej przefruną i to nie tanimi liniami z nierejestrowanym bagażem Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: panu superpremierowi chyba peron odjechał... 30.01.17, 08:42 Ja jednak obstawiam wersję o odjechanym peronie. Do cynizmu potrzebna jest inteligencja, a po idiotyzmach ekonomicznych, które ten pan wygaduje, jakiś czas temu zwątpiłam w jego możliwości intelektualne. Odpowiedz Link Zgłoś
xcv12 Re: panu superpremierowi chyba peron odjechał... 29.01.17, 22:03 Czekam na film o dzielnej rodzinie, która wróciła. Tam - zły kapitalizm, uchodźcy, wegetarianizm, tu - dobrobyt, pięćset plus. Teraz mogą być wreszcie szczęśliwi, jako pierwsi dostaną mieszkanie z nowego programu, dzieciaki pójdą do nowej zreformowanej szkoły - siedem godzin religii i tyle samo pseudohistorii np. o wspaniałym królestwie Lechitów, którzy inspirowali się Powstaniem Warszawskim. Mogę napisać scenariusz dla telewizji publicznej. Ostatnia scena - cała rodzina stoi na platformie widokowej z Maryją, patrzą z góry na inne rodziny pomykające w elektrycznych samochodach na mszę. Kamera powoli się oddala. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: panu superpremierowi chyba peron odjechał... 29.01.17, 23:17 "Ostatnia scena - cała rodzina stoi na platformie widokowej z Maryją" I sp***łaś dobry pisowski film. Użyłaś słowa "platforma" Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: panu superpremierowi chyba peron odjechał... 29.01.17, 23:31 to jest WIEŻA widokowa Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: panu superpremierowi chyba peron odjechał... 29.01.17, 23:34 fakty.tvn24.pl/ogladaj-online,60/w-mielcu-ma-stanac-wieza-widokowa-z-matka-boska-na-szczycie,709428.html Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli a co miał powiedzie? 29.01.17, 22:11 A co miał powiedzieć? Nie wracajcie? Zauważyłem wśród znajomych, że zaczynają wracać, jak dzieci rosną i ochrona zdrowia, przedszkole, edukacja, opieka w Irlandii / UK nie wystarcza albo jest zbyt droga. To, że na miejscu w PL są dziadkowie i rodzina wtedy się docenia. Odpowiedz Link Zgłoś
krecik Re: a co miał powiedzie? 30.01.17, 07:54 Serio wracaja, bo im opieka zdrowotna w UK nie wystarcza? Calkowicie darmowa dla dzieci? Bo jest zbyt droga? Wow. Ze im przedszkola za drogie, to moge zrozumiec. Ale opieka zdrowotna? W porownaniu do tej w Polsce? Ag Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: a co miał powiedzie? 30.01.17, 09:46 Pewnie chodzą do polskich lekarzy prywatnie, więc im drogo Odpowiedz Link Zgłoś
krecik Re: a co miał powiedzie? 30.01.17, 19:31 Albo tradycyjnie szesc syropkow i piec tableteczek na jeden kaszelek serwuja. Ag Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: a co miał powiedzie? 31.01.17, 09:00 krecik napisała: > Serio wracaja, bo im opieka zdrowotna w UK nie wystarcza? Calkowicie darmowa dl > a dzieci? Bo jest zbyt droga? Wow. Ze im przedszkola za drogie, to moge zrozumi > ec. Ale opieka zdrowotna? W porownaniu do tej w Polsce? Info z Irlandii: narzekają, że żłobek/przedszkole/opiekunka są na tyle drogie, że nie opłaca się dziewczynie po ekonomii z pracą w banku wracać do pracy. Inni wrócili, bo dla dzieciaka, który ma pewne niedoskonałości i wymaga pewnych rehabilitacji dostęp do lekarzy, świadczeń zdrowotnych i koszty leczenia są znacznie gorsze w IE niż w PL, a do tego koszty opieki nad dziećmi wysokie j.w. U nas w PL przedszkole kosztuje 200 zł a tam koło 800-1000 EUR i obejmuje mniej godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
krecik Re: a co miał powiedzie? 31.01.17, 09:48 No, to to jest konkretny powod, a nie lecenie po calosci. Jesli rodzice uwazaja, ze dziecko potrzebuje jakiejs terapii niedostepnej w Irlandii, a refundowanej w Polsce, to wybor jest oczywisty (zakladam, ze terapia faktycznie niezbedna a nie na zasadzie rytmiki czy korygowania uchwytu olowka). Co do opieki przedszkolnej nad dziecmi - jest to fakt, ze koszty sa wysokie na wyspach, nikt chyba nie bedzie temu zaprzeczal. Natomiast gdyby wyizolowac tylko ten element, to moim calkowicie osobistym zdaniem warto zacisnac zeby i przeczekac, bo calosciowo i dlugofalowo rzecz ujmujac balans zalet i wad przechyla sie na strone pozostania. Ag Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: a co miał powiedzie? 31.01.17, 11:56 Nie wiem jak w UK, ale w IE narzekają na państwową ochronę zdrowia: wizyty płatne, na których przepisują paracetamol, brak płatnych zwolnień lekarskich - trzeba brać urlop, drogie leki, bardzo drodzy specjaliści, słaba opieka dla rodzących - bardzo szybko do domu, brak badań w ciąży, które w PL są normą. Być może w UK stoi na wyższym poziomie? Odpowiedz Link Zgłoś
krecik Re: a co miał powiedzie? 31.01.17, 13:19 A, to faktycznie inaczej jest, bo w UK nie ma oplat za wizyty lekarskie. Chyba, ze ktos prywatnie sie leczyc chce. Pracownikowi z umowa na zwolnieniu lekarskim przysluguje zwyczajna wyplata a chorobowe po jakims tam okresie. Do 5 dni bodajze pracownik nie musi nawet przedstawiac zwolnienia od lekarza. Do do lekow i opieki dla ciezarnych, to panuja inne standardy i osoba przyzwyczajona do farmakologizowania sie w polskim wydaniu faktycznie bedzie cierpiala, bo nie dostanie osmiu roznych syropkow i tabletek na zwyczajne przeziebienie, a i badan w ciazy rowniez o wiele mniej jest standardowo. Ag Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: a co miał powiedzie? 30.01.17, 09:44 ??? Wszystkie leki przepisane przez lekarza dla dzieci są za darmo, dla kobiet w ciąży i rok po porodzie tez. Malo tego, dzieci mają bezpłatne leczenie u dentysty i okulisty. Zupełnie nie wiem o co chodzi?? Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: panu superpremierowi chyba peron odjechał... 29.01.17, 23:06 "Morawiecki w Wlk. Brytanii: Wszystkie młode rodziny z dziećmi proszę, wróćcie do nas" I komentarz profilu na FB Kraków żąda co najmniej Bukaresztu: "A starsze i bez dzieci - wypie...ć" Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: panu superpremierowi chyba peron odjechał... 30.01.17, 17:20 > "Morawiecki w Wlk. Brytanii: Wszystkie młode rodziny z dziećmi proszę, wróćcie > do nas" > > I komentarz profilu na FB Kraków żąda co najmniej Bukaresztu: > "A starsze i bez dzieci - wypie...ć" To ja się nie oprę off-topowi. Do Spatifu wchodzi Himilsbach, juz na niezłej bani, i wrzeszczy: - Inteligencja! Wypierda.....lać! Holoubek dopija wódeczke, wstaje, popraiwa krawat i mówi: - Nie wiem jak państwo, ale ja wypierda....lam. Odpowiedz Link Zgłoś
lodomeria Re: panu superpremierowi chyba peron odjechał... 30.01.17, 00:05 Cieszmy sie ze nie zaproponowal rzadawi UK ze sie wymieni z nimi i za polskie rodziny da im polskich singli, gejow czy malzenstwa bezplodne. Odpowiedz Link Zgłoś
eve-lynn Re: panu superpremierowi chyba peron odjechał... 30.01.17, 08:19 Hahaha... ja co prawda nie w UK ale tak mnie wzruszył, że zadzieram kiece i lece... Odpowiedz Link Zgłoś
eve-lynn Re: panu superpremierowi chyba peron odjechał... 30.01.17, 08:27 Ale może to nie do mnie bo ja co prawda dzieci mam malutkie ale we czwartek kończę 39 lat. Mąż też w stosownym wieku i staż małżeński mamy 13 lat. Wiec rodzina jako taka już raczej nie młoda. Odpowiedz Link Zgłoś
isa_bella1 Re: panu superpremierowi chyba peron odjechał... 30.01.17, 11:33 Jedźcie cwaniarki do USA i zobaczcie jak mają się kobiety w ciąży i na macierzyńskim. Tak to fajnie w Jukeju brac socjal... Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: panu superpremierowi chyba peron odjechał... 30.01.17, 11:45 Dlaczego nie od razu do Somalii? Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: panu superpremierowi chyba peron odjechał... 30.01.17, 16:16 A czemu nie do san Eskobar?? Odpowiedz Link Zgłoś
szpil1 Re: panu superpremierowi chyba peron odjechał... 30.01.17, 17:03 isa_bella1 napisała: > Jedźcie cwaniarki do USA i zobaczcie jak mają się kobiety w ciąży i na macierzy > ńskim. Tak to fajnie w Jukeju brac socjal... Taa, wszystkie w jukeju na socjalu... Póknij się w głowę, idiotko. Odpowiedz Link Zgłoś
krecik Re: panu superpremierowi chyba peron odjechał... 30.01.17, 19:34 isa_bella1 napisała: > Jedźcie cwaniarki do USA i zobaczcie jak mają się kobiety w ciąży i na macierzy > ńskim. Tak to fajnie w Jukeju brac socjal... I dlatego wracajcie wszyscy z UK, bo macie opieke zdrowotna w ciazy i rok po porodzie za darmo. Solidarnie z matkami w USA, niech wam bedzie gorzej. Ag Odpowiedz Link Zgłoś