Dodaj do ulubionych

Komunijne menu w restauracji

31.01.17, 16:15
Jak wygladalo u was menu komunijne w restauracji?
Czy byl to tylko obiad a później ciasto i tort czy tez inne potrawy, czy bylo polaczone z kolacją?
Pytam bo corka ma komunie na 9 czyli do restauracji nie wiem na 11 czy 12 a na 16 znowu do kościoła.
Wlascicielka restauracji powiedziała ze sala jest na 5-6 godzin.
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: Komunijne menu w restauracji 31.01.17, 16:25
      zimna plyta!
      • mid.week Re: Komunijne menu w restauracji 31.01.17, 16:42
        to na pogrzebie bardziej...
        • ichi51e Re: Komunijne menu w restauracji 31.01.17, 17:14
          nie moglam sie powstrzymac. przeciez to klasyk menu big_grinDD
          • mid.week Re: Komunijne menu w restauracji 31.01.17, 19:59
            zawsze, ale to zawsze, mam przed oczami katafalk..!
            • kouda Re: Komunijne menu w restauracji 31.01.17, 21:15
              za duzo adamsow w mlodosci moze?
    • drosetka Re: Komunijne menu w restauracji 31.01.17, 16:31
      Dziwne że takie ultimatum stawia.u mnie właściciel był raczej niezadowolony jak mu powiedziałam że po popołudniowej mszy nie wrócimy na salę. A menu?obiad.tort.A później tzw zimna płyta,ale już nikt nie miał ochoty na jedzenie.wszystko dostałam do domu
    • aqua48 Re: Komunijne menu w restauracji 31.01.17, 16:34
      Komunia na 9.00, to obiad na 11.30 - 12.00, po obiedzie tort i kawa, a potem komunista z rodzicami do kościoła, a goście do domu.
      • sonrisa06 Re: Komunijne menu w restauracji 31.01.17, 16:58
        A po co idziecie tego samego dnia jeszcze raz do kościoła?
        Moja córka miała komunię w zeszłym roku o godzinie 11.00 do restauracji dotarliśmy w okolicach 15.00. Był obiad dwudaniowy, deser, tort, ciasta i zimne przystawki. Pod koniec było jeszcze jedno ciepłe danie, którego nikt nie zjadł. Mnóstwo jedzenia wzięłam do domu i rozdałam gościom. Siedzieliśmy do 19.
        • onewoman Re: Komunijne menu w restauracji 31.01.17, 19:48
          Tak chyba na 16 znowu do kościoła
    • melancho_lia Re: Komunijne menu w restauracji 31.01.17, 16:49
      U nas po poludniu nie trzeba znowu iść. Obiad w knajpie, potem tort i koniec. Komunia o 10.30.
      • aqua48 Re: Komunijne menu w restauracji 31.01.17, 17:02
        U nas po południu było rozdawanie pamiątek komunijnych i modlitwa. Sądzę, że po to aby właśnie był pretekst do pożegnania gości, a dziecko i rodzice mogli wreszcie odpocząć smile
        • dyzurny_troll_forum Re: Komunijne menu w restauracji 31.01.17, 17:08
          aqua48 napisała:

> U nas po południu było rozdawanie pamiątek komunijnych i modlitwa. Sądzę, że po
          > to aby właśnie był pretekst do pożegnania gości,

Po co szukać pretekstu do pożegnania, jak można po prostu nie zapraszać!? Nigdy nie zrozumiem tej katolickiej obłudy.....
    • kouda Re: Komunijne menu w restauracji 31.01.17, 17:05
      standardowy obiad podany okolo 13
      3 rodzaje miesa jakies surowki, ziemniaczki z wopdy i kluski slaskie, rosol o ile dobrze pamietam
      tort byl piekny
      pozniej jakies przekaski, ale niezbyt wiele tego bralam, salatka, wedliny swojskie?
      wczesniej paczki, lody, owoce
      i chyba po poludniu jakies cieple danie - barszcz z krokietem?
      robilismy w pieknej agroturystyce, byla cudowna pogoda, malo siedzielismy przy stole - sadze ze spokojnie mogloby byc mniej
      w kosciele byl tata z komunista, goscie zostali
      siedzielismy do okolo 19
      ale jak mowie, piekne okolicznosci przyrody - dla dzieciakow gokarty, zwierzaki lamy jakies kroliki kozy daniele nie pamietam co jeszcze, rzeczki i mostki do zdjec i spacerow
      pewnie szybciej by poszli, jakby nie bylo tak fajnie wokol
      • iwoniaw Re: Komunijne menu w restauracji 31.01.17, 17:31
        standardowy obiad podany okolo 13 (...)
        siedzielismy do okolo 19

No, czyli słusznie autorce wątku restaurator mówi, że 5-6 godzin sala do dyspozycji.

Wszystko chyba zależy od tego, czy masz gości z daleka i jacy to goście. U nas po mszy był obiad (zupa + drugie) i deser (lody, kawa, herbata), potem tort, sałatki, wędliny, owoce i tyle. Obiad też ok. 13.00, goście zaczęli się zbierać ok. 17.00.
        Nie szliśmy tego dnia już drugi raz do kościoła, wszelkie zdjęcia grupowe czy otrzymywanie pamiątek-obrazków odbywało się w białym tygodniu.
        • kouda Re: Komunijne menu w restauracji 31.01.17, 19:13
          no w sumie tyle, nie liczylam
          przy samym stole pewnie by tyle nie zeszlo
          teraz planuje przyjecie w domu i po standardowym obiedzie bez dziwactw, torcie i deserach planujemy wyskoczyc z gali i zrobic grila - sami swoi beda smile
        • onewoman Re: Komunijne menu w restauracji 31.01.17, 19:53
          Goscie z daaleka, tylko chrzestny z żoną i dziećmi na miejscu. Ale nie bedzie nas duzo, chyba 11osob dorosłych i 6 dzieci. Chociaż moze i mniej bo co do 2 osob nie wiem.
          • iwoniaw Re: Komunijne menu w restauracji 31.01.17, 20:12
            A ci goście z daleka to będą nocować u Was czy pojadą zaraz po obiedzie, żeby do domu na normalną godzinę jeszcze dojechać? Bo w pierwszym przypadku kolację by się im przydało podać (coś na ciepło na zakończenie imprezy najlepiej), w drugim niekoniecznie nawet po deserze te sałatki czy wędliny.
            • onewoman Re: Komunijne menu w restauracji 31.01.17, 20:33
              Moi rodzice i siostra z mezem i dziecmi na pewno będą nocować a chrzestna z mezem i córką to nie wiem bo z nią sie ciężko dogadać.
    • jadena Re: Komunijne menu w restauracji 31.01.17, 19:11
      W kościele o 11, obiad o 13, po obiedzie kawa i tort. Potem sałatki, zimna płyta, ciasto i danie gorące. Zjedliśmy prawie wszystko, do domu zabrałam dosłownie 2 pudełeczka z ciastem i sałatkami. Ale mieliśmy świetnego animatora, goście aktywnie uczestniczyli w zabawach, tańcach i konkursach rodzinnych, a impreza skończyła się o 21 więc ta zimna płyta była świetną kolacją.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka