Dodaj do ulubionych

Gdzie potanćzyć w Warszawie

24.02.17, 09:34
podpowiedzcie jakiś klub z fajną muzyką dla grupki babek w wieku 30+
Tak, żeby się dało potańczyć, zabawić, pogadać.
Na studenckie chyba za stare jesteśmy wink
a tu ostatni weekend karnawału i w końcu trzeba zrealizować postanowienia noworoczne o zabawie wink
W ogóle jak to jest teraz? jakies wejściówki się płaci wszędzie, czy to zależy od miejsca.
Czy oprócz drinków jakieś drobne rzeczy do jedzenia też się da zamówić, czy lepiej zrobić beforek w innej knajpie z jedzeniem?
Warszawskie e-matki się bawią na mieście?
Obserwuj wątek
    • anel_ma Re: Gdzie potanćzyć w Warszawie 24.02.17, 10:29
      dostałam od koleżanki takie typy:
      Enklawa
      Tygmont
      Bolek

jakieś opinie?
      • anel_ma Re: Gdzie potanćzyć w Warszawie 24.02.17, 17:12
        czyli jednak e-matka nie wie wszystkiego wink

trochę w sumie czuję się olana
        moze trzeba było tytuł wątku jakoś bardziej prowokacyjny wymyslić
    • salix.s Re: Gdzie potanćzyć w Warszawie 24.02.17, 21:29
      Nie czuj się olana smile
      pomysł ze 30 plus ma tańczyć w specjalnych klubach, to jest takie mocne ą i ę smile ja na takich klubach się nie znam a jestem prawie 40.
      Jak się chcecie pobawić i potańczyć to nie selekcjonujacie klubów pod względem wiekowym, tak czy inaczej będą w nich głównie studenci, bo oni są wśledzie.
      Osobiscie to piwo polecam w Źródełku przy Legii, dyskotekę w klubie Park, jedzenie i atmosferę na Chmielnej naprzeciw Smyka. Selfiki mozecie robic w kultowym SpatifiesmileA muzyka i koncerty najlepsze sa w Proximie.
      Mozecie zrobić sobie beforki i afterki i wszystko co chcecie, ale nie róbcie z siebie starchiwum bab potrzebujących specjalnych miejsc do "bawienia się"
      • saszanasza Re: Gdzie potanćzyć w Warszawie 24.02.17, 21:58
        Ja jako 40+ nie bawiłabym się dobrze przy muzyce serwowanej w większości "studenckich" lokali. Preferuję repertuar lat 80-90.
        • kiwaczek69 Re: Gdzie potanćzyć w Warszawie 24.02.17, 22:26
          Nie czuj się olana, to po prostu nie jest łatwy temat. W Warszawie owszem klubów sporo, ale w większości z nich osoba w wieku 30, a nie daj bóg 40+ może się poczuć jak ktoś poszukujący własnych dzieciwink Niestety.
          I nie chodzi tylko o wiek uczestników imprezy, ale także o muzykę.
          Bo na przykład w Enklawie - muzyka kompletnie nie moja. Taka łupanka, niestetysad Podobnie w Dekadzie.

O Tygmoncie się nie wypowiem, wiem tylko, że to klub jazzowy, nie wiem, czy tam są imprezy taneczne. Na pewno warto się tam wybrać na koncert.

Trzeci z wymienionych przez Ciebie - to chyba raczej Lolek, nie Bolek - na Polu Mokotowskim. Tam akurat bywa całkiem fajnie, ale lubimy tam jeździć latem. Jest muzyka na żywo i czasem grają świetnie, niestety tylko do 2-giej. Ale polecam - z tym, że w najbliższy weekend będzie zapewne bardzo tłoczno. Jeśli Was to nie przeraża, spróbujciesmile
          • suchawloszkana3 Re: Gdzie potanćzyć w Warszawie 25.02.17, 10:58
            Bardzo Wam dziękuję. Poczulam się dzięki temu wątkowi nadal mloda.
            Muzyke z lat 89/90 lubie tylko po duuuuzej ilosci alko. Nie przeszkadza mi obecnosc 20latkow, a szukajac miejsca zwykle wchodzę na stronę klubu i patrzę na fotki ludzi - bardziej koncentrujac sie na tym czy przewazaja typowe abs'y, czy ludzie wygladajacy normalnie / na poziomie.
            Czasem sobie mysle, ze za 6-7 lat zaczniemy w klubach wpadac na moje dziecko smile i strasznie mnie ta wizja śmieszy.
            • anel_ma Re: Gdzie potanćzyć w Warszawie 25.02.17, 15:00
              fotki to jest to, faktycznie obejrze klientelę, moze jakaś podpowiedz
          • anel_ma Re: Gdzie potanćzyć w Warszawie 25.02.17, 15:02
            Bolek zdecydowanie, przy Bibliotece Narodowej
            Lolek to na koncerty i karkówkę z grilla wink

W Tygmoncie kiedyś salsa była, ale chyba już dawno nie ma
      • anel_ma Re: Gdzie potanćzyć w Warszawie 25.02.17, 14:59
        do Parku chodziłam jak studentka młoda smile
        teraz bym się jednak tam dziwnie czuła
        Dlatego chodzi mi o coś "dla dorosłych" wink
        Dzieki za podpowiedzi smile
    • best_bej Re: Gdzie potanćzyć w Warszawie 24.02.17, 23:08
      Kiedyś chodziłam do Hydrozagadki. W piątek grali właśnie disco lata 80-90. Tylko, że tam klimat raczej studencki był.
      • best_bej Re: Gdzie potanćzyć w Warszawie 24.02.17, 23:11
        i na fejsie widzę, że dziś exboysfriendsi w dziku grają, a w marcu w miłości.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka