Dodaj do ulubionych

Nano protektor

12.03.17, 22:17
Chodzi mi o impregnację butów, mam zapisane, ze emamy polecają (w wątku odkrycie 2016?). W necie są dwa srodki o tej nazwie dwóch firm, którą wybrać? I jeszcze, możecie polecić środek do czyszczenia skóry (skórzana torba), której nie potraktowałam impregnatem? A tym impregnatem zaimpregnuję kurtkę narciarską?
Obserwuj wątek
    • ofelia1982 Re: Nano protektor 12.03.17, 23:15
      Chodzi o terrago
      • alfa36 Re: Nano protektor 13.03.17, 12:13
        Dzięki.
    • b-b1 Re: Nano protektor 13.03.17, 13:45
      Do czyszczenia skóry(torebek, kurtek) najlepsze jest mydło glicerynowe. Ja korzystam z takich w sprayu, bo mam sporo sprzętu skórzanego jeździeckiego, i przy okazji traktuję torby, kurtki, ale jeśli potrzebujesz okazjonalnie-kup w kostce-nic się z nim nie stanie, jak poleży. Możesz również myć nim buty skórzane.
      • alfa36 Re: Nano protektor 13.03.17, 16:26
        O, dzięki, to takie zwyczajne glicerynowe w drogerii się kupuje?
        • b-b1 Re: Nano protektor 13.03.17, 18:11
          alfa36 napisała:

> O, dzięki, to takie zwyczajne glicerynowe w drogerii się kupuje?

Ja kupuję w sklepach jeździeckich, bo te "ludzkie" mają zbyt długi skład. W mydle glicerynowym do skór jest przeważnie gliceryna, oleje roślinne(różne, albo jeden) tłuszcze. Nic więcej.
          Przykładowe:
          www.tundra.pl/dla-konia/piela-gnacja-sprza-tu/mydlo-glicerynowe-do-skory-200g.html
    • ginger.ale Re: Nano protektor 13.03.17, 17:09
      Do kurtki raczej inny, na moim jest napisane, że jest do prania odzieży outdoor z membraną gore tex.
      Nikwax tech wash.
      • rorzrzutny Re: Nano protektor 13.03.17, 17:46
        Wątkodajka pytała o impregnację kurtki narciarskiej, nie o jej pranie. Mydło do prania pierze, ale nie impregnuje.

Nikwax Tech Wash -> mydło do prania
        Nikwax Tx.Direct -> impregnat do regeneracji membrany

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka