Dodaj do ulubionych

Termos - jaka firma?

22.03.17, 09:15
Szukam termosu do herbaty. Nie kubka termicznego tylko termosu. Czy mozecie jakis polecić aby trzymał ciepło?

Z góry dziękuję za rady
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Termos - jaka firma? 22.03.17, 09:17
      jaki by nie był, szklane są lepsze.
    • ka_thy Re: Termos - jaka firma? 22.03.17, 17:59
      Mam termos z Decathlona, jest ok, używam go na wycieczki w góry. Ostatnio kupiłam Esbita, bo potrzebowałam bardziej "kubkowatego" kształtu - niski i szeroki, i ten się akurat nadał. Też świetnie trzyma ciepło. Dla mnie najważniejszy w termosie jest korek - zakręcany a nie automatyczny, choć akurat korek mało wpływa na trzymanie ciepła.
    • joanna_g712 Re: Termos - jaka firma? 23.03.17, 16:56
      Mój mąż pracuje na powietrzu w Szkocji , gdzie ciągle pada jest zimno itp. Przetestował kilka termosów m.in Stanley ale ten zestaw jak mówi "ratuje mu życie" . Gorąca zupa i herbata (czasem jak coś zostanie po 12 godz. jest jeszcze ciepła).
      www.thermosonline.co.uk/store/Stainless-King%E2%84%A2-Commuter-Set-0-47L-Midnight-Blue/sp_945
    • volta2 Re: Termos - jaka firma? 23.03.17, 17:11
      Od wielu już lat używamy termosu firmy PRIMUS, w tym roku wymieniliśmy na nowy też primusa. rano zrobiona herbata, ok. 9-ej o 16 w warunkach zimowych jest jeszcze dobrze ciepła(ale już nie gorąca), chyba że termos nie był sukcesywnie opróżniany. jeśli nie był, to o 16 herbata dalej będzie bardzo ciepła. mamy litrowy, nie wiem czy takiego szukasz, nie wiem czy firma robi mniejsze pojemności.
    • mysiulek08 Re: Termos - jaka firma? 23.03.17, 17:43
      najlepsze doswiadczenia mam z Thermos' em, klasyczne szklane dluzej trzymaja cieplo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka