janeczka79 29.03.17, 12:47 Czy ktos mial do czynienia z taką osobą? Czy bez leczenia przechodzi, czy moze byc tylko gorzej...jak funkcjonowac gdy w otoczeniu taki osobnik? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
janeczka79 Re: Przeszkadza ci to w wykonywaniu pracy? n/t 29.03.17, 12:54 Tak. A tobie nie ptzeszkadzaloby gdyby osoba klamala do tego stopnia by siebie pokazc w dobrym swietle a druga osobę zniszczyc przy pomocy swoich kłamstw? Poki co mnie to nie dotyczy...ale co bedzie za tydzien, miesiac, tu ok??? Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Przeszkadza ci to w wykonywaniu pracy? n/t 29.03.17, 13:09 To nie mitomania, tylko chyba mobbing... Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Przeszkadza ci to w wykonywaniu pracy? n/t 29.03.17, 13:17 Dokładnie - mitomania to opowiadanie wyssanych z palca historii celem znalezienia się w centrum zainteresowania, a nie celowe kłamstwa mające kogoś zniszczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
janeczka79 Re: Przeszkadza ci to w wykonywaniu pracy? n/t 29.03.17, 17:51 Nie...wlasnie w takim hardcorowym wydaniu to klamanie by siebie postawic w lepszym swietle a drugą osobę zniszczyc 😕 Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Przeszkadza ci to w wykonywaniu pracy? n/t 29.03.17, 18:02 Yyyy - nie. Jesli w miejscu pracy ktos probuje Cie niszczyć, to to jest mobbing i sa na to paragrafy odpowiednie. Odpowiedz Link Zgłoś
janeczka79 Re: Przeszkadza ci to w wykonywaniu pracy? n/t 29.03.17, 18:13 Póki co to na zasadzie zmyslania, może niszczenie, to zbyt duże słowo, ale cos na zasadzie - mam osiągnięcie, a ona przypisuje je sobie, a szefowi opowiada, ze ja to olalam, a ona to zrobila za mnie Coś na tej zasadzie. Ponadto oczernianie pracodawcy, opowiadanie zupełnej nieprawdy, krzywdzącej...no kosmos po prostu. Pierwszy raz coś takieo widzę. Na razie mnie nie dotyczy...ale podejrzewam, ze to kwestia czasu Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Przeszkadza ci to w wykonywaniu pracy? n/t 29.03.17, 18:26 No to w dalszym ciagu mobbing jak ta lala. Interweniowac. Sukcesem chwalic sie natychmiast i glosno, najlepiej od razu do szefa, natomiast mobberce nie mowic nic tak dlugo jak sie da; wszelkie kretactwa ucinac od razu i glosno ('ale co Ty opowiadasz, przeciez doskonale wiemy czyja to zasluga, a o sprawach prywatnych nie chcemy sluchac'); pilnowac zeby WSZYSCY wiedzieli ze przekazujesz jej swoj zakres roboty starannie i do konca; nie pozwalac jej nanosic zadnych poprawek na wykonana czesc pracy bez porozumienia z Toba itd. Odpowiedz Link Zgłoś
janeczka79 Re: Przeszkadza ci to w wykonywaniu pracy? n/t 29.03.17, 18:31 Ok, zgadzam się z tobą, ale na stronie psychiatria.pl przeczytałam - "Kłamstwo, którym kieruje się mitoman ma za zadanie pokazać go i jego życie w jak najlepszym świetle, ukryć otaczające go problemy, stworzyć przyjazną i bezpieczną rzeczywistość oraz przyszłość. Zdarza się jednak, iż mitoman swym kłamstwem ma za zadanie skrzywdzić i upokorzyć inną osobę, zniszczyć jej dobre imię i reputację." Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Przeszkadza ci to w wykonywaniu pracy? n/t 29.03.17, 19:00 Mitomania w miejscu pracy to mobbing. Ale jesli tak sie bronisz przed tym okresleniem to ok, niewazne. Pytanie co z tym zrobisz. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Może lepiej nie kieruj się stroną 29.03.17, 20:50 psychiatria.pl jako laik. Jakie motywy ma konkretnie TA osoba, tego i tak nie dojdziesz. Bez leczenia to co najwyżej katar przechodzi, a ty skup się na tym, co pisze dziennik niecodziennik. Odpowiedz Link Zgłoś
hanka78 Re: Mitomanka w pracy 29.03.17, 13:14 A czego konkretniej dotyczą jej mity Odpowiedz Link Zgłoś
babcia.stefa Re: Mitomanka w pracy 29.03.17, 17:01 Ale mitomaństwo dotyczy spraw zawodowych, czy prywatnych? Bo jak to pierwsze, to może być problem, a jak to drugie, to potakiwać i olewać. Raczej nie przechodzi, wręcz narasta - znane mi kiedyś dziewczę o mitomańskich zapędach ewoluowało od opowieści o amerykańskim chłopaku, który miał być programistą w Nowym Jorku, do narzeczonego będącego właścicielem firmy naftowej, przy narastającej histerii, kiedy wychodziły elementy grożące rypnięciem się historii. Odpowiedz Link Zgłoś
janeczka79 Re: Mitomanka w pracy 29.03.17, 18:00 Dotyczy i tego i tego. O ile to drugie nas nie interesuje, o tyle to pierwsze...hmmmm...np przypisywanie sobie zasług - działań, w których nie brała udziału. Klamstwa sa małe i duże, dot. błahych spraw, które nas nie dotyczą i jedynie śmieszą, ale także takie poważne, krzywdzące, oczerniające, stawiające w złym swietle! Odpowiedz Link Zgłoś
miss_fahrenheit Re: Mitomanka w pracy 29.03.17, 19:31 Po pierwsze - od razu ogłaszać swoje sukcesy i osiągnięcia. Po drugie - publicznie punktować brak wiedzy na temat rzekomo wykonanego przez nią zadania (jeśli ty je realnie wykonałaś, będziesz znać szczegóły, ona - nie). Po trzecie - przekazać szefostwu, że mobberka utrudnia pracę i sieje zamęt. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Mitomanka w pracy 29.03.17, 20:52 Czy bez leczenia przechodzi, czy moze byc tylko gorzej... Jeszcze może utrzymywać się stan stabilny. A jak może być u kompletnie nieznanej nam osoby, tego nawet dyplomowany psychiatra nie stwierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś