kfugktru23 05.08.17, 17:20 Czy któraś wąchała perfumy tom ford grey vetiver? Czy warte są swojej ceny? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fuzja-jadrowa Re: grey vetiver 05.08.17, 20:22 Tak. Warte swojej ceny. Na mojej skorze mnie draznia. Ostatnio wyczulam na kolezance z pracy i bardzo mi sie podobaly. Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: grey vetiver 05.08.17, 20:32 Różnie to bywa. www.myperfumesamples.com/mps/grey-vetiver-by-tom-ford-for-women Odpowiedz Link Zgłoś
fuzja-jadrowa Re: grey vetiver 05.08.17, 21:27 I? Dla mnie to umowne kategorie, interesują mnie nuty. Odpowiedz Link Zgłoś
ola_dom Re: grey vetiver 05.08.17, 22:07 kfugktru23 napisał: > Ale to męski zapach... Po pierwsze - jakie to ma znaczenie, co napisano na butelce? Po drugie - pachnąc nie nosisz podpisu, co to i dla kogo. Po trzecie - niektóre męskie perfumy pachną bardziej damsko od damskich. Po czwarte (i pewnie nie ostatnie) - wiele damskich perfum ma klony w wersji męskiej, albo uniseks. I na odwrót. Nieprzekonanym polecam rubrykę "Gender bender" na Fragrantice. Perfumoholicy zazwyczaj nie przejmują się "płciową" etykietką. A w ogóle płeć perfum to przesąd i zabieg marketingowy, podobno rozróżnienie ze względu na płeć pojawiło się dopiero na początku XX wieku, właśnie z powodów marketingowych. Na szczęście coraz więcej jest uniseksów i nie trzeba się przejmować, czy perfumy są z lewej, czy z prawej strony perfumerii. Odpowiedz Link Zgłoś
ola_dom Re: grey vetiver 06.08.17, 09:27 kfugktru23 napisał: > A co do samego zapachu? Grey Vetiver mają w Douglasach, możesz tam powąchać, możesz też całkiem tanio kupić próbkę w internecie. I widzę, że można tam teraz też kupić cały flakon 100 ml w świetnej cenie (popularna perfumeria internetowa z perfumami w nazwie). Moim zdaniem - warto, zdecydowanie. Tom Ford nie bez powodu jest uznany i poważany przez perfumaniaków. Dior Homme to kompletnie inna bajka zapachowa, nie za bardzo można porównywać oba zapachy. Jeśli trzeba by wybierać między nimi, to Grey Vetiver pod każdym względem i z każdego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
kfugktru23 Re: grey vetiver 06.08.17, 09:29 Vetiver ma być na co dzień a Homme na wieczór... Odpowiedz Link Zgłoś
ola_dom Re: grey vetiver 06.08.17, 09:44 kfugktru23 napisał: > Vetiver ma być na co dzień a Homme na wieczór... I obdarowywany ma tak rozbieżny gust? No dobra, w sumie czemu nie. Tak czy siak - oba zapachy są do powąchania w Douglasie. A skoro, jeśli dobrze się domyślam, Ty też będziesz je wąchać, to może warto sprawdzić Odpowiedz Link Zgłoś