asiairma 10.12.17, 12:38 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,22762490,apelujemy-o-opamietanie-sie-policja-na-twitterze-zapowiada.html może dołączymy do gry Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nathasha Re: sprawdzam! 10.12.17, 12:56 to juz jest jakas groteska. Policja wzywajaca do opamietania sie! Co to jest w ogole za sformulowanie. I jeszcze oczywiscie chodzi tylko o jedna strone. Boje sie. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: sprawdzam! 10.12.17, 13:06 Jak pisałam - oni już nawet nie kryją, po czyjej stronie stoją. I to jest przerażające. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: sprawdzam! 10.12.17, 13:11 Nigdy nie slyszalam zeby policja uzywala takiego wyrazenia, bo policja nie jest od takich wezwan. Widac ze partyjniak administruje ich twitterem. I jeszcze stosowanie grozb!! Mam nadzieje ze ta akcja sprawdzam obnazy te mechanizmy. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: sprawdzam! 10.12.17, 13:30 sumire napisała: > Jak pisałam - oni już nawet nie kryją, po czyjej stronie stoją. I to jest przer > ażające. Tylko przerażające? Przecież to również potworne i wstrętne. Wiency ognia, wiency. Policja apeluje o to, żeby nie namawiać do łamania prawa. Ematka: to przerażające, policja stoi po stronie pisu. Potwierdza się diagnoza, że opozycja uważa się za specjalną kastę, której prawo nie obowiązuje. Prawo obowiązuje tylko Kowalskiego, który głosuje na pis. Już się doprowadziliście do niezłego stanu, a wszystko wskazuje na to, że przed wami co najmniej sześć lat skakania na ulicy. Na najnowszym filmiku słychać, jak ktoś wzywa do połamania rąk dziennikarce TVP. Już nie wyrabiacie psychicznie, a do wyborów 2023 jeszcze sporo czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: sprawdzam! 10.12.17, 13:32 Policja apeluje, przypadkiem zupełnie kompilując swój apel z wpisów tylko jednej strony. Jesteś tak głupie, że tego nie zauważyłoś? Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: sprawdzam! 10.12.17, 13:33 > Boje sie. Pojedź do Niemiec i do Francji, tam można rzucać czym się chce w samochody rządowe, tam jest to powszechnie aprobowane. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: sprawdzam! 10.12.17, 13:35 misiu, tam prawo do wyrazania wlasnych opinii jest bardzo strzezone bo stanowi podstawe demokracji - takie trudne obce ci slowo. wiec gdyby policja zareagowala na jajka tak jak w polsce posypalyby sie glowy. ale dam ci szanse - wklej mi tu wezwanie jakiejkolwiek demokratycznej policji wzywajacej do "opamietania sie" - chop chop Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: sprawdzam! 10.12.17, 14:27 Nataszko masz bardzo selektywna pamiec tam gdzie Ci to pasuje. Ze przypomne pacyfikacje przez francuska policje manifestacji przeciwko nowemu kodeksowi pracy we wrzesniu tego roku czy reakcje hiszpanskiej policji w Barcelonie. A jeszcze dorzuce innego niusa. W tym tygodniu odbyla sie ogromna manifestacja Katalonczykow w dzielnicy instytucji europejskich w Brukseli. I wiesz co? Panstwowe media hiszpanskie zupelnie zapomnialy o tym wspomniec. I jakos w tych oazach demokracji zadne glowy nie polecialy. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: sprawdzam! 10.12.17, 14:33 tzn za niewspomnianie mialyby glowy leciec czy znow nie umiesz czytac ze zrozumieniem? policja nie pacyfikowala manifestacji, ale tak to jest jak sie wyjezdza za granice ze slaba znajomoscia nawet wlasnego jezyka ojczystego i wszystkiego trzeba sie dowiadywac z tvp - dobrze ze belki teraz krotkie pisza to zdazysz przeczytac. widze z kazdym postem jak jestes swietnie zintegrowana, jak twoja nowa ojczyzna powinna byc dumna z takiego nabytku - tak dumna ze pewnie z ulga ci powie "papa, wracaj skad przyjechalas" Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: sprawdzam! 10.12.17, 14:56 Jesli wytraci Ci sie argumenty z reki, zaczynasz atakowac personalnie. Nic o mnie nie wiesz, bo w przeciwienstwie do pewnych osob z tego forum, mam na tyle satysfakcjonujace zycie, ze nie mam potrzeby dowartosciowywania sie opowiadajac o nim w szczegolach tutaj. Drazni mnie okrutnie Twoja maniera osoby, ktora pozjadala wszystkie rozumy i dlatego czasem zaswedzi mnie reka aby sprostowac Twoj jednowymiarowy obraz swiata. A insynuacje co do mojej znajomosci jezykow tydziez mojej wartosci dodanej dla kraju, w ktorym obesnie mieszkam pozostawie bez komentarza. Nie bede sie przed Toba tlumaczyc. Jesli chodzi o znajomosc polskiego to raczej Ty zajrzyj do slownika. Nazyw krajow piszemy z duzej litery. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: sprawdzam! 10.12.17, 15:06 pisownia z duzej czy malej litery w sytuacji gdy ktos nawet nie uzywa polskich znakow... coz. Moze moja maniera cie (swiadomie z malej) drazni bo nie potrafisz do konca wyartykulowac o co ci chodzi. pamietam jakis niedawny post o tym by ci udowodnic ze w Polsce (swiadomie z duzej) dzieje sie zle, bo ty nie widzisz jak. jesli mieszkasz w panstwie demokratycznym i masz do czynienia z demokratycznymi mechanizmami to takie pytanie swiadczy o: a. duzej ignorancji b. nieznajomosci procesow demokratycznych c. takim poparciu dla pis ze przeslania wszelka rzeczywistosc. Obstawilam c i tak cie traktuje. wyzwol sie spod c - zrozumiesz ze swiat nie jest jednowymiarowy ale ze w niektorych sytuacjach ten niejednowymiarowy swiat trzeba tak traktowac ze wzgledu na wartosci jakie sie wyznaje. Cheers albo tchao. Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: sprawdzam! 10.12.17, 15:11 A w jakim celu te osobiste i bardzo nielelganckie, zeby nie uzyc innego slowa, wycieczki? A fee. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: sprawdzam! 10.12.17, 13:39 dawaj trollu zdjecia z tego jak kogos powalono na glebe za rzucanie jajkami francais.rt.com/france/21681-emmanuel-macron-bouscule-recoit-oeufs RT z pewnoscia wam przekaze swoje materialy. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: sprawdzam! 10.12.17, 13:24 Słuszne spostrzeżenie trzeba powiedzieć zdecydowanie "sprawdzam" i podjąć działania zmierzające do prawdziwej obrony demokracji: "Jesteśmy świadkami samoupokarzania się i samodelegitymizowania się przedstawicieli antypolskiego lewactwa. Być może trzeba będzie pomyśleć o delegalizacji organizacji wzywających już otwarcie do obalenia legalnych władz państwa, których działalność jest już wprost wymierzona w konstytucyjny, demokratyczny ustrój RP" wpolityce.pl/polityka/371112-prof-pawlowicz-byc-moze-trzeba-bedzie-pomyslec-o-delegalizacji-organizacji-wzywajacych-do-obalenia-rzadu Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: sprawdzam! 10.12.17, 13:30 Czyli potwierdzasz, trolliszcze nędzne, że mamy milicję. Kiedy zaczynacie ze ścieżkami zdrowia na komisariatach, jak za starych dobrych czasów, do których tak tęskni twój ukochany dziadyga? Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: sprawdzam! 10.12.17, 13:42 Jak zwykle kultura wypowiedzi na poziomie europejskim. No cóż, wygląda na to, ze wyzwiska i agresja to wasz jedyny argument? Może w końcu "obrońcy demokracji" zrozumiecie, że was też obowiązuje przestrzeganie prawa? Tak trudno to zrozumieć? Demonstruj sobie, wrzeszcz o strasznym Kaczyńskim cały rok - ale zgodnie z prawem o zgromadzeniach. I nie obrażaj policji. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: sprawdzam! 10.12.17, 14:00 sumire napisała: > Bo co?... Bo najwyraźniej nie wiesz nic o milicji, jeżeli używasz tego typu porównań. A poza tym -Dura lex, sed lex - czyżby "obrońcy demokracji" zapomnieli o tej naksymie? Obowiązuje wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: sprawdzam! 10.12.17, 14:07 Akurat wiem. Zatem pytam - "nie obrażaj policji", bo co? Doniesiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: sprawdzam! 10.12.17, 17:08 Naprawdę nie czujesz zażenowania wypisując takie farmazony? Nie wystarczy pałać świętym oburzeniem i krzyczeć jak źle dzieje się. N ie dość, że to musi być chociaż odrobinę zgodne z prawdą, to jeszcze wymagane jest przy tym zachowanie chociaż minimum kultury. W innym przypadku jest to po prostu żałosne . Po prostu - Barba non facit philosophum. Aha -w kwestii donoszenia - nie oceniaj innych swoją miarą. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: sprawdzam! 10.12.17, 17:17 "Jak źle dzieje się". I znowu ta składnia. Łacina nie pomoże. To, że policja stała się służbą polityczną, jest zgodne z prawdą bardziej niż odrobinę, więc jak najbardziej mogę to pisać i żaden troll z problemami z polszczyzną nie będzie mnie pouczał. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: sprawdzam! 10.12.17, 17:47 Pouczać nożna kogoś rozsądnego -osoby zaślepionej niestety nie da da się. No cóż - w takim przypadku przebudzenie się może być bardzo bolesne, czego oczywiście nie życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: sprawdzam! 10.12.17, 13:49 to jeszcze raz - jakie jest orzecznictwo w tej sprawie Trybunalu Praw Czlowieka, dawaj. podpowiem: to taki trybunal pod ktory twoj kraj nie podlega. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: sprawdzam! 10.12.17, 14:04 Szanowna obywatelko/towarzyszko - /niepotrzebne skreślić/ -daruj sobie w końcu tego typu prostackie zaczepki. po raz kolejny piszę - nie wchodzę w dyskurs z osobami wybitnie rozchwianymi emocjonalnie i w dodatku mającymi problem z odróżnieniem osób. Odpowiedzi więc nie ma i nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: sprawdzam! 10.12.17, 14:34 och, tych ostatnich razow to juz bylo tyle ze przestalam liczyc. i jakze merytoryczna odpowiedz, tyle orzeczen ETC zacytowanych, tyle podsumowan, wzruszylam sie. Moze poszukac w wikipedii co to ETC bo wiem ze na Bialorusi mozesz instytucji nie znac Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: sprawdzam! 10.12.17, 13:34 cytowanie pawlowicz i to jeszcze z wpolityce, zabraklo ci argumentow juz zupelnie? Odpowiedz Link Zgłoś
asiairma Re: sprawdzam! 10.12.17, 22:24 to może koleżanki obywatelki mi wytłumaczą, w języku polskim: "Obawiam się, że aby wyzwolić Polskę, będzie musiała polać się krew" to opinia, ostrzeżenie czy groźba? "Strzelać do tych zwierząt bez wytchnienia" to opinia, ostrzeżenie czy groźba? Odpowiedz Link Zgłoś
fornitta69 Re: sprawdzam! 10.12.17, 22:47 No i ciekawa jestem jak z tego policyjne tluki wybrna... brawo internauci! Poza tym, kulson, "obawiam sie,ze bedzie musialo dojsc do rozlewu krwi" to nie jest podzeganie. To jest smutna refleksja, wniosek- trafny lub nie. Namawiania do czegokolwiek tam nie wyczytalam... Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: sprawdzam! 10.12.17, 23:11 Gadanie o "rozlewie krwi" to jedynie świadectwo stanu emocjonalnego grupy, która straciła władzę. Rozpaczliwe próby przyciągnięcia uwagi w sytuacji, kiedy słowo "demokracja" tak już wyeksploatowali, że wywołuje tylko przełączenie kanału, odłożenie słuchawki, ziewanie. Suweren wyluzowany siedzi w domu i przelewaniem krwi za opozycję jest zainteresowany nadzwyczaj umiarkowanie. O "rozlewie krwi" marzy margines społeczeństwa, mogą oczywiście próbować prowokacji czy dzielić się swoim oburzeniem za granicą, ale wyjdzie z tego najprawdopodobniej tyle samo, co z manifestacji paszczakówny i petycji livii kaliny. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: sprawdzam! 10.12.17, 23:17 Mowisz o tym wyluzowanym i zasiadlym na kanapie suwerenie ktory wzywa do strzelania do lewakow? zaiste zupelnie niczym sie nie przejmuje Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: sprawdzam! 10.12.17, 23:20 Zamiast się plątać po jakichś nieistotnych wątkach i pleść trzy po trzy, może w końcu pójdziesz i wyjaśnisz suwerenowi w osobie biednego józka, dlaczego Kaczyński pozbył się takiej wspaniałej premier? Mimo że płakała "za co chcecie mnie odwołać?" I nie kłam bardziej niż musisz - do rozlewu krwi to wzywają ci, którzy chcą strzelać do tych "lewaków i zdrajców". Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: sprawdzam! 10.12.17, 23:24 I moze niech wyjasni jak to sie stalo ze bankster i byly podnozek Tuska jest lepszy od najlepszej premier w historii polski. Ba, swiata! Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: sprawdzam! 10.12.17, 23:20 > "obawiam sie,ze bedzie musialo dojsc do rozlewu krwi" to nie j > est podzeganie. To jest smutna refleksja, wniosek- trafny lub nie. to jest odreagowanie frustracji. Choć trzeba przyznać, ze w bardziej cywilizowanej formie niż ostatnie groźby połamania rąk dziennikarzowi TVP. W obliczu porażki na wszystkich frontach słabej opozycji pozostały rojenia o odzyskaniu władzy przemocą. Kto wie, może społeczeństwu zaimponuje, że jesteście tacy bardzo silni. Proponuję społeczeństwu również zagrozić przelewem krwi czy połamaniem rąk, to na pewno ludzie chętnie na Was zagłosują, żeby ocalić zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: sprawdzam! 10.12.17, 23:21 Dlaczego, twoim zdaniem, Kaczyński odwołał Szydło? I czy dobrze zrobił? Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: sprawdzam! 10.12.17, 23:22 Po pierwsze misiu nie dziennikarza a prostytutki, po drugie - wy to musicie frustracja rzygac patrzac na te teksty "prawdziwych" i "polakow". Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love policja wam dobrze radzi, a wy na nich skaczecie 10.12.17, 23:13 i po co bo nie rozumiem? wkrótce ONR-owcy dostaną broń i wyjdą na ulice jak w 1927/1928. Opamiętajcie się póki czas i przestańcie ich prowokować! Odpowiedz Link Zgłoś
fornitta69 Re: policja wam dobrze radzi, a wy na nich skacze 10.12.17, 23:18 I siedzcie cicho i cicho placzcie,ze kraj schodzi na psy. Ale cicho, coby nie prowokowac! I co jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś