Dodaj do ulubionych

trochę mnie zamurowało na ten widok...

• bei Re: trochę mnie zamurowało na ten widok... 01.03.18, 21:28
      Jest ...jest Taka inna. Fajniesmile
      Ja bym się tak nie ubrała, ale na na jej kreację patrzę jak na niektóre kreacje na wybiegu- taka moda to sztuka. Dla jednych kicz (czyli tez forma sztuki), po prostu dla samego patrzenia. Taka garderoba ma wywołać emocje, niekoniecznie korzystne.
      Moja ocena- świetnie, jest na czym oczy zatrzymać, jest o czym opowiadać😊. Taki rajski ptak😊, pośród zimnej szarości ulicy ro jest egzotyka.
      • domowapani Re: trochę mnie zamurowało na ten widok... 01.03.18, 21:59
        To k... obok sztuki nie leżało smile
        Chyba, że chodzi o sztukę mięsa wink
        Ten stroj:
        - nie jest modny
        - nie wygląda wygodnie, zwłaszcza w przypadku lotu samolotem
        - nie jest estetyczny - kozaki się marszcza niezamierzenie raczej, te zmije robią wrażenie tandetnych i plastikowych
        - nie podkreśla osobowości Justyny, chyba że nagle zapragnela poujezdzac poręcz schodów z esmeraldą,
        - nie wydobywa, nie podkreśla urody
        - nie jest artystyczna kreacja, chyba że Justyna planuje trasę Manieczki New generation volume 168

Podsumowując - nie wiem, ale BARDZO BYM CHCIAŁA WIEDZIEĆ (serio) kto jej ten ubiór kazał założyć, albo co ja do niego przekonało.
        • spirit_of_africa Re: trochę mnie zamurowało na ten widok... 01.03.18, 22:12
          Podpisyję się. Nie wiem jak było w manieczkach ale ja mam skojarzenia z Dodą, Ich Troje i Mandaryną w 2005
        • nuta15 Re: trochę mnie zamurowało na ten widok... 01.03.18, 22:16
          Nie widzę w tym stroju zabawy modą czy kiczem, brakuje luzu, nonszalancji. Dla mnie to wygląda na trudny przypadek zespołu panki zamykających się drzwismile
        • pelissa81 Re: trochę mnie zamurowało na ten widok... 01.03.18, 22:17
          dokladnie
        • pelissa81 Re: trochę mnie zamurowało na ten widok... 01.03.18, 22:18
          https://i.wpimg.pl/960x656/e5.pudelek.pl/bb930ec5ae5c05875f9eb0a19c00e30b82a0f648.jpg
        • bei Re: trochę mnie zamurowało na ten widok... 02.03.18, 08:18
          Kicz to forma sztuki😊, wywołuje emocje😊- padło słowo na k....czyli mocne wrażenie, czyli zamierzony efekt pani S osiągnęła. To wcale nie musi być wygodne! Rzadko kiedy jest. Ma zwracać uwagę😊
        • bei Re: trochę mnie zamurowało na ten widok... 02.03.18, 08:21
          A tolerancja gdzie?
          Dla mnie mogła by mieć złoty nocnik na głowie, to jej sprawa jak chodzi ubrana.
          • nuta15 Re: trochę mnie zamurowało na ten widok... 02.03.18, 09:24
            Zaprzeczasz sobie , w jednej wypowiedzi twierdzisz, że Steczkowska świadomie prowokuje kiczem, po to by zwrócić uwagę, czyli także wywołać oceny, komentarze, w drugim , że może nosić co chce, a komentującym brakuje tolerancji.
            • bei Re: trochę mnie zamurowało na ten widok... 02.03.18, 09:49
              Ok, ma wywoływać oceny😊, oczywiście różne. Ocena „ to k.....” to tez ocena, masz rację...
              Niestety przecedziłam przez swoje filtry- jestem zbyt tolerancyjna, by stylizacja pani S wzbudziła we mnie az takie emocje by k..mi rzucać😊
              • lady-z-gaga Re: trochę mnie zamurowało na ten widok... 02.03.18, 10:00
                Tyle, że słowo na k... padło dopiero jako reakcja na Twoj post, określający taką kreację jako "sztukę". I to nie pani S zrobiła mocne wrażenie, ale Ty, swoją nieznajomością mody tongue_out smile
                • domowapani Re: trochę mnie zamurowało na ten widok... 02.03.18, 15:04
                  Dziękuję za dokładne zrozumienie mych intencji. Dokładnie tak smile
                • bei Re: trochę mnie zamurowało na ten widok... 02.03.18, 22:18
                  Nieznajomością mody? Moda jest dla tych co stylu nie mają. Pani S styl ma- tylko taki, który nie podoba się😊
                  To Szelerka nie zrozumiała- pisałam o kiczu jako formie sztuki.
                  • domowapani Re: trochę mnie zamurowało na ten widok... 02.03.18, 22:46
                    proznosc.blox.pl/resource/doda1.jpeg

To też wg Ciebie sztuka?...
              • nuta15 Re: trochę mnie zamurowało na ten widok... 02.03.18, 10:04
                Poniosło dziewczynęsmile
          • zlababa35 Re: trochę mnie zamurowało na ten widok... 02.03.18, 09:46
            No ale wiadomo, że artystka ubiera się w sposób zwracający uwagę właśnie po to, żeby zwracać na siebie uwagę, no! Między innymi z tego żyje, że emateczki o niej plotkują!
        • zlababa35 Re: trochę mnie zamurowało na ten widok... 02.03.18, 09:45
          Zgadzam się w całej rozciągłości wink.
          Kiedyś, kiedyś, JS wydawała mi się całkiem gustowna, ale może mi się pomyliła z jakąś inną celebrity, już sama nie wiem...
        • lellapolella Re: trochę mnie zamurowało na ten widok... 02.03.18, 22:11
          domowapani napisał(a):

> To k... obok sztuki nie leżało smile
          Zgadzam się, z całą resztą również. A już żmije to mokry sen jakiegoś Sławomira.
          • bei Re: trochę mnie zamurowało na ten widok... 02.03.18, 22:18
            Kicz to forma sztuki
            • lellapolella Re: trochę mnie zamurowało na ten widok... 03.03.18, 11:37
              Kicz MOŻE BYĆ formą sztuki ale tylko wtedy, gdy jest zamierzony, co raczej w tym wypadku nie występuje. Niestety.
        • claudel6 Re: trochę mnie zamurowało na ten widok... 03.03.18, 02:45
          no jak shellerka daje taką miażdżącą krytykę, to naprawdę jest źle. ja serio się zastanawiam co tym laskom odbija. przecież
          ona ma już jakies tam prawie dorosłe dzieci. za kogo ona chce robić? tak jak ta Majdanowa, która wypina dupsko do instragrama.
      • claudel6 Re: trochę mnie zamurowało na ten widok... 03.03.18, 02:41
        ale co to za sztuka jak ona się ubiera jak każda pani Wioletta z Marywilskiej? co ona, nie widziała nigdy żadnego pokazu mody pret a porter z ostatnich 10 lat? bo juz nie wymagam z ostatniego sezonu.
    • memphis90 Re: trochę mnie zamurowało na ten widok... 02.03.18, 08:12
      To jest stylizacja pt. "paparazzi, patrzcie NA MNIE!!!". Justyna ma fantastyczną figurę, ale te ciuchy są tak tandetne, że zaczyna wyglądać jak dzidzia - piernik przebrana za Dodę.
    • lodomeria Re: trochę mnie zamurowało na ten widok... 02.03.18, 08:21
      O Boże, ta Polska walcząca na drzwiach taksówki...
    • zla.m Re: trochę mnie zamurowało na ten widok... 02.03.18, 09:02
      Fajna torebka.
      • claudel6 Re: trochę mnie zamurowało na ten widok... 03.03.18, 02:47
        fajna?? kiczowata i tania, choć moze kosztowała tysiące.
    • zla.m Re: trochę mnie zamurowało na ten widok... 02.03.18, 09:02
      Fajna torebka.
      • domowapani Re: trochę mnie zamurowało na ten widok... 02.03.18, 15:05
        Nie, nie jest fajna smile
    • morgen_stern Re: trochę mnie zamurowało na ten widok... 02.03.18, 09:11
      Nie wiem, co się porobiło z tą dziewczyną. Przykro patrzeć.
    • koza_w_rajtuzach Re: trochę mnie zamurowało na ten widok... 02.03.18, 09:12
      Stylizacja słaba, ale jaką ona ma piękną figurę.
      • ichi51e Re: trochę mnie zamurowało na ten widok... 02.03.18, 09:18
        Ma tak piekna figure ze nawet ta stylizacja jakos wyglada. Wyobrazmy sobie przecietna babke w tym stroju...
      • pani-noc Re: trochę mnie zamurowało na ten widok... 02.03.18, 09:35
        Justyna do pięt nie dorasta swojej starszej siostrze Agacie. Obie mają piekne figury, ale dobry gust i klasa to jest coś czego Justysia nie kupi za żadne pieniądze.
        • alpepe Re: trochę mnie zamurowało na ten widok... 02.03.18, 09:38
          nie musi, i tak o niej mówią. Mnie się podoba, w ogóle nie moja bajka, a okulary ohydne, ale całość mi się podoba, pasuje do Steczkowskiej, konsekwentny styl divy, nie gwiazdy, nie piosenkarki, tylko divy.
        • koza_w_rajtuzach Re: trochę mnie zamurowało na ten widok... 02.03.18, 12:14
          Każda z sióstr jest inna, chyba nie ma sensu ich w taki sposób porównywać.
          Pamiętam, że Justyna Steczkowska, kiedy jeszcze nie była nikomu znana, wystąpiła w Szansie na sukces w dość oryginalnym stroju, który sama sobie zaprojektowała. Taka artystyczna dusza, już wtedy lubiła się wyróżniać. Fakt, że w tej stylizacji poszła w kicz.
          • domowapani Re: trochę mnie zamurowało na ten widok... 02.03.18, 15:09
            No właśnie. Artystyczna.
            Artystyczna się teraz bardziej robi typowo popowa Margaret. Choć to dla mnie też artyzm ciut na siłę, ciut nienaturalny. Można szokowac, zaskakiwać strojem, ale robić to tak jak robiła to na początku kariery, a nie jak Doda za czasów Radzia. Zaraz wkleje fotę.
            Jak chce się być seksowną Milf to też są lepsze stylizacj. Przy tej, mama stifflera to KLASA.
            • domowapani Re: trochę mnie zamurowało na ten widok... 02.03.18, 15:15
              www.google.pl/search?q=doda&client=ms-android-huawei&prmd=inv&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjY9Zyx6M3ZAhWM2SwKHQ04ASQQ_AUIESgB&biw=360&bih=524&dpr=3#imgrc=y6k9aueQQLJQ4M:

Też artystyczny kicz to był?

Zresztą teraz dostrzeglam, że Jusia od początku kariery miała ciągoty w kierunku stylu ala Doda. Wystarczy wygooglowac Justyna Steczkowska i w grafikach jak byk widać smutna prawdę.
    • bo1 Re: trochę mnie zamurowało na ten widok... 02.03.18, 09:39
      O rany, ale afera! Kozaki bez pięt... i jeszcze się marszczą! Tak się ubrała, bo taką miała akurat fantazję. Odważnie, bo generalnie artyści mają więcej odwagi w strojach. I dobrze. Nasze ulice pełne są zachowawczych, szarych, czarnych ubrań wg jedynie słusznego wzoru. Sama tak się noszę, ale z przyjemnością zawieszam wzrok na kimś, kogo poniosło i kto wymknął się w ubiorze schematom, nawet jeśli wygląda dziwnie.
      • lodomeria Re: trochę mnie zamurowało na ten widok... 02.03.18, 09:50
        U mnie na wsi to ulice raczej są pełne tanich podrób celebrytek/gwiazd estrady typu Steczkowska.
      • domowapani Re: trochę mnie zamurowało na ten widok... 02.03.18, 15:18
        Aha... A siostry Godlewskie? Co o nich sądzisz?
      • taki-sobie-nick Też mi odważnie 02.03.18, 21:31
        klasyka białego kozaczka z akcentem na "ja samochodami jeżdżę i ciepło się ubierać nie muszę".
      • claudel6 Re: trochę mnie zamurowało na ten widok... 03.03.18, 02:50
        tak, wymknęła się schematom. dlatego ubrała sie jak wszystkie dziunie na dyskotekach na wsi. może to taka stylizacja folkowa?
        • lodomeria Re: trochę mnie zamurowało na ten widok... 03.03.18, 04:05
          Na jakich dyskotekach? Jakie dziunie? One tak potrafią na wywiadówkę, komunię dziecka i do dentysty.
    • zlababa35 Re: trochę mnie zamurowało na ten widok... 02.03.18, 09:43
      Ciuszki jakieś takie estradowe - ale raczej jak z koncertu disco polo wink.
      W sumie zabawne zjawisko. Widzę teraz mnóstwo "zwykłych" kobiet super wyrobionych ubraniowo (i nie chodzi nawet o marki i ceny), a niektóre celebrytki wciąż nie wyszły poza ramy fascynacji Frozen czy innym Disney on Ice wink.
      • domowapani Re: trochę mnie zamurowało na ten widok... 02.03.18, 15:21
        smile jesteś baaaardzo złą babą wink
    • ga-ti Re: trochę mnie zamurowało na ten widok... 02.03.18, 15:04
      Dla mnie przesadzone, wszystkiego za dużo (albo za mało wink ).
      Ale torebka z kwiatkami piękna!
    • kota_marcowa Re: trochę mnie zamurowało na ten widok... 02.03.18, 15:56
      No jakoś się musi przebić, a konkurencja silna w postaci sióstr Godlewskich i Sławomira.
    • babcia.stefa Re: trochę mnie zamurowało na ten widok... 02.03.18, 16:15
      Elvis zmartwychwstał jako kobieta!
    • majenkir Re: trochę mnie zamurowało na ten widok... 02.03.18, 21:48
      Ten plaszczyk fajny smile
    • feliz_madre Re: trochę mnie zamurowało na ten widok... 02.03.18, 22:29
      A taka fajna dziewczyna z niej ba z 15-20 lat temu. Woda sodowa jej uderzyła do głowy? Kasa, popularność, parcie na szklo - co one robią z człowieka uncertain
    • claudel6 Re: trochę mnie zamurowało na ten widok... 03.03.18, 02:38
      jezu ja pierd..ę. te laski pływają w pieniądzach, a ubierają sie jak na najtańszym bazarze. to jest jakaś skaza - wbijasz na świeicznik i Ci kompletnie odwala? przecież ona nie jest z żadnej rodziny z dołów społecznych, Steczkowscy ąę, intelektualiści.
      a tutaj jeszcze wygląda jak pani do towarzystwa. taka nienajmłodsza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka