Dodaj do ulubionych

Gimnazjaliści

19.04.18, 22:08
Byłam dzisiaj w komisji na gimnazjalnym i ...przesympatycznych młodych ludzi spotkałam.Fajna młodzież.A tyle się psioczyło na gimby- że to okropieństwo .W porównaniu z " moimi" uczniami z klas 5 - ideał.( sama mam też gimnazjalistę na stanie- i on , i koledzy jego- są całkiem OK ).
Obserwuj wątek
    • chocolate-cakes Re: Gimnazjaliści 19.04.18, 22:14
      Ja już nie uczę w gimnazjum ale mam jeszcze uczniów, których uczyłam w pierwszej i drugiej klasie gimnazjum. Spotykam ich w zespole szkół, gdzie uczę maturzystów. Bardzo fajna młodzież, naprawdę smile. Natomiast w tym samym zespole szkół od września jest teraz kilka klas szkoły podstawowej i zachowanie tych dzieci na przerwie mnie przeraża. Fakt, dawno nie byłam w szkole podstawowej, dzieci mam już duże.
      A trzecia gimnazjum to już fajna i dojrzała młodzież.
      • tojamarusia Re: Gimnazjaliści 20.04.18, 08:01
        U mnie pod klatką stoi taka fajna gimnazjalna młodzież. Sami ziomale. Z piwkiem, papierosem i ku... na ustach.
        Nie do przegonienia- rodzice twierdzą, że żyjemy w wolnym kraju a że są nieletni to niewiele można im zrobić.
        Naprawdę fajna, dojrzała młodzież.
    • taki-sobie-nick Re: Gimnazjaliści 19.04.18, 22:15
      Byłam dzisiaj w komisji na gimnazjalnym i ...przesympatycznych młodych ludzi spotkałam.Fajna młodzież.

A co, mieli ci na tej komisji pić napoje wyskokowe czy bluzgami rzucać?

Jeśli robią jedno i/lub drugie, to raczej w innych okolicznościach.
      • aaa-aaa-pl Re: Gimnazjaliści 19.04.18, 22:22
        Była przerwa- pogadaliśmy sobie.Miło się z nimi rozmawiało.To się da" wyczuć "- z kim masz do czynienia( w szkolnictwie pracuję prawie 20 lat) .
        Powtórzę - bardzo sympatyczni, młodzi ludzie.
        • chocolate-cakes Re: Gimnazjaliści 19.04.18, 22:24
          I takich jest bardzo wielu.
          • fogito Re: Gimnazjaliści 19.04.18, 22:37
            Też byłam w komisji. Jeden napisał na kopercie "j..bać sond" pisownia oryginalna. Pracuje w ex gimnazjum. Jak wszędzie - niektórzy świetni. A niektórzy wręcz odwrotnie. To jak w społeczeństwie.
            • taki-sobie-nick Re: Gimnazjaliści 19.04.18, 22:45
              fogito napisała:

> Też byłam w komisji. Jeden napisał na kopercie "j..bać sond"

Świetne! tongue_out Uśmiałam się wraz z osobą bliską. Ale jaki sond?

pisownia oryginaln
              > a. Pracuje w ex gimnazjum. Jak wszędzie - niektórzy świetni. A niektórzy wręcz
              > odwrotnie. To jak w społeczeństwie.

A których jest więcej?
              • fogito Re: Gimnazjaliści 19.04.18, 23:37
                Nie wiem. To weszło do słownictwa młodych pewnie z Internetu albo napisów na murach. Sąd powinno być. Na zajęciach artystycznych pisza mi Sond Ostateczny. Takie to się stało powszechne słówkouncertain
              • fogito Re: Gimnazjaliści 19.04.18, 23:39
                Wiecej przecietnych, ktorzy stanowią tlo dla wybryków tych nad wyraz "elokwentnych" . Nie wyróżniają się oni niczym niestety. Nie podejmują żadnych działań. Płyną z prądem.
                • taki-sobie-nick Re: Gimnazjaliści 19.04.18, 23:43
                  fogito napisała:

> Wiecej przecietnych, ktorzy stanowią tlo dla wybryków tych nad wyraz "elokwentn
                  > ych" .

czyli jakich? Istotnie elokwentnych czy raczej takich rzucających k...?

• fogito Re: Gimnazjaliści 20.04.18, 00:02
                    No takich aroganckich, chamskich i bezczelnych. 3 w 1 uncertain
        • taki-sobie-nick Re: Gimnazjaliści 19.04.18, 22:46
          aaa-aaa-pl napisał:

> Była przerwa- pogadaliśmy sobie.Miło się z nimi rozmawiało.To się da" wyczuć "-
          > z kim masz do czynienia.

Dobra, przyjmuję argument.
          • aaa-aaa-pl Re: Gimnazjaliści 19.04.18, 23:02
            Dzięki.
        • claudel6 Re: Gimnazjaliści 19.04.18, 23:42
          a wiedzieli chociaż jaka jest dziś rocznica? bo gimbaza ogarniająca Nowoczesnej twittera nie wiedziała:
          twitter.com/Marta_Kiermasz/status/986945126323933184
          • triss_merigold6 Re: Gimnazjaliści 20.04.18, 08:06
            Niewiarygodne jak strasznie podkłada się w mediach społecznościowych partia, która lansuje się na ugrupowanie ludzi młodych, kształconych, światłych.
    • tmk123 Re: Gimnazjaliści 19.04.18, 23:03
      lecz pamiętaj: naprawdę nie dzieje się nic
      i nie stanie się nic - aż do końca

Narzekanie na młodzież istnieje od tysiącleci. Ale młodzież jest taka sama. Są inteligentni i sa głąby. Oczywiście 1000 lat emu nie było smartfonów i nie wszyscy chodzili do szkoły. Ale to my dorośli tworzymy im srodowisko a potem narzekamy. A oni sa jak zawsze od tysiącleci troche zbuntowani, entuzjastyczni, sceptyczni itp
      • fogito Re: Gimnazjaliści 19.04.18, 23:41
        Są obrazem społeczeństwa. Nic ponadto. Odbijają to co widzą.
        • taki-sobie-nick Re: Gimnazjaliści 19.04.18, 23:53
          fogito napisała:

> Są obrazem społeczeństwa. Nic ponadto.

Dlaczego akurat oni?
          • fogito Re: Gimnazjaliści 20.04.18, 00:04
            Wszyscy młodzi ludzie są potencjalnymi dorosłymi. A społeczeństwo mamy byle jakie więc i młodzież jest taka. Nie chodzi tu konkretnie o gimnazjum.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka