Dodaj do ulubionych

Jak wygląda klasyczna ematka - lajt

08.05.18, 20:49
Jak sobie wyobrażacie wygląd klasycznej ematki (płci męskiej i żeńskiej)?

Ja niedawno odkryłam, że mam parę reguł, którymi kieruje się moja wyobraźnia:
1. dziewczyny, które piszą konkretnie, zdecydowanie, często ostro (choć nie zawsze) bez zbędnego lania wody to najczęściej brunetki z krótkimi włosami, zdarzają się szatynki, blondynki z krótkimi włosami nie siedzą na emamie wink,
2. dziewczyny, które piszą naokoło, wielowątkowo, zazwyczaj delikatnie (też nie zawsze), często emocjonalnie to szatynki / blondynki z długimi, falowanymi włosami, chyba że są wąskimi specjalistkami z dużymi zarobkami, wtedy przeważnie mają ciemne, proste włosy,
3. panowie - szatyni i z niezbyt gęstymi włosami.

Jeśli chodzi o wzrost, figurę i wszelkie inne cechy fizyczne, to nie znalazłam jeszcze reguły wink
Obserwuj wątek
    • nottymoni Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 08.05.18, 21:06
      Dla mnie wygląda tak
      ...images/WqyfwQ
      Czyli zołzowato i chudo.
    • mamablue Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 08.05.18, 21:20
      Jejuuuu, rozgryzłaś mnie big_grin
      Emama płci męskiej mnie powaliła big_grin
      • milva24 Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 08.05.18, 21:39
        Mnie też wink
        • 89mumin Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 08.05.18, 21:46
          Zaraz się okaże, że na forum same prostowłose brunetki big_grin
          • dziennik-niecodziennik Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 08.05.18, 21:47
            Nie, ja jestem (obecnie) kreconowlosa blondynka.
            • edelstein Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 09.05.18, 13:48
              wyslij foto
          • milva24 Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 09.05.18, 07:38
            Ja nie jestem prostowłosą brunetką.
      • same-old_mona Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 09.05.18, 09:42
        Ja jestem goownianiwłosą farbowaną karmelową blondynką aktualnie obciętą jak cocker spaniel ( nowa fryzjerka %=^&*$)
    • jem.gluten Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 08.05.18, 21:42
      Wyglądam jak wąska specjalistka z dużymi zarobkami big_grin
      Zapomniałaś o najważniejszym: ematka wygląda na niepełnoletnią
      • 89mumin Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 08.05.18, 21:53
        jem.gluten napisał(a):

> Zapomniałaś o najważniejszym: ematka wygląda na niepełnoletnią

To wynika naturalnie z definicji smile
    • dziennik-niecodziennik Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 08.05.18, 21:48
      Ale fakt, ze myslis, stereotypami wink
      • 89mumin Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 08.05.18, 22:05
        To nie ja, to moja stereotypowa wyobraźnia, która na dodatek jest dość ograniczona, bo nie przewiduje, że jakakolwiek ematka (płci obojętnej) może być siwa wink
        • taki-sobie-nick Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 08.05.18, 22:09
          89mumin napisała:

> To nie ja, to moja stereotypowa wyobraźnia, która na dodatek jest dość ogranicz
          > ona, bo nie przewiduje, że jakakolwiek ematka (płci obojętnej) może być siwa wink
          >
          Jestem jak najbardziej. Fakt, że nie jestem matką.
    • ida_listopadowa Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 08.05.18, 21:48
      przecietna ematka ma przede wszystkim rozmiar 34/36!
      • triss_merigold6 Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 08.05.18, 21:50
        I dlatego jest tyle wątków o odchudzaniu, dietach i nadwyżkowym BMI.
        • ida_listopadowa Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 08.05.18, 22:19
          triss_merigold6 napisała:

> I dlatego jest tyle wątków o odchudzaniu, dietach i nadwyżkowym BMI.
          To jakiś wraży element! zbanować!
          • 89mumin Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 08.05.18, 22:23
            To są koleżanki! Koleżanki są zawsze grubsze wink
            • ida_listopadowa Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 08.05.18, 22:27
              89mumin napisała:

> To są koleżanki! Koleżanki są zawsze grubsze wink
              >

89mumin, padłam😀😀😀
        • pani-noc Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 09.05.18, 13:08
          > dlatego jest tyle wątków o odchudzaniu, dietach i nadwyżkowym BMI.

Wątki są po to by ematka mogła napisać, że w 3 miesiące bez problemu zeszła z rozmiaru 44 do 36 i od lat nową wagę utrzymuje. Jeśli ktoś nie potrafi schudnąć znaczy, że jest leniwy i się zażera.
      • aaa-aaa-pl Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 08.05.18, 22:10
        32/34.
    • taki-sobie-nick Prosty podział 08.05.18, 21:59
      Jako zaliczająca się do grupy drugiej odpiszę.

Mam włosy z natury proste i bardzo sztywne, ścinam je bardzo krótko, a w ogóle to jestem ściemniałą oraz posiwiałą blondynką.
    • miss_fahrenheit Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 08.05.18, 22:15
      Mhm, nie wiem do której grupy się przypisać - a co za tym idzie - nie wiem, czy obalę ci tezę, czy ją potwierdzę wink
      • 89mumin Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 08.05.18, 22:57
        Też mam problem. Raczej grupa 2, podgrupa wąska specjalistka, czyli proste, ale ciemny blond / szatynka big_grin
        • miss_fahrenheit Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 08.05.18, 23:34
          Nieemocjonalna i nieostra jasna blondynka z mocno falowanymi, średniej długości włosami. Jakaś osobna kategoria wink
    • heca7 Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 08.05.18, 22:19
      No to ja nie wiem kim jestem wink
      Fryzurę mam jak coś takiego :
      www.gophazer.com/fashionable-short-bob-hairstyles/short-bob-hairstyles-with-bangs/
      • 89mumin Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 08.05.18, 22:22
        Krótkie blond włosy??? Mój świat runął w gruzach... wink
        • heca7 Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 08.05.18, 22:29
          big_grin
          Na pocieszenie Ci napiszę, że mojej matce też legł w gruzach bo ona by chciała żebym nadal miała długą blond "kosę" albo warkocz dobierany wink Ciągle mi to wypomina.
      • kropkaa Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 09.05.18, 00:43
        Dawaj namiary na fryzjera, który mi to zrobi dokładnie tak (bez koloru, cięcie).
        • heca7 Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 09.05.18, 10:01
          No niestety aż tak doskonale moja fryzura nie wygląda wink Ale może wezmę to zdjęcie i następnym razem pójdę i pokażę palcem, że tak chcę smile Jak się uda to będę polecać.
          • kropkaa Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 10.05.18, 18:04
            A już maiałam nadzieję 😉
      • same-old_mona Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 09.05.18, 09:46
        O, tak właśnie chciałam, a mam zdecydowanie coś innego. .. dobrze, że zostawiła dłużej niż chciałam to może coś się jeszcze uda z tym zrobić..
    • qs.ibidem Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 08.05.18, 22:19
      Ja pisze delikatnie, ale i jestem wąskąspecjalistką, to nie wiem, czy nie powinnam sie teraz ufarbowac i wyprostowac...
    • rysiowa85 Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 08.05.18, 22:30
      ja czasem tak mam, ze na widok jakiejś kobiety myśle sobie to musi być ematka.
      dziś siedziałam za taką osobą: chuda, żylasta, spięta perfekcjonistka siedząca bardzo sztywno, notująca na skrawku papieru malutkimi równymi literkami, opalona, włosy upięte do góry, szpilki koloru nude, mały zegarek, i wydawło mi sie, że skądś ja znam ale za Chiny nie widziałam skąd. Jak żywa kukła
      to reprezentantka emam w typie judgemental bitch

a typów może być sporo
      • 89mumin Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 08.05.18, 23:01
        rysiowa85 napisał(a):

> ja czasem tak mam, ze na widok jakiejś kobiety myśle sobie to musi być ematka.
        > dziś siedziałam za taką osobą: chuda, żylasta, spięta perfekcjonistka siedząca
        > bardzo sztywno, notująca na skrawku papieru malutkimi równymi literkami, opalon
        > a, włosy upięte do góry, szpilki koloru nude, mały zegarek

To musiała być bezdzietna ematka, matki przecież nie noszą szpilek koloru nude! wink
        • triss_merigold6 Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 09.05.18, 06:35
          Ja noszę.
          • gem.stone Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 09.05.18, 16:08
            Ja też.
    • aj.riszka Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 08.05.18, 22:31
      Obie plcie widze w uniformach biurowych, obowiazkowo okulary, przed komputerem.
      Panie: eleganckie uniformy/sukienki, szpile i wyrazista pomadka, gladkie uczesanie w stylu stewardessy.
      Panowie: zlote zegarki, bialy kolnierzyk, rozpieta marynarka.
      Na wiecej mnie nie stac wink

• aj.riszka Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 08.05.18, 22:55
        Aha:
        Panie: szczuplutkie, zadbane.
        Panowie: majacy to "cos" w spojrzeniu.
        • dziennik-niecodziennik Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 09.05.18, 00:39
          > Panowie: majacy to "cos" w spojrzeniu.

Kur...iki? big_grin
      • 89mumin Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 08.05.18, 23:12
        aj.riszka napisała:

> Obie plcie widze w uniformach biurowych, obowiazkowo okulary, przed komputerem.
        > Panie: eleganckie uniformy/sukienki, szpile i wyrazista pomadka, gladkie uczesa
        > nie w stylu stewardessy.

Dawno temu, za czasów jeszcze dość rzadkich telefonów z ofertami różnych banków i innych telefonii miałam podobne wyobrażenia o tych konsultantach, którzy dzwonili do mnie z propozycją wzięcia kredytu - gajerek, błyszczące buty i nienaganna fryzura. A potem poszłam pracować do call centre wink Emamy widzę raczej w strojach domowych, nawet te brunetki z prostymi włosami.

> Panowie: zlote zegarki, bialy kolnierzyk, rozpieta marynarka.

Ja tak widzę tylko jednego pana wink
        • 1st.world.problems Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 09.05.18, 14:13
          Bałtycki?
      • memphis90 Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 09.05.18, 08:04
        Naprawdę? Widzisz gazeciarza czy Rikiego w złotych zegarkach i garniturach???
        • same-old_mona Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 09.05.18, 09:48
          Ten riki I jego ku..wiki 😂😂😂
        • aj.riszka Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 09.05.18, 10:31
          Trudne pytania zadajesz... smile a mialo byc "lajt" smile
        • gulcia77 Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 09.05.18, 10:49
          Hmm, rikiego może i tak... Ale to wcale nie poprawia w moich oczach jego wizerunku.
      • rosapulchra-0 Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 10.05.18, 01:10
        Do komputera zdejmuję okulary big_grin Uniformów i szpilek nie noszę - żadnych. Cechuje mnie głęboko ukryta elegancja wink
    • cosmetic.wipes Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 08.05.18, 22:34
      Ja jestem prawie byłą brunetką i prawie przyszłą blondynką. I wciąż mam krótkie włosy.
    • no_easy_way_out Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 08.05.18, 22:38
      >3. panowie - szatyni i z niezbyt gęstymi włosami.

To my mamy wlosy ??
      tongue_out
      • 89mumin Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 08.05.18, 23:02
        Tak, Ty masz chyba najwięcej i kędzierzawe wink
    • gulcia77 Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 08.05.18, 22:46
      www.handsomemen.pl/fryzury_detal,106869.html
      Coś takiego mam na głowie.
      • 89mumin Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 09.05.18, 00:17
        O, to jest właśnie klasyczna fryzura ematki z grupy 1 (tylko nazwa strony trochę myląca wink)
    • anorektycznazdzira Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 08.05.18, 22:55
      ma ogon, rogi i kopyta
      w ręce trzyma widły

przynajmniej ja
    • conena Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 08.05.18, 22:56
      Moje wyobrażenie o emamie legło w gruzach, kiedy jedną namierzyłam na fejsie. Wrażenie było piorunujące, biorąc pod uwagę to, co tu jest wypisywane na swój temat. Ale przynajmniej lekko mnie z kompleksów podleczylo i teraz jak czytam przechwałki to już mnie tak nie dołują. Tak, tak, naiwna jestem, ale „wierzę” większości stałych forumek.
      • jem.gluten Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 08.05.18, 23:01
        Z ciekawości - jak namierzyłaś?
        • konsta-is-me Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 09.05.18, 08:43
          Ja namierzylam kilka-z przypadku.
          Byly w tych samych grupach co ja.
          I tez raczej typ przecietnych do bolu szarych myszek.
          • jem.gluten Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 10.05.18, 19:36
            Ale skąd wiedziałaś, że to one. Piszesz sobie na grupie, masa bab, co sprawia, że nagle myślisz: o, to ematka X. Jestem na grupach i chcę wiedzieć, jak się maskować smile
        • conena Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 09.05.18, 11:20
          przypadkiem. poznałam po specyficznym slangu, ubawiło mnie to do tego stopnia, że założyłam o tym wątek, po czym wpis został przez autorkę usunięty, chociaż nie podałam żadnych szczegółów, więc forum nie mogło namierzyć autorki wink
    • tanebo2.0 Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 08.05.18, 23:04
      Szatyn tak ale owłosienie gęste.
      • konsta-is-me Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 09.05.18, 08:51
        Za to biceps to wasaty brunet, ew. szpakowaty.
        Tanebo-brazowe wlosy i oczy blisko osadzone.
        Riki - brunet z jasna karnacja.
    • danaide Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 08.05.18, 23:28
      Zważywszy na modele wygodnych butów na lato, którymi ostatnio przerzucały się ematki podejrzewam, że większość to jednak zwykłe babki. A gwiazdy, wiadomo...
    • chatgris01 Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 08.05.18, 23:49
      A ematek z półdługimi włosami nie ma? big_grin
      • 89mumin Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 09.05.18, 00:17
        Nie. U mnie, jak u fryzjera, jeśli włosy do ramion, to liczę jako długie wink
        • chatgris01 Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 09.05.18, 12:36
          89mumin napisała:

> Nie. U mnie, jak u fryzjera, jeśli włosy do ramion, to liczę jako długie wink
          >

Jeszcze moga byc do podbrodka, albo do polowy szyi suspicious
          • 1st.world.problems Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 09.05.18, 14:38
            U hecy długość do połowy szyi a liczyłam jako krotkie-są pół długie i byś hipotetycznie zbankrutowala jako fryzjer dokładający do interesu. A babki o włosach do ramion z kolei by pouciekaly do kogoś kto jednak uzna ze mają pół długie.
            • 89mumin Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 09.05.18, 14:46
              Jeśli o mnie chodzi, to ja bym zbankrutowała dużo szybciej. Zaraz po tym, jakby się okazało, że nie umiem prosto wycinać wink

Co do samego wątku i jego lajtowości - dementuję pogłoski jakoby lajtowość była pozorna, wątek w założeniu miał być o wyobrażeniach, a nie konfrontowaniu ich z rzeczywistością. Taki wydał mi się bardziej zabawny wink
      • kkalipso Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 09.05.18, 00:18
        Są są ....
    • chatgris01 Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 08.05.18, 23:54
      A przedstawienie ematek mamy przeciez u gory po lewej na stronie glownej emamy wink
      https://bi.gazeta.pl/im/3/3971/m3971893,0-01MB.gif
      • bi_scotti Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 09.05.18, 00:04
        Nie wiem czy sie lapie na "classic ematka" z shoe size 8.5 (European 41-42) ... hmmm ... big_grin Cheers.
    • capa_negra Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 09.05.18, 00:23
      Nie łapię się w żadne widełki: kiedyś byłam oryginalną brunetką z długimi, prostymi włosami, potem obcięłam je na krótko i całe lata malowałam na czerwono, potem posiwiałam, zapuściłam włosy do linii brody i przemalowałam się na platynowy blond
    • 89mumin Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 09.05.18, 00:40
      Skoro zrobił się z tego wątek pt. jaką mam fryzurę, to ja też się przedstawię. Obecnie mam na głowie coś takiego jak w linku (w sumie zawsze mam na głowie coś podobnego, tylko różnej długości, chyba że się akurat uczeszę) i wymykam się tym samym ze wszystkich własnych kategorii wink

hellomagazin.info/popular-full-fringe-hairstyles-for-curly-hair/50-classy-short-bob-haircuts-and-hairstyles-with-bangs-2018/
      • jeziorowa Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 09.05.18, 01:03
        Też mam coś takiego na głowie 89mumin, tylko dużo jaśniejsze i troszeczkę mniej kręcone😀
        • 89mumin Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 09.05.18, 08:31
          To musisz mieć świetną fryzurę wink
          • jeziorowa Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 09.05.18, 10:32
            Prawda?😜
      • princesswhitewolf Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 09.05.18, 16:18
        o pasuje to do 89mumina
    • zlababa35 Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 09.05.18, 02:15
      Zdecydowanie ma bitch face big_grin
    • kouda Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 09.05.18, 06:06
      Ematka jest pulchna lub utyta i nosi koszmarne buty - sandaly turystyczne badz emeryckie, ma byc wygodnie, jak kiecka to dluga, albo dzinsy od switu do zmierzchu. Szczupla bitch w szpillach nude to znienawidzona bratowa
      • jem.gluten Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 09.05.18, 08:04
        To ja smile Dobrze, że nie mam brata
        • 1st.world.problems Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 09.05.18, 14:41
          Przecież nie jesteś pulchna. Żeby w rozmiarze 34 być pulchna to trzeba być albo niskorosłym(np Tyrion Lannister, etc) albo mieć max 9 lat
          • jem.gluten Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 10.05.18, 19:38
            Miałam na myśli te turystyczne sandały i dżinsy od świtu do zmierzchu, w dodatku mam trzy pary tylko i nosze na okrągło. A fakt, pulchna to nie jestem, choć wzrostu nikczemnego.
      • morgen_stern Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 09.05.18, 08:29
        Yyyy co jest złego w chodzeniu w wygodnych butach, bo nie rozumiem? Trzeba się katować w imię dziwnie pojętej kobiecości?
        • kura17 Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 09.05.18, 09:22
          > Yyyy co jest złego w chodzeniu w wygodnych butach, bo nie rozumiem? Trzeba się
          > katować w imię dziwnie pojętej kobiecości?

tak! wlasnie tak!
          tylko nie nalezy w tej kobiecosci przesadzac, zeby nie wygladac jak "z klubu cocomo" LOL
        • kouda Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 09.05.18, 09:23
          morgen_stern napisała:

> Yyyy co jest złego w chodzeniu w wygodnych butach, bo nie rozumiem? Trzeba się
          > katować w imię dziwnie pojętej kobiecości?
          >
          absolutnie - tylko nie pasuje do wizerunku sexi, szczuplej i aktywnej ematki
          imho to wizerunek mniej wiecej taki
          https://www.terazkrosno.pl/images/rrrcontent/extra_images/pielgrzymi-z-krosna-wyruszyli-na-jasna-gore-DFRMmh.jpg
          • kura17 Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 09.05.18, 09:35
            > absolutnie - tylko nie pasuje do wizerunku sexi, szczuplej i aktywnej ematki
            > imho to wizerunek mniej wiecej taki

no to prosze przedstaw, jak taka sexi, szczupla i aktywna ematka chodzi - wedlug Ciebie - na dluzsze gorskie (na przyklad) wedrowki ... naprawde duzo sie bedzie roznic (strojem) od starszych pan na pielgrzymce?... jesli ma odrobine oleju w glowie, to raczej nie ...
            • kouda Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 09.05.18, 09:45
              nie wiem, jak na wedrowki, z lektury ematki - a siedze tu dlugo - klasyczna ematka wyglada tak na codzien smile
              w gory pewnie chodzi w zielonym polarze, co go sobie uszyla
              • kura17 Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 09.05.18, 09:47
                > klasyczna ematka wyglada tak na codzien smile

"tak", czyli jak panie ze zdjecia? i co w tym zlego?

> w gory pewnie chodzi w zielonym polarze, co go sobie uszyla

rozmawialysmy o WYGODNYCH butach, nie o polarach.
                • kouda Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 09.05.18, 09:58
                  kura17 napisała:

> > klasyczna ematka wyglada tak na codzien smile
                  >
                  > "tak", czyli jak panie ze zdjecia? i co w tym zlego?

nic zlego, tak wlasnie wyglada wg mnie ematka, podpielam pod post, w ktorym dziewczyny imaginuja sobie ematke jak szczupla, zrobiona i zadbana, w szpilkach nude
                  z wizerunku ogolnego wylania sie obraz blizszy mojemu - po prostu smile
                  >
                  > > w gory pewnie chodzi w zielonym polarze, co go sobie uszyla
                  >
                  > rozmawialysmy o WYGODNYCH butach, nie o polarach.
                  >
                  >
                  doczytaj - wygodne - nie po prostu wygodne - a turystyczne sandaly i emeryckie riekery np
                  • kura17 Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 09.05.18, 10:13
                    > doczytaj - wygodne - nie po prostu wygodne - a turystyczne sandaly i emeryckie
                    > riekery np

to poprosze o Twoje typy "po prostu wygodnych" sandalow.
                    • kouda Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 09.05.18, 10:24
                      szukasz porady?
                      • kura17 Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 09.05.18, 10:29
                        > szukasz porady?

to Ty wydziwiasz, ze ematki maja straszny gust, jesli chodzi o WYGODNE sandaly, wiec bardzo chcialabym poznac Twoje typy.

i niech bedzie - tak, szukam porady. obecnie nie mam zadnych sandalow do ubrania (choc mam wiele par), bo mam bardzo delikatne stopy (niestety) i wszelkie sandaly je masakruja - wiec chetnie sie poradze. kupuje co roku kilka par i nic z tego ... (a modelow "babciowych" jeszcze nie probowalam, zreszta takich Ty nie polecisz...). maja byc plaskie i najlepiej skorzane.
                        • kouda Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 09.05.18, 10:40
                          no skoro ja wydziwiam, to zapytaj forum przeciez smile
                          • kura17 Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 09.05.18, 11:12
                            > no skoro ja wydziwiam, to zapytaj forum przeciez smile

wydziwiasz, ze forum tandetne, ale sama NIC nie napiszesz - klasyka ematyki, ze tak polece stereotypem.

jedna pare, jedna pare wygodnych i fajnych sandalow wg siebie podaj.
                            • kouda Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 09.05.18, 11:22
                              nie napisalam, ze forum tandetne, ale ze klasyczna ematka - taki byl tytul watku - chodzi nie w szpikach, a w wygodnych pielgrzymkowych sandalach, bo nie w szpilkach nude
                              niech chodzi jak lubi, czy
                              ja zabraniam?
                              • kura17 Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 09.05.18, 11:37
                                czyli nie pokazesz swojego (sprawdzonego) typu wygodnych sandalow?
                                bo chyba jasnym jest, ze kobieta (ematka, badz nie) chcialaby takowe pokazac ...

to jest wlasnie takie typowe czepianie sie dla czepiania (bo moglas nic nie powiedziec).
                                skoro nie chesz swoich wygodnych sandalow pokazac - to dlaczego? nie posiadasz (czyli wszystko "sexi szpilki"), nie sa takie wygodne, ale za to ladne? cos innego?
                                naprawde nie rozumiem teraz Twojego oporu w podaniu JEDNEGO przykladu.
                                • fuzja-jadrowa Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 09.05.18, 11:40
                                  Ale rozumiesz, że to jest wątek "lajt" i właśnie go komuś rozwalasz?
                                  • kura17 Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 09.05.18, 11:46
                                    dla mnie dowalanie "en masse" bez powodu jest rozwalaniem watku "lajt", ale pewnie jestem w mniejszosci ...
                        • aj.riszka Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 09.05.18, 10:50
                          kura17 napisała:

> maja byc plaskie i najlepiej skorzane.

Nie testowalam, a wiec nie wiem czy sa wygodne (jedynie zimowe oficerki tej marki posiadam) moze zajrzyj na str. Dune Shoes.

• aj.riszka Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 09.05.18, 11:05
                            dunelondon.com
                            Sandaly "nie babciowe" tez sa.
                            • kura17 Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 09.05.18, 11:17
                              dzieki, niektore modele sandalow bardzo fajne! tylko ja sie juz boje kupowac sandaly drozsze niz 20 euro uncertain konczy sie tak samo - zakladam raz, obgryzaja mnie do krwi, nie mam w czym chodzic ... probuje kilka razy, efekt ten sam (czasem obciera w roznych miejscach). dodatkowo mam delikatna skore i zostaja mi blizny po tych ranach na stopach, ech ... juz nie wiem, czego i jak szukac, mam chyba z 20 par plaskich sandalow nie-do-chodzenia ...
                              • kouda Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 09.05.18, 11:26
                                to po co kupujesz kolejne i kolejne? zupelnie bez zlosliwosci pytam, nie trzeba nosic sandalow, delikata stope mozesz wlozyc w lekkie trampki, albo klapki czy crocsy od biedy zamiast wydawac bez sensu pieniadze na 21 pare tanich sandalow
                                • kura17 Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 09.05.18, 11:34
                                  nie wszystki sa tanie ... ostatnio przestalam kupowac, ale wciaz chcialabym w lecie pochodzic w sandalach. na razie konczy sie na lekkich butach, do ktorych moge ubrac skarpetke ...
                                  ... i teraz powinnam dodac: oraz na babciowych sandalach ze skarpetkami!!! tongue_out
                                  • kouda Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 09.05.18, 11:54
                                    No toz mówię, jak się ematki noszą, to się kłócicie 😉
                              • snakelilith Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 09.05.18, 14:11
                                kura17 napisała:

> dzieki, niektore modele sandalow bardzo fajne! tylko ja sie juz boje kupowac sa
                                > ndaly drozsze niz 20 euro uncertain konczy sie tak samo - zakladam raz, obgryzaja mnie
                                > do krwi, nie mam w czym chodzic ... probuje kilka razy,

Kura, ja mam tak samo. Nieobcierające to są sandałki kupione przez mnie wiele lat temu, ale te są w dobrym stanie tylko dlatego, że są na wysokich obcasach i noszę je rzadko. Zwykle latem noszę więc sneakersy i tenisówki, te drugie nadają się także do spódnic. W zeszłym roku weszłam jednak do taniego CCC (mają filie w Niemczech) i kupiłam sobie płaskie sandałki na podeszwie z tworzywa i paskami, a raczej miękkimi sznureczkami z jakiegoś PVC, czy innego świństwa (nie Lasocki), za niecałe 10 euro i to był strzał w dziesiątkę. Boskie, wygodne, żadnej krwi. Od razu kupiłam jeszcze dwie pary, tym razem na wyprzedaży, więc nawet za 6 euro, by mieć na dłużej. Więc nie porzucaj nadziei, czasem właśnie tanie badziewie okazuje się najlepsze. A tak prawdę mówiąc, tego, że sandały są tanie, nikt nie widzi.
                              • edelstein Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 09.05.18, 19:33
                                unisa i crocs
                        • rysiowa85 Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 09.05.18, 20:20
                          płaskie, skórzane i wygodne (też mam delikatne stopy)
                          Kupiłam w zeszłym sezonie i sprawdził się : badura.pl/products,kobieta,sandaly,65377?m=4356-69-1200
                          Tylko moj kolor był chyba jaśniejszy albo to zdjęcie przekłamuje
                          • aj.riszka Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 09.05.18, 23:22
                            Ojej, te sandaly wygladaja na idealne smile
                  • rosapulchra-0 Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 10.05.18, 00:48
                    kouda, a wiesz, że opisałaś również siebie. W końcu też jesteś ematką.
                    • kouda Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 10.05.18, 12:32
                      Toz mówię, ja się odchudzam nieustająco 😂
              • morgen_stern Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 09.05.18, 09:49
                kouda napisała:

> nie wiem, jak na wedrowki, z lektury ematki - a siedze tu dlugo - klasyczna ema
                > tka wyglada tak na codzien smile
                > w gory pewnie chodzi w zielonym polarze, co go sobie uszyla

Zaczęło się od wygodnych butów tylko, co, teorii nie da się obronić?
          • morgen_stern Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 09.05.18, 09:48
            Pomijając bezsensowne zdjęcie z jakiejś pielgrzymki - dlaczego wygodne buty nie pasują do "sexi, szczupła i aktywna"? Jakieś brednie wypisujesz albo masz tak zryty beret tym, że "kobieta jest seksowna tylko w szpilkach".
            • kouda Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 09.05.18, 09:53
              bo zdjecie najlepiej przedstawi, jak wyglada klasyczna ematka smile
              obrazek koszmarnych butow i kiepskiego w ogolnosci gustu wyłania sie z kazdego modowego watku
              tez chodzisz na codzien w turystycznych sandalach ze sie tak ciskasz? watek rozumiem mial byc z zalozenia zartobliwy
              do tego obowiazkowe czerwone paznokcie
              ematka tez sie nie maluje na codzien, bo jest naturalnie piekna, oraz swietnie gotuje, ale tego nie robi, zeby meza nie rozpuscic
              szczytem przyjeciowego wyrafinowania jest salatka z kukurydza z puszki i majonezem
              • morgen_stern Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 09.05.18, 10:02
                Nie wiem, jaki masz problem, ale myślałam, że jesteś inteligentniejsza od zlepiania kilku dziesiątek bytów w jeden.
                Ciskam się, bo mam alergię na paniusie twojego typu, fałszywe pseudoelegantki. Zakładasz tu czasem wątki poradnikowe, ojej poradźcie potrawy, poradźcie tamto i sramto, a teraz wszystkim dupę obrabiasz, niby "żartobliwie". Skoro jesteś tak elegancka i akuratna zawsze oraz dzierżysz złotą patelnię najlepszej gospodyni na dzielni to po co ci te porady od emeryckiej, zaniedbanej ematki?

>szczytem przyjeciowego wyrafinowania jest salatka z kukurydza z puszki i majonezem
                Z tym już pojechałaś na maksa, szczerze, to śledzę watki kulinarne i takowych porad jakoś sobie nie przypominam. Ale jeśli uważasz, że przepsiy takie kiepskie to możesz zamiast pytać te ematkowe niedojdy o przepisy (co robisz) sama nas oświeć i podaj te wyrafinowane dania na przyjęcia? big_grin
                • kouda Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 09.05.18, 10:12
                  klasyczna ematka w tytule zaklada zlepienie setek bytow w jeden smile dokladnie taki byl zamysl watku jak rozumiem
              • heca7 Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 09.05.18, 10:13
                Nie chodzę na co dzień w sandałach- chyba, że takich bo właśnie je kupiłam- www.primamoda.com.pl/buty-damskie-skorzane-online/platynowe-sandaly-na-koturnie-z-modnymi-paseczkami-larderia.html
                Sportowe sandały to na wakacje mam.
                Paznokcie mam różowe i u stóp i u rąk.
                Maluję się codziennie.
                Gotuję codziennie, chyba, że jesteśmy na urlopie lub idziemy do restauracji.
                Chyba czas zlikwidować konto na ematce to nie pasuję do wzorca wink
                • mama-ola Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 09.05.18, 10:15
                  > Nie chodzę na co dzień w sandałach- chyba, że takich bo właśnie je kupiłam- www.primamoda.com.pl/buty-damskie-skorzane-online/platynowe-sandaly-na-koturnie-z-modnymi-paseczkami-larderia.html

śliczne...
                  Ja to w turystycznych raczej crying
                • heca7 Re: Zły link ;) 09.05.18, 10:17
                  Okulary muszę kupić jak stwierdził okulista i miał rację jak się okazuje wink
                  Kupiłam te sandały- www.primamoda.com.pl/buty-damskie-skorzane-online/grafitowe-sandaly-na-koturnie-z-modnymi-paseczkami-larderia.html
                  • mama-ola Re: Zły link ;) 09.05.18, 10:54
                    Też śliczne.
          • black-cat Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 10.05.18, 07:44
            A może taki?: fashyou.pl/artykuly/klapki-birkenstock-z-czym-je-nosic
            "Emeryckie" birkenstocki to najwygodniejsze buty na świecie. I wyglądają bardzo fajnie, ale ja wolę wizerunek Małgosi Beli od wizerunku Małgosi Rozenek.
            • chocolatemonster Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 10.05.18, 07:51
              Ja mam birkenstocki i sa super do dzinsow, sukienek. Fajnie wygladaja na opalonych, zadbanych stopach.
              • pade Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 10.05.18, 10:08
                Też mam i jestem nimi zachwycona.
                Jeszcze niedawno latałam na obcasach, teraz niestety zdrowie nie pozwalasad
              • black-cat Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 10.05.18, 12:22
                Nie jestem właścicielją opalonych stóp, ale nadrabiam zadbaniem. Birkenstocki to moje ulubione buty na lato. Ale ja nie przepadam za "pańciowatym", jak mawia moja nastolatka, lookiem.
                • chocolatemonster Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 10.05.18, 17:27
                  To podobnie, jak ja😁 z tym brakiem opalenizny i zadbaniem.
        • princesswhitewolf Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 09.05.18, 16:17
          no ja z tych co biegaja w balerinach i siatka z 10 cm szpilkami
      • martaesz Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 09.05.18, 10:10
        kouda napisała:

> Ematka jest pulchna lub utyta i nosi koszmarne buty - sandaly turystyczne badz
        > emeryckie, ma byc wygodnie, jak kiecka to dluga, albo dzinsy od switu do zmierz
        > chu. Szczupla bitch w szpillach nude to znienawidzona bratowa
        Prawda , jeszcze ematka maluje włosy, zamiast farbować.
      • conena Re: Jak wygląda klasyczna ematka - lajt 09.05.18, 11:25
        kouda napisała:

> Ematka jest pulchna lub utyta i nosi koszmarne buty - sandaly turystyczne badz
        > emeryckie, ma byc wygodnie, jak kiecka to dluga, albo dzinsy od switu do zmierz
        > chu. Szczupla bitch w szpillach nude to znienawidzona bratowa

hahaha, coś w tym jest big_grin często jak spotykam tego typu panie na swojej drodze, to sobie myślę "oho, ematka w realu" big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka