Dodaj do ulubionych

Krem na piety

• iberka Re: Krem na piety 26.06.18, 19:52
      Im częściej używasz pumeksu/ ścinają itp.tym twardsza skóra będzie i kółko się zamyka.
      Polecam moczenie w soli do stóp, starcie delikatne i kremy regularnie.
      Pedicure w gabinecie od czasu do czasu nie zaszkodzi.
      Ja lubię kremy Lirene chociaż na ostatniej promocji Rossmana kupiłam też Scholl, neutrogena, sheefoot - mam zapasy na lato wink
      • mikams75 Re: Krem na piety 26.06.18, 19:55
        dlatego trzeba kremowac, wowczas scierana skora nie narasta tak szybko.
      • princesswhitewolf Re: Krem na piety 26.06.18, 22:04
        no ale ja nie mam problemu z paznokciami u nog wiec nie pedicure. mam wrecz paznokcie u nog ( i niestety u rak tez) cale zycie miekkie
        • nickbezznaczenia Re: Krem na piety 26.06.18, 22:13
          pede ( łac. )- stopa nie paznokcie
          • princesswhitewolf Re: Krem na piety 26.06.18, 22:48
            no skoro pedicurzystki w Polsce nie zajmuja sie paznokciami a tylko pietami ...lol
            • snakelilith Re: Krem na piety 27.06.18, 11:10
              princesswhitewolf napisała:

> no skoro pedicurzystki w Polsce nie zajmuja sie paznokciami a tylko pietami ..
              > .lol

Pedikurzystki w Polsce zajmują się tak wszędzie, i piętami i paznokciami. A ty możliwe, że mylisz pedikurzystkę z tanimi azjatyckimi salonami, gdzie robią głównie kolorowe hybrydy, z manikurem, czy pedikurem nie ma to wiele wspólnego. I nie jesteś konsekwentna, bo najpierw piszesz, że pięty ci pękają, a potem, że nie masz żadnych zrogowaceń i nic do ścierania. To się zdecyduj jaki w ogóle masz problem, bo gdybyś napisała, że stopy masz po pracy w ogródku po prostu brudne, to poleciłbyśmy ci wodę z mydłem do mycia, a nie specyfiki zmiększające twardy naskórek.
              • princesswhitewolf Re: Krem na piety 27.06.18, 11:12
                a ta znowu ma atak zaczyna truc. nie chce mi sie dzisiaj glupot gadac o watku z wczoraj i rozdzielac wlosa na czworo i gdybac o swoich pietach i ich statusie przez iles dni.

Kremy 2 wg rekomendacji ponizszych kupilam za co dziewczynom dziekuje i temat zamyka
                • nickbezznaczenia Re: Krem na piety 27.06.18, 19:37
                  Ale właśnie napisałaś tu i ówdzie.

princesswhitewolf : [...]nie chce mi sie dzisiaj glupot gadac
              • claudel6 Re: Krem na piety 27.06.18, 22:32
                no dokładnie, ja chodzę raz na kilka tygodni do pedikiurzystki i w międzyczasie używam tylko kremów do stóp. pedikiurzystka zajmuje się całymi moimi stopami, nie tylko piętami. malowanie paznokci jest tylko wisienką na torcie, ba, można mieć pedicure w ogóle bez malowania.
    • agniesia331 Re: Krem na piety 26.06.18, 20:31
      Skórka z cytryny wyciśniętego taką jakby czapeczka na pięty na noc. Plus skarpetki. Ten miąższ biały po wciśnięciu ma jakieś właściwości wyglądające. Po kilku nocach poprawa pięt gwarantowana. smile
      • al_sahra Re: Krem na piety 26.06.18, 21:26
        agniesia331 napisała:

> Skórka z cytryny wyciśniętego taką jakby czapeczka na pięty na noc. Plus skarpe
        > tki. Ten miąższ biały po wciśnięciu ma jakieś właściwości wyglądające. Po kilku
        > nocach poprawa pięt gwarantowana. smile

Ha! Ja pamiętam taki przepis na gładkie łokcie: włożyć łokcie w wyciśnięte połówki cytryny i tak siedzieć (np. przy czytaniu książki albo oglądaniu telewizji). Ale nigdy nie próbowałam, czy to działa.
    • mum2004 Re: Krem na piety 26.06.18, 21:25
      Maść z witaminą A np retimax 1500 (ja taką mam), lub jakaś inna, popytaj w aptece. Kilka złotych a działa super. Po kąpieli na noc przez tydzień nakładaj, najlepiej na to skarpety. I po problemie.
    • segregatorwpaski Re: Krem na piety 26.06.18, 22:20
      Mi bardzo pomógł Pilarix.
    • bozena_s_s Re: Krem na piety 27.06.18, 10:13
      Słyszałaś o Flexitolu? Rewelacja! Znajoma mi go poleciła i problem pękających pięt zniknął już za pierwszym użycie.
    • agawp.pl Re: Krem na piety 27.06.18, 14:00
      Wszystkie kosmetyki, które zawierają olejek cedrowy, ja osobiście polecam dr Konopka's Krem do stóp regenerujący a o właściwościach olejku czytaj www.e-dermatica.pl/olej-cedrowy-wlasciwosci jest jeszcze dobry olejek rokitnikowy również działa regenerująco na skórę, jednak cedrowy jet specjalnie do tego przeznaczony
    • majarzeszow Re: Krem na piety 27.06.18, 14:20
      włąsnie was czytam bo mam taki sam problem (w kolko cos robie w ogrodzie i zebym nie wiem, jak zabezpieczala, to stopy sa okropne, ap iety to juz w ogole). Kupilam w Rossmanie zabieg z Farmony
      sklep.farmona.pl/nivelazione/1575-nivelazione-profesjonalny-zabieg-zluszczajacy-do-stop--5900117101728.html

wlasnie siedze w tych skarpetkach, jutro bedzie 3 czesc zabiegu. i zobaczymy, co to za cudo.
      • izalik Re: Krem na piety 25.07.18, 15:47
        spróbuj skarpetek złuszających, uzywam byOlie, są świetne, dużo lepszy efekt mi dały niż maści, kremy i pilnik, ja kupuję w douglasie ale też mozna przez ich stronkę kupić byolie.com
      • iberka Re: Krem na piety 25.07.18, 23:13
        Odważnie......bo skóra zacznie się łuszczyć za kilka dni i w sandałach będzie nieciekawie ,
    • wapaha Re: Krem na piety 25.07.18, 17:51
      https://image.ceneostatic.pl/data/products/28853088/i-lefrosch-pilarix-krem-100ml.jpg
      • kruella83 Re: Krem na piety 25.07.18, 23:37
        Namoczyć w sodzie , później krem alantan dermoline złuszczający
    • husmus Re: Krem na piety 26.07.18, 07:51
      Zwykła wazelina z Rossmanna - u mnie zdziałała cuda, po tygodniu regularnego smarowania, na to skarpetki na całą noc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka