Dodaj do ulubionych

Krem na piety

26.06.18, 08:51
Wiec hobbystycznie lubie dziabac i sie umorusam zawsze w ogrodzie. No i tak wiec moje piety sie popekane dziady jakies porobily. Smaruje jakims kremem Schoola z mocznikiem ale efektow nyny. Pumeksem elektrycznym jade tez

co na piety? co uzywacie radzicie i co cuda czyni?
Obserwuj wątek
    • bialeem Re: Krem na piety 26.06.18, 08:56
      Ścinak. Jak pilnik nie radzi, to tylko ścinak + ten krem w warstwie grubej i skarpetki na noc na niegotongue_out
    • mama-ola Re: Krem na piety 26.06.18, 08:58
      A zwykłe moczenie w wodzie z mydłem? Kwadrans - pół godziny w bardzo ciepłej wodzie chyba wszystko odmoczy.
      W ogrodzie na boso jesteś? Czy bosą stopą tylko w klapkach? Bo może warto by było je osłaniać, tzn. pracować w skarpetkach i adidasach.
      • princesswhitewolf Re: Krem na piety 26.06.18, 09:30
        no w klapkach...

w te upaly nieziemskie nie da rady inaczej
        • mama-ola Re: Krem na piety 26.06.18, 14:26
          > no w klapkach...
          > w te upaly nieziemskie nie da rady inaczej

A czy to nie jest trochę tak, jakbyś pracowała bez rękawiczek, a potem pytała, jak mieć gładkie dłonie?
          • mama-ola Re: Krem na piety 26.06.18, 14:26
            ...i niepołamane paznokcie...
          • madzioreck Re: Krem na piety 26.06.18, 14:48
            mama-ola napisała:

> A czy to nie jest trochę tak, jakbyś pracowała bez rękawiczek, a potem pytała,
            > jak mieć gładkie dłonie?

Wydaje mi się, choć się nie upieram, że od biegania po ogrodzie w klapkach można mieć umorusane stopy, ale pięty raczej od tego nie pękają...
            • princesswhitewolf Re: Krem na piety 26.06.18, 22:02
              jest to czasowo skorelowane madziorek wiec moze byc cos na rzeczy

mama ola... aa pracuje w ogrodzie czasami bez rekawiczek jak nie grzebie w ziemi i nie mam polamanych paznokci lol
    • chyba.ze Re: Krem na piety 26.06.18, 09:00
      Krem z mocznikiem z apteki.
      Cudownie rozmiękcza i wygładza.
    • frey.a86 Re: Krem na piety 26.06.18, 09:02
      Ja ostatnio odkryłam w rossmannie sól do stóp z 45% stężeniem mocznika. Kupiłam i rewelacja, moczysz stopy przez 10 minut i wszystko ładnie schodzi.
      • mikams75 Re: Krem na piety 26.06.18, 12:09
        zaciekawili mnie - znajdziesz moze nazwe lub link?
        • disco-ball Re: Krem na piety 26.06.18, 12:20
          Delia Good foot kąpiel perełkowa
          • frey.a86 Re: Krem na piety 26.06.18, 14:44
            Dokładnie ta, super jest. smile
            • nickbezznaczenia Re: Krem na piety 27.06.18, 19:54
              Właśnie wypróbowujęsmile
    • lady-z-gaga Re: Krem na piety 26.06.18, 09:02
      Ja latem pracuję w ogrodku (i chodzę tam w klapkach) tylko w weekendy, a mimo to moje stopy wyglądają strasznie i walczę z potem z nimi przez cały tydzień. Brud z ziemi wżera się i przesusza skórę, żadne moczenia i kremy nie pomagają. Jest w Polsce bardzo dobry krem do stop Ziai (te droższe i lepsze firmy juz wypróbowałam), ale nawet on nie daje rady. Jedyne, co Ci pomoże, to skarpetki i zakryte buty podczas prac ziemnych wink
      • frey.a86 Re: Krem na piety 26.06.18, 09:10
        Co to za krem, ten z Ziai?
        • princesswhitewolf Re: Krem na piety 26.06.18, 09:31
          wlasnie. Kupie sobie w polskiej aptece tu w UK
          • princesswhitewolf Re: Krem na piety 26.06.18, 09:32
            no ja jestem perfekcjonistka niestety i jak widze chwast to nie przepuszcze i w ciagu tygodnia a potem piety niestety wygladaja pozal sie boze.
            • lady-z-gaga Re: Krem na piety 26.06.18, 09:37
              Chciałam wstawić zdjęcie, ale nie mogę, więc daję linka do wizażu.
              Ten krem chyba nie jest dostepny w zwyklej drogerii, przynajmniej ja nie spotkałam, kupuje w firmowych punktach Ziaji ( w centrach handlowych np). No i oczywiście w necie, bez problemu mozna kupić, ale przy tak tanim produkcie trochę żal płacić za wysyłkę smile
              wizaz.pl/kosmetyki/produkt,76488,ziaja-med-kuracja-ultranawilzajaca-mocznik-15-krem-do-stop.html
              • lady-z-gaga Re: Krem na piety 26.06.18, 09:39
                dodam jeszcze, ze oprócz dobrych opinii przekonuje mnie do niego to, że nie ma zapachu- większość kremow do stop śmierdzi okropnie
            • lady-z-gaga Re: Krem na piety 26.06.18, 11:46
              Napisałam, że pracuję w weekendy, bo nie mam ogrodka, tylko działkę na wsi. I kiedy tam jestem, to oczywiście nie mam osobnej pory do pracy, a osobnej do wypoczynku, więc włażę na rabatki kiedy akurat mi przyjdzie do głowy coś zrobić. A nogi w klapkach, bo jak inaczej przy takich upałach. Po całym dniu chodzenia z brudnymi nogami i szorowaniu pietą o upiaszczony klapek zwykłe mycie nie pomoże, nogi trzeba wymoczyć i potraktować szczotką. Za to mam potem cały tydzień na akcję ratunkową.
          • ewawzywa07 Re: Krem na piety 26.06.18, 22:17
            To jest rewelacyjny krem do stóp. Podchodziłam do Ziai z dystansem, ale do czasu....Obok wspomnianego kremu z mocznikiem do stóp jest równie dobry krem do rak ( tez z mocznikiem, ale 10%), w identycznej tubce. Jest też znakomita maska do rak z koziego mleka i peeling do rak z mikrogranulkami. Cena nieprzyzwoicie niska, zastanawiam się dlaczego za tak małe pieniądze są naprawdę dobre kosmetyki.
            • gulcia77 Re: Krem na piety 27.06.18, 13:34
              Ponieważ sprzedają produkt, a nie markę.
    • pani_tau Re: Krem na piety 26.06.18, 09:04
      Mnie ten Scholl bardzo pomaga, ale ja go używam przy pierwszych zgrubieniach, może on i za słaby na takie bardziej konkretne, przy których i stężenie mocznika musi być odpowiednio wyższe.
      Widziałam w aptece jakieś nakładki na pięty, zapewne rozmiękczająco-zluszczajace, w takim opakowaniu w jakim sprzedawane są maseczki na płótnie. Może to by pomogło.
      • ginger.ale Re: Krem na piety 26.06.18, 22:59
        Scholl na pekajace pięty z dodatkiem wit. K.
    • zabka141 Re: Krem na piety 26.06.18, 09:06
      W DM sa teraz takie skarpetki peelingujace. Skora schodzi kilka dni ale warto.
      • mikams75 Re: Krem na piety 26.06.18, 12:26
        ale takie sparpetki to na zime, stopy ze zlazaca skora wygladaja paskudnie przez kilka dni.
        • zabka141 Re: Krem na piety 26.06.18, 13:08
          No i co z tego? Mozna w balerinkach czy tenisowkach sie kilka dni poswiecic
    • manon.lescaut4 Re: Krem na piety 26.06.18, 09:08
      Ja używam Sanctuary foot butter, ale nie dam głowy, ze działa cuda...smile
    • 1unia4 Re: Krem na piety 26.06.18, 09:20
      Ostroznie-maśc na odciski-miejscowo do zastosowania na piety.
      1 x dziennie przez np. 5 dni i koniec.Po kilku dniach efekt na pewno zadowalajacy
      Pamietaj tylko po kazdym posmarowaniu pięt umyc ręce ,odczekac chwile i załozyc skarpety na noc
      Jak juz wszystko zejdzie-do regularnego stosowania krem Neutrogena do stóp
      • princesswhitewolf Re: Krem na piety 26.06.18, 09:33
        a jak sie masc ta zowie?
        • 1unia4 Re: Krem na piety 26.06.18, 10:00
          Jakakolwiek na odciski
    • circa.about Re: Krem na piety 26.06.18, 09:21
      Krem zmiękczający zrogowacenia i odciski z kwasami AHA z AVONU.
      Używam regularnie od pół roku i w życiu nie miałam tak gładkich pięt - a przetestowałam różne specyfiki i z drogerii i z apteki i żaden tak pięknie sobie nie radził. Kiedyś musiałam używać regularnie tarki, teraz już nie pamiętam kiedy ostatnio miałam ją w ręku.
      • princesswhitewolf Re: Krem na piety 26.06.18, 09:33
        niestety nie lubie avonu przez ich namolnoscuncertain
        • circa.about Re: Krem na piety 26.06.18, 11:34
          Ale krem działa rewelacyjniesmile.
          • princesswhitewolf Re: Krem na piety 26.06.18, 11:40
            no ale co mam zrobic jak mam alergie na haslo Avon? Gdyby sprzedawali jak normalni ludzie w sklepie to moze bym ich lubila
            • saaj Re: Krem na piety 26.06.18, 19:48
              Avon można kupić na all, wtedy nie ma kontaktu z namolnymi ludźmi i jest taniej. Ja do stóp polecam markę Gewohl - do kupienia w aptece.
    • wkurzo-namama Re: Krem na piety 26.06.18, 09:40
      Dernilan z apteki za kilka zeta. Jedyny który się u mnie sprawdza i to po jednym smarowaniu .
    • inguszetia_2006 Re: Krem na piety 26.06.18, 09:43
      Witam
      Kup sobie sól do zmiękczania stóp i wymocz stopy najpierw, potem krem w sprayu szybko schnący. Ostatnio odkryłam bardzo dobry produkt Farmony - krem do stóp w spray'u, ale u ciebie pewnie nie będzie, szukaj czegoś w spray'u w każdym razie, bo lepiej działa niż mazidła. U kosmetyczek popytaj ewentualnie. A co do pracy w ogródku to zakładaj zakryte buty, kiedyś też w klapkach chodziłam, ale mi przeszło szybko;-P
      Pzdr.
      Ing
      • princesswhitewolf Re: Krem na piety 26.06.18, 10:11
        dzieki
        • klerjeser Re: Krem na piety 26.06.18, 10:20
          Pilarix, krem
          • ge-ox Re: Krem na piety 26.06.18, 22:13
            Pilarix jest świetny, w dodatku bardzo przydatny po depilacji na wrastajace włoski, kosztuje ok 15 zl
    • eliszka25 Re: Krem na piety 26.06.18, 10:16
      u mnie z pietami poradzil sobie zestaw krem + peeling fuss wohl z rossmana. po dluzszym prysznicu czy kapieli szorujesz stopy peelingiem, a po wytarciu smarujesz tym kremem. krem uzywalam codziennie albo i 2x dziennie (skonczyl mi sie niedawno, musze kupic znow w polsce), a peeling robilam tak ze 2-3 x w tygodniu. fajnie dzialaja tez takie podwojne saszetki z maska i peelingiem do stop. nazywa sie to perfecta spa albo perfecta sos (uzywam raz ten raz ten zestaw). sa tez do rak i skora po nich jest naprawde bardzo mieciutka.

jesli zrogowacenia na pietach masz naprawde duze i "uparte", to jak juz ktos pisal, tez polece masc na odciski z apteki. nosi tajemnicza nazwe "masc na odciski" i kosztuje kilka zl, a naprawde dziala. smarujesz przez kilka dni codziennie na noc miejscowo te zgrubienia i po kilku dniach od ostatniej aplikacji samo schodzi.

aktualnie uzywam tego kremu www.yves-rocher.pl/krem_intensywnie_odzywiajacy

bardzo dobrze nawilza, ale zrogowacen nie usuwa.
    • diona78 Re: Krem na piety 26.06.18, 10:43
      Żaden krem nie pomoże jeśli masz grubą skórę. Kup sobie elektryczny pilnik do stóp z sholla (Velvet smooth). Tym pilnikiem usuń twardą skórę aż będzie gładka i miękka. Smaruj kremem na pękające pięty sholla albo ziaji po każdym myciu, nawet jak pięty są ok i używaj pilnika co 5-7 dni. I nie chodź boso po twardym podłożu.
      • princesswhitewolf Re: Krem na piety 26.06.18, 11:48
        tu nie chodzi o gruba zrogowaciala piete uchowaj bog tylko o spekania od lazenia po dworze.
        • gulcia77 Re: Krem na piety 26.06.18, 12:56
          Dernilam maść. W aptece. Barddzo dobry na pękające pięty.
        • diona78 Re: Krem na piety 26.06.18, 15:59
          Jak nie ma zrogowacialej to co pęka?
          • thea19 Re: Krem na piety 27.06.18, 19:45
            miekka tez peka, do krwi wrecz.
            • snakelilith Re: Krem na piety 27.06.18, 19:57
              thea19 napisała:

> miekka tez peka, do krwi wrecz.

Chyba taka zbyt mocno potraktowana tarką/strugaczką. Naturalna pięta jest bowiem zawsze lekko pogrubiona. Sprawdź u małych dzieci. I ja zwykle po dwóch tygodniach biegania po piasku na plaży to mam tak spumeksowany naskórek, że cieńka skóra pomiędzy palcami czasem pęka, a pięta jest wprawdzie jak pupcia niemowlęca, ale na pewno nie pęka.
    • sacea Re: Krem na piety 26.06.18, 10:55
      cerkoderm z apteki, rewelacja, school na mnie nie działa
    • ardzuna Re: Krem na piety 26.06.18, 11:00
      Ja nie mam piety, ale gdybym miała to bym oddała do specjalistycznej konserwacji. Nie wiem czy krem by nie zaszkodził ...images/r676Hg
    • snakelilith Re: Krem na piety 26.06.18, 11:55
      Krem z kwasami. Scholl też taki ma (anti callus intensive cream) z kwasem salicylowym i mlekowym, choć akurat ten własnej marki mojej drogerii uważam za lepszy. Nie działa jednak już na popękane pięty, te trzeba doprowadzić do porządku klasycznie. Jednak skutecznie zapobiega powstawaniu nowych pogrubień.
      • princesswhitewolf Re: Krem na piety 26.06.18, 12:04
        aa kwasy. oczywiscie, ze tez na to nie wpadlam! a wiesz ze ty czasem masz i dobre pomysly.
        • snakelilith Re: Krem na piety 26.06.18, 12:25
          Tylko dlatego, że w kosmetyce wyznaję zasadę less is more, nie oznacza, że jestem babą z lasu.
          • princesswhitewolf Re: Krem na piety 26.06.18, 12:41
            ja bym tam chciala mieszkac w lesie.
            • snakelilith Re: Krem na piety 26.06.18, 13:06
              Mówisz? No to enjoy! wink

https://demonyslowianskie.pl/wp-content/uploads/2017/01/baba_jaga_kot.jpg
              • princesswhitewolf Re: Krem na piety 26.06.18, 14:01
                kota mam wiec pasuje zdjecie jak ulal
      • lucerka Re: Krem na piety 26.06.18, 15:24
        A jaka to drogeria? DM?
        • snakelilith Re: Krem na piety 26.06.18, 15:33
          Tak, DM. Krem do stóp Balea Hornhautreduziercreme z kwasem salicylowym, za jedyne 1,55 euro (50ml).
    • asmarabis Re: Krem na piety 26.06.18, 12:05
      Czyli nie używasz regularnie kremu?
      Moze tu jest problem
      • princesswhitewolf Re: Krem na piety 26.06.18, 12:11
        no smaruje jak napisalam Scholl z urea czyli mocznikiem i uzywam pumeks elektryczny
        • konsta-is-me Re: Krem na piety 25.07.18, 23:49
          Regularnie uzywam zwyklego pumeksu NA MOKRO, po prysznicu i podolog mnie zapytala czy czesto chodze, nie uwierzyla ze to puerwszy raz.
          Powiedziala, ze będzie polecsc moj sposob klientkom.
          Czyli - skarpetki zluszczajace, a potem co najmniej 3 razy w tyg pumeks na WYMOCZONE stopy.
          I tak cale zycie-jak zaniedbasz, problem wroci.
          • mum2004 Re: Krem na piety 26.07.18, 07:59
            konsta-is-me napisała:

> Regularnie uzywam zwyklego pumeksu NA MOKRO, po prysznicu i podolog mnie zapyta
            > la czy czesto chodze, nie uwierzyla ze to puerwszy raz.
            > Powiedziala, ze będzie polecsc moj sposob klientkom.
            > Czyli - skarpetki zluszczajace, a potem co najmniej 3 razy w tyg pumeks na WYMO
            > CZONE stopy.
            > I tak cale zycie-jak zaniedbasz, problem wroci.

Pumeks - nie, a fuj.
            • konsta-is-me Re: Krem na piety 26.07.18, 12:08
              Popekane piety-zachwyt? 😂
              Poza tym mozna pociac na kawalki i wyrzucac po uzyciu tegoz kawalka.
    • kota_marcowa Re: Krem na piety 26.06.18, 12:12
      A to ja ci pomogę. Nigdy nie miałam problemów ze stopami, aż do zeszłych wakacji. Pękające pięty to mało powiedziane, wyglądały jakby je ktoś żyletką poprzecinał, plus brzydka, bardzo sucha łuszcząca sie skóra (już nawet myślałam, że jakaś grzybica, ale jednak nie).

Metodą prób i błędów wyprowadziłam sobie stopy i teraz mam naprawdę ładne.
      Ścinaka z żyletą nie polecam, ładnie było tuż po, ale tylko zaogniał problem. Krem z mocznikiem to w moim przypadku jedno wielkie nieporozumienie, tylko jeszcze bardziej wysuszał.

Ja najpierw odkryłam w rossmanie kąpiel perełkową do stóp z 45% mocznikiem, a potem innej firmy z 96% mocznikiem, szałwią, pantenolem i tej się ostatecznie trzymam, moczę stopy i takie mokre ścieram pilnikiem żeby zdjąć suchy naskórek, ale nie tak agresywnie jak ścinakiem, potem bardzo grubo kremem i skarpety. Krem kupuję w aptece z serii typu "ochronny na zimę" (do twarzy), taki który akurat jest w promocji. One zarówno nawilżają i natłuszczają. Teraz mam jakiś z różnymi olejkami, masłem shea, pantenolem, aloesem, za jakieś niecałe 8zł.
      Zresztą tymi kremami "naprawiłam" sobie ręce, ale tu akurat wysychała mi skóra i robiły się rany od kontaktu z alergenem, na który jestem narażona cały czas.

No i podstawą jest systematyczność niestety. Smarowanie i skarpety codziennie, ja zwykle to robię na noc, chyba, że mam wolny dzień i nigdzie nie lezę to i w ciągu dnia. A kąpiele 2-3 razy w tygodniu.
    • mikams75 Re: Krem na piety 26.06.18, 12:18
      dla mnie najlepszy sposob to scieranie tarka czy innym sprzetem (mam takie plaskie cos, dwustronne - gruboziarniste i wygladzajace) na SUCHO a pozniej po myciu kremuje i kremow mialam juz wiele, ale ten jest najlepszy:
      www.ceneo.pl/8701564
      Niestety trudny do kupienia, ale naprawde warto sie postarac i go zdobyc. 2-3 dni scierania i kremowania i piety sa piekne. Jak sie uzywa codziennie to zadna nowa skora nie narasta i nie ma co pekac, ale tu nie jestem konsekwentna niestety. Krem jest lekki i nietlusty.
      Kiedys scholl mial taki plyn zluszczajacy - nakladalo sie na papier kuchenny i obkladalo stopy, na to torebka foliowa i sie czekalo 10 min. Po tym czasie naskorek byl rozmoczony i mozna bylo zeskrobac szpatulka i jeszcze poprawic pumeksem. Pokremowac, skarpetki na noc i stopy byly jak u niemowlaka. Niestety nie moge juz tego plynu u siebie nigdzie dostac a te rozne tzw. kuracje scholla nie sa takie dobre.
      • madzioreck Re: Krem na piety 26.06.18, 14:57
        mikams75 napisała:

> dla mnie najlepszy sposob to scieranie tarka czy innym sprzetem (mam takie plas
        > kie cos, dwustronne - gruboziarniste i wygladzajace) na SUCHO a pozniej po myci
        > u kremuje

Robię dokładnie tak samo i elegancko doprowadziłam do ładu pękające pięty. Właśnie - tarką na sucho, po rozmoczeniu to jedynie można tarkę zapchać. Mam taką fajną, niezużywalną dwustronną. Wygląda jakby miała papier ścierny, ale ten by szlag szybko trafił. I krem to tak naprawdę jakikolwiek, byle tłusty.
        • mikams75 Re: Krem na piety 26.06.18, 17:33
          Wlasnie - to moje to tez jest jak niezuzywalny papier scierny. Na mokro to tak jak piszesz - tarka czy pumeks na mokro sie zapychaja a skora jak wyschnie ma jakies zadziory i pekniecia robia sie nowe. Po scieraniu na sucho wszystko jest gladkie.
    • boo-boo Re: Krem na piety 26.06.18, 12:20
      Kwas mlekowy. Smarujesz, czekasz trochę (ja na noc smaruję i skarpety zakładam) potem moczysz, pumeks w ruch i piętki masz jak pupka niemowlaka.
      • bebi_nowa Re: Krem na piety 26.06.18, 12:48
        a gdzie się kupuje ten kwas mlekowy?
        • princesswhitewolf Re: Krem na piety 26.06.18, 15:20
          ja mam z Deciem. Lactic Acid. ALe nie wpadlam ze to nie tylko na pysk

Mozesz w PL tanio kupic na ZSK
        • boo-boo Re: Krem na piety 26.06.18, 21:52
          ZSK i inne sklepy z półproduktami kosmetycznymi.
    • monstroteratum.furiosum Re: Krem na piety 26.06.18, 12:26
      To zdzialalo cuda u mnie - chemistrybrand.com/product/heel-hydration-complex?ccm=d23a1be47323454da3004e7c62d55e0901793dbfee098e8d3e585b3647425d967c9700cc2cf839eeddb6f732c6eb13b4cee11e9a4f30a3846773daa3ee6cd73f916fa4b4731c85ed33bd7bee501427849a7ea063f204b0ba1b8c1370462c958bdf4b537f6fff46721bcdffa276176e7a6340cdc1d11187d1e6ecd3211255d23fa363c9c7ebf3fe9372b5f80e9cd735e8 Zeby bylo zabawniej nie zawiera ani mocznika ani kwasow a popekane piety zniknely. Probowalam roznych kremow, scieraczek, moczenia przedtem ale z miernym skutkiem. Musze nowa tubke zamowic big_grin
      • princesswhitewolf Re: Krem na piety 26.06.18, 14:29
        kupilam wlasnie to przed chwila na ebayu. Dzieki. Z Urea/ mocznik to jest ten Scholla i jakos nie bardzo dziala a ja daleka jestem od jakiejs mocno twardej piety jeszcze wiec nie wiem co z ta urea jest i jak skuteczny
    • ichi51e Re: Krem na piety 26.06.18, 14:34
      Cuda dziala kisiel z siemie ia lnianego. Nic mi nie pomagalo a po jednej kapieli nogi sie jakos same zregenerowaly. Szczerze polecam.
    • black-cat Re: Krem na piety 26.06.18, 15:21
      Wszystko tylko nie ścinak. Naskórek odrasta błyskawicznie i jest bialły wygląda koszmarnie. Leczyłam to kilka miesięcyuncertain Kup: specyfik o nazwie Callus eliminator (do pięt), scrapper (plastikowy nożyk), gaziki 10x10 cm, rękawiczki jednorazowe, folię spożywczą, olejek herbaciany, wazelinę. Stopy moczysz w ciepłej wodzie z dodatkiem soli i olejku herbacianego 20 minut. Osuszasz ręcznikiem, delikatne miejsca smarujesz wazeliną. Na gazik wylewasz żel (kształt litery u- wielkości Twojej pięty) i przykładasz do pięty , tak, żeby żel pokrył wszystkie problematyczne miejsca. To samo robisz z podeszwą. Następnie owijasz stopę folią i trzymasz 20 minut - pół godziny. Po tym czasie zdejmujesz ustrojstwo z jednej stopy, rozpuszczony naskórek zbierasz scrapperem a następnie traktujesz tarką (schodzi bardzo łatwo). Myjesz i gotowe. To samo robisz z drugą stopą. Na końcu smarujesz kremem. Stopy są gładkie i miękkie przez ok 2-3 tygodnie. W odstępach między zabiegami traktujesz je delikatną tarką i kremem.
      • princesswhitewolf Re: Krem na piety 26.06.18, 15:24
        nie ma co scinac az...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka