bergamotka77 Re: Grubawa... 04.09.18, 19:07 Na pewno nosisz rozmiar M? Mam szczuplejsze nogi i niestety czesem wchodze w spodnie M a czasem w L. Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: Grubawa... 04.09.18, 19:31 Ja przyznam się (oprócz ramion) jestem trochę grubsza od niej i mieszczę się w większości sieciówek (bo one często mają różną numerację) w 36/S. A w niemieckich sieciówkach jak Bon Prix nawet w XS Odpowiedz Link Zgłoś
mokka39 Re: Grubawa... 04.09.18, 19:40 w spodnie zdarza się L, chociaż w talii są wtedy za duże, ale bluzki, sukienki trapezowe, rozkloszowane spódnice to nigdy, 38 zawsze praktycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Grubawa... 04.09.18, 20:19 Wcale nie jesteś grubawa. Masz masywne uda, które można maskować, ale piękną talię i biust. Noś sukienki rozkloszowane, ale dopasowane w talii i zasłaniające kolana. Worki noś wyłącznie z paskami. Zwróć też uwagę na to jak stawiasz stopy - nigdy do wewnątrz - to pogłębia wrażenie niezbyt korzystnych nóg.. Generalnie to popracuj nad poczuciem własnej wartości, bo te mankamenty jakie zauważyło forum to pikuś. Natomiast fakt, że przejmujesz się głupimi uwagami obcych może być niepokojący. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Grubawa... 05.09.18, 12:45 zadnej masywnosci ud nie widze. Po prostu nie za wysoka kobieta ktora nie jest wychudzona Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Grubawa... 04.09.18, 20:42 Talia talia ale jak ty uda miescisz w M? Np. Zara ma dosc mala rozmiarówke spodni. U nich L to jak M gdzie indziej. No i nie napisałaś ile masz lat. Figura nie jest zła z wyjątkiem nóg ale taka twoja uroda, ja też nie mam szczuplutkich. Niektórzy panowie zwracaja na nie uwagę i uznali pewnie za grubawe twoje nogi a nie twoją figurę jako taka. Generalnie miej wyrabiane choc na rozmiar 38 nie wyglądasz. Ja się nie mieszczę zazwyczaj w ten rozmiar - chyba że w Reserved czy H&M 😄 Odpowiedz Link Zgłoś
mokka39 Re: Grubawa... 04.09.18, 21:23 w Zarze nie kupuję, w H&M się mieszczę. Nic nie poradzę, że nie wyglądam na górze na rozmiar 38, a taki noszę, bo takie wymiary szyją. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Grubawa... 04.09.18, 21:41 Mokka, nie odpowiadaj na żadne pytania bergamocie, będzie ci później do końca internetów wszystko przekłamywać i wyrzygiwać, podobnie nie wdawaj się w dyskusję z katja.katja - to troll gazeciarz, jeszcze gorszy poziom niż bergamotka, choć ona jest tylko o jedno oczko wyżej, a często i nie. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Grubawa... 04.09.18, 22:50 Nie jestem tobą rosa, pisałam to już wiele razy. Ty masz jakas niezdrowa obsesję na moim punkcie... Odpowiedz Link Zgłoś
double-facepalm Re: Grubawa... 22.04.19, 00:50 Tak nosi, zapewne w c-and-a plus size, xlnt kappahla i kolekcji violeta od mango, i jest sporo niższa nawet od bergamoty. Cóż poradzić. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Grubawa... 04.09.18, 20:42 Albo ci sie bardzo nudzi, albo masz problem Normalna figura- miejscami szczupla, miejscami pulchna. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: Grubawa... 04.09.18, 20:55 Rozmiar M nic nie mówi, chodzi o proporcje i wymiary, wagę. Ty masz się dobrze czuć we własnym ciele. A co mówi waga? Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Grubawa... 04.09.18, 21:36 Jak dla mnie wyglądasz naprawdę dobrze - masz świetną (!) górę, a dół duuużo lepszy od mojego Nie przejmuj się komentarzami jakichś typów! Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Grubawa... 04.09.18, 21:52 jeśli chcesz, możesz wysłać swoje zdjęcie priv na mojego maila: piataziuta@gazeta.pl słynę ze szczerości i racjonalności odpowiem priv, jak to może wyglądać z zewnątrz, czy warto się brać za siebie, czy lepiej zainwestować w mentalny pancerz Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Grubawa... 04.09.18, 21:57 dobra, dokopałam się do linków ze zdjęciem jesteś szczupła masz o wiele za mały biustonosz - wygląda to fatalnie unikaj szortów, postaw na spódnice/sukienki/dłuższe spodnie - a przestaniesz słyszeć "grubawa" Odpowiedz Link Zgłoś
zasiedziala Re: Grubawa... 04.09.18, 22:07 Jesteś normalna, a do zmiany masz tylko stanik i stosunek do siebie Czy Ty ostatnio nie schudłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Grubawa... 04.09.18, 22:45 Wstawisz na forumie zdjęcie sylwetki- dopiero będziesz miała powodów do załamki. Zlecą się trolle i zwykłe świnie, naczytasz się o sobie, czego byś nigdy nie wymyśliła. Odpowiedz Link Zgłoś
fil.lo Re: Grubawa... 05.09.18, 00:03 Zamiast wnikać w cudze sądy na temat swojej figury, popracuj nad tym, żeby Cię one nie obchodziły. Dystans i poprawa samooceny. Odpowiedz Link Zgłoś
evee1 Re: Grubawa... 05.09.18, 05:20 Nie wiem co inni napisali, ale daj spokoj! Olej komentarze. Dla jednych rozmiar M to osoba zwykla, normalna, nawet szczeupla, a dla innych Mka bedzie gruba, bo oni (lub one) uwazaja, ze tylko kobieta w rozmiarze XS jest normalna . Obejrzalam Twoje zdjecia i z opisu spodziewala sie zupelnie czego innego. Wedlug mnie jestes szczupla, chociaz nog faktycznie nie masz chudych, ale zeby od razu grube?!? Olac, olac i jeszcze raz olac.... Odpowiedz Link Zgłoś
rozwiane_marzenie Re: Grubawa... 05.09.18, 07:57 Nie jesteś grubawa. Wg mnie raczej szczupława. A ci faceci obgadywali Cię, bo wydałaś się im atrakcyjna i warta zainteresowania, tylko żaden przed drugim nie chciał się przyznać. No pomyśl, przecież inaczej w ogóle by Cię nie zauważyli . Głowa do góry . Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Grubawa... 05.09.18, 08:12 Jesteś szczupła, już lepiej pasuje określenie chudawa😊 Odpowiedz Link Zgłoś
ghrtth Re: Grubawa... 05.09.18, 09:58 Żartujesz? Jakichś dwóch dziadów sprawia, że myślisz o odchudzaniu? I drugi pomysł: niech rozstrzygnie forum? Chyba sama wiesz najlepiej, czy czujesz wewnętrzną potrzebę, czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Grubawa... 05.09.18, 10:01 ile masz lat? Jesli 20 to jestes sredniej tuszy. Jesli 40 to masz super figure. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
bajgla Re: Grubawa... 05.09.18, 11:12 Nie jesteś grubawa, normalna figura. Dobierz sobie rozmiar stanika, ten Cię pogrubia. Aż mi się skojarzyło z takim prastarymi porównaniami: stanikomania.blox.pl/c/361780/Biust-na-zywo/page/15.html Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Grubawa... 22.04.19, 21:41 Tak bym to ujęła: Do talii szczupła dziewczyna. Dalej należy strategicznie się ubrać. Poza tym schować ramiona. Bez urazy, sama ubieram się strategicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
double-facepalm Re: Grubawa... 22.04.19, 22:36 Chyba w jej przypadku talia jest jedynym atutem. Moze dobrac stanik u brafitterki. A poza tym lepiej żeby ukryla co się da (obszerne luźne powloczyste ubrania; nie pracuje w żłobku tylko w podstawówce lub wyzej wiec się da). Odpowiedz Link Zgłoś
fawiarina Re: Grubawa... 22.04.19, 07:49 Weź się, masz potencjał! Od razu zauważyłam fajne cycki i brak brzucha! Masz ładną talię, eksponuj to. Widać, że nie ćwiczysz, ale generalnie jest spoko. Odpowiedz Link Zgłoś
widosna Re: Grubawa... 22.04.19, 08:13 A to stary wątek, ale się nabrałam... ciekawe czy autorka coś zmieniła w wyglądzie Odpowiedz Link Zgłoś
osmycud8 Re: Grubawa... 23.04.19, 09:20 Kobieto, Ty i grubawa? To jakiś żart. Masz niezłą figurę. Ja za taką dałabym się pokroić, bo mam figurę jabłka. Więcej dystansu i wiary, że jesteś zgrabna. Odpowiedz Link Zgłoś
paulina_wu82 Re: Grubawa... 24.04.19, 07:40 NIE NIE JESTEŚ GRUBAWA!!! Szlag mnie trafia jak czytam te wszystkie brednie ale cóż pokutuje życie insta, idealne, przerobione i sztuczne i potem jak zaczyna sie oceniać NORMALNĄ figurę to wychodzi grubawa, z nadwagą szok. Wyglądasz normalnie jesteś niska i nic na to nie poradzisz stąd Twoje proporcje wyglądają inaczej. Niestety nie masz półtora metrowych nóg... Ale nie daj sobie wmówić ze jesteś grubawa. Odpowiedz Link Zgłoś
double-facepalm Re: Grubawa... 24.04.19, 09:35 To akurat panowie robotnicy budowlani ja tak nazwali, a ona ma niską samoocenę i się przejęła. Odpowiedz Link Zgłoś