Dodaj do ulubionych

Rozregulowała mi się mleczarnia

05.09.18, 13:52
Kurde, coś mi się porobiło z jedną piersią. Od dwóch dni w jednej piersi mam nieustannie full mleka. Młoda zje do końca I za godzinę już spowrotem full. Druga działa normalnie.. Miała któraś tak? Unormuje się to czy dochtór potrzebny?
Obserwuj wątek
    • sfornarina Re: Rozregulowała mi się mleczarnia 05.09.18, 14:09
      Karm z tej, w której nie masz mleka. Im więcej przystawiasz do piersi pełnej, tym więcej mleka ona produkuje. Im mniej przystawiasz do pustej, tym mniej mleka tam będzie.
      Póki się nie ureguluje, zaczynaj zawsze karmienie od tej pustej i się wyrówna.
      • aguar Re: Rozregulowała mi się mleczarnia 05.09.18, 14:12
        Zgadzam się. Karmiłam długo. Do pewnego momentu starałam się karmić mniej więcej równo z obu piersi. Ale potem olałam temat, bo mi było wygodniej leżeć na jednej stronie. I od tamtej pory już miałam nierówne piersi. Ale po zakończeniu karmienia mi się wyrównałysmile
      • same-old_mona Re: Rozregulowała mi się mleczarnia 05.09.18, 14:21
        Staram się tak robić. Tylko w nocy ciężko mi to kontrolować bo młoda w zasadzie przystawia się sama..
        • sfornarina Re: Rozregulowała mi się mleczarnia 05.09.18, 14:27
          Może miała skok rozwojowy i jadła dużo więcej w nocy z tej piersi, która miała pod ręka. I naciagnęła mleka za dwie 😄
          Karm dużo więcej z tej mniejszej (z pełnej tylko trochę, żebyś zapalenia piersi nie dostała) i za kilka dni się unormuje smile
          • same-old_mona Re: Rozregulowała mi się mleczarnia 05.09.18, 14:30
            A to być może, bo faktycznie zaczęła bardzo dużo "gadać" i podciągać się do raczkowania w ostatnich dniach wink dzięki!
        • jeszcze_blizniaki Re: Rozregulowała mi się mleczarnia 05.09.18, 14:28
          Zajrzyj na forum Karmienie piersią. Tam dziewczyny podpowiedzi, są w temacie na bieżąco.
    • kaka-llina Re: Rozregulowała mi się mleczarnia 05.09.18, 14:31
      Dziewczyny napisały, przystawiaj do tej pustej jak najczęściej, w nocy spróbuj spać na drugim boku (połóż młodą z drugiej strony).
      • same-old_mona Re: Rozregulowała mi się mleczarnia 05.09.18, 14:39
        U mnie to akurat od boku nie zależy. Karmię na jednym boku z obu piersi... ( są duże i nie sterczą jak u nastolatki, niestety ) więc jak złapie tak je :p
        • kaka-llina Re: Rozregulowała mi się mleczarnia 05.09.18, 15:54
          ale dziecko łapie tę co bliżej wink Ja mam akurat małe piersi ale też dawałam radę z obu na jednym boku..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka