Dodaj do ulubionych

Nowe dobre seriale

28.10.18, 12:34
Coś super oglądacie
A jeśli nie super to fajnego

Obejrzałam Pułapkę z Kulesza
Teraz 1 odcinek Pod powierzchnią
Widziałam zapowiedź Ślepnąc od świateł ale nie mam HBO
Na Netflix widziałam Wanted
Trochę naiwny ale mi się podobał
I Gdzieś pomiędzy
Obserwuj wątek
    • lot_w_kosmos Re: Nowe dobre seriale 28.10.18, 13:13
      TWD jestem wierna od 8 sezonów.
      Pod powierzchnią, jest ok pociągnę.
      I tyle mojego serialowego życia.
      Znikąd czasu....
    • joanna05 Re: Nowe dobre seriale 28.10.18, 13:46
      Żadnego z powyższych nie widziałam wink A to tv?
      Zależy, co lubisz. Jeśli sensacyjne, to ponoć Bodyguard i Safe (czekają w kolejce). Jeśli sf - to tu mogę długo. Nadspodziewanie dobrze oglądało mi się 3 serię Daredevilla, kawał porządnego serialu. Zaczęłam najnowszą Sabrinę (kto jeszcze pamięta dawną wersję z tv), niezła całkiem, taki miks: teen drama + fantasy + horror ciut. Jak lubiłaś Stranger Things, to się może podobać.
      Doskonała Good Fight, bardo dobra Good Wife - to ze starszych lub zakończonych już w klimatach prawniczych. Pierwszych kilka serii Suits również super (prawnicze również, choć jak lubisz ten rodzaj to na pewno znasz). Dużo tego... Z sf mniej znanych, ja lubiłam bardzo brazyliski 3%, sf, taka antyutopia. Długo tak mogę, sporo perełek na Netfliksie można znaleźć.
      • milka_milka Re: Nowe dobre seriale 28.10.18, 13:50
        To podziel się tymi S-F, dobrze? Ja bardzo lubię.
      • asiairma Re: Nowe dobre seriale 28.10.18, 13:52
        Podałabyś tytuły tych antyutopii? Może znasz jakieś tytuły apokaliptyczne lub postapokaliptyczne?
        • joanna05 Re: Nowe dobre seriale 28.10.18, 14:05
          No 3% to właśnie po wielkiej katastrofie się rozgrywa, trzyma w napięciu, że hej. Bardzo dobrze zrealizowany serial. Mam słabość do Killjoys - to taka fajna ekipa kosmicznych najemników, niemal policjantów o złotych sercach, doskonale się pierwszą serię zwłaszcza oglądało, uwielbiam główną postać kobiecą (silna, twarda babeczka, nie trzeba jej ratować).
          Postapokaliptyczny, niezły był kanadyjski bodaj "Continuum", też z ciekawą główną bohaterką, zakończony już. I "Travelers" też, z tego co pamiętam - chyba będą kolejne serie. Bardzo lubiłam Jessicę Jones, kolejna dziewczyna, która nie pozwala sobą pomiatać, choć nie ma supermocy. Dobrze się ogląda.
          • asiairma Re: Nowe dobre seriale 28.10.18, 14:19
            Dzięki!
          • inka40plus Re: Nowe dobre seriale 28.10.18, 15:03
            Timeless też się dobrze oglądało
          • magia Re: Nowe dobre seriale 28.10.18, 23:26
            Yyyy serio? Ja mało wybredna jestem jeśli chodzi o seriale, a jednak 3% jest dla mnie nie do strawienia. Obejrzałam 5 odcinków i nie mogę. Dłużyzny, przewidywalny, no i ten portugalski brr.
            To ja już wolę z dzieciakami the 100 ogladac.
        • annpierle Re: Nowe dobre seriale 28.10.18, 16:23
          Nie czepiam się, tylko niesmialym glosem dopowiem, ze taka "antyutopia" ma swoją nazwę: to się nazywa dystopia.
      • bialeem Re: Nowe dobre seriale 28.10.18, 13:57
        Safe jest mało sensacyjny. Raczej bardziej w kryminalny, ale fajny. Bodyguard spokosmile Jestem w połowie Sabriny i brakuje mi tam jej lekkości. Niby matka demonów to trochę ratuje, ale Salem powinien gadać.
        3% zjadłam na jedno posiedzenie. Bardzo mi się podobał.
        The good place polecam, a z sf expanse i killjoys. To drugie lekkie i niskobudżetowe, co widać.
        • joanna05 Re: Nowe dobre seriale 28.10.18, 14:07
          No jasne, że Good place fajne, przede mną wciąż najnowsza seria. Sabrina mnie przeraża ciut, w nocy to dla mnie za straszne smile O tak, Expanse było fajne. I Dark Matter też lubiłam, ale skasowali, dziady sad (to dopiero było niskobudżetowe, że hej! Ale co tam, i tak fajna zabawa).
        • arwena_11 Re: Nowe dobre seriale 28.10.18, 17:32
          No właśnie zaczęłam Sabrinę dwa dni temu - i jakoś tak dziwnie. Brakuje mi tej atmosfery tego pierwszego serialu.
      • inka40plus Re: Nowe dobre seriale 28.10.18, 14:57
        Bardzo lubię Daredevill
        Charlie Cox to taaakie ciacho wink
        • marianna1960 Re: Nowe dobre seriale 28.10.18, 15:22
          Faktycznie pamiętam jak grał w Gwiezdnym pyle.
          Aktor który gra Poindextera też niczego sobie i Ray Nadeem także 😀
          zapodaj.net/2cffa7d973cac.jpg.html
          • marianna1960 Re: Nowe dobre seriale 28.10.18, 15:39
            <a href=https://zapodaj.net/d6605b88944a1.jpg.html>images.jpg</a> <a href=https://zapodaj.net/d9139d6644a28.jpg.html>images(2).jpg</a>
      • inka40plus Re: Nowe dobre seriale 28.10.18, 14:58
        Good Girls jest super
    • marianna1960 Re: Nowe dobre seriale 28.10.18, 14:09
      Daredevil 3 sezon tak samo dobry jak poprzednie. The Expanse najlepszy serial science fiction od czasów Battlestar Galactica
      • joanna05 Re: Nowe dobre seriale 28.10.18, 14:34
        To prawda, 3 bardzo bardzo, dla mnie znacznie lepsza niż seria 2, z głupawo biegającymi Ninja wink Mat jak Mat, ale dla samej Karen warto było to obejrzeć, no i Fisk - taki genialnie mroczny zły, któremu się ciut kibicuje też wink
        Expanse miało swój klimat, aż dziwne, że niezbyt głośno o tym serialu. Próbowałam czytać książki, ale niestety zupełnie mnie nie wciągnęły.
        • marianna1960 Re: Nowe dobre seriale 28.10.18, 15:10
          Karen oryginalna uroda Fisk mroczny zły i jeszcze Pointdexter i sympatyczny agent FBI Ray Nadeem. Obejrzałam cały sezon za jednym razem.
          The Expanse, były protesty fanów o kontynuację tego serialu.
    • mrs.solis Re: Nowe dobre seriale 28.10.18, 14:11
      Opowiesc podrecznej. Moj maz oglada ze mna i uwazamy go za super serial.
      Zwiastun www.youtube.com/watch?v=dVLiDETfx1c
    • helena31 Re: Nowe dobre seriale 28.10.18, 15:00
      Ślepnąc od świateł - widziałam 1 odcinek( HBO wczoraj była premiera, na żądanie są już wszystkie ).
      Gdzie można obejrzeć Opowieść Podręcznej ?
      • mrs.solis Re: Nowe dobre seriale 28.10.18, 15:10
        Ogladam na hulu. W pl. podobno na showmaxie.
        • nolus Re: Nowe dobre seriale 28.10.18, 16:23
          mrs.solis napisała:

> Ogladam na hulu. W pl. podobno na showmaxie.
          >

Tak.Podręczną reklamują na Sbowmaxie.
    • kkalipso Re: Nowe dobre seriale 28.10.18, 16:07
      Obejrzałam Pułapkę, średni, spodziewałam się czegoś więcej. Ta mała była taka irytująca...

Jestem po pierwszym odcinku Pod powierzchnią i powiem że nie mogę się doczekać drugiego.
      Wciągający choć ta zbuntowana dziewczyna też mnie drażni niesamowicie (nie mogli innej aktorki dać) no wkurza mnie strasznie.

Czeka na mnie 3 sezon Wersalu. Zaciekawił mnie też proponowany tu serial Opowieści podręcznej obejrzę sobie.
      • maniaczytania Re: Nowe dobre seriale 28.10.18, 17:18
        Pułapka jakoś mnie niczym nie przyciągnęła, Pod powierzchnią pierwszy odcinek był dobry - świetnie rozłożone wątki sprawiają, że chce się oglądać dalej, chociaż też mnie ta dziewczyna denerwuje wink
        • kkalipso Re: Nowe dobre seriale 28.10.18, 17:26
          Odetchnęłam - nie tylko mnie jednątongue_out
          Właśnie, fajnie rozłożone wątki takie ludzkie, realne i uczuciowe.
          Wbiłam sobie do głowy (choć to w zasadzie niemożliwe) że ten chłopczyk jakimś cudem przeżył.
          • inka40plus Re: Nowe dobre seriale 28.10.18, 17:50
            Też tak myślę....
            • kkalipso Re: Nowe dobre seriale 28.10.18, 17:52
              Oby!
              Dziś ma ktoś zginąć - taka jestem ciekawa kto, a dzień się dłużyuncertain
              • maniaczytania Re: Nowe dobre seriale 28.10.18, 17:57
                mnie też się wydaje, że dziecko żyje, może ktoś je porwał ...
    • lucerka Re: Nowe dobre seriale 28.10.18, 17:03
      Dla niemieckojezycznych: Babylon Berlin - fantastycznie zrobiony, mozna sobie napisy (niestety tylko po niemiecku, dla nieslyszacych) wlaczyc.
      • alicia033 Re: Nowe dobre seriale 28.10.18, 17:13
        lucerka napisała:

> Dla niemieckojezycznych: Babylon Berlin

czemu dla niemieckojezycznych?
        Wprawdzie nie wiem, czy lista dialogowa do niego jest dostępna np. po chińsku ale z polską, angielską, francuską czy rosyjską nie ma problemu.
    • maniaczytania Re: Nowe dobre seriale 28.10.18, 17:20
      ja oglądam teraz mało seriali - na bieżąco to tylko chyba "Syna" - taki 'westernowy' z Piercem Brosnanem, niezły oraz moje 'guilty pleasure" czyli Koronę królów wink

Ale nieustająco polecam kilka serii brytyjskiego serialu kryminalnego retro - "Endeavour" - rewelacja!
      • bywalec.hoteli Re: Nowe dobre seriale 28.10.18, 18:04
        o czym ten Endeavour i czy jest na Netfliksie ?
        • maniaczytania Re: Nowe dobre seriale 28.10.18, 18:12
          Endeavour to imię młodego detektywa Morse'a, który rozwiązuje zagadki kryminalne (jest również serial o 'starym' Morsie). Każdy odcinek trwa ok. 1,5 godziny, akcja toczy się w latach 60-tych w Anglii, w okolicach Oxfordu. Trzeba uważać już od początku, bo każda scena i scenka jest ważna dla fabuły. Sprawy są zamknięte, chociaż czasem jest dodatkowy wątek spajający serię - serie są krótkie 4-odcinkowe. Dużą rolę, zwłaszcza w pierwszych seriach gra również muzyka poważna, której fanem jest Morse. Jest np. jeden odcinek o seryjnym mordercy, który zabija ofiary według klucza operowego.
          • bywalec.hoteli Re: Nowe dobre seriale 28.10.18, 18:33
            a gdzie to można znaleźć ?
            • bywalec.hoteli Re: Nowe dobre seriale 28.10.18, 18:34
              czy jest na Netfliksie albo na CDA?
              • bywalec.hoteli Re: Nowe dobre seriale 28.10.18, 18:37
                bo z opisu wyglada na ciekawy
                • bywalec.hoteli Re: Nowe dobre seriale 28.10.18, 18:37
                  zachęcający opis
              • maniaczytania Re: Nowe dobre seriale 28.10.18, 18:45
                na Netfliksie chyba nie, ja oglądałam na Epic Drama, wiem, że leciał też chyba na Ale Kino (oni chyba mają też wersję online).
    • chocolate-cakes Re: Nowe dobre seriale 28.10.18, 17:58
      Przed chwilą obejrzałam The Cry, pierwszy z czterech odcinków. Będzie na Canal plus seriale. Fajny smile
    • mapo0 Re: Nowe dobre seriale 28.10.18, 18:08
      jakoś mało zachęcająco powiadacie dziewczyny
      • mapo0 Re: Nowe dobre seriale 28.10.18, 18:09
        albo seriale stare
        • inka40plus Re: Nowe dobre seriale 28.10.18, 18:11
          Ja mam wrażenie że wszystko co fajne już na netflix obejrzałam
          Tzn to co w moim typie
    • mrs.solis Re: Nowe dobre seriale 28.10.18, 22:58
      Dodam jeszcze mini serial Ostre przedmioty. Calkiem interesujacy. Toksyczna rodzinka w calej krasie. www.filmweb.pl/serial/Ostre+przedmioty-2018-770836
    • 71tosia Re: Nowe dobre seriale 28.10.18, 23:01
      Grace and Frankie serial komediowy z rewelacyjnymi Jane Fonda i Lily Tomlin. Serial zaczyna sie od sceny gdy starsze panie dowiadują sie ze ich mężowie, wzięci adwokaci, postanowili sie rozwieść i zacząć wspólne życie. Oglądałam dwa pierwsze sezony, teraz chyba jest juz 4. Gra aktorska, zabawne dialogi, dobrze dobrane tematy -polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka