Dodaj do ulubionych

Pierwsze dobre wrażenie

24.02.19, 19:22
Czy istotnie takie ważne? Czy wiele możecie wybaczyć komuś, kto zrobił na was pierwsze dobre wrażenie?
Obserwuj wątek
    • kosmos_pierzasty Re: Pierwsze dobre wrażenie 24.02.19, 19:30
      Tylko z powodu pierwszego wrażenia? Niewiele. Nic?
      Zupełnie inna sytuacja, gdy znam kogoś długo i nagle coś odwali bez sensu - wtedy mogę przyjąć, że to jednorazowa wpadka.
      A po pierwszym wrażeniu? Czym takim jest pierwsze wrażenie, że miałabym cokolwiek wybaczać?
    • muchy_w_nosie Re: Pierwsze dobre wrażenie 24.02.19, 21:18
      Kwestia jak kontakty wyglądają dalej.
      Kolega który zrobił na mnie dobre pierwsze wrażenie po kilku dniach zmienił się we wroga nr jeden a im dalej w las tym gorzej wypadał.
      Dlatego staram się nie oceniać za szybko, żeby żmij nie nawpuszczać do otoczenia ;P
    • milva24 Re: Pierwsze dobre wrażenie 24.02.19, 21:21
      Ja raczej staram się nie oceniać ludzi na podstawie pierwszego wrażenia. Opinię o ludziach wyrabiam sobie później głównie na podstawie późniejszych działań.
    • 35wcieniu Re: Pierwsze dobre wrażenie 24.02.19, 21:23
      Ale co wybaczyć? Jeżeli to pierwsze wrażenie to znaczy że nie znam człowieka, co i dlaczego miałabym mu wybaczać? Nie do końca rozumiem.
      • piekna_remedios4 Re: Pierwsze dobre wrażenie 24.02.19, 21:39
        Np.widzisz faceta piewrszy raz w życiu na przystanku, zrobił na tobie dobre wrażenie ale potem cię okradł, bo był kieszonkowcem. Czy wybaczysz mu wówczas? wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka