Dodaj do ulubionych

Techno-szyja

18.04.19, 16:33
No niestety.
Choć trzymam się na tyle dobrze, że często pytają mnie o dowód w sklepach, to szyję mą przecięły dwie głębokie poziome kreski.
Tak, to syndrom człowieka, który wiecznie pochyla głowę nad komórką bądź laptopem.
Da się to jakoś wyprostować?

A wy? Macie techno-szyje?
Obserwuj wątek
    • lot_w_kosmos Re: Techno-szyja 18.04.19, 16:37
      Nie, mam bardzo ładną gładką szyję, po mamie.
      Ale za to mam zmarszczki mimiczne, więc, jak widzisz sprawiedliwości jest zadość wink
      • piataziuta Re: Techno-szyja 18.04.19, 17:03
        ja też mam mimiczne wink
        • aqua48 Re: Techno-szyja 18.04.19, 17:05
          Ja nie mam zmarszczek mimicznych, za to szyję mam starej baby. Coś za coś.
    • spanish_fly Re: Techno-szyja 18.04.19, 16:41
      Ja mam te kreski od czytania książek.
      • piataziuta Re: Techno-szyja 18.04.19, 16:57
        Ooo!
        big_grin
        Co za pozytywny zwrot wątku! A myślałam, że te kreski zdradzają zamiłowanie tylko do złych nawyków! big_grin
    • mildenhurst Re: Techno-szyja 18.04.19, 16:46
      Skąd to określenie?
      • piataziuta Re: Techno-szyja 18.04.19, 16:58
        Użyj mózgu zamiast kłapać.
    • piataziuta Re: Techno-szyja 18.04.19, 16:55
      Baj se łej: powoli zaczynam testować kosmetyki naturalne.
      Na początek kupiłam najtańsze, polecane przez jedną forumkę: Cien z Lidla. Śmierdzą trochę. Trochę się lepią. Nie lubię takich agresywnych zapachów. Aczkolwiek po balsamie wyszczuplającym porzeczkowo-grejfrutowym skóra jest nienajgorsza - choć chyba wolę jednak balsamy Ives Rocher.
      Teraz kupiłam tonik Ava Eco linea - niezły. Nawet nie musiałam po nim smarować gęby kremem <zdziwienie>.
      Przede mną testowanie lotionu cosnature. Zobaczymy.

Widziałam masło którego używa któraś z was: natura siberica, ale szkoda mi było kasy. Pięć dych za masło! Może kiedyś do tego dorosnę. big_grin

• piataziuta Re: Techno-szyja 18.04.19, 17:00
        Przeczytałam reklamę tego masła. Może jednak powinnam była je kupić? uncertain

Ładnie chociaż pachnie?
        • ankanka3 Re: Techno-szyja 18.04.19, 20:59
          Sfermentowanym rokitnikiem tongue_out jeśli mowa o tym samym. Swoją drogą - strasznie drogo. W necie kosztuje niecale 30 zł.
    • mamablue Re: Techno-szyja 18.04.19, 17:01
      Żelazkiem big_grin
      • piataziuta Re: Techno-szyja 18.04.19, 17:04
        Ale mówisz o zabiegu "prasowania", czy się zgrywasz?
        Jest taki zabieg podobno. Steczkowska go stosuje i mówi, że lubi, a ma bardzo gładką twarz (na szyję nie patrzyłam).
        • mamablue Re: Techno-szyja 18.04.19, 17:06
          Zgrywam się. Steczkowską się nie sugeruj, chyba że dążysz do efektu maski.
          • piataziuta Re: Techno-szyja 18.04.19, 17:29
            Przestań, na zdjęciach wygląda pięknie!
            (filmów na których coś mówi, nie oglądałam)
            • beneficia Re: Techno-szyja 18.04.19, 21:06
              Steczkowska gra w filmach???
              Dużo mnie omija najwyraźniej.
              • piataziuta Re: Techno-szyja 19.04.19, 09:55
                Widzisz, ile się możesz o życiu z forum dowiedzieć?
    • boo-boo Re: Techno-szyja 18.04.19, 21:03
      Nie mam ani jednej zmarszczki na twarzy- szyja też ok. Co śmieszne nigdy nie używałam jakiś wymyślnych kremów do twarzy i niezbyt regularnie. Nie palę, nie piję - może geny. Mam 40 + i mam nadzieję, że jak się zaczną pojawiać to jakoś stopniowo- nie że mnie rypnie raz a dobrze.
      • beneficia Re: Techno-szyja 18.04.19, 21:13
        Nie masz żadnych zmarszczek mimicznych? Masz gładziutką skórę wokół oczu, naprawdę?
        Trochę trudno uwierzyć.
        • lot_w_kosmos Re: Techno-szyja 18.04.19, 21:34
          Dokładnie.
        • double-facepalm Re: Techno-szyja 19.04.19, 03:17
          Może się naprawdę w ogole nigdy nie śmieje. Albo nie ma pojecia ze jak się śmieje to jednak np wokół oczu te zmarszczki / linie jednsk kazdemu się na chwilę pojawiają
          • grru Re: Techno-szyja 19.04.19, 07:43
            Zmarszczki to jest to co zostaje trwale, a nie pokazuje się na chwilę.
            • lot_w_kosmos Re: Techno-szyja 19.04.19, 15:28
              Ale coś, co pokazuje się na chwilę prz3z ponad 40 lat, zwykle w tym wieku już zostaje.....
              Uwielbiam te forumowe wynurzenia prawie 50latek o twarzach gładkich jak u noworodków...
              • boo-boo Re: Techno-szyja 19.04.19, 22:48
                Nie mam 50-ciu lat.
        • boo-boo Re: Techno-szyja 19.04.19, 22:47
          Nie mam i sama się temu dziwię - co spotykam się z dziewczynami jak lecę do PL to zawsze się pytają jak ja to robię. Pewnie myślą, że korzystam z medycyny estetycznej.
    • alpepe Re: Techno-szyja 18.04.19, 21:10
      Nie wiem, o czym piszesz, ale powiem ci, co ja robię, otóż stale podnoszę język do podniebienia, to działa i na podniebienie i na szyję.
      • alpepe Re: Techno-szyja 18.04.19, 21:11
        errata, to działa i na podbródek i na szyję.
        • lot_w_kosmos Re: Techno-szyja 18.04.19, 21:34
          Serio?
          • alpepe Re: Techno-szyja 18.04.19, 21:37
            Wrzucić zdjęcie? Ćwiczę mięśnie wink
      • lemasakr Re: Techno-szyja 19.04.19, 08:58
        yyy przeciez jezyk naturalnie osiada na ppdniebieniu - przed zebami, chcesz powiedziec, ze musisz nad tym panowac?
        • double-facepalm Re: Techno-szyja 19.04.19, 10:01
          Jak wyginesz w kierunku podniebienia miękkiego (podpiwiadam ze to raczej w kierunku gardla niż przednich zębów, to działa "bardziej")
          • alpepe Re: Techno-szyja 19.04.19, 13:25
            o to to.
      • piataziuta Re: Techno-szyja 19.04.19, 09:54
        >otóż stale podnoszę język do podniebienia, to działa i na podniebienie i na szyję.

to działa tylko u chudych
        • piataziuta Re: Techno-szyja 19.04.19, 09:56
          dobra, może u mnie trochę też działa
    • beneficia Re: Techno-szyja 18.04.19, 21:10
      No mam takie zarysowane 2 linie...
      Ale ja mam zaraz 45 lat. Jeśli Ty jesteś chwilę po 30, to albo przesadzasz albo to geny.
      Na zmarszczki dziewczyny radziły kwas hialuronowy i retinol.
      • piataziuta Re: Techno-szyja 19.04.19, 09:54
        >Jeśli Ty jesteś chwilę po 30, to albo przesadzasz albo to geny.

Nie. To miliony godzin z głową pochyloną przy laptopie i smartfonie. Już to powiedziałam.
    • summerland Re: Techno-szyja 19.04.19, 02:31
      Dobrze, ze nie indycza wink
    • lilia.z.doliny Re: Techno-szyja 19.04.19, 09:10
      musisz chodzic w golfach
      • piataziuta Re: Techno-szyja 19.04.19, 09:52
        big_grin
    • jowita771 Re: Techno-szyja 19.04.19, 13:34
      Ja mam teraz lepszą szyję, niż kiedyś. Pamiętam, jak mama mojego ówczesnego chłopaka, kobieta z zacięciem kosmetycznym, dawała rady, żeby np. prosto trzymać głowę itp. Raz oglądałam jakiś serial i tam kobieta spała w kołnierzu ortopedycznym, żeby się szyja nie gniotła w czasie snu. Chciałam taki kołnierz mieć i nawet w przypływie desperacji zmontowałam sobie ze sztywnej tektury, powlekłam czymś i w tym spałam. Nie było to aż tak niewygodne, jak się spodziewałam.
      Teraz mam lepszą szyję, mniej się garbię i ćwiczę mięśnie twarzy i szyi i jest nieźle, a dwadzieścia lat temu moja szyja zapowiadała się kiepsko.
      • aandzia43 Re: Techno-szyja 19.04.19, 14:49
        "Teraz mam lepszą szyję, mniej się garbię i ćwiczę mięśnie twarzy i szyi i jest nieźle, a dwadzieścia lat temu moja szyja zapowiadała się kiepsko."
        Coś w tym jest. Jako młoda kobieta miałam juz lekko zarysowane poprzeczne linie podczas gdy rówieśniczki świeciły gładzią przeczystą w tym obszarze. Myślałam, że zestarzeje mi się on szybko i pogodziłam się z losem. Teraz jestem stara (55) i linie są nadal lekko zaznaczone jak 35 lat temu. Skóra jest rzecz jasna niemłoda i zwiotczała nieco, pod bródką coś tam wisi sobie dyskretnie, to nie jest szyja młodej kobiety,ale worów, poprzecznych czy podłużnych brud nie ma. Wyrobiłam sobie dawno temu nawyk trzymania prosto pleców i szyi, a głowę noszę tak, ze żuchwa i szyja tworzą kąt prostu, nie zwieszam paszczy, usta mam zawsze domknięte.
    • lot_w_kosmos Re: Techno-szyja 19.04.19, 15:31
      Aha, u mnie dwie młode dziewczyny w pracy, wiek w granicach 35 lat, mają fatalne szyje, pocięte zmarchami, i obie niby szczupłe, a mają jakby podgardla, takie zwały pod brodą im wiszą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka