Dodaj do ulubionych

Behawiorysta i zdzieranie

12.06.19, 15:03
Od pewnego czasu zastanawiałam się nad szkoleniem dla swoich psów.Jeden to rasowiec należący do rasy bardzo pobudliwej, nerwowej, nadreaktywnej, drugi ze schroniska, po tzw przejściach itp..Chętnie wzięłabym kilka lekcji indywidualnych bo do pracy w grupie psy się nie kwalifikują.
Ceny mnie powaliły od 200 do 250 zł w Warszawie za godzinę.
Pytam sie za co....Szansa ze pies się "naprawi" po 1 godzinie są nikłe, potrzebowałbym co najmniej kilku spotkań i asysty, a nie tylko zdefiniowania problemu, razy dwa wychodzi jak wychodzi.
Warto cenić swój czas i wiedze ale takie ceny to mocna przesada.
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: Behawiorysta i zdzieranie 12.06.19, 15:07
      Taka cena to naciagactwo. Juz logiczniejsze by sie wydawalo „kurs miesieczny raz/dwa w tygodniu przynajmniej jakas szansa ze pomoze.
      Psychiatra do dziecka 180 bierze psycholog 150. Jakie behawiorysta ma papiery ze dwa razy tyle?
      • ichi51e Re: Behawiorysta i zdzieranie 12.06.19, 15:07
        „Kurs miesieczny raz/dwa w tygodniu 500”
      • mid.week Re: Behawiorysta i zdzieranie 12.06.19, 16:43
        ichi51e napisała:

> Psychiatra do dziecka 180 bierze psycholog 150. Jakie behawiorysta ma papiery z
        > e dwa razy tyle?
        >

tu chyba chodzi o czas pracy. Psycholog podaje taką cenę za 1h a trening z psem wg cennika jaki znalazłam trwa 2,5h.
    • kozica111 Re: Behawiorysta i zdzieranie 12.06.19, 15:13
      Kurs grupowy nie za bardzo wchodzi w grę bo moje psy nie przepadają za innymi psami, nie chce przeszkadzać innym uczestnikom.
      Godzina spaceru z psem, obserwacja i ćwiczenia z opiekunem, nakłady poza transportem nie występują (akurat przejrzałam szkółki blisko mnie), nie rozumiem za co taka cena.
    • kozica111 Re: Behawiorysta i zdzieranie 12.06.19, 15:13
      Chyba komuś sie wydaje ze jest Cezarem Milanem.
      • zuleyka.z.talgaru Re: Behawiorysta i zdzieranie 12.06.19, 16:18
        Cezar bierze 10x tyle.
    • 35wcieniu Re: Behawiorysta i zdzieranie 12.06.19, 15:14
      Widocznie na tyle sie ceni i klienci (pacjenci? smile) tez sa zadowoleni na tyle ze sa w stanie zaplacic taka kwote. No chyba ze dopiero otworzyl ten biznes i jest opcja ze takie ceny jednak mu stana oscia w gardle.
    • zuleyka.z.talgaru Re: Behawiorysta i zdzieranie 12.06.19, 16:19
      Wysoka cena, ale ma to sens. Przynajmniej jak ktoś wyda dużo kasy to z psem popracuje... a przynajmniej jest na to większa szansa.
    • cruella_demon Re: Behawiorysta i zdzieranie 12.06.19, 16:26
      He he od razu przypomniały mi się te wszystkie wątki o agresywnych, nienaprawialnych burkach i światłe rady idź do behawiorysty, nawet jak to burek teściowej albo sąsiada big_grin
      Świetna rada dla średnio zarabiającej rodziny z dziećmi.
      • ichi51e Re: Behawiorysta i zdzieranie 12.06.19, 16:34
        My bylismy gotowi tesciowej behawioryste zorganizowac i zaplacic - cena roli nie grala. Tesciowa nie dala sie przekonac bo po co. Jak ktos nie chce pomocy to nic mu nie pomoze
    • kozica111 Re: Behawiorysta i zdzieranie 12.06.19, 17:44
      Dla mnie to sensu nie ma, szczerze to na starcie tracę zaufanie do osoby która "aż tak sie ceni".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka