Dodaj do ulubionych

Messenger dla 7latki.

23.07.19, 15:40
Chciałabym założyć. Jej przyjaciółka wyjechała do innego kraju (była rozpacz), piszą do siebie krótkie listy. Myslalam zeby załozyc jej e-mail....ale mama tej przyjaciółki pisze o messengerze, ze jej córka ma i komunikuje z kolezankami. Tylko teraz tak: córka nie ma komórki (narazie miec nie bedzie) czy to mozna na komputer. Czy moze lepiej np na moja komórke? Czy trzeba miec konto na FB zeby miec Messenger? Tak wiem pytania moze smieszne ale nie mam ani FB ani M..
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: Messenger dla 7latki. 23.07.19, 15:44
      Nie trzeba miec fb. Mozesz w ustawieniach zablokowac dodawanie nowych osob
    • profes79 Re: Messenger dla 7latki. 23.07.19, 15:47
      Trzeba mieć konto na FB dla messengera ale nie trzeba go używać. Mam wśród bliższych znajomych przypadek posiadania konta na FB tylko dla messengera i komunikacji w ten sposób np. z rodzinami ze szkoły.
      Messenger na komputerze to de facto integralna część FB; na komórce instaluje się jako osobna aplikacja (aczkolwiek nie wiem czy da się go zainstalować jak nie jest zainstalowany FB).
      Według mnie na komputerze - czy to stacjonarnym czy laptopie - pisanie na MSG będzie zwyczajnie wygodniejsze.
      • hanusinamama Re: Messenger dla 7latki. 23.07.19, 15:55
        Dlatego wolalłabym na komputerze. Na moim laptopie. Bo wygodniej bedzie jej pisać...
      • ichi51e Re: Messenger dla 7latki. 23.07.19, 16:00
        Da sie bez fb
        • ichi51e Re: Messenger dla 7latki. 23.07.19, 16:00
          Na tel w sensie. Mozesz miec messengera a nie miec fb
      • karotka_plus Re: Messenger dla 7latki. 23.07.19, 19:27
        profes79 napisał:

> Trzeba mieć konto na FB dla messengera
        Nie trzeba.

> Messenger na komputerze to de facto integralna część FB; na komórce instaluje s
        > ię jako osobna aplikacja (aczkolwiek nie wiem czy da się go zainstalować jak ni
        > e jest zainstalowany FB).
        Da się. I na telefonie i na komputerze. Messenger już nie jest aż tak integralną częścią fb. Obie te apki mogą funkcjonować oddzielnie i niezależnie od siebie. Aczkolwiek jak ktoś ma messengera a później zainstaluje fb to prawdopodobnie jedno z drugi się zsynchronizuje ale jeszcze tak nie robiłam więc 100% pewności nie mam.
    • cherry_lady007 Re: Messenger dla 7latki. 23.07.19, 16:02
      Jeśli chcesz zainstalować na komórce to nie musisz mieć konta na fb, wystarczy podać nr tel. Jeśli chcesz msg na komputerze to chyba trzeba konto, możesz założyć jakieś fikcyjne.
      • karotka_plus Re: Messenger dla 7latki. 23.07.19, 19:22
        Niekoniecznie. Mój syn messengera i tylko messengera na telefonie i na komputerze. Najpierw założyłam mu na telefonie (numerem telefonu) i potem zainstalowałam na komputerze logując się na założonym już messengerze numerem telefonu, bez zakładania fikcyjnych kont.
        Messengera można mieć bez fb.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka