aguha 05.10.19, 09:18 Wybieram się dzisiaj do kina na Jokera. Czy ktoś może już oglądał? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chocolatemonster Re: Joker 05.10.19, 09:23 Ja! Mialam nawet zalozyc watek! Swietny film, kazdy kadr dopracowany a Joaquin to mistrz. Muzyka, gra aktorska. Bardzo mi sie podobal. Odpowiedz Link Zgłoś
aguha Re: Joker 05.10.19, 19:02 Obejrzałam! Mniej więcej widziałam czego się spodziewać, ale i tak byłam zaskoczona. To nie jest typowa produkcja hollywoodzka i nie wszystkim przypadnie do gustu Mi również film bardzo się podobał. Świetna muzyka Hildur Guðnadóttir. Myślę, że to jest oscarowa rola Joaquina Phoenixa. Odpowiedz Link Zgłoś
leanne_paul_piper Re: Joker 05.10.19, 10:29 Też idę dzisiaj. Po zwiastunie wygląda na to, że to będzie życiowa rola Phoenixa. Mam nadzieję na dogłębne studium szaleństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatemonster Re: Joker 05.10.19, 13:38 Ale Wam zazdroszcze! Nie zdziwilabym sie gdyby dostal Oscara. Teraz obok Nicholsona i Ledgera do panteonu dolaczyl Phoenix. Odpowiedz Link Zgłoś
aniorek Re: Joker 06.10.19, 19:50 i Cesar Romero, ktory jako pierwszy gral Jokera w serialu Batman w latach 60. Odpowiedz Link Zgłoś
nolus Re: Joker 05.10.19, 20:04 leanne_paul_piper napisała: > Też idę dzisiaj. Po zwiastunie wygląda na to, że to będzie życiowa rola Phoenix > a. Mam nadzieję na dogłębne studium szaleństwa. > > Taką mam nadzieję, że to będzie jego życiówka. I oczywiście mu tego życzę - chociaż wiadomo, oby tych ról było jeszcze wiele, ale ta...bardzo się nadaje do tego, żeby być jedną z tych naj. Cieszę się, że Phoenix jest Jokerem - osobowościowo bardzo mi do takich ról pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna1960 Re: Joker 05.10.19, 10:33 Genialny był w Gladiatorze jako Kommodus czy pobije tą rolę w swoim szaleństwie. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Joker 06.10.19, 09:48 Od tamtego czasu zagrał wiele doskonałych ról. Odpowiedz Link Zgłoś
gryfna-frelka Re: Joker 05.10.19, 14:00 Widzialam wczoraj. Bardzo mocny film, choc pare razy sie tez zasmialam. Zostaje w pamieci, a rola jest naprawde mistrzowska. Odpowiedz Link Zgłoś
ck2 Re: Joker 05.10.19, 19:50 Mam zamiar się wybrać. Rewelacyjny trailer zachęca. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Joker 06.10.19, 01:06 Właśnie wyszłam z kina. Wow. Można już spojlery? Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Joker 06.10.19, 09:49 A ja się tego filmu boję. Może na tyle, że poczekam na dvd. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmunn Re: Joker 06.10.19, 10:58 Film znakomity, niewątpliwie. Przerażający- do czego można doprowadzić lekceważąc i niszcząc człowieka. Bardzo, bardzo mocny. W drugiej godzinie już nikt się śmiał. Ja zakończyłabym sceną zbiorową na ulicy (kiedy Artur wstaje). Ostatnie minuty (w szpitalu) moim zdaniem są już zupełnie niepotrzebne, zwłaszcza to bieganie. Odpowiedz Link Zgłoś
aguha Re: Joker 06.10.19, 16:30 Może w jednym momencie parę osób się zaśmiało, ale była wyjątkowa cisza w trakcie seansu. Zapamiętam na długo, jednak drugi raz raczej nie obejrzę. Odpowiedz Link Zgłoś
leanne_paul_piper Re: Joker 06.10.19, 16:39 U nas tak samo, sala pełna, a cisza jak makiem zasiał. I podobne refleksje u mnie, to jest film, o którym się myśli, który nie zostawia obojętnym, ale raczej nie ma ochoty się go zobaczyć ponownie. A Joaquina kocham od czasu stworzenia przez niego postaci Maxa Californii w 8 mm (nie do uwierzenia, że to już 20 lat), a w Jokerze po prostu wydobył z siebie wszystko. Albo i więcej. Ten śmiech jeszcze mi dźwięczy w uszach. Odpowiedz Link Zgłoś
nolus Re: Joker 06.10.19, 23:18 leanne_paul_piper napisała: . > A Joaquina kocham od czasu stworzenia przez niego postaci Maxa Californii w 8 m > m (nie do uwierzenia, że to już 20 lat), Myślałam, że jestem sama, bo ja go bardzo dobrze pamiętam z tamtego filmu mimo,że był postacią epizodyczną w zasadzie, a jeśli nie to - trzecioplanową. Ale w sumie...że kobiety mogły go stamtąd dobrze pamiętać, to mnie już nie dziwi - bo był tam do schrupania Odpowiedz Link Zgłoś
mirmunn Re: Joker 07.10.19, 15:48 Na moim seansie było trochę Sebów i Karyn (śmiechy, kiedy Artura bili w zaułku i w metrze), ale potem ich lekko zatkało. Na szczęście. Chyba się spodziewali jazdy batmobilem i fajerwerków. Odpowiedz Link Zgłoś
szorstkawelna Re: Joker 06.10.19, 19:30 Świetnie zagrany, dobrze zrobiony, ale zdecydowanie za bardzo rozwleczony. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Joker 07.10.19, 11:15 Nie uwiódł mnie. Napompowane opinie, przesadny zachwyt i nie bylo efektu wow. Ot, dobry film w kinie. Brakło mi wielowymiarowości, film był taki..płaski. Bez głębi, bez podtekstu. Kilka wątkow bym wyciela bo byly zbedne A wiecej uwagi poswiecilabym przemianie bohatera. W skali od 1do10 - film na takie naciągane 5 Odpowiedz Link Zgłoś
mirmunn Re: Joker 07.10.19, 15:38 A ja lubię filmy, które pokazują (zwykle niewygodną) prawdę o nas samych- tak jak Joker, Parasite, W cieniu drzewa, Trzy billboardy..., Wieżowiec, Rzeź, Dobrze się kłamie w miłym towarzystwie (polska wersja mniej mi się podobała niż włoska) i wiele innych. Są bardzo różne, każdy w innym klimacie, ale każdy mi się podobał. Stanowczo na Jokera trzeba mieć nastrój Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatemonster Re: Joker 07.10.19, 15:44 Parasite jest swietny! Podobnie jak Rzez, Trzy Billboardy i Dobrze sie klamie (rowniez wersja wloska). Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Joker 07.10.19, 17:36 A jaka tu prawda została ukazana? same truizmy, nic nowego, oczywistosc. W ostatniej mowie Joker - paradoksalnie - mowi dokladnie to, w co wpadaja ludzie rozmawiajac o tym firmie 😉 Scena z karłem to najlepszy moment filmu - takich scen ukazujacych popadanie w obłed powinno byc wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatemonster Re: Joker 07.10.19, 14:30 Wedlug mnie bardzo trafnie zrecenzjowali film Sfilmowani. Moglabym sie pod ta recenja podpisac. Odpowiedz Link Zgłoś
ck2 Re: Joker 07.10.19, 21:00 Widziałam, bardzo sprawnie zrealizowany film, świetne zdjęcia, kapitalny Phoenix. Po zwiastunie jednak nieco inaczej wyobrażałam sobie głównego bohatera, tzn. jego osobowość. Film swietnie pokazuje co może sie zdarzyć, kiedy negatywne wydarzenia i porażki trafia na "podatny" grunt. Poza tym cały czas miałam z tylu głowy wspólczesne przypadki typu Breivik czy incele rozjezdzajacy ludzi samochodami, bo żadna nie chce z nimi spać. Tzn. wiem, ze to nie to samo, bo tragedie Arthura byly realne, jego przegrane życie i odrzucenie przez społeczeństwo. Ale jakoś mi się skojarzyło. Odpowiedz Link Zgłoś
aniorek Re: Joker 07.10.19, 21:11 najzabawniejsi sa Amerykanie wychodzacy z kina w trakcie filmu, bo "za mocny". pewnie sie spodziewali jakiegos g...a z pod znaku Marvel, a tu sie okazalo, ze to film, ktoremu daleko do bajki i ktorego fabula rownie dobrze moglaby byc w oparciu o fakty. film, ktory pokazuje, do czego prowadzi system wykluczajacy ludzi z trudnych domow, ludzi ktorzy mieli zapewniony trudny start zanim nawet sie urodzili. Odpowiedz Link Zgłoś