Dodaj do ulubionych

Miska mi zginęła

• mdro Re: Miska mi zginęła 29.12.19, 16:51
      W znajomym regionalnym muzeum zaginęła mina kolejowa. Mająca średnicę coś ze dwa metry. Twoja miska to przy niej pikuś.

(W końcu się odnalazła, a już zastanawiano się, który z zatrudnionych wielbicieli militariów ją zajumał wink).
      • anna-1500 Re: Miska mi zginęła 29.12.19, 17:45
        Gdzie była?
        • mdro Re: Miska mi zginęła 29.12.19, 20:08
          Nie bardzo chcieli mi powiedzieć. Z półsłówek wywnioskowałam, że gdzieś bardzo na wierzchu była, typu rzadziej uczęszczany korytarz wink
    • berdebul Re: Miska mi zginęła 29.12.19, 16:55
      Poszła w długa z moją szuflą do śniegu. uncertain Nigdzie łajzy nie mogę znaleźć.
      • tt-tka Re: Miska mi zginęła 29.12.19, 17:08
        berdebul napisała:

> Poszła w długa z moją szuflą do śniegu. uncertain Nigdzie łajzy nie mogę znaleźć.

Ej ! U mnie dzis przed drzwiami stala szufla, calkiem obca. Az sprawdzilam, co z moja, ale grzecznie stoi w piwnicy.
        Na razie nie ruszam tej obcej, moze tak przystanela na troche, zeby odpoczac...
        Misek zadnych w poblizu nie zauwazylam, a teraz tym bardziej nie zauwaze, bo juz ciemno.
        Co mam zrobic, gdyby jutro nadal stala ?
        • thea19 Re: Miska mi zginęła 29.12.19, 17:10
          jak to co? wezwać policję!
        • szczypawka100 Re: Miska mi zginęła 29.12.19, 17:49
          tt-tka napisała:

> Ej ! U mnie dzis przed drzwiami stala szufla, calkiem obca.
          >
          Pewnie kołderki asi_i_p też w obcym bagażniku zaległy.
          • asia_i_p Re: Miska mi zginęła 30.12.19, 10:18
            I teraz jesteś odpowiedzialna za wizję dwóch kołdrek przemieszczających się po ziemi ruchem płaszczki. A ponieważ w dzieciństwie się oczytałam Brzozowskiego "Dychy z Kopernikiem", gdzie po korytarzach domu dziecka przemieszczała się groźna pasta, już nigdy spokojnie nie przykryję dziecka kołderką niemowlęcą smile Dobrze, że więcej dzieci nie planuję.
            • szczypawka100 Re: Miska mi zginęła 30.12.19, 11:22
              Przepraszam https://blaber.pl/wp-content/uploads/2017/11/dog2.jpg
              • rosapulchra-0 Re: Miska mi zginęła 30.12.19, 14:54
                Ale słodziak 😍
      • kotejka Re: Miska mi zginęła 29.12.19, 19:27
        No to ja juz chyba wiem,
        W rosyjskich bajkach wiedźmy w wiadrach latały i to wcale nie jest takie sf
        Moze tak byc, ze ktoś nocą w misce wyleciał, zapomniał gdzie zaparkował a wrócił piechota bo po drinku był
        Tylko KTO?
    • ichi51e Re: Miska mi zginęła 29.12.19, 16:58
      Gdzies stoi i cos do niej wlozylas.
      • daniela34 Re: Miska mi zginęła 29.12.19, 17:59
        Toś pomogła! "Gdzies" i "coś". Nie mogłaś być bardziej precyzyjna? smile
    • mama-ola Re: Miska mi zginęła 29.12.19, 17:11
      Może do piekarnika ktoś włożył? Albo pod piekarnik, jeśli macie tam szufladę.
    • afro.ninja Re: Miska mi zginęła 29.12.19, 18:11
      Wystarczy, ze wyślesz meza po taka sama miskę, a ta pierwsza z zazdrości wylezie na światło dzienne. U mnie tak zawsze, szukam, szukam, nie ma, to kupuję. Na drugi dzień, znajduję to czego szukałam tyle czasu.
    • pani_libusza Re: Miska mi zginęła 29.12.19, 18:24
      Sprawdzałaś w łazience? Moja ulubiona miseczka do robienia jajecznicy odnalazła się właśnie w łazience, a ze była po brzegi wypełniona zabawkami kąpielowymi dziecka to w pierwszej chwili jej nie poznałam.
    • ultimate.strike Re: Miska mi zginęła 29.12.19, 18:29
      Jednemu zniknęła, innemu opadła, jeszcze innemu obili, świąteczny standard.
    • abecadlowa1 Re: Miska mi zginęła 29.12.19, 19:11
      Może karp nadal w niej pływa?
    • lilia-anna Re: Miska mi zginęła 29.12.19, 19:43
      Andabo, takie rzeczy się na forum dzieją, a Ty...
      o misce...
    • takamania Re: Miska mi zginęła 29.12.19, 20:32
      Myślałam,że tak znowu jakiś szyfr. Ale włożenie jej w coś większego brZmi sensownie. Za to ja zgubiłam paczkę fasoli przed świętami więc bylo o jedno danie mniej. A i też przed świętami szukałam drugiej połowy karnisza. Po pół godzinie się poddałam. Po czym okazało się,że rura wsunęła w drugą
    • ortolann Re: Miska mi zginęła 29.12.19, 20:46
      Jak poszła na gigant ze skarpetkami, które zawsze giną w praniu, to już możesz rozglądać się za następną.
      • mamolka1 Re: Miska mi zginęła 29.12.19, 22:16
        Zaginione skarpetki wracają tak
    • morekac Re: Miska mi zginęła 30.12.19, 11:51
      Ktos wyrzucił ze śmieciami. Albo włożył do zamrażarki.
      • takamania Re: Miska mi zginęła 31.12.19, 11:33
        morekac napisała:

> Ktos wyrzucił ze śmieciami.
        >
        O! Ja tak znalazłam swoją obieraczkę do warzyw. A wcześniej zginęły nam co najmniej dwie..
        • andaba Re: Miska mi zginęła 31.12.19, 14:40
          E, obieraczki to regularnie z kompostu wyciągam, zwłaszcza jak ktoś inny ziemniaki obiera.
    • kruszysia Re: Miska mi zginęła 30.12.19, 15:25
      Na szafkach, pod samym sufitem!
    • tonik777 Re: Miska mi zginęła 31.12.19, 09:02
      A sprawdzałaś w swojej torebce?
      • andaba Re: Miska mi zginęła 31.12.19, 14:40
        Musiałabym mieć torebkę wielkości pokrowca na koło zapasowe...
    • morekac Re: Miska mi zginęła 31.12.19, 14:33
      Dzisiaj wyczytałam, że znaleźli po latach jakiś parasol czy może pastorał w Gdańsku, był zawinięty w jakiś dywan. Po ponad 70 latach. To może i twoja miska zostanie znaleziona przez jakiś zstępnych.
    • lumeria Re: Miska mi zginęła 31.12.19, 14:58
      To brzmi jak żart:

- Co się stało z miską?
      - Andaba... (odeszła)

smile

• ginger.ale Re: Miska mi zginęła 01.01.20, 15:45
      Sprawdź w czym stoi choinka!
      Potem zobacz czy ktoś nie położył na górę szafek kuchennych, pod stół, za lodówkę (jeśli nie masz w zabudowie), do garażu.
    • andaba Znalazłam!!!! 03.01.20, 15:47
      W Wigilię kazalam synowi wynieść niepotrzebne już brytfanny. Zapewne miska stała na nich. Syn, żeby sobie ułatwić wsadził wszystko w torbę zakupową, zniósł do piwnicy, brytfanny wyjął i ustawił na półce, a miskę, jako że jest leciutka, zapewne przeoczył i zostawił w torbie.
      Dziś, jadąc na zakupy, znalazłam miskę w czerwonej torbie z Auchan, wiszącej grzecznie na haku na torby.

A potem się dziwić, że długopisy gubię...
      • mika_p Re: Znalazłam!!!! 03.01.20, 15:48
        Hurra!
        • takamania Re: Znalazłam!!!! 04.01.20, 21:38
          Ja dzisiaj znalazłam fasolę, zgubioną w Wigilię!
          • kk345 Re: Znalazłam!!!! 05.01.20, 02:34
            Gdzie była?
    • malia Re: Miska mi zginęła 03.01.20, 15:56
      Donoszę, że znalazła się moja miska. Wlożyłam w nią foremki, które przewalały się w kuchni od czasu pieczenia pierniczków i wyniosłam. Moim problemem jest jak widać, że duża ilość miejsc, gdzie można coś wynosić.
    • malia Re: Miska mi zginęła 03.01.20, 15:59
      Oooo doczytałam teraz, że znalazła się również miska Andaby ! A nie mówiłam, że były razem, i teraz powróciły do domu? ( moja nie miała ze sobą małych misek)
      • andaba Re: Miska mi zginęła 03.01.20, 16:13
        Moja też nie, ale wiadomo to, jak długo klują się takie miski?
        • mika_p Re: Miska mi zginęła 03.01.20, 21:48
          I czy w ogole opiekują się potomstwem? Może tylko zostawiają gdzies miskowe jajeczka, a potem takie młodziutkie miseczki podążają za ksiezycowym światłem...
    • rycerzowa Re: Miska mi zginęła 04.01.20, 22:15
      Mi też zginęła kiedyś miska, plastikowa tylko, ale ładna i "poręczna".
      Kamień w wodę!
      Po dwóch dniach poczułam w kuchni dziwny zapach.
      Po trzech - śmierdziało na potęgę,
      Po nitce do kłębka - w mikrofali, w tej misce, rozmrażała się ryba.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka