Dodaj do ulubionych

Ile macie torebek?

16.02.20, 22:47
I jak je przechwujecie?

Coś wstąpiło tej wiosny w mojego męża i zebrało mu się na remanent. Moich rzeczy! Najpierw książki, teraz torebki. Może to ten wiatr... 🤔
Obserwuj wątek
    • leanne_paul_piper Re: Ile macie torebek? 16.02.20, 23:04
      Z 10, może 15? Nie pozwalam ich przestawiać, ale pozwalam je nosić czasami. Właściwie wszyscy faceci nosili moje torebkiwink. Oprócz Conchity.
      • leanne_paul_piper Re: Ile macie torebek? 16.02.20, 23:06
        A te, których aktualnie nie noszę, przechowuję starannie zapakowane i odpowiednio wypchane (ale nie przepchane) papierem, w celu uniknięcia odkształceń. Mam jeszcze taką chyba kupowaną z ćwierć wieku temu w bardzo drogim dla mnie jak na ówczesne czasy sklepie na Nowym Świecie. Zachowałam z sentymentu. Moja pierwsza.
        • kosmos_pierzasty Re: Ile macie torebek? 16.02.20, 23:09
          Też mam taką, pamiętam że kosztowała 240 zł w gdzieś '97. Bylamz niej wtedy strasznie dumna. Najlepsze, że nadal wygląda dobrze.
      • kosmos_pierzasty Re: Ile macie torebek? 16.02.20, 23:07
        U mnie mąż naliczył 16, ale tylko 7 to takie prawdziwe, skórzane, reszta to filc, materiał i inne wygłupy. Noszę je tylko ja 😁 I nigdy nie sądziłam, że to jakoś szczególnie dużo.
        • rosabell Re: Ile macie torebek? 17.02.20, 07:07
          16 torebek to niemalo? Mam 3 - mala, srednia elegancka i shoperka na codzien- i poczucie nadmiaru.
          Myslalam, ze to jakies urban legend, ze kobiety maja duzo torebek i butow.
          • memphis90 Re: Ile macie torebek? 17.02.20, 12:09
            No, 16 torebek do zdecydowanie "niemało" ...
    • rosabell Re: Ile macie torebek? 16.02.20, 23:08
      Maz liczy Ci torebki? Po co?
      • kosmos_pierzasty Re: Ile macie torebek? 16.02.20, 23:10
        To już by trzeba jego spytać. Przynajmniej dowiedzialam się, ile ich jest, bo dotąd nie liczyłam.
        • mikams75 Re: Ile macie torebek? 16.02.20, 23:42
          ile?
          • kosmos_pierzasty Re: Ile macie torebek? 17.02.20, 00:05
            Wyżej napisałam.
    • daniela34 Re: Ile macie torebek? 16.02.20, 23:09
      9 torebek, 1 letni koszyk, 1 szydełkową torbę.
      • daniela34 Re: Ile macie torebek? 16.02.20, 23:11
        Aha, przechowuję podobnie jak Leanne, z tym, że z tych 9 jakieś 4 noszę na zmianę, więc one leżą raczej na wierzchu.
        • kosmos_pierzasty Re: Ile macie torebek? 16.02.20, 23:12
          Też powinnam o jakimś systemie pomyśleć, albo półkę w szafie wygospodarować.
    • anahera Re: Ile macie torebek? 16.02.20, 23:10
      Nie wiem. Ostatnio liczylam swoje sukienki, do torebek narazie nie mam sily
      • kosmos_pierzasty Re: Ile macie torebek? 16.02.20, 23:11
        Ile wyszło? 🙂
        • anahera Re: Ile macie torebek? 17.02.20, 04:55
          Sukienek? Oops...71. Ale 23 byly za duze wiec juz ich nie ma w szafie big_grin A dokupilam tylko dwie big_grin
          • princy-mincy Re: Ile macie torebek? 17.02.20, 08:40
            Wow, ja mam ok 30 sukienek (roznych roznistych na wszelkie okazje i pory roku) i wydawalo mi sie, ze to duzo wink
            • anahera Re: Ile macie torebek? 17.02.20, 11:27
              No te tez na rozmIte okazje, od plazowych po wieczorowe. Mam wielka slabosc do sukienek.
              • mae224 Re: Ile macie torebek? 18.02.20, 18:44
                Też mam słabość.
          • mae224 Re: Ile macie torebek? 18.02.20, 18:44
            Przeraził mnie twój post, bo nie wyobrażałam sobie, gdzie to mieścisz i z rozpędu policzyłam moje sukienki. W ciężkim szoku doliczyłam do 53.
    • chatgris01 Re: Ile macie torebek? 16.02.20, 23:18
      Odkąd zredukowałam ich liczbę, to chyba coś koło 10, nie liczyłam. Mam tylko z 2 ulubionych marek.
      Przechowuję na półce w szafie, wypchane i powkładane do firmowych tekstylnych pokrowców.
      • panna_lila Re: Ile macie torebek? 18.02.20, 07:05
        Co to za marka? Jak dwie to zakładam że godna polecenia
        • chatgris01 Re: Ile macie torebek? 18.02.20, 20:50
          Dwie marki-Salamander i Lancel. Wszystkie moje torebki są od nich (3 Lancele, reszta z Salamandra).
    • stephanie.plum Re: Ile macie torebek? 16.02.20, 23:29
      żadnej, i nie zamierzam tego zmieniać.

do czego, u licha, może służyć torebka???

mam lniany wór i trzydziestolitrowy plecak, co jako tako odpowiada moim potrzebom transportowania najpotrzebniejszych rzeczy.

:~)
      • mikams75 Re: Ile macie torebek? 16.02.20, 23:41
        ogolnie to do wygladania wink
        do noszeia kluczy, telefonu, portfela, paragonow, swistkow, ulotek i tony niepotrzebych smieci, pomiedzy ktorymi trzeba szukac pomadki i chusteczek.
        • milva24 Re: Ile macie torebek? 17.02.20, 07:27
          big_grin właśnie tak!
        • mona-taran Re: Ile macie torebek? 17.02.20, 07:31
          Ja mam aktualnie w torebce portfel i nadgryzioną bułkę ( o czym sobie właśnie przypomniałam :p)
          • stephanie.plum Re: Ile macie torebek? 17.02.20, 19:19
            ja mam takie rzeczy po kieszeniach...

a potem się zastanawiam, dlaczego mąż narzeka, że brak mi seksapilu!

:~(
            • mona-taran Re: Ile macie torebek? 17.02.20, 19:20
              😂😂
            • abecadlowa1 Re: Ile macie torebek? 17.02.20, 20:35
              W kieszeniach to głównie landrynki bez papierków
              • mona-taran Re: Ile macie torebek? 17.02.20, 20:38
                Ja w kieszeniach mam głównie piach, czasem siano i końskie smaczki :p
                • stephanie.plum Re: Ile macie torebek? 17.02.20, 23:38
                  piach! tak!
                  i odkąd jestem końska, to zdarzają się jakieś przysmaki...

kiedyś muszę się Ciebie, Mona poradzić w kwestii jazdy konnej!
                  • mona-taran Re: Ile macie torebek? 18.02.20, 05:58
                    ☺️🐴
    • mikams75 Re: Ile macie torebek? 16.02.20, 23:39
      chyba bym byla w szoku jakby maz mi zaczal liczyc torebki i inne rzeczy; co twojemu mezowi tak odbilo?

A ile mam to sama nie wiem dokladnie. Tak z pamieci to 6, ale moze o ktorejs zapomnialam. Do tego mam torbe sportowa, pare plecakow. A i jedna oddalam corce - nie licze juz jako swojej wink
      • krisdevalnor Re: Ile macie torebek? 17.02.20, 20:17
        mikams75 napisała:

> chyba bym byla w szoku jakby maz mi zaczal liczyc torebki i inne rzeczy; co two
        > jemu mezowi tak odbilo?
        >
        Moze po prostu chodzi o to, ze mieszkanie czy nawet dom nie jest z gumy i ilosc niektorych rzeczy trzeba ograniczyc czy sie chce czy nie chce. Maz policzyl zonie torebki zeby ja uswiadomic, ze moze nie potrzebuje az tylu. Mi nic nie odbilo ale tez policzylam kurtki i plaszcze meza bo po prostu ma ich nadmiar, kupuje a wcale wszystkich nie nosi i strasznie mnie to wnerwia bo moje okrycia juz sie nie mieszcza do szafy przez ta jego kolekcje. Ja z kolei mam tymczasowy zakaz kupowania puzzli i wiekszej ilosci ksiazek bo po prostu nie mamy juz gdzie tego upychac.
    • bialeem Re: Ile macie torebek? 16.02.20, 23:42
      może 8-10, ale chyba tylko 2-3 ulubione. Muszę zrobić inwentaryzację. Większość dostałam od rodzicielki, która kocha mnie zarzucać rzeczami niepotrzebnymi, ale z kilkoma trafia w punkt. Duża czarna, mała czarna, mała czerwona, duża zielona, duża dziwna, codzienna do laptopa... może 12.
      Jak ostatnio chłop zrobił mi remament butów, to mój remament jego obuwia wykazał dwukrotną nadwyżkę.
      Leżą w 2 szufladach.
    • cruella_demon Re: Ile macie torebek? 16.02.20, 23:42
      Kilka. Nie lubię się przepakowywać, więc zwykle wymieniam jak zaczyna być niewyględna.
    • gulcia77 Re: Ile macie torebek? 16.02.20, 23:50
      Dużo. Pewnie za dużo. Z tym, że uszanowane. Najstarsza ma 23 lata. Kupiłam w Toruniu, w L.Marconi i do dzisiaj jest w stanie idealnym. Do tgo fason właśnie wrócił.
      • mysiulek08 Re: Ile macie torebek? 17.02.20, 03:43
        Mam 25 letnia gucciego, wyglada nadal swietnie, lubie ja
    • akn82 Re: Ile macie torebek? 16.02.20, 23:52
      6. Z czego do pracy noszę dwie. Jedna na plac zabaw lub niezobowiązujące wyjście. 3 wizytowe /wieczorowe. Jedną z nich chyba wydam, bo mi się średnio podoba.
    • chococaffe Re: Ile macie torebek? 17.02.20, 00:18
      Chyba 3.
    • hanusinamama Re: Ile macie torebek? 17.02.20, 00:42
      Takie duze codziennie 2, do tego plecak typu worek(liczy sie), 2 małe, 5 typu kopertówka.
    • waleria_s Re: Ile macie torebek? 17.02.20, 02:23
      Mało, 6, jeden letni koszyczek. Z tych 6 i tak noszę 2, reszta się kurzy, bo przestał podobać mi się fason, marka, wyszły z mody. Lubię mieć torebkę 'na czasie', nie chodzi mi tu o hit z sieciówki, ale o dobrą markową torebkę, tylko ze skóry naturalnej i zgodną z aktualnymi trendami. Taki dodatek, który trąci myszką, zepsuje według mnie każdy strój.
    • mysiulek08 Re: Ile macie torebek? 17.02.20, 03:24
      w porownaniu do butow, to malo, tylko 5 smile
    • czarna_kita Re: Ile macie torebek? 17.02.20, 05:32
      4. I w zupełności wystarczy A nawet nadto. W głowę zachodze po co więcej.
    • mona-taran Re: Ile macie torebek? 17.02.20, 06:04
      3. Jedną dużą shopperkę która służy za "bagaż podręczny" na dłuższe wyjścia z młodą, jedną małą, czarną odświętną i jedną ulubioną codzienną z brązowej włoskiej skóry.
    • kotejka Re: Ile macie torebek? 17.02.20, 06:24
      Sądzę, że kilkanaście, ale tego nie wiem ani ja, ani tym bardziej mąż mój 😉 na codzień biegam z wielkim Shopperem, ostatnio kupiłam tzkz i uwielbiam shop.bosccolo.pl/pl/p/Shopper/842
      I zazwyczaj te wielkie noszę aż nie zmęczę, albo sienie znudze
      Ale mam i lakierowana elegancję od batyckiego z bursztynkiem, i modna ostatnio nereczke na łańcuszku, i małe listonoszki przez ramie
      I kopertówki, choć bardzo, bardzo rzadko je nosze
      I takie kolorowe malenstwa do letnich sukienek
      I Ryłko w wężowy wzór.
      Trxymsm w szafie w pojemnikach, na stojaco
      • pasquda77 Re: Ile macie torebek? 17.02.20, 07:12
        6, z czego 5 to Obag, ta 6 to niewielka listonoszka noszona najrzadziej.
    • edelstein Re: Ile macie torebek? 17.02.20, 07:29
      Kiedys mialam duzo za duzo, porozdawalam lub wywalilamteraz mam 9, a i tak nosze od wielkiego dzwonu.Sa wypchane w swoich pokrowcach
    • lot_w_kosmos Re: Ile macie torebek? 17.02.20, 07:55
      8.
      Trzymam w garderobie, każda w tej specjalnej torbie, w której była kupiona.
    • iberka Re: Ile macie torebek? 17.02.20, 07:55
      Zawsze za mało, a od dziś jedną mniej, bo padło zapięcie.
    • princy-mincy Re: Ile macie torebek? 17.02.20, 08:36
      Kilka, moze z 12? mam 3 rozne kopertowki, 3 listonoszki, 3 sredniej wielkosci, 2 shopperki, jedna duza torba dzieciowa, koszyk letni- to byloby chyba wszystko. Ogolnie nosze je na zmiane w zaleznosci od potrzeby, nie mam poczucia, ze cos mi brakuje, wiec kolejnych nie kupuje.
    • beataj1 Re: Ile macie torebek? 17.02.20, 08:45
      Teraz może z 10. Ale większość kurzy się gdzieś na wieszaku.
      Od jakiś 2 lat latam z załączoną niżej torebką i kocham ją miłością wielką. Jest poręczna, wygodna i kolorowa tak jak lubię. Idealna do pracy smile
      https://rudaklara.pl/wp-content/uploads/2018/07/WP_20171110_12_02_42_Pro.jpg
      • mikams75 Re: Ile macie torebek? 17.02.20, 10:13
        ona ma oczy i jest smutna.
        • princesswhitewolf Re: Ile macie torebek? 18.02.20, 22:50
          moich papug i tak nie pobijesz!
    • klaviatoorka Re: Ile macie torebek? 17.02.20, 08:57
      Ja nie powiem, ile. Ale wszystkie funkcyjne- do pracy, na lunch, na zakupy, na "wielkie wyjścia", na plażę, plecaki z inną zawartością d każdego sportu ( na trekking, na konie, na narty, na basen), na wiosnę i lato jasne i materiałowe, na zimę ciemniejsze i skórzane...
      Ale zastanawia mnie, gdzie faceci nienoszący torebek upychają portfele, telefony (osobiste i służbowe), dokumenty i klucze od auta, okulary do czytania i przeciwsłoneczne wraz z chusteczką do ich czyszczenia i kroplami ( jeśli mamy nadwrażliwe oczy), chusteczki higieniczne, itp szpargały, nie wspominając już o butelce wody czy jakiejś przekąsce...
      Mój mąż oczywiście nie potrzebuje większości z tych rzeczy, radzi sobie z kieszeniami, ale w przypadku pilnej potrzeby marudzi mi o rzeczy, które ja mam w torebce, a gdy mówię, że czegoś nie mam, jest wielce zdziwiony (jak to, nie zabrałaś tabletek na ból głowy, gumy do żucia i potrzebnej akurat karty lojalnościowej??)
      • mikams75 Re: Ile macie torebek? 17.02.20, 10:14
        moj nosi albo w plecaku albo po kieszeniach a poza tym wielu rzeczy nie nosi ze soba a pozniej sepii na moje wink
      • mona-taran Re: Ile macie torebek? 17.02.20, 12:20
        Mój jak sam się przemieszcza, to wozi to wszystko w samochodzie :p jak ze mną piechotą to albo upycha w mojej torebce, albo w torbie od wózka :p

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka