iberka 24.03.20, 13:21 Kolejna konferencja i kolejny raz odnoszę wrażenie, że jest mega niewyspany/ zmęczony czy nawet coś innego. No nijak zdrowo nie wygląda Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
angazetka Re: Minister Zdrowia 24.03.20, 13:22 No jakby trudno się dziwić, że jest zmęczony. Odpowiedz Link Zgłoś
i_m.norwood.3 Re: Minister Zdrowia 24.03.20, 18:17 Ty się nie dziwisz? Czyli jednak przyznajesz rację, że jest pracowity? Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Minister Zdrowia 24.03.20, 18:51 1. jakie "jednak"? 2. Nie wiem, czy jest pracowity, szczerze mówiąc. Ale rozumiem, że minister zdrowia w czasie pandemii raczej nie sypia dużo ani dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Minister Zdrowia 24.03.20, 23:20 Trudno wyrokować co robi. Niby skąd mamy wiedzieć? na pewno nie dba o zaopatrzenie szpitali w odzież ochronną bo tej dramatycznie brakuje we wszystkich szpitalach. Może chleje namiętnie i dlatego wygląda na przepitego. Skąd to mamy wiedzieć? Jesli po owocach ich poznacie to z pewnością sie ie przepracowuje. wystarczy posłuchać zawieszonej w prawach członka pis Bernadetty Krynickiej. Szpitale polskie w dobie koronowirusa leżą i kwiczą. Odpowiedz Link Zgłoś
merces Re: Minister Zdrowia 25.03.20, 00:32 . Może chleje namiętnie i dlatego wygląda na przepitego. Skąd to mamy wiedz > ieć? skąd mamy wiedzieć, ale będziemy tak wstrętnie insynuowac. Stalinowskie metody, ohyda. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Minister Zdrowia 25.03.20, 00:44 Przeciwstawiałam insynuacje o piciu, insynuacjom o bohaterstwie i przepracowaniu. A że wielbicielka pis tego prostego zabiegnie zrozumiała... no cóż. od wielbicieli pis nie inteligencji i myślenia się wymaga, tylko czegoś zupełnie odwrotnego. Odpowiedz Link Zgłoś
delauras Re: Minister Zdrowia 25.03.20, 11:48 Ależ z ciebie perfidna osoba . Obrzydliwa jesteś. Byłaś w tych szpitalach ??? No byłaś czy tylko klepiesz co ci w tefałenie tusk przykazał klepać. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Minister Zdrowia 25.03.20, 12:01 A ty bylas? Osobiscie sprawdzalas? Czy klepiesz, co ci w tvpis powiedza? Odpowiedz Link Zgłoś
delauras Re: Minister Zdrowia 25.03.20, 12:03 A ty co ,druga ze wściekiem , do gardła skaczesz ? Pierwsza zapytałam . Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Minister Zdrowia 25.03.20, 12:09 Nie mnie pytalas. Ciebie to ja pierwsza zapytalam. Podasz mi odpowiedz? Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Minister Zdrowia 25.03.20, 22:55 Wyobraź sobie, że zjeździłam w ostatnim tygodniu wszystkie poznańskie szpitale, żeby znaleźć pomoc dla męża ze złamaną rzepką w kolanie. NIGDZIE nie udzielono mu pomocy. Służba zdrowia NIE DZIAŁA W POLSCE. Odpowiedz Link Zgłoś
maliniak665 Re: Minister Zdrowia 25.03.20, 12:07 i_m.norwood.3 napisał: > Ty się nie dziwisz? Czyli jednak przyznajesz rację, że jest pracowity? hahhahha no jakby nie ma wyjścia.... Tylko pewnie myślał,że będzie to stołek lajtowy, a tu mu wirus wyskoczył Ale tak czy siak... "podziwiam" chłopa, że daje radę. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Minister Zdrowia 24.03.20, 13:23 No cuerva przedziwne. Jak to możliwe, że minister zdrowia w środku totalnego kryzysu zdrowotnego, którego kraj nie zaznał od długich dekad, wygląda na niewyspanego?... Odpowiedz Link Zgłoś
mona-taran Re: Minister Zdrowia 24.03.20, 13:27 No faktycznie, dziwna sprawa, że minister zdrowia w czasie epidemii jest niewyspany i źle wygląda... Mnie by raczej zdziwiło, jak by tryskał energią.. Odpowiedz Link Zgłoś
coronawirus Re: Minister Zdrowia 24.03.20, 13:29 Jakby wyglądał na wypoczętego to bym się dopiero martwiła Gdzieś słyszałam że się facet relaksuje uprawiając boks, dlatego taki poobijany chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
inez.b Re: Minister Zdrowia 24.03.20, 13:32 a kiedy odpowiedż od ministra na pytanie co z wizytamu u specjalistów, operacjami, zabiegami? skupilismy się na koronawirusie a cała medycyna leży i kwiczy Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Minister Zdrowia 24.03.20, 13:38 Ty na jego miejscu wyglądałabyś zdrowo, na wypoczętą i zrelaksowaną? Bo ja nie. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Minister Zdrowia 24.03.20, 13:40 niech sp.erdala. Im szybciej tym dla całej Polski lepiej. To on, obok matołusza, jest głównym odpowiedzialnym za bagno, w jakim teraz znajdują się Polacy. Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: Minister Zdrowia 24.03.20, 14:00 Kurcze, takie gwiazdy nam się tu marnują. Może byście złożyły cv do MZ? Pokażecie wszystkim, jak należy sobie radzić? Odpowiedz Link Zgłoś
zona_glusia Re: Minister Zdrowia 24.03.20, 14:27 Niezabezpieczenie kraju na wypadek epidemii mimo ostrzeżeń wywiadu to wina ministerstwa i ministra. Odpowiedz Link Zgłoś
merces Re: Minister Zdrowia 24.03.20, 14:33 Który kraj ochronił się przed epidemią? (nie licząc takich cudów jak Korea, Białoruś czy Rosja (chociaż u nich chyba coś w końcu ogłosili? Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Minister Zdrowia 24.03.20, 16:54 Np Estonia. U nas w tym czasie pozwolono wywieźć milion maseczek do Chin. Odpowiedz Link Zgłoś
berber_rock Re: Minister Zdrowia 24.03.20, 21:27 U nas, za to 32 mln sztuk poddano utylizacji bo były expired. Poprawiłam Ci humor? Odpowiedz Link Zgłoś
zona_glusia Re: Minister Zdrowia 24.03.20, 18:39 Czechy sobie lepiej radzą. Wszystkie kraje UE robią o wiele więcej testów. I jakoś nie słyszałam by w innych krajach szpitale błagały o pieniądze, bo nie ma niczego. I to też, niby te przygotowane, szpitale specjalnie przeznaczone do epidemii. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_glusia Re: Minister Zdrowia 24.03.20, 19:27 Zostawię link do apelu. Może ktoś wpłaci chociaż 10 zł. wszczecinie.pl/aktualnosci,szpital_przy_arkonskiej_pilnie_prosi_o_pomoc,id-34171.html?fbclid=IwAR2nI0dzuUKfGaXJlXtannM-0y2xLXqn8aM8F1ouPyFKb3F5lZI60ELv2Ho Odpowiedz Link Zgłoś
merces Re: Minister Zdrowia 24.03.20, 19:58 bądźmy poważni Estonia ma gdzieś z milion mieszkańców, Gruzja 3, Czechy 10. i nieprawda, ze jesteśmy ostatni w Europie w Europie Odpowiedz Link Zgłoś
zona_glusia Re: Minister Zdrowia 24.03.20, 20:23 Zrób coś pożytecznego i wpłać na którykolwiek szpital, który błaga o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
merces Re: Minister Zdrowia 24.03.20, 20:38 daruj sobie takie teksty i pozwol, że będę wpłacać, tam gdzie ja uznam za stosowne Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: Minister Zdrowia 24.03.20, 23:38 zona_glusia napisał(a): > Zrób coś pożytecznego i wpłać na którykolwiek szpital, który błaga o pomoc. Przecież zrobiła coś pożytecznego - zwróciła uwagę niemyślącym mękołom, że nie jest tak do d*py, jak by mękoły chciały. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Minister Zdrowia 25.03.20, 00:34 Czyli apele dyrektorow szpitali, lekarzy, o pomoc, to fake newsy? Wow! Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Minister Zdrowia 24.03.20, 21:02 profes79 napisał: > Może byście złożyły cv do MZ? Pokażecie wszystkim, jak należy sobie radzić? a co, łukasz sz. zwolnił już stanowisko? Odpowiedz Link Zgłoś
peonies Re: Minister Zdrowia 24.03.20, 15:00 Mam nadzieje, ze spier€&@isz razem z nim. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Minister Zdrowia 24.03.20, 19:29 taaaa, pomarzyć sobie możesz, peonies. Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: Minister Zdrowia 24.03.20, 23:36 alicia033 napisała: > niech sp.erdala. > Im szybciej tym dla całej Polski lepiej. > To on, obok matołusza, jest głównym odpowiedzialnym za bagno, w jakim teraz zna > jdują się Polacy. Forumowa gołębica znowu się odezwała Znaczy się, co? On i Morawiecki wyhodowali tego wirusa i wypuścili go w Chinach? Odpowiedz Link Zgłoś
delauras Re: Minister Zdrowia 25.03.20, 11:51 ty spier papier i to w podskochach. Może jeszcze powiesz że najlepsi z ministrów zdrowia to byli kopacz i arułkowicz. Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Minister Zdrowia 24.03.20, 13:44 Ematka nie przestanie mnie zadziwiac 😂 Z choinki się urwalas? O epidemii i sytuacji kryzysowej nie slyszalas? Odpowiedz Link Zgłoś
frequenter.light Re: Minister Zdrowia 24.03.20, 13:52 Dr Szumowski pracuje ciągle łącznie z weekendami od rana do nocy. To dziwne, że jest wyczerpany? Należą mu się brawa. Odpowiedz Link Zgłoś
frequenter.light Re: Minister Zdrowia 24.03.20, 14:11 Racja, prof. Szumowski pl.wikipedia.org/wiki/%C5%81ukasz_Szumowski Odpowiedz Link Zgłoś
i_m.norwood.3 Re: Minister Zdrowia 24.03.20, 18:15 Obala mit, że PO to partia lekarzy, a PiS nieuków Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Minister Zdrowia 24.03.20, 14:21 Szkoda, że nie pracował wcześniej. Tak się kończy oddawanie zdrowia narodu w ręce bozi, zamiast skupić się na tak przyziemnych rzeczach jak: - maseczki -odzież ochronna - zapewnienie odpowiedniej ilości testów i kilka innych bzdetów, które jednakowoż przy ocalaniu życia wydają się mieć lepszą skuteczność niż jakiekolwiek modlitwy. Tak, owszem, wygląda znacznie gorzej niż na pierwszych konferencjach prasowych (BTW: na pierwszej konferencji spec od wizerunku wystylizował i Szumowskiego, i Matołuszka i jeszcze trzeciego pana identycznie: rozchełstani, bez krawatów , wyrwani na chwilę od roboty) - ja się nie dziwię. Ale dopóki nie skopie tyłka Kaczyńskiemu, niektórym biskupom i jeszczcze kilku idiotom, to słabo widzę jego szanse na walkę z zarazą. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Minister Zdrowia 24.03.20, 14:53 >Dr Szumowski pracuje ciągle łącznie z weekendami od rana do nocy. To dziwne, że jest wyczerpany? Należą mu się brawa. A lekarze co niby robią? Odpowiedz Link Zgłoś
zona_glusia Re: Minister Zdrowia 24.03.20, 18:41 Brawa to się należą lekarzom i ratownikom, pielęgniarkom. Ministrowi za przygotowanie kraju (ostrzeżenie w styczniu) Trybunał Stanu. Odpowiedz Link Zgłoś
iza232 Re: Minister Zdrowia 25.03.20, 17:12 frequenter.light napisał: > Dr Szumowski pracuje ciągle łącznie z weekendami od rana do nocy. To dziwne, że > jest wyczerpany? Należą mu się brawa. Buhaha!! Ciekawe nad czym tak pracuje non stop. Bo ciągle go tylko widać jak wieszczy z grobową miną ile kolejnych zachorowań a ile zgonów. I że jest źle a będzie gorzej. A ile wyzdrowień itp optymistyczne wieści skrzętnie pomija Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Minister Zdrowia 25.03.20, 17:17 . >A ile wyzdrowień itp optymistyczne wieści skrzętnie pomija Bo jest jedno. Odpowiedz Link Zgłoś
coronawirus Re: Minister Zdrowia 25.03.20, 17:27 jest już więcej, z Cieszyna, dwie osoby z Łodzi i nie wiem ile jeszcze. Akurat mija 2 tygodnie od pierwszych przypadków i ci pierwsi zaczynają już mieć ujemne testy Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Minister Zdrowia 25.03.20, 22:53 A skąd ty wiesz ile Szumowski pracuje i czy w ogóle pracuje? Skąd ty w ogóle masz takie dane? Odpowiedz Link Zgłoś
skarolina Re: Minister Zdrowia 24.03.20, 14:31 W 2017 nie było epidemii, a też nie wyglądał najlepiej. Nie wątpię, że jest zmęczony, ale jednak to nie tylko okoliczności, a po prostu taka aparycja. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Minister Zdrowia 24.03.20, 16:45 On po prostu ma taki face, który mówi "Valar Morghulis". Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Minister Zdrowia 24.03.20, 23:33 triss_merigold6 napisała: > On po prostu ma taki face, który mówi "Valar Morghulis". valar dohaeris Odpowiedz Link Zgłoś
merces Re: Minister Zdrowia 24.03.20, 14:36 Oj nie zwróciłyście uwagi na kluczowe słowa "nawet coś innego". Już od wczoraj na najbardziej oszołomiarskich stronach idzie nararcja, że jest.. pijany. Iberka wyduś to z siebie po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Minister Zdrowia 24.03.20, 14:41 No popatrz, nie wpadłam nawet na to i nie podejmę tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
merces Re: Minister Zdrowia 24.03.20, 14:46 to co miałaś na myśli pisząc "nawet coś innego Z ciekawości pytam Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Minister Zdrowia 24.03.20, 23:25 Może i jest? Skąd masz pewność, ze nie jest? Odpowiedz Link Zgłoś
merces Re: Minister Zdrowia 25.03.20, 00:55 to jest tak obmierzłe co robisz, że przychodzi mi myśl tylko ten wierszyk Tuwima: Próżnoś repliki się spodziewał Nie dam ci prztyczka ani klapsa. Nie powiem nawet "Pies cię j..ał", bo to mezalians byłby dla psa. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Minister Zdrowia 25.03.20, 01:10 O matko, uwielbiam ten pis-dzielski rzekomy szacunek dla drugiego człowieka. Kończy się bardzo szybko jak drugi człowiek nie łyka pis-dzielskiej propagandy. Odpowiedz Link Zgłoś
merces Re: Minister Zdrowia 25.03.20, 01:32 nie mam do ciebie żadnego szacunku, ale nie za twoje poglądy, ale za esbeckie metody jakie stosujesz. I nie sil się na odpowiedź, bo nie jesteś w stanie mnie obrazić, nie ty Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Minister Zdrowia 25.03.20, 10:55 "esbecie metody"- dziecko nie pierdziel o rzeczach, o których nie masz zielonego pojęcia. Samozwańcza wyklęta się tu znalazła. Odpowiedz Link Zgłoś
delauras Re: Minister Zdrowia 25.03.20, 11:52 livia.kalina napisała: > O matko, uwielbiam ten pis-dzielski rzekomy szacunek dla drugiego człowieka. Ko > ńczy się bardzo szybko jak drugi człowiek nie łyka pis-dzielskiej propagandy. > A twój parszywy udawany szacunek . Odpowiedz Link Zgłoś
frequenter.light Re: Minister Zdrowia 25.03.20, 11:56 Z Liwia na temat polityki w ogóle nie ma sensu rozmawiac. Mówiła ze powinien być teraz prawdziwy prezydent a nie podała zadnego konkretnego kandydata. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Minister Zdrowia 25.03.20, 22:44 Napisałam ci, ze do tej pory totalnie skompromitował się tylko Duda. Reszcie jestem w stanie dać kredyt zaufania. Oprócz kogoś takiego jak Jakubiak, któremu pis w dwa dni uzbierał 150 tys podpisów pod kandydaturą. Żeby zrobić z niego fejkowego kontrkandydata dla Dudy, jak reszta kandydatów wycofa się z parodii wyborów 10 maja. Odpowiedz Link Zgłoś
frequenter.light Re: Minister Zdrowia 26.03.20, 19:00 nadal nie jesteś w stanie wskazać jednego konretnego, dobrego kandydata na "prawdziwego prezydenta". Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Minister Zdrowia 25.03.20, 12:05 Uspokoj sie, bo jak dostaniesz wylewu, albo zawalu, to osobiscie przekonasz sie, jak bardzo szpitale sa "przygotowane". A tego nawet tobie nie zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
delauras Re: Minister Zdrowia 25.03.20, 12:13 A dziękuję za troskę . Ale bardziej wam polecam się uspokoić bo piana wam po pyskach się toczy z tej wściekłości . Żyłka może pęknąć 🤯i co ,nie potrzebnie obciążycie szpitale. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Minister Zdrowia 25.03.20, 12:18 Pysk to moze masz ty. Od razu widac, po slownictwie, komu ta piana sie toczy. To jak? Odpowiesz, skad czerpiesz informacje o sytuacji w szpitalach? Odpowiedz Link Zgłoś
delauras Re: Minister Zdrowia 25.03.20, 12:30 -Weź ić stąd że tak powiem po wsiursku ,bo tylko tak zrozumiesz. Za to jak livia się się wypowiada to jest cacy tak ? Takie to wasze pokręcenie i poje...anie. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Minister Zdrowia 25.03.20, 22:48 "cacy"- ty masz 5 lat? "pojebane"- masz 14 lat i jesteś zbuntowanym nastolatkiem? Umiesz po polsku coś napisać, żeby nie było ani wulgarnie ani infantylnie? Odpowiedz Link Zgłoś
delauras Re: Minister Zdrowia 26.03.20, 09:59 Siejesz nienawiść oraz hejt. Hejterko. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Minister Zdrowia 26.03.20, 11:53 A coś nie z pisowskiego przekazu dnia? tak od siebie? Odpowiedz Link Zgłoś
delauras Re: Minister Zdrowia 26.03.20, 23:07 Toż to zerżnięte żywcem z pełoeskiego przekazu dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Minister Zdrowia 25.03.20, 22:46 Macie jakiś procent od tych oszukanych przez pis-dzielską propagandą czy tak czysto z głupoty miłujecie ukochanego przywódce na wzór północnokoreański? Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Minister Zdrowia 24.03.20, 14:37 Zgadzam się. I jak widzę wypoczetego Morawieckiego to mnie ch..uj strzela. Odpowiedz Link Zgłoś
renia266 Re: Minister Zdrowia 24.03.20, 15:06 Jak mnie niektore ematki potrafia wk... Znalazly sie specjalistki od epidemii. Kazda by zarzadzala MZ lepiej. W tym kraju juz sie nikogo nie szanuje... Pan Minister nie jest idealny, ale sie bardzo stara i jego przekaz jest wiarygodny. Wiem ze w innych krajach niby lepiej, ale czy rzeczywisicie? statystyki na wordmeters sobie obejrzcie. A to ze on jest z Pis jakie to ma do cholery znaczenie? Czy ja z PIS to chce pol Polsk wymordowac. Bo fakie odnosze wrazenie po niektorych wpisach na tym forum. Nienawisc polityczna juz przeslonila wam rozum. Odpowiedz Link Zgłoś
frequenter.light Re: Minister Zdrowia 24.03.20, 16:37 Niestety dużo tu ameb umysłowych. Mają tylko jedną komórkę mózgową, która mówi "je.ać PiS, je.ać PiS". Czasami jeszcze druga komórka dodaje "Konstytucja". Odpowiedz Link Zgłoś
swinki_trzy Re: Minister Zdrowia 24.03.20, 18:27 I odnosisz słuszne wrażenie, że PiS chce pół Polski wymordować. Doprowadził do kompletnej rozpierduchy, Agencja Rezerw w rozsypce i bez zapasów podstawowych środków. Ludzie sami by sobie te środki z Chin ściągnęli, lecz ścierwa pisiorskie zablokowały sprzedaż z alibaby i aliexpress by znajomi królika mogli na maseczkach zarobić. Na środkach do dezynfekcji zarobią SSP, bo prywatna firma produkująca te środki dla szpitali i owszem, może sobie produkować, na bazie alkoholu z wygórowaną akcyzą, Orlen ma alkohol bez akcyzy, a jego płyn do dezynfekcji to yeti, ktoś go gdzieś widział oprócz Adriana? Wisienką na torcie będą wybory. Z domu nie wolno wychodzić, coraz większe obostrzenia, ale wybory odbędą się w terminie. Załatwili je sobie wystawiając swojego drugiego kandydata. By wybory się odbyły kandydatów musi być przynajmniej dwóch. Są? Są. Nawet jak cała reszta solidarnie z wyborów się wycofa, dwóch jest. A że jeden kupiony to kto by się tym przejmował. I tak, PiS chce nas wymordować nawet się z tym nie kryjąc. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Minister Zdrowia 24.03.20, 20:24 >. By wybory się odbyły kandydatów musi być przynajmniej dwóch. Są? Są. Na razie. 😷 Odpowiedz Link Zgłoś
zona_glusia Re: Minister Zdrowia 24.03.20, 20:57 Pewni kandydaci są dwaj Andrzej Duda i Marek Jakubiak. Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Minister Zdrowia 24.03.20, 23:20 Jakubiak pewnie fularek odda na maseczki byle wystartować jako jedyny kontr do adriana Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Minister Zdrowia 25.03.20, 01:54 Wirus nie patrzy prezydent czy nie... Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Minister Zdrowia 24.03.20, 19:28 renia266 napisała: > A to ze on jest z Pis jakie to ma do cholery znaczenie? Zasadnicze. Bez tych pisich szkodników Polacy poradzą sobie z epidemią dużo LEPIEJ. Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: Minister Zdrowia 25.03.20, 13:52 > Wiem ze w innych krajach niby lepiej, ale czy rzeczywisicie? Mam rodzinę i przyjaciół pracujących w niemieckich szpitalach. Najgorsze co się wydarzyło to, że muszą teraz kwitować odbiór środków dezynfekcyjnych. Ale środki są, środki ochrony osobistej też. Gdyby było inaczej to siedziałabym przy maszynie do szycia i szyła, bo tych ludzi kocham, ale nie muszę, bo ich pracodawcy zapewnili im możliwość bezpiecznej pracy. A moja matka siedzi i szyje, bo jej przyjaciółki w mazowieckich szpitalach maseczek nie mają. >statystyki na wordmeters sobie obejrzcie. Statystyki są pochodną np. liczby wykonywanych testów. >A to ze on jest z Pis jakie to ma do cholery znaczenie? To że PiS skąpi od 5 lat nakładów na służbę zdrowia, bo woli kasę przewalać na coś innego, co daje im głosy w urnach wyborczych. Odpowiedz Link Zgłoś
i_m.norwood.3 Re: Minister Zdrowia 24.03.20, 16:16 Liczę, że kiedyś będzie premierem lub prezydentem. Odpowiedz Link Zgłoś
ola_fatyga Re: Minister Zdrowia 24.03.20, 17:03 Nie będzie. Jest zbyt charyzmatyczny i zaraz będzie miał podłożoną świnię. Odpowiedz Link Zgłoś
i_m.norwood.3 Re: Minister Zdrowia 24.03.20, 18:14 Kaczyński tym bardziej powinien myśleć o nim w kategorii grona przyszluch liderów PiS. To jest polityk na miarę XXI wieku. Lekarz, znający języki, komunikatywny i pracowity. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Minister Zdrowia 24.03.20, 17:15 Bez żartów. Jeśli mu się uda opanować to dziadostwo, Mateusz i Duduś zrobią z tego własny sukces, a jego kopną w zadek - albo sam odejdzie. Dotychczas każdego ministra w rządzie PiSS, który czymkolwiek się wykazał, spotkał ten sam los. Odpowiedz Link Zgłoś
i_m.norwood.3 Re: Minister Zdrowia 24.03.20, 18:11 A Tusk nie eliminował konkurencji? Ś.P. Plażyński, Olechowski, Schetyna? Ja Szumowskiemu życzę jak najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
i_m.norwood.3 Re: Minister Zdrowia 24.03.20, 18:12 Kto niby się wykazał tak, że aż się go pozbyli? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Minister Zdrowia 24.03.20, 18:24 A choćby Anna Streżyńska, jedyna dobrze oceniana przez opinię publiczną przed Szumowskim (imo ocenianym dobrze na wyrost, czego dowodzi choćby ostatni news z przetargiem na środki ochrony). Twój idol Duda robi sobie na Szumowskim kampanię wyborczą i nie zdziwię się wcale, gdy po wyborach okaże się, że "Murzyn zrobił swoje". Odpowiedz Link Zgłoś
i_m.norwood.3 Re: Minister Zdrowia 24.03.20, 18:34 Duda to nie mój idol, to mniejsze zło. Duda to byly członek UW i dziś bliżej mu do gowinowców, niż twardego jądra PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Minister Zdrowia 24.03.20, 19:14 Ja się nie dziwię, że jest niewyspany. Ja się dziwię, że on jeszcze na nogach może ustać. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Minister Zdrowia 24.03.20, 19:18 Idiota z niego straszny, ale teraz ma dużo stresu. Więc nie dziwne. Poza tym wie więcej niż ja czy ty. Odpowiedz Link Zgłoś
i_m.norwood.3 Re: Minister Zdrowia 24.03.20, 19:24 Zostań sama profesorem medycyny. Potem nazywaj kogoś idiotą. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Minister Zdrowia 24.03.20, 19:32 To ten, który zawierza polska służbę zdrowia Marii Pannie zawsze dziewicy. No i należy do PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Minister Zdrowia 24.03.20, 20:29 Bycie profesorem w jakiejś dziedzinie nie wyklucza bycia idiotą w jakiejś innej. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Minister Zdrowia 24.03.20, 23:26 Profesor Godzki jest profesorem medycyny a ciągle go, pod dyktando tvpis, lżysz. Odpowiedz Link Zgłoś
i_m.norwood.3 Re: Minister Zdrowia 25.03.20, 07:04 Nie odmawiam mu inteligencji, natomiast jest cyniczny. W tym cynizmie jest z kolei bardzo inteligentny. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Minister Zdrowia 25.03.20, 22:51 A niby na czym polega jego cynizm? Nie wydaje ci się, ze Karczewski nielegalnie wyłudzający 400 tysięcy od szpitala, podczas gdy nie wolno mu było zarabiać w ten sposób pieniędzy, jednocześnie pierdzielący (dla ignorantów pokroju delauras - gwara poznańska) o pracy dla idei rezydentom, którzy dostawali jakies grosze za swoja pracę, to dopiero szczyt cynizmu? Szumowskiemu to nie przeszkadza- jest z Karczewskim w jednej partii. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Minister Zdrowia 24.03.20, 19:23 Szczerze mowiac, jako PIERWSZY z rzadu Pis zostal bez wsparcia Kaczynskiego. Sam musi sie zmierzyc ze swoimi obowiazkami. I sam podejmowac decyzje. Pierwszy raz prezes sie nie "sprawdzil". Odpowiedz Link Zgłoś
semihora Re: Minister Zdrowia 24.03.20, 22:54 Chciał se koleś spokojnie natłuc kasy na ministerialnym stołku, a tu mu się koronawirus przytrafił... Lepiej wyglądać nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Minister Zdrowia 24.03.20, 23:12 ekhm, zanim został ministrem ponoć był dobrze ocenianym kardiologiem. Gdyby o tłuczenie kasy chodziło, to dużo lepiej wyszedłby zostając przy kardiologii. To nie przypadek tłuka - misiewicza, który gdyby nie załatwiona wiadomo jak posadka w mon, to nigdy nie wyszedłby poza zarobki pomocnika aptekarskiego. Niestety dla Polaków pan sz. nie wybrał tłuczenia kasy, tylko sprawowanie funkcji, do której kompletnie się nie nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
semihora Re: Minister Zdrowia 26.03.20, 22:09 Ale jako kardiolog coś tam musiał robić, a taki minister to czasem papier podpisze, fotkę se cyknie, tu se pogada, tam se pomarudzi... Kompetencji mieć nie musi, bo kompetencje mają jego podwładni. (Tak, specjalnie tak piszę.) Odpowiedz Link Zgłoś
ninanos Re: Minister Zdrowia 24.03.20, 23:41 No to, że nie wyspany to chyba oczywiste, przypadło mu być ministrem zdrowia w najgorszym czasie. Dobre robi wrażenie, jest powściągliwy, konkretny, nie owija w bawełnę. Jak uda mu się nas z tego wyciągnąć bez takich strat jak we włoszech i hiszpanii to będzie sukces, ale myślę że czlowiek już bedzie wypalony i z polityki odejdzie. W czasie pandemii bycie ministrem zdrowia to olbrzymia odpowiedzialność i obciążenie psychiczne. Jak plan mu się nie powiedzie i powielimy los hiszpanów to na nim będą wieszać psy. W ogóle to mu współczuje, a z drugiej strony cieszę się, ze na tym stanowisku jest człowiek który ma tytuł prof. medycyny, a nie taki ktoś jak Misiewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
semihora Re: Minister Zdrowia 26.03.20, 22:10 >>>nie owija w bawełnę Ale przemilcza. Dużo przemilcza. Odpowiedz Link Zgłoś
przepio Re: Minister Zdrowia 24.03.20, 23:48 Jak zobaczyłam jedną z pierwszych konferencji to pomyślałam, że wygląda jak jakiś polityk, bodajże z Iranu, który wystąpił przed telewidzami i na ekranie padł, bo był zarażony... Jest zmęczony, zestresowany i pewnie przerażony całą sytuacją. Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Minister Zdrowia 25.03.20, 00:49 i tak mamy szczescie ze to dosc rozsadny Szumowski jest ministrem zdrowia a nie rozmodlony Radziwil. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Minister Zdrowia 25.03.20, 07:03 tjaaaa rzeczywiście, o szczęście niepojęte! www.polsatnews.pl/wiadomosc/2018-05-29/minister-zdrowia-zawierzyl-polska-sluzbe-zdrowia-matce-boskiej/ Tylko nie wiem, gdzie ten rozsądek i różnica w porównianiu do księcia-ministra. Odpowiedz Link Zgłoś
ninanos Re: Minister Zdrowia 25.03.20, 07:36 Jest katolikiem, modlił się, no straszne. To forum tolerancyjne jest dla wszystkich oprócz katolików. Odpowiedz Link Zgłoś
maj18-98 Re: Minister Zdrowia 25.03.20, 08:03 Nie jest straszne, moze się modlic w swojej przestrzeni prywatnej do woli, może też zawierzać służbę zdrowia Bogu jeśli uważa, że to pomoze ale nie powinien robić tego publicznie. Czy gdyby był innego wyznania i publicznie zawierzył służbę zdrowia Allahowi, Sziwie albo Manitou to nie byłoby komentarzy ze powinien zachować własną wiarę dla siebie? Odpowiedz Link Zgłoś
ninanos Re: Minister Zdrowia 25.03.20, 08:12 Co powinien a co nie powinien.............naprawdę? właśnie ty będziesz mu mówić...... Modlił się, no straszne, straszne, na szubienice z nim. Poziom absurdu na tym forum jest zatrważający, podważanie jego kompetencji, bo się modlił Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Minister Zdrowia 25.03.20, 09:03 Czy gdyby ktos z twoich bliskich lezal w szpitalu, a opieka bylaby, lekko mowiac, srednio kompetenta, nie mialabys nic przeciwko temu, ze lekarz powie ci "zawierzmy jego zdrowie Panu Bogu. Modlmy sie", zamiast postarac sie, zeby wszelkimi srodkami ratowac chorego? Odpowiedz Link Zgłoś
ninanos Re: Minister Zdrowia 25.03.20, 09:11 Ależ oczywiście, ale co ma jedno do drugiego? Czy on się modlił nad chorym? Nie, więc porównanie mocno nie trafione. Facet był na pielgrzymce, a nie w szpitalu. Zgadnij co się robi na pielgrzymce? Modli? Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Minister Zdrowia 25.03.20, 09:44 ninanos napisała: > podważanie jego kompetencji, bo się modlił dobra, to wielkimi literami: jest NIEKOMPETENTNY nie dlatego, że się modlił, a DLATEGO, że poza modłami NIE ZROBIŁ NIC, ŻEBY POPRAWIĆ STAN SŁUŻBY ZDROWIA (ponad 350 oddziałów szpitalnych i kilka tysięcy łóżek zostało w tym czasie zlikwidowanych, współczynnik liczby lekarzy w stosunku do liczby ludności nieustannie dołuje) odkąd pełni funkcję ministra zdrowia, a ZWŁASZCZA DLATEGO, ŻE PRZEZ DWA OSTATNIE MIESIĄCE KOMPLETNIE IGNOROWAŁ GROŻĄCĄ POLSCE EPIDEMIĘ (mimo ostrzeżeń WHO i krajowego wywiadu) I ŁGAŁ, ŻE POLSKA JEST DO NIEJ ŚWIETNIE PRZYGOTOWANA. Polecam również sąsiedni wątek: forum.gazeta.pl/forum/w,567,169630333,169630333,Polska_sie_spoznila.html Odpowiedz Link Zgłoś
ninanos Re: Minister Zdrowia 25.03.20, 09:52 Ok, tylko dlaczego wyciągasz i kpisz z tego że facet jest katolikiem i modli się? Przedstawiasz jakby to coś negatywnego było, jakby modlitwa była czymś czego powinniśmy się wstydzić. To że przegapił moment to fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
bombalska Re: Minister Zdrowia 25.03.20, 08:41 Niewatpliwie Szumowskiemu trafil sie trudny przypadek jesli chodzi o sytuacje, i mimo wszystko sprawia wrazenie opanowanego (choc rowniez sprawia wrazenie, jakby mial zaraz pasc na pysk). ALE... codziennie gapie sie w telewizor, slucham jego slow i czekam, czekam, i czekam az wreszcie raczy zajac stanowisko w kwestii wyborow. A ON NIC NIE MOWI NA TEN TEMAT. No i to sa dla mnie juz jaja! Przeciez takie wybory to zniweczenie wszystkich dotychczasowych wysilkow powzietych w celu zatrzymania rozprzestrzeniania sie wirusa. Tu trabia "zostancie w domach!", a tu Kaczor "Wybory musza byc, nie widze przeslanek". A minister zdrowia udaje ze nie slyszy??????!!!! Do odstrzalu. Odpowiedz Link Zgłoś
ninanos Re: Minister Zdrowia 25.03.20, 09:04 Wybory to temat zastępczy, na pewno się nie odbędą. NIE Chcą teraz odwołać, bo boją się paniki, część społeczeństwa jest jeszcze przekonana że po świętach wszystko wróci do normalności. Kwarantanna będzie co dwa tygodnie przedłużana. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Minister Zdrowia 25.03.20, 09:37 iberka napisała: > No nijak zdrowo nie wygląda Ale minister zdrowia nie musi zdrowo wyglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
nuta15 Re: Minister Zdrowia 25.03.20, 10:09 Różnie radzimy sobie ze stresem i izolacją w tym okropnym czasie. Jedni oddają się zajęciom, na które dotychczas brakowało czasu, inni szukają sposobów na relaks, wyciszenie, niektórym pomaga medytacja, modlitwa, jeszcze inni anonimowo z wygodnej, bezpiecznej kanapy nakręcają panikę i hejt. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Minister Zdrowia 25.03.20, 11:07 morekac napisała: > Ale minister zdrowia nie musi zdrowo wyglądać. hmmmm przypomninałam sobie te wątki "czy poszłybyście do fryzjerki/kosmetyczki która wygląda...' O lekarzach czy psychologach też w takim stylu były. (post z przymrużeniem oka, nie twierdzę, że minister zdrowia powinien tryskać zdrowiem). Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: Minister Zdrowia 25.03.20, 11:30 Fakt, minister zdrowia Belgii jest tego koronnym przykładem... Odpowiedz Link Zgłoś