Dodaj do ulubionych

Strajk Lizystrata?

25.10.20, 20:32
Polki o swoje prawa walczą na różne sposoby. Jednak wulgaryzmy na niewielu robią wrażenie, masowe protesty w tych czasach największym zagrożeniem są dla ich uczestniczek, a na pracowniczy strajk z prawdziwego zdarzenia nie ma szans. Historia zna jednak pewną skuteczną formę strajku, którą stosowano także w walce o dostęp do przerywania ciąży czy zdecydowałybyście się na taki rodzaj strajku?
Obserwuj wątek
    • ggrruu Re: Strajk Lizystrata? 25.10.20, 20:36
      Tak, konsekwentnie odmawiam seksu Kaczyńskiemu oraz bohatersko nie bzykam nawet przystojnych narodowców, choć wymaga to sporych wyrzeczeń bo czasem mi się sami pchają big_grin a jak skuteczność protestu Twojej dziewczyny? Idziesz na barykady?
    • cegehana Re: Strajk Lizystrata? 25.10.20, 20:38
      Kto czytał tę sztukę ten wie, jaki rezultat przyniósł strajk Lizystraty smile
      A poza tym nie uderza w osoby odpowiedzialne za przedmiot protestu.
      • tanebo001 Re: Strajk Lizystrata? 25.10.20, 20:41
        Owszem uderza. W wyborców PiS.
        • cosmetic.wipes Re: Strajk Lizystrata? 25.10.20, 20:46
          Ja nie uprawiam seksu z wyborcami pis, więc można powiedzieć, że robię co mogę 😂
          • milva24 Re: Strajk Lizystrata? 25.10.20, 21:42
            O, to tak jak ja big_grin
        • cegehana Re: Strajk Lizystrata? 25.10.20, 20:51
          To nie wyborcy PiS są adresatami protestu. To po pierwsze, a po drugie wybory są tajne: jeśli napalony mąż powie, ze zagłosuje drugi raz na Trzaskowskiego to nie da się tego sprawdzić smile
        • malia Re: Strajk Lizystrata? 25.10.20, 20:54
          Jakim wyborcom pis? W życiu nie uprawiałam seksu z wyborcą pis
      • smillla Re: Strajk Lizystrata? 25.10.20, 21:30
        Odniósł zamierzony skutek. To komedia z pozytywnym zakończeniem.
        Czy na pewno czytałaś tę sztukę???
        • cegehana Re: Strajk Lizystrata? 25.10.20, 21:32
          Dawno, ale były tam sceny kiedy Lizystrata musi pilnować kobiet, aby trzymały warunków strajku.
    • yadaxad Re: Strajk Lizystrata? 25.10.20, 20:42
      Myślę, że pisnierząd natychmiast by przepchnął ustawę, że gwałt małżeński i konkubinowy nie istnieje, bo rolą rodziny, jak głoszą jest prokreacja, której kobieta nie ma prawa odmawiać.
    • aqua48 Re: Strajk Lizystrata? 25.10.20, 20:49
      Taaa. A w PISie - Kaczyński, Macierewicz, Pawłowicz i inni w szloch...
      • tanebo001 Re: Strajk Lizystrata? 25.10.20, 20:50
        Jak spadną im sondaże to szlochać będą.
        • malia Re: Strajk Lizystrata? 25.10.20, 20:56
          big_grin serio? big_grin
    • solejrolia Re: Strajk Lizystrata? 25.10.20, 21:04
      Nie.
    • wroblica_cwir_cwir Re: Strajk Lizystrata? 25.10.20, 21:25
      Przecież ten pomysł to jest obraza dla kobiet! Mamy XXI wiek, prawo głosu i własne pieniądze, a ktoś próbuje sprowadzić sytuację do głębokiego patriarchatu kiedy jedynym głosem kobiety był głos jej męża.
      Wstydź się linkowania takiego czegoś!
    • lauren6 Re: Strajk Lizystrata? 25.10.20, 21:48
      Przecież zakaz aborcji popierają przegrywy, które nie mają z kim uprawiać seksu.
    • bazia8 Re: Strajk Lizystrata? 26.10.20, 03:39
      Wyjdz z domu, odwagi.
    • tt-tka Re: Strajk Lizystrata? 28.10.20, 05:09
      Ja tylko przypomne, ze poza szlabanem na seks, a nawet przed nim, Lizystrata z Atenkami i delegatkami innych miast opanowaly skarbiec. A wojny bez forsy prowadzic sie nie da.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka