Dodaj do ulubionych

denerwujące pytania sprzedawców

05.12.20, 08:06
czy macie tak ze podczas zakupów denerwują was niektóre pytania sprzedawców?

np na stacji BP - czy ma pani kartę payback, nie, to czy ją założyć?, może kawę albo herbatę?
albo w większości sklepów - czy wydrukować potwierdzenie płatności z terminala?

Obserwuj wątek
    • szeptucha.z.malucha Re: denerwujące pytania sprzedawców 05.12.20, 08:08
      Drażliwa jesteś.
    • dziennikaktywnosci Re: denerwujące pytania sprzedawców 05.12.20, 08:16
      Takie mają standardy obsługi. I na pewno są za to punktowani.

Pomyśl, jak ich to denerwuje 😉
      Ty usłyszysz raz. A oni do setnego klienta muszą to powiedzieć .

Wyluzuj.
    • ichi51e Re: denerwujące pytania sprzedawców 05.12.20, 08:19
      Chyba zalezy od tego czy bieresz te potwierdzenia czy nie. No i od tego cZy nasz karte.
      A z ciekawosci - bieresz potwierdzenie czy nie?
      • anna.light Re: denerwujące pytania sprzedawców 05.12.20, 08:50
        Nie biorę bo to dodatkowe niepotrzebne śmieci.
        • jowita771 Re: denerwujące pytania sprzedawców 05.12.20, 09:00
          A niektórzy biorą. Skąd sprzedawca ma wiedzieć, kto bierze, a kto nie?
          • anna.light Re: denerwujące pytania sprzedawców 05.12.20, 09:11
            Powinien dostawać ten co o nie poprosi.
            • trilllian Re: denerwujące pytania sprzedawców 05.12.20, 10:50
              I wtedy inna anna będzie się denerwować że musi specjalnie prosić o ten wydruk. Nie dogodzisz wszystkim klientom którzy szukają pretekstu do wkurwu
            • szeptucha.z.malucha Re: denerwujące pytania sprzedawców 05.12.20, 10:55
              Byłam świadkiem awantury klienta, który nie dostał. Pani powiedziała, że nie poprosił a teraz już za póżno. Na to wezwano szefa i okazało się, że sprzedawca każdemu musi wydać, chyba, że zgłosi, że nie chce. Co się nastałam w kolejce, to moje. I współczułam sprzedawcy. Od tamtej pory z góry mówię, że bez potwierdzenia.
              Nie mam trudności w postawieniu się w czyjejś sytuacji.
              • enigma81 Re: denerwujące pytania sprzedawców 06.12.20, 12:09
                szeptucha.z.malucha napisała:

> Byłam świadkiem awantury klienta, który nie dostał. Pani powiedziała, że nie po
                > prosił a teraz już za póżno. Na to wezwano szefa i okazało się, że sprzedawca
                > każdemu musi wydać, chyba, że zgłosi, że nie chce. Co się nastałam w kolejce, t
                > o moje. I współczułam sprzedawcy. Od tamtej pory z góry mówię, że bez potwierdz
                > enia.
                > Nie mam trudności w postawieniu się w czyjejś sytuacji.

Za późno to żadne wytłumaczenie - każdy terminal daje możliwość ponownego wydrukowania ostatniego lub dowolnego potwierdzenia płatności (dowolne pod warunkiem wpisania nr potwierdzenia, co nie jest problemem, bo przecież kasa zachowuje jedną kopię zawsze).
                • szeptucha.z.malucha Re: denerwujące pytania sprzedawców 06.12.20, 14:20
                  Ok. Ale kolejka stanęła.
              • sol_13 Re: denerwujące pytania sprzedawców 06.12.20, 15:22
                szeptucha.z.malucha napisała:

> Byłam świadkiem awantury klienta, który nie dostał.

Kretyn. Przecież może zawsze wydrukować z historii operacji w bankowości jak mu koniecznie do czegoś potrzebne.
        • anorektycznazdzira Re: denerwujące pytania sprzedawców 05.12.20, 09:03
          Dla nich Twoje potwierdzenie to również niepotrzebne śmieci. Całe góry. Natomiast gdyby nie drukowali bez słowa, to po zamknięciu transakcji już nie mają jak tego zrobić, jeśli wtedy klient się okaże oczekiwać na swoje potwierdzenie, to będzie afera z fajerwerkiem, że mu nie dali, bo ma takie prawo.
          • triismegistos Re: denerwujące pytania sprzedawców 05.12.20, 10:22
            Potwierdzenie płatności można wydrukować albo nie.
          • biala_ladecka Re: denerwujące pytania sprzedawców 05.12.20, 10:38
            Po zamknieciu transakcji mozna wydrukowac potwierdzenie.
            • beata985 Re: denerwujące pytania sprzedawców 05.12.20, 10:44
              Pewnie to kwestia kasy lub programów...raczej nie wszędzie się da
              • biala_ladecka Re: denerwujące pytania sprzedawców 05.12.20, 11:01
                Raczej wszedzie. Kazdy terminal ma opcje wydruku potw. ostatniej transakcji.
                • z_lasu Re: denerwujące pytania sprzedawców 05.12.20, 19:24
                  No właśnie - ostatniej. Klient się jeszcze pakuje, sprzedawczyni zaczyna kasować następnego, a ten pierwszy po zapakowaniu ostatniego serka pyta "a potwierdzenie?". Nie mam do czynienia z terminalami, ale wydaje mi się, że już się nie da wtedy wydrukować. Tzn. ani wtedy ani później (czyli po zamknięciu kolejnej transakcji).
                  • enigma81 Re: denerwujące pytania sprzedawców 06.12.20, 12:10
                    Nie tylko ostatniej, ale też dowolnej po podaniu nr potwierdzenia.
                    • z_lasu Re: denerwujące pytania sprzedawców 06.12.20, 12:21
                      A skąd klient ma wziąć ten numer potwierdzenia skoro właśnie nie wziął potwierdzenia?
                      • biala_ladecka Re: denerwujące pytania sprzedawców 06.12.20, 12:38
                        Jest na potwierdzeniu ktore zostaje u sprzedawcy?
                        • enigma81 Re: denerwujące pytania sprzedawców 06.12.20, 14:08
                          Dokładnie tak.
                      • enigma81 Re: denerwujące pytania sprzedawców 06.12.20, 14:08
                        Z potwierdzenia, które zostaje dla sklepu.
                  • biala_ladecka Re: denerwujące pytania sprzedawców 06.12.20, 12:40
                    Ale rozpoczecie paragonu na kasie fiskalnej nie ma nic wspolnego z terminalem. Nie wiem jak dlugo klient musialby sie pakowac.
                • panna.nasturcja Re: denerwujące pytania sprzedawców 05.12.20, 19:57
                  Wszędzie się da, drukuje się po numerze transakcji, a nie ostatnią.
                  Tylko wielu sprzedawców nie umie, wiec mówi, ze się nie da.
                  • enigma81 Re: denerwujące pytania sprzedawców 06.12.20, 12:10
                    Otóż to.
    • maliniak665 Re: denerwujące pytania sprzedawców 05.12.20, 08:24
      hahahhhaha
      Pamiętam, jak dobre kilka lat temu, pracując w sklepie tez zaczęłam pytać sama z siebie, czy chca te potwierdzenia, bo widziałam, że jak drukuję, to i tak do śmieci idzie....A srodowiska szkoda...
      I jak te kilka lat temu wielkie oburzenie było w 40% przypadków.... Albo...90% pytało dlaczego nie chcę drukować...?No to mówiłam..."z uwagi na srodowisko".... To przełykali.
      • princesswhitewolf Re: denerwujące pytania sprzedawców 06.12.20, 12:18
        W UK to normalne pytanie i nikogo nie oburza. Co jest nie tak z tymi polskimi sarmatami oburzonymi, ze ktos pyta czy drukowac rachunek
        • lauren6 Re: denerwujące pytania sprzedawców 06.12.20, 13:56
          Dla mnie to też normalne pytanie. Może maliniak pracował gdzieś na prowincji, gdzie mieszka suweren wstający z kolan.
          • little_fish Re: denerwujące pytania sprzedawców 06.12.20, 14:00
            Pamiętam, ja jakiś czas temu (że cztery, pięć lat - w każdym razie u nas jeszcze wtedy tak nagminnie o te potwierdzenia nie pytali) byliśmy w Holandii. Holenderskiego oczywiście nie ząb, angielski bez problemu załatwiał sprawę, ale właśnie w marketach na koniec sprzedawcy (chyba zupełnie odruchowo) pytali o coś po holendersku. Zagadkę rozwiązał nam dopiero rodak mieszkający tam od jakiegoś czasu. 😁
        • szeptucha.z.malucha Re: denerwujące pytania sprzedawców 06.12.20, 14:22
          Nie tylko w UK. W sumie to w wielu krajach mnie o to pytano.
    • kasiaabing Re: denerwujące pytania sprzedawców 05.12.20, 08:25
      Nie denerwują mnie. Wiem, że oni muszą o to pytać. Odpowiadam: Nie, dziękuję i tyle.
    • lot_w_kosmos Re: denerwujące pytania sprzedawców 05.12.20, 08:26
      Nie. To normalne praktyki narzucone im przez ich sieci.
    • leni6 Re: denerwujące pytania sprzedawców 05.12.20, 08:30
      Nie, rozumiem dlaczego zadają takie pytania.
      • beata985 Re: denerwujące pytania sprzedawców 05.12.20, 08:53
        leni6 napisała:

> Nie, rozumiem dlaczego zadają takie pytania.

Bo muszą 😡
        • lot_w_kosmos Re: denerwujące pytania sprzedawców 05.12.20, 08:57
          Nie zauważyłaś przecinka w wypowiedzi leni6.
          • beata985 Re: denerwujące pytania sprzedawców 05.12.20, 10:03
            Fakt...🤦‍♀️
    • laura.palmer Re: denerwujące pytania sprzedawców 05.12.20, 08:48
      Mnie denerwują natrętne sprzedawczynie w galeriach handlowych, choć wiem, że one tak muszą. W galerii przed pandemią bywałam dosyć często, bo mam jedną dużą pod samym domem. Mam też nieregularne godziny pracy, więc czas na zakupy przed południem. Niestety jak się wejdzie do takiej pustawej galerii, to w każdym jednym sklepie osaczały mnie często wszystkie ekspedientki - najpierw jedna, potem druga, bo nie zauważyła, że już ta pierwsza zagadała, a często jeszcze trzecia się skądś wyłaniała. Ktoś powie, że to nie problem, jednak mnie szlag trafiał jak dziesiąty czy dwudziesty raz musiałam odpowiadać na pytania typu "szuka pani konkretnego rozmiaru?". Zauważyłam, że odkąd grasuje wirus panie przystopowały z pytaniami, chyba starają się unikać kontaktu z klientami. Jeden z niewielu plusów pandemii.
      • kanna Re: denerwujące pytania sprzedawców 05.12.20, 10:55
        Jakaś sieciowa perfumeria wprowadziła dwa koszyki - jeden oznaczał "potrzebuję konsultacji" drugi "poradzę sobie sam/a"
        Dal mnie to strzał w 10.
        • z_lasu Re: denerwujące pytania sprzedawców 05.12.20, 19:28
          A ja bym wymiękła już na wejściu. Skąd mogę wiedzieć czy będę potrzebować konsultacji jak jeszcze nie weszłam do sklepu? No, chyba, że to sklep, w którym kupuję stale to samo od dawna, ale przecież wtedy też mogę przyuważyć jakąś nowość i chcieć ją skonsultować.
          • triismegistos Re: denerwujące pytania sprzedawców 05.12.20, 19:30
            Ale te koszyki to tylko wskazówka dla obsługi, nie wydaje mi się, żeby raziły prądem jeśli sama zadasz pytanie.
            • droch Re: denerwujące pytania sprzedawców 05.12.20, 19:49
              Już widzę jatkę "(...) i wtedy ta dziunia co weszła z koszykiem, że niby poradzi sobie sama, zaczęła zasypywać personel pytaniami; co ja się wtedy nastałam, żeby zapytać o moją ulubioną pomadkę...".
          • laura.palmer Re: denerwujące pytania sprzedawców 05.12.20, 20:48
            Myślę, że jak zadasz komuś z obsługi pytanie trzymając w ręce ten drugi koszyk, to cię nie wyproszą.
          • 3-mamuska Re: denerwujące pytania sprzedawców 06.12.20, 01:23
            z_lasu napisała:

> A ja bym wymiękła już na wejściu. Skąd mogę wiedzieć czy będę potrzebować konsu
            > ltacji jak jeszcze nie weszłam do sklepu? No, chyba, że to sklep, w którym kupu
            > ję stale to samo od dawna, ale przecież wtedy też mogę przyuważyć jakąś nowość
            > i chcieć ją skonsultować.

Przecież jeśli idziesz kupić swoje kosmetyki co wiesz to nie potrzebujesz.
            Jeśli spytasz pani z obsługi (bo nie możesz czegoś znaleść ) czy maja na stanie to ci spokojnie odpowie.
            Jeśli idziesz po nowości czy czegoś szukać to wiadomo ze będziesz potrzebować.

No chyba ze w chodzisz pooglądać i może coś kupisz jak ci doradzą.
      • beata.1968 Re: denerwujące pytania sprzedawców 05.12.20, 16:22
        w pełni się zgadzam , jako klientka i jako nieszczęsny sprzedawca , który musi zadać każdej klientce pytanie otwarte ( na które nie można odpowiedzieć tak lub nie ) bo jest monitorowany przez szefostwo.
    • nessy Re: denerwujące pytania sprzedawców 05.12.20, 08:54
      Pewnie mają to narzucone przez przełożonych. Myślisz, że im chce się tak ciągle paplać?
      • maliniak665 Re: denerwujące pytania sprzedawców 05.12.20, 08:59
        nie "pewnie" , tylko na bank. Maja to narzucone. U mnie w biedzie pani Basia na kasie daje jak katarynka smile
        • nessy Re: denerwujące pytania sprzedawców 05.12.20, 13:30
          I ja im serdecznie współczuję z tego powodu, że musza tak nawijać.
    • anorektycznazdzira Re: denerwujące pytania sprzedawców 05.12.20, 08:59
      Czy ma pani aplikację żabki/payback/kartęX/kartęY - plaga. Dopóki tylko pytają w miarę ok, nie chcą zawracania de jak ktoś sobie przypomni po zakończeniu transakcji. To samo wydruk z terminala, pytanie jest ekologiczne, bo jak ktoś nie chce (99,9% nie chce) to trzeba je potem wyrzucić. Ten promil co chce ma do tego prawo.
      Natomiast a może założyć, kawa, herbata, hotdogi w promocji, nasz nowy katalog, promocyjny napój gazowany, dodatkowe punkty jeśli coś tam- nienawidzę. Rozumiem, że muszą, więc samych sprzedawców to mi szkoda.
      • asia_i_p Re: denerwujące pytania sprzedawców 05.12.20, 15:54
        Mnie kiedyś wkurzało, bo myślałam, że muszę jakoś reagować, tłumaczyć się, czemu nie chcę (bo z kartą tak było - jak pani nie ma, to może założymy, to tylko chwilka, wrrrr). Odkąd opanowałam, że na wszelkie oferty promocyjne starczy powiedzieć z uśmiechem dziękuję i nie wywołuje to pytań typu "to dawać czy nie dawać?", a kartę załatwia stwierdzenie "nie przy sobie", to przechodzę ten etap kasowania bezstresowo.
        • 3-mamuska Re: denerwujące pytania sprzedawców 06.12.20, 01:25
          W UK jak powiesz ze nie masz to cię pytają o kod pocztowy i nazwisko i wysyłają punkty na kartę.
      • tiszantul Re: denerwujące pytania sprzedawców 05.12.20, 19:21
        "Natomiast a może założyć, kawa, herbata, hotdogi w promocji, nasz nowy katalog, promocyjny napój gazowany, dodatkowe punkty jeśli coś tam- nienawidzę. Rozumiem, że muszą, więc samych sprzedawców to mi szkoda."

Pracownik jest traktowany jak urządzenie, przy każdym kliencie ma uruchamiać ten sam plik dźwiękowy. Coś mocno upokarzającego zarówno dla pracownika, jak i klienta, który tego słucha. Ostatnio na poczcie słuchałem dość sporego pliku, robią się coraz dłuższe. A wszystko po to, żeby jeden na stu klientów kupił dodatkowo długopis po 50 groszy
    • madame_edith Re: denerwujące pytania sprzedawców 05.12.20, 09:10
      Nie, rozumiem, ze taka maja robote.
    • chatgris01 Re: denerwujące pytania sprzedawców 05.12.20, 09:14
      Nie.
    • heca7 Re: denerwujące pytania sprzedawców 05.12.20, 09:52
      Płyn do spryskiwaczy na Orlenie! Teraz jak wchodzę to mówię jednym tchem - paliwo z trójki, nie chcę płynu, mam vitaya, płacę flotą 😉 zanim kasjer usta otworzy.
      • bywalec.hoteli Re: denerwujące pytania sprzedawców 05.12.20, 16:26
        a dzień dobry nie ma? Ja jeszcze dodaje ze mam kdr smile
      • tiszantul Re: denerwujące pytania sprzedawców 05.12.20, 19:26
        "Teraz jak wchodzę to mówię jednym tchem - paliwo z trójki, nie chcę płynu, mam vitaya, płacę flotą"

Czyli jak chcesz być miła, musisz odbębnić tematy za pracownika smile
    • berdebul Re: denerwujące pytania sprzedawców 05.12.20, 10:20
      Jedyne co mnie wkurza, to głupie komentarze. Typu ciągnę za sobą wór prezentów „ojej, pani to się przygotowała do świat”. 🙄
    • sineado Re: denerwujące pytania sprzedawców 05.12.20, 10:49
      Mnie denerwują sprzedwcy w Yves Roche. Nie rozumiem czemu nie mogę sama obejrzeć, przeczytać, powąchać. A lubię niektóre ich produkty. Ostatnio weszłam, dziewczyna zaraz podbiegła, wytłumaczyłam czego szukam, ona pokazała gdzie, ja podziękowałam ale ona nie odeszła nawet na krok ode mnie. Nie lubię jak ktoś stoi nade mną jak wybieram. Mam wrażenie że przeszkadzam i mam jak najszybciej wyjść. Mam dwa ich sklepy w pobliżu, w obu jest tak samo.
      • escott Re: denerwujące pytania sprzedawców 05.12.20, 16:09
        Ja myślę, że to jest specjalnie, żeby klient pod presją czasu kupił i wyszedł. A jak będzie niezadowolony, to tym lepiej, moze wróci kupić coś innego. TEż tego nienawidzę.
        • z_lasu Re: denerwujące pytania sprzedawców 05.12.20, 19:31
          > żeby klient pod presją czasu kupił i wyszedł

A są jakieś badania, które potwierdzają skuteczność? Bo ja bym pod presją raczej NIE kupiła i wyszła.
          • 3-mamuska Re: denerwujące pytania sprzedawców 06.12.20, 01:28
            z_lasu napisała:

> > żeby klient pod presją czasu kupił i wyszedł
            >
            > A są jakieś badania, które potwierdzają skuteczność? Bo ja bym pod presją racze
            > j NIE kupiła i wyszła.

Jak ktoś tak robi ze sterczy i patrzy pomimo ze dziękuje za pomoc. Zaglądam przez ramie odkładam i wychodzę.
          • escott Re: denerwujące pytania sprzedawców 06.12.20, 11:41
            Nie wiem. Ale taktyki marketingowe są często albo słabo uzasadnione empirycznie (to naprawdę naprawdę naprawdę mit, że "rynek" jest racjonalny i że wszyscy robią rzeczy, bo muszą działać), albo uzasadnione tylko z pewnych punktów widzenia. Tj. ogólnie takie napraszanie się jakoś tam działa np. jak się weźmie pod uwagę badanie typu "100 osób dokonuje jednego zakupu", ale czy to na pewno zwiększa sprzedaż, bo nie zniechęci też wielu z tych osób, które jednorazowo zakupu dokonały, a mogłyby zostać wiernymi klientami - to już nie wiadomo...
    • nie-mama Re: denerwujące pytania sprzedawców 05.12.20, 11:40
      Te pytania o karte i paragony mnie nie denerwuja, taka praca.

Denerwuje mnie za to, jak ktos za mna chodzi i co chwile pyta, czy pomoc. To tez pewnie jest narzucone przez pracodawce, ale strasznie wkurzajace. Dorosla jestem, poradze sobie, a jak bede potrzebowac to poprosze o pomoc.

Jeszcze jedno mnie denerwuje, ale to jest osobisty styl jednej sprzedawczyni w pobliskim sklepie z ubraniami. Marke lubie, wiec przed pandemia wchodzilam czesto sprawdzic nowosci. No i za kazdym razem przy kasie pani zaczyna od "prosze nazwisko". Nie "czy ma pani karte" itp, tylko od razu kaze sie wylegitymowac przed zakupem. Kiedys w odpowiedzi spytalam "a pani nazwisko?", obruszyla sie, a i tak nie pomoglo, bo nastepnym razem bylo to samo.
      • taki-sobie-nick Re: denerwujące pytania sprzedawców 06.12.20, 01:04
        Pewnie nie zakumała.

A po co jej twoje nazwisko?
    • kachaa17 Re: denerwujące pytania sprzedawców 05.12.20, 11:45
      Pytania nie ale denerwuje mnie zdanie wypowiadane w Rossmanie: poproszę aplikację klubu Rossmann zamiast pytania czy mam. Bp to takie narzucanie oczywistości posiadania tej karty. W żadnym innym sklepie nie spotkałam się z taką praktyką.
      • little_fish Re: denerwujące pytania sprzedawców 06.12.20, 13:01
        U mnie pytają. Ale w sumie mega rzadko, bo odkąd mają kasy samoobsługowe, to z nich korzystam
    • clio_yaga Re: denerwujące pytania sprzedawców 05.12.20, 11:49
      Mój syn pracował 2 lata na BP i pytania o kartę i kawę "na drogę" to tylko początek serii pytań jakie powinni zadać. Spróbuj tylko zamówić tą kawę - dużą, małą z mlekiem czy bez, mleko zwykłe czy bez laktozy, a może coś do kawy itd.
      Najlepiej jak w nocy okoliczni mieszkańcy wpadali po piwko i też się ich musiał pytać czy nie chcą kawy na drogę.
    • lumeria Re: denerwujące pytania sprzedawców 05.12.20, 13:54
      Nic mi nie przeszkadza powiedziec - Dziendobry, nie mam karty a kawę już wypiłam, dziękuje. Zdarza sie, ze ekspedient i tak sie zapędzi i znowu zapyta smile

Mam karty do paru sklepów gdzie często kupuje i jestem wdzięczna, ze obsługa mi przypomni bym ją użyła.

Paragonu tez nie zawsze chce...
      • majenkir Re: denerwujące pytania sprzedawców 05.12.20, 19:03
        lumeria napisała:
        > Nic mi nie przeszkadza powiedziec - Dziendobry, nie mam karty a kawę już wypiłam, dziękuje.

big_grin Lubie to!
    • no_easy_way_out Re: denerwujące pytania sprzedawców 05.12.20, 14:01
      Tak jak napisali inni.
      Obsluge to denerwuje niemniej, ze musza to robic. I Ty to slyszysz tylko robiac zakupy, czyli pare razy w meisiacu. Obsluga musi to robic kilkadziesiat razy dziennie, bo tak maja.

Byl - i pewnie nadal jest nawet taki zawod "tajemniczy klient" (mystery shopper) sprawdzajacy, czy sprzedawca na takiej czy innej stacji wypelnia swoje obowiazki.
      Ich zadaniem jest przylapanie sprzedawcy na tym, ze nie zaoferuje czegos w promocji, nie spyta o karte itd.

Sprzedawcy zwykle wiedza o tym, ze bywaja / sa sprawdzani.
    • hanusinamama Re: denerwujące pytania sprzedawców 05.12.20, 14:04
      Chyba dobrze ze pytajaa czy wydrukować. Jak nie chcesz to smieci nie generują, papieru nie zużywają.
    • bywalec.hoteli Re: denerwujące pytania sprzedawców 05.12.20, 15:16
      mnie nie denerwują, to ich praca, odpowiadam grzecznie ze dziękuję, jestem miły, mówię pierwszy dzień dobry, zagadkę, pożartuje, uśmiecham się - sprzedawcy odwdzięczają się byciem miłym i dobra obsługą.

nie lubie tylko jak sprzedawca jest niezorientowany albo pytam o towar którego szukałem na polce to mi odpowiada żebym sprawdził na polce. ale rzadko się zdarzają takie lenie.
    • escott Re: denerwujące pytania sprzedawców 05.12.20, 16:07
      NIenawidzę. Oczywiście nie można winić sprzedawców, bo ich to męczy milion razy bardziej. Ale te korporacyjne praktyki są koszmarem dla wszystkich, strzelałabym do autorów tego pomysłu na marketing.
      • z_lasu Re: denerwujące pytania sprzedawców 05.12.20, 20:32
        Mam tak samo. Tzn. nie denerwuje mnie pytanie o wydruk potwierdzenia, bo to jest faktycznie dbałość o klienta. Natomiast wszelkie natrętne próby wciśnięcia klientowi miliona produktów doprowadzają mnie do szału.
    • lumeria Re: denerwujące pytania sprzedawców 05.12.20, 16:37
      Mnie meczą te wszystkie karty czy kody - lojalnościowe, promocyjne - i co kilka miesięcy zmiana programu albo wycofywanie karty a potem promocja nowego systemu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka