01.01.21, 20:40
1. Serial tak nudny, że tracę przy nim przyczepność. Jak można było to spartaczyć?
2. Czy któraś czytała może coś o antykoncepcji stosowanej przez panią Agnieszkę? Przy hej bujnym życiu erotycznym tylko jedno dziecko???? W latach 50 i 60 tych w Polsce tabletek chyba nie było?
Obserwuj wątek
    • nowel1 Re: Osiecka 01.01.21, 20:59
      Próbuję oglądać, takie to słabe... już myślałam, że jestem uprzedzona.
    • tt-tka Re: Osiecka 01.01.21, 21:07
      W latach 50-tych tabletki nie bylo w ogole nigdzie, zdaje sie, ze dopiero w 1960 zostala wynaleziona smile
      W Polsce tabsy od 1966, z tym ze te pierwsze nie byly najlepszej jakosci, wystepowaly liczne i niekoniecznie pozadane skutki uboczne.

Co stosowala ona sama, nie mam pojecia, ale w Szpetnych 40-letnich wspomina, ze prezerwatywa w dyskretnej kieszonce stanowila obowiazkowe wyposazenie mlodziana z jej srodowiska.
    • olkkaa_99 Re: Osiecka 01.01.21, 21:08
      Obejrzalam z rodzicami 3 odcinki. Fatalny serial. Za dlugie sceny, przegadane to wszystko, montaz tak nieintuicyjny, że trzeba byc chyba mega fanem Osieckiej, zeby sie polapac kto jest kim i co sie wlasnie dzieje na ekranie. Eliza Rycembel tez jakos rozczarowuje, choc jest fantastyczną aktorką, ale nawet ona nie byla w stanie tego uratować. Kolejnych odcinkow nie zobacze, bo nie mam u siebie tv, moi rodzice tez nie będą ogladac, bo sie wynudzilismy na maxa.
    • hexella Re: Osiecka 01.01.21, 22:25
      Z fragmentów listów pisanych do Jeremiego Przybory wynikało, że formą anty była aborcja. Czy stale, to nie wiem, ale sytuacje kryzysowe tak były rozwiązywane wtedy dość często.
      • ajr27 Re: Osiecka 01.01.21, 22:29
        To prawda. Aborcją była łatwo dostępna, darmowa i powszechna do końca lat 80.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka