Dodaj do ulubionych

Covid bulszit bingo

05.03.21, 19:02
Nie chce mi się wstawiać w te kwadraciki, ale chętnie przyjmę propozycje kolejnych wink

- Ja nie chodzę w masce i się nie zaraziłam.
- Wirusy były, są i będą.
- Przestańcie straszyć ludzi, siedźcie sobie w piwnicy jak chcecie, całe życie.
- Plandemia.
- Zaplanowane ludobójstwo, nie ma żadnego wirusa. (?!)
- Stracone pokolenie.
- Jak nie umiesz myśleć samodzielnie to sobie chodź ze szmatą na twarzy.
- Już nie ma innych chorób tylko ten covid.
- Jak wpadniesz pod samochód, to ci wpiszą covid jako przyczynę śmierci.
- Nie można się dostać do lekarza. (???)
- Wyłączcie telewizję, włączcie myślenie.
- NWO!!!!!!
- Jak ktoś chce, to niech się szczepi, ja podziękuję.
- Skutki tych szczepionek to za parę lat wylezą, zobaczycie. (moje ukochane)
- Chodzi o to żebyśmy byli zniewoleni, to było zaplanowane.
- Nie ma żadnego wirusa, a w ogóle to Chiny go stworzyły i celowo uciekł z laboratorium.
- HAHAHAHHAHAHHAH.
- Pielęgniarki zdjęły maseczki, przepraszały za oszustwo, a potem cały autobus klaskał.
- Rozmawiałam z jednym lekarzem, powiedział mi w zaufaniu, że to wszystko ściema.
- Jak ktoś mi każe założyć maseczkę, to ja wyciągam kodeks z komentarzem i pytam na jakiej podstawie i wtedy oni przepraszają, wycierają zaparowane okulary, a cały autobus klaszcze, podjeżdża Piłsudski na zdrowej kasztance i gratuluje mi obrony niepodległości.
- Nie noszę maseczki, bo wiem, że mam prawo, ale podpowiedzcie mi, co mówić, jak się przyczepią.
- Moja szwagierka nie miała, kierownik ją osobiście zaprosił do kasy, tak mu powiedziała.
- Brak objawów = brak choroby/co to za choroba, co nie daje objawów.
- NOŚCIE KILTY.
Obserwuj wątek
    • tiszantul Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 19:17
      Forum ematka ostatnia ostoja kowidów, ale i tutaj coraz gorzej ostatnio, coraz więcej wątpliwości, kpiny z wirusa, kpiny z ekspertów, coś strasznego. Na szczęście osoby odpowiedzialne, wyznające światopogląd naukowy dezynfekują klamki przed użyciem, w sklepie używają rękawiczek, od roku zmieniają maseczkę na nową co 15 minut, dezynfekują ręce płynem do dezynfekcji 20 razy dziennie, nie wychodzą z domu bez potrzeby, nie spotykają się z rodziną, nie spotykają się ze znajomymi, dzięki czemu czują się bezpiecznie
      • doubledoublejoyandtrouble Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 19:25
        tiszantul napisała:

Taaak, dokładnie o to mi chodziło też, właśnie o ten rodzaj bieda-sarkazmu, podpartego ciągniętymi z tyłka argumentami i "czytałam w sieci że" oraz "ksiądz mówi, że nie trzeba" - właśnie to, co piszesz, dzięki! kiss
        • oxana1 Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 19:27
          Ja tak robię, ale od czasu do czasu zapraszam jakas koleżankę lub kolege, bo niestety niemal roczne ograniczanie kontaktów towarzyskich ( pomijam robotę, rodziców czy inne kontakty) spowodowały, ze z lekka psycha zaczęła siadać.
      • milupaa Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 20:57
        Kpisz mam nadzieję 😃
        • oxana1 Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 21:08
          to do mnie?
          • milupaa Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 21:10
            Do tiszantul.
    • ichi51e Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 19:22
      big_grin
      • oxana1 Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 19:25
        W kwestii koronawirusa proponuję poczytać na fb żonkę Roberta Janowskiego, która publicznie wrzeszczy, że ze " szmatami na mordzie" chodzić nie będzie, bo to jest ograniczanie jej wolności.
        • doubledoublejoyandtrouble Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 19:26
          oxana1 napisała:

> W kwestii koronawirusa proponuję poczytać na fb żonkę Roberta Janowskiego, któr
          > a publicznie wrzeszczy, że ze " szmatami na mordzie" chodzić nie będzie, bo to
          > jest ograniczanie jej wolności.

A co z naszą ulubioną Violą Kołek, towarzyszką życia Karolaka? Jakoś przycichła ostatnio sad
          • oxana1 Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 19:29
            doubledoublejoyandtrouble napisała:

> oxana1 napisała:
            >
            > > W kwestii koronawirusa proponuję poczytać na fb żonkę Roberta Janowskiego
            > , któr
            > > a publicznie wrzeszczy, że ze " szmatami na mordzie" chodzić nie będzie,
            > bo to
            > > jest ograniczanie jej wolności.
            >
            >
            > A co z naszą ulubioną Violą Kołek, towarzyszką życia Karolaka? Jakoś przycichła
            > ostatnio sad

Może covida dostala i wreszcie się zamknęła. Najbardziej mnie bawi totalny brak poczucia wstydu i obciachu u tych kretynek. No bo kim jest pani Janowska aby wulgarnie zabierać głos w temacie covidu? No kim?
            • alpepe Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 20:34
              złodziejką futer, która zawarła ugodę, zapłaciła i się wywinęła od skazania
              • oxana1 Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 20:49
                alpepe napisała:

> złodziejką futer, która zawarła ugodę, zapłaciła i się wywinęła od skazania

Wspomnij o tym na fb, zaraz sądem grozi.
        • tiszantul Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 19:30
          "ze " szmatami na mordzie" chodzić nie będzie, bo to jest ograniczanie jej wolności"

Na ulicy połowa ludzi bez masek, ale nie zapominajmy, ze to w grupie ludzi bez wyobraźni, którzy nie bali się wyjść z domu. Prawdziwy kowid siedzi w domu i nigdzie nie wychodzi
          • oxana1 Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 19:32
            tiszantul napisała:

> "ze " szmatami na mordzie" chodzić nie będzie, bo to jest ograniczanie jej woln
            > ości"
            >
            > Na ulicy połowa ludzi bez masek, ale nie zapominajmy, ze to w grupie ludzi bez
            > wyobraźni, którzy nie bali się wyjść z domu. Prawdziwy kowid siedzi w domu i ni
            > gdzie nie wychodzi

Na ulicy jak nie ma nikogo i jest puściusieńko przyznam czasem, że też zdarzy mi się maskę zsunąć na brodę. Ale w sklepie/komunikacji miejskiej etc sobie nie wyobrażam.
            • doubledoublejoyandtrouble Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 19:34
              oxana1 napisała:

> Na ulicy jak nie ma nikogo i jest puściusieńko przyznam czasem, że też zdarzy m
              > i się maskę zsunąć na brodę. Ale w sklepie/komunikacji miejskiej etc sobie nie
              > wyobrażam.
              Też zsuwam, oczywiście. Ale ciii, niech tiszantul się jeszcze powścieka, to takie urocze big_grin
        • la_felicja Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 19:31
          Coz, ja jakbym miala morde, to bym ja jednak czyms przyslaniala, chociazby i szmatami...
          Szkoda Janowskiego, fajny skromny facet..co on na te wrzaski zony? Odnosi sie jakos?
          • oxana1 Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 19:34
            la_felicja napisała:

> Coz, ja jakbym miala morde, to bym ja jednak czyms przyslaniala, chociazby i sz
            > matami...
            > Szkoda Janowskiego, fajny skromny facet..co on na te wrzaski zony? Odnosi sie j
            > akos?

Właśnie ktoś tam jej pisał, że szkoda Janowskiego, ale jak widać on żoną niezmiennie zachwycony, wystarczyło ich posłuchać w DDTVN. Za to ona ewidentnie chora i znerwicowana.
            • oxana1 Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 19:36
              dziendobry.tvn.pl/a/maja-za-soba-rozwody-i-medialny-kryzys-dzisiaj-ciesza-sie-miloscia-robert-i-monika-janowscy-to-duet-nie-do-zdarcia-stoimy-za-soba-murem
    • chococaffe Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 19:55
      Moje ulubione to "najpierw wymyślili szczepionkę (oni, Gates, nie pamiętam czy Soros też był zamieszany) a potem dorobili do szczepionki wirusa"
      • nangaparbat3 Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 20:05
        Piekne!
      • doubledoublejoyandtrouble Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 20:24
        chococaffe napisała:

> Moje ulubione to "najpierw wymyślili szczepionkę (oni, Gates, nie pamiętam czy
        > Soros też był zamieszany) a potem dorobili do szczepionki wirusa"
        Wspaniałe, nie znałam smile
    • vviolet.rose Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 20:13
      - co za idioci z tych naukowców, jakieś lockdowny każą robić. Ja co prawda jestem ekspedientką, ale co mi będą jakieś tłuki z wykształceniem medycznym, dostępem do specjalistycznych danych i znajomością biologii molekularnej ciemnotę wciskały. Wystarczy wziąć na chłopski rozum. Otworzyć wszystko i pandemia minie, najwyżej parę babć umrze, dla innych żadnych skutków nie będzie. I debile ekonomiści twierdzą, że nie umrzemy z głodu i bezrobocia od tego, tłumoki jedne. Jak nie otworzą natychmiast to wszyscy z głodu zginiemy.
      - covid niegroźny za to szczepionki zabijają
      - chcę żeby skończyły się lockdowny, ale szczepić się nie będę. Nie ma związku przyczynowo-skutkowego między liczbą zaszczepionych a aktywnością koronawirusa i tym samym powrotem do normalnego życia.
      • doubledoublejoyandtrouble Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 20:24
        vviolet.rose napisał(a):

> - co za idioci z tych naukowców, jakieś lockdowny każą robić. Ja co prawda jest
        > em ekspedientką, ale co mi będą jakieś tłuki z wykształceniem medycznym, dostęp
        > em do specjalistycznych danych i znajomością biologii molekularnej ciemnotę wc
        > iskały. Wystarczy wziąć na chłopski rozum. Otworzyć wszystko i pandemia minie,
        > najwyżej parę babć umrze, dla innych żadnych skutków nie będzie. I debile ekono
        > miści twierdzą, że nie umrzemy z głodu i bezrobocia od tego, tłumoki jedne. Jak
        > nie otworzą natychmiast to wszyscy z głodu zginiemy.
        > - covid niegroźny za to szczepionki zabijają
        > - chcę żeby skończyły się lockdowny, ale szczepić się nie będę. Nie ma związku
        > przyczynowo-skutkowego między liczbą zaszczepionych a aktywnością koronawirusa
        > i tym samym powrotem do normalnego życia

Tak! Słowo w słowo
    • gryzelda71 Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 20:16
      Jaraj się pandemią. Fajnie jest.
      • doubledoublejoyandtrouble Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 20:23
        gryzelda71 napisała:

> Jaraj się pandemią. Fajnie jest.

Podoba Ci się? To wiele wyjaśnia big_grin
        • gryzelda71 Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 20:49
          Mnie nie, ale tobie bardzo.
          • doubledoublejoyandtrouble Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 20:54
            gryzelda71 napisała:

> Mnie nie, ale tobie bardzo.
            A gdzie śmieszki i luz covidosceptyczki? Szybko Ci przeszło big_grin
            • gryzelda71 Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 20:57
              Dawaj dawaj nie przestawaj.....
              • doubledoublejoyandtrouble Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 21:16
                gryzelda71 napisała:

> Dawaj dawaj nie przestawaj.....
                Przyznam Ci, że obcowanie z osobami o tak ograniczonym wokabularzu i skromnym zestawie ripost typu: "odzywki z wiejskiej zabawy w remizie" jest dla mnie nowe i fascynujące, więc jeżeli ma Cię to sprowokować do kolejnych tego typu popisów - to chyba istotnie jeszcze sobie z Tobą popozwalam wink
                • gryzelda71 Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 21:18
                  ziefffff
      • kokoszka123 Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 21:01
        W życiach setek tysięcy ludzi po raz pierwszy od lat dzieje się w końcu coś ciekawego. Daj im się pojarać. To się kiedyś skończy i znów wrócą do zawracania koleżankom głowy swoimi prozaicznymi tarczycami i bólami kręgosłupa.
        • doubledoublejoyandtrouble Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 21:50
          kokoszka123 napisała:

> W życiach setek tysięcy ludzi po raz pierwszy od lat dzieje się w końcu coś cie
          > kawego. Daj im się pojarać. To się kiedyś skończy i znów wrócą do zawracania ko
          > leżankom głowy swoimi prozaicznymi tarczycami i bólami kręgosłupa.

Absolutnie się z Tobą zgadzam! Wreszcie te nieszczęsne, niedouczone, zawsze zostające z tyłu i w zasadzie mające problemy z poprawnym sformułowaniem zdania składającego się z podmiotu, orzeczenia i dopełnienia - mogą poczuć się DOINFORMOWANE, WIEDZACE LEPIEJ i OBCUJĄCE Z NAUKĄ. Jaka szkoda, że to nie na zawsze, że trzeba będzie wrócić do bycia kumoszką plotkującą na skwerku przed kościołem i czerpiącą wiedzę ze tego, co im szwagier po wódce wyłoży big_grin
          • gryzelda71 Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 21:55
            Dużo słów, mało treści.
            • doubledoublejoyandtrouble Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 21:59
              gryzelda71 napisała:

> Dużo słów, mało treści.

Nie, to Ciebie przerasta przeczytanie i zrozumienie czegoś dłuższego niż "zieff" wink
              • gryzelda71 Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 22:01
                No co tu napisać, żebyś zrozumiała, jak ziefff za trudne.
          • kokoszka123 Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 21:57
            Psychiatrzy beda mieli sporo roboty jak wam w koncu rzad pozwoli zdjac maseczki...
            • doubledoublejoyandtrouble Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 22:01
              kokoszka123 napisała:

> Psychiatrzy beda mieli sporo roboty jak wam w koncu rzad pozwoli zdjac maseczki
              > ...

Psychiatrzy w Polsce, mają nieustająco sporo roboty. I nieustająco ich działania są niewystarczające. Od wielu lat. Nie, maseczki nie mają z tym NIC wspólnego. Wiem, bolesne, wiem, nie przyjmiesz do wiadomości. Nie szkodzi.
              • kokoszka123 Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 22:08

> kokoszka123 napisała:
                >
                > > Psychiatrzy beda mieli sporo roboty jak wam w koncu rzad pozwoli zdjac ma
                > seczki
                > > ...
                >
                > Psychiatrzy w Polsce, mają nieustająco sporo roboty. I nieustająco ich działani
                > a są niewystarczające. Od wielu lat.
                Nie, maseczki nie mają z tym NIC wspólnego
                > . Wiem, bolesne, wiem, nie przyjmiesz do wiadomości. Nie szkodzi.

Alez przyjmuje. Jestes tego najlepszym dowodem
                • doubledoublejoyandtrouble Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 22:14
                  kokoszka123 napisała:

> Alez przyjmuje. Jestes tego najlepszym dowodem

Kto przyjmuje...? wink
                  • kokoszka123 Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 22:19
                    Taka inteligentna a nie kojarzy ze ktos polskich znakow nie uzywa i z kontekstu nie potrafi zrozumiec znaczenia...
                    Mial ryszard niedawno racje, ze ematka czytac ze zrozumieniem nie potrafi.
                    Life.
                    • doubledoublejoyandtrouble Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 22:22
                      kokoszka123 napisała:

> Taka inteligentna a nie kojarzy ze ktos polskich znakow nie uzywa i z kontekstu
                      > nie potrafi zrozumiec znaczenia...
                      > Mial ryszard niedawno racje, ze ematka czytac ze zrozumieniem nie potrafi.
                      > Life.

Nie znam ryszarda, ale wierzę, że jest to dla Ciebie ważna osoba i autorytet wink Kto nie potrafi "zrozumieć znaczenia" - ten, kto nie używa polskich znaków? wink) Pomóc Ci z tym zdaniem? smile To łatwe, trzeba tylko przestawić elementy wink Przed "a" przecinek, przed "że" również wink
                      • kokoszka123 Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 22:25
                        Aha smile

smile

smile

smile
                        • doubledoublejoyandtrouble Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 22:29
                          Tak, teraz napisałaś poprawnie. "H", nie "CH" smile
                          • kokoszka123 Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 22:41
                            Acha smile

smile
              • kokoszka123 Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 22:12
                Acha, przecinek po "w Polsce" jest zbędny.
                • doubledoublejoyandtrouble Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 22:13
                  kokoszka123 napisała:

> Acha, przecinek po "w Polsce" jest zbędny.

To prawda smile Skasowałam dość nieuprzejmy wtręt, a przecinka już nie smile Złapałaś mnie big_grin Aha, aha wink
                  • kokoszka123 Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 22:16
                    To pokasuj jeszcze zbedne smile przecinki w smile poscie startowym smile
                    • doubledoublejoyandtrouble Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 22:20
                      kokoszka123 napisała:

> To pokasuj jeszcze zbedne smile przecinki w smile poscie startowym smile

Aha wink
          • dramatika Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 22:04

>Jaka szkoda, że to nie na zawsze, że
            > trzeba będzie wrócić do bycia kumoszką plotkującą na skwerku przed kościołem i
            > czerpiącą wiedzę ze tego, co im szwagier po wódce wyłoży big_grin

Uuuu, widzę że ostre posiłki wystosowała Siła Postępu na forum, opanowane do tej pory przez oświecone apostołki racjonalnego podejścia uważające, że osoba o innych poglądach to poyeb, w najlepszym razie foliarz oraz uważające, że katolicy wierzą w Boga jako dziadka na chmurce.
            Wielka praca u podstaw panią czeka, proszę pani.
    • dramatika Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 20:44

> - NOŚCIE KILTY.

Patrzcie, wariat mówi, że pada deszcz. To na pewno oznacza, że świeci słońce tongue_out
    • dramatika Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 20:51
      No, koleżanki. Za dużo było tego pyerdolenia o "plandemii", jeszcze jedna z drugą coś zaczną węszyć, czas przypomnieć, że Europa oraz świat w ogóle to ostoja pokoju na świecie, uczciwości i rzetelności. Wszystkie te zdobycze cywilizacji zapewnia nam Nauka wraz z naszymi apostołami prawdy i rzetelności, czyli naukowcami.
      Nawet jak są z pisu.
    • bistian Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 20:55
      Najlepsze, że mam znajomego, od którego słyszałem większość tych tekstów i chyba nawet słowo w słowo. big_grin

Teraz już nawet nie próbuje mnie przekonywać, a ja co jakiś czas wymyślam sensacyjną historyjkę, a w moje opowieści nie wierzy, więc nie jest w porządku wink
      Pośmiejemy się, a następnym razem znowu próbuje.
      • dramatika Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 20:57
        bistian napisał:

> Teraz już nawet nie próbuje mnie przekonywać

Zapomniałeś wspomnieć, że umarł na covid w męczarniach. Bywa.
        • bistian Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 21:26
          dramatika napisał(a):

> Zapomniałeś wspomnieć, że umarł na covid w męczarniach. Bywa.

Nie umarł, nawet nie przechorował ciężko. Twardy jest i zahartowany, ale ja nie chciałbym pracować w jego warunkach pracy big_grin
          Jeden z załogi byłby się przekręcił, ale go uratowali w szpitalu, bardzo długo to trwało, a teraz jeszcze dochodzi do pełnej sprawności
      • doubledoublejoyandtrouble Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 21:55
        bistian napisał:

> Teraz już nawet nie próbuje mnie przekonywać, a ja co jakiś czas wymyślam sensa
        > cyjną historyjkę, a w moje opowieści nie wierzy, więc nie jest w porządku wink
        > Pośmiejemy się, a następnym razem znowu próbuje.

Też odpuściłam przekonywanie. Właściwie wcale mi nie zalezy, żeby byli zdrowi i bezpieczni smile
    • kokoszka123 Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 20:57
      - mutacja brytyjska
      - mutacja poludniowoafrykanska
      - mutacja brazylijska
      - mutacja kalifornijska
      - mutacja japonska
      - mutacja mongolska
      - mutacja z Burkina Faso
      - mutacja z Suwalk
      - mutacja z Leśnej Góry
      - mutacja z bylego NRD
      - mutacja z Atlantydy
      - mutacja z Marsa
      - mutacja z Krainy Czarow
      - mutacja z Doliny Muminkow
      - mutacja z Zielonego Wzgorza
      - mutacja z Hoghwartu
      - mutacja z Mordoru
      - mutacja z Mieszkania numer 50
      - mutacja z Wysp Nonsensu
      - mutacja z Wioski Smerfów
      • gryzelda71 Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 20:58
        Prawda?
        • araceli Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 21:01
          gryzelda71 napisała:
          > Prawda?

Prawda. Mnie najbardziej bawi skamlenie o zamknięciu szkół osób, które nie ogarnęły np. biologii na poziomie sposobów przenoszenia wirusów (maski nie działają!) tudzież faktu mutowania wirusów big_grin
    • lilia.z.doliny Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 20:57
      Ja slyszalam ze chodzi o DEPOLACJE
      • doubledoublejoyandtrouble Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 21:47
        lilia.z.doliny napisała:

> Ja slyszalam ze chodzi o DEPOLACJE

Depolakolację! big_grin
        >
        • saszanasza Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 22:52

> lilia.z.doliny napisała:
          >
          > > Ja slyszalam ze chodzi o DEPOLACJE
          >
          > Depolakolację! big_grin
          > >

I spisek rządów światowych!
          • doubledoublejoyandtrouble Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 23:04
            saszanasza napisała:

I spisek rządów światowych!
            >

Byłby to, swoją drogą, zupełnie niezwykły i niespotykany w innych sytuacjach przykład sprawnej, zgodnej i skutecznej współpracy tych rządów... wink
    • leanne_paul_piper Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 21:00
      No to ja Ci powiem, co spowodowala pandemia, te wszystkie lockdowny i curfew w takiej Afryce. Tysiace, jesli nie setki tysiecy głodujących ludzi, ktorzy stracili źródło zarobkowania. W samej Mombasie widziałam wielokilometrowe kolejki ludzi do punktu wydawania żywności. Widok przerażający. A ta żywność to ryż i mączka kukurydziana, nawet nie mięso. I to w kraju, w którym ze względu na uwarunkowania geograficzne i klimatyczne wirus nigdy się nie rozhulal. Jak myślisz, warto było? Powiesz to tym glodujacym?
      • dramatika Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 21:25
        leanne_paul_piper napisała:

> Jak myślisz, wa
        > rto było? Powiesz to tym glodujacym?

No proszę, uwrażliwiona społecznie, a ordynarna foliara.

• droch Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 21:33
      A pomijając wszystko inne, nie zastanawia ciebie niedobór szczepionek?
      XXI wiek, największe zagrożenie zdrowotne dla cywilizacji od 100 lat, mamy szczepionki, ale nie jesteśmy w stanie w pół roku wyprodukować ich w odpowiedniej ilości?
      • doubledoublejoyandtrouble Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 21:46
        droch napisał:

> A pomijając wszystko inne, nie zastanawia ciebie niedobór szczepionek?
        > XXI wiek, największe zagrożenie zdrowotne dla cywilizacji od 100 lat, mamy szcz
        > epionki, ale nie jesteśmy w stanie w pół roku wyprodukować ich w odpowiedniej i
        > lości?

Kto "my"? wink
        • droch Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 22:02
          "My" - ludzie...
          Sytuacja trochę jakby z filmów - w Ziemię ma uderzyć meteoryt, a nasz los zależy od jednej wyprawy.
          • doubledoublejoyandtrouble Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 22:05
            droch napisał:

> "My" - ludzie...
            > Sytuacja trochę jakby z filmów - w Ziemię ma uderzyć meteoryt, a nasz los zależ
            > y od jednej wyprawy.

Zupełnie mnie to nie dziwi, sądzę, że nawet w obliczu całej wiązki meteorytów nie będzie: "my, ludzie", tylko jednak bogaci, biedni, ze Wschodu, z Zachodu - i tak dalej.
      • gryzelda71 Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 21:50
        Luz. Chińskie czekają na zakup.
        • doubledoublejoyandtrouble Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 21:57
          gryzelda71 napisała:

> Luz. Chińskie czekają na zakup.

Myślę, że naprawdę nie powinnaś się szczepić, serio, serio smile Ani chińską, ani żadną inną smile
          • gryzelda71 Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 22:01
            Tępa , ale pisz.
            • doubledoublejoyandtrouble Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 22:04
              gryzelda71 napisała:

> Tępa , ale pisz.

Kochanie, spacja PO przecinku. Nie PRZED. Niemniej - ogromnie doceniam, że powiązałaś "ale" z przecinkiem, nie do końca prawidłowo, ALE się starasz. Co to swoją drogą jest, że foliarstwo i upodobanie do kulawych teorii spiskowych idą tak często w parze z fatalną polszczyzną?
              • gryzelda71 Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 22:06
                Pisz......
                • doubledoublejoyandtrouble Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 22:07
                  gryzelda71 napisała:

> Pisz......

Proszę Cię uprzejmie. Wielokropek to trzy kropki, a nie tyle, ile Ci się wciśnie wink Słuchaj, wyzwanie, napisz coś bez żadnego błędu. Dasz radę?
                  • gryzelda71 Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 22:09
                    Pisz.....................
                    • gryzelda71 Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 22:09
                      Może dojdziesz
                      Dawaj
                      • doubledoublejoyandtrouble Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 22:11
                        gryzelda71 napisała:

> Może dojdziesz
                        > Dawaj

To takie typowe, jak Wam braknie argumentów, to się robicie wulgarni smile Wypij dużo wody przed snem, to trochę zniweluje jutrzejszego kaca.
                        • gryzelda71 Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 22:13
                          Ja jestem w jednej osobie. Pij na zdrowie.
      • olena.s Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 22:10
        >e jesteśmy w stanie w pół<
        Pewnie byśmy (a konkretnie Indie) byli, przynajmniej te starszego typu, gdybyśmy umieli rozwiązać jakoś problem własności/patentów.
        A te nowe to nie mam opinii.
    • doubledoublejoyandtrouble Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 22:02
      Ooo, sama się muszę uzupełnić: - DOSTANIECIE WSZYSCY GRZYBICY PŁUC OD MASECZEK. To jest w mojej pierwszej piątce ulubionych big_grin
      • tiszantul Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 22:53
        "Ooo, sama się muszę uzupełnić: - DOSTANIECIE WSZYSCY GRZYBICY PŁUC OD MASECZEK"

Maseczki są szkodliwe na wiele sposobów. Z początki lekarze odradzali noszenie maseczek nawet w czasie "pandemii". A potem zamiast medycyny pojawiła się polityka
        • doubledoublejoyandtrouble Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 23:05
          tiszantul napisała:

> Maseczki są szkodliwe na wiele sposobów. Z początki lekarze odradzali noszenie
          > maseczek nawet w czasie "pandemii". A potem zamiast medycyny pojawiła się polit
          > yka

Na szczęście Wy nad nami czuwacie, sumienia narodów, krynice mądrości ludu i wielookie trzeźwe spojrzenie pośród naiwnych, zwiedzionych owieczek!
        • 71tosia Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 23:58
          sa szkodliwe jak sie nosi te sama przez miesiac nie wymieniajac, to samo dotyczy bielizny wink
          • doubledoublejoyandtrouble Re: Covid bulszit bingo 06.03.21, 00:22
            71tosia napisała:

> sa szkodliwe jak sie nosi te sama przez miesiac nie wymieniajac, to samo dotycz
            > y bielizny wink

I mycia rąk. I włażenia sobie na plecy w kolejce...
      • saszanasza Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 22:54

> Ooo, sama się muszę uzupełnić: - DOSTANIECIE WSZYSCY GRZYBICY PŁUC OD MASECZEK
        > . To jest w mojej pierwszej piątce ulubionych big_grin

I twarzy! Moja znajoma obawiała się grzybicy twarzy i sprzedania dziecka na organy.
        • doubledoublejoyandtrouble Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 23:02
          saszanasza napisała:

>
          >
          > I twarzy! Moja znajoma obawiała się grzybicy twarzy i sprzedania dziecka na org
          > any.

Czekaj... organy to też w ramach PLANDEMII...? big_grin big_grin
          >
        • doubledoublejoyandtrouble Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 23:41
          saszanasza napisała:

> I twarzy! Moja znajoma obawiała się grzybicy twarzy i sprzedania dziecka na org
          > any.
          >

Z drugiej strony - przyznam, że jak czytam Lajtovą, to mam ochotę zedrzeć maseczkę i jedząc watę cukrową palcami pognać w największy tłum na Krupówkach... wink
      • ola5488 Re: Covid bulszit bingo 06.03.21, 09:14

> Ooo, sama się muszę uzupełnić: - DOSTANIECIE WSZYSCY GRZYBICY PŁUC OD MASECZEK
        > . To jest w mojej pierwszej piątce ulubionych

Zdecydowanie i w mojej wink
    • doubledoublejoyandtrouble Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 22:10
      Słuchajcie, a teraz odnoga tej pouczającej dyskusji. Znacie choć jedną osobę, która jest jednocześnie koronasceptyczna i porządnie wykształcona? Albo nie, obniżę poprzeczkę - koronasceptyczna i podstawowo inteligentna, wypowiadająca się w sposób w miarę spójny, w miarę poprawny? Nie czerpiąca argumentów z tej wąskiej (co ustalono) puli fraz i hasełek? Pytam całkiem serio, chociaż jedna osoba, której słuchacie i wprawdzie nie zgadzacie się z jej poglądami, ale nie umieracie z zażenowania? (Albo ze wstydu, że się z niej nabijacie, jak ja z koleżanki gryzeldy tutaj? wink)
      • gryzelda71 Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 22:14
        Jesteś moją koleżanką? Wow
      • dramatika Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 22:17

< Znacie choć jedną osobę, k
        > tóra jest jednocześnie koronasceptyczna i porządnie wykształcona?

A co ma niby koronasceptycyzm do wykształcenia?
        • error.404 Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 22:54
          I co ma wykształcenie do inteligencji? 😁
    • amast Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 22:22
      > Wirusy były, są i będą.

Co jest nie tak z tym stwierdzeniem?
      • madami Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 22:28
        Nigdy nie było żadnych wirusów to przecież jasne big_grin Jest TEN i tylko TEN --
    • 71tosia Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 23:43
      Jakis czas temu podluchalam rozmowe prostego ludu w wiejskim sklepie o czipach w testach na COVID co to modyfikuja DNA.
      W sumie to moze myslec o pandemii pozytywne - zainteresowanie genetyka i nanotechnologia pod strzechy trafilo wink
      • doubledoublejoyandtrouble Re: Covid bulszit bingo 05.03.21, 23:47
        71tosia napisała:

> Jakis czas temu podluchalam rozmowe prostego ludu w wiejskim sklepie o czipach
        > w testach na COVID co to modyfikuja DNA.
        > W sumie to moze myslec o pandemii pozytywne - zainteresowanie genetyka i nanot
        > echnologia pod strzechy trafilo wink

Myślisz? Że to jak kiedyś z literaturą typu Harlequin - nieważne, co czytają, ważne, że w końcu czytają?
    • alicia033 Re: Covid bulszit bingo 06.03.21, 08:16
      mądra to ty nigdy nie bylaś teraz do tego kompletnie ci się sfiksowało.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka