mixa31 06.04.21, 10:12 U młodej nastolatki , kilka pojedynczych siwych włosów. Czemu tak wcześnie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
35wcieniu Re: Siwienie 06.04.21, 10:15 Bez powodu. Też osiwiałam jako nastolatka. Niektórzy twierdzą że może to mieć związek z tarczycą ale pytałam o to dermatologa i endokrynologa i obaj powiedzieli że to bez związku i że po prostu geny. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Siwienie 06.04.21, 10:19 Geny. Mój brat zaczął siwieć jakoś koło 18tki, ja chwilę po 20. Mojego ojca nigdy nie widziałam nie-siwego, jedynie na zdjęciach z bardzo wczesnej młodości. Odpowiedz Link Zgłoś
eresse Re: Siwienie 06.04.21, 10:39 A młoda to ile? Mój brat zaczął siwieć w technikum (pewnie miał 18-19 lat). Ja ok. 20. W wieku 23 miałam już dużo siwych włosów i wtedy zaczęłam farbować (wcześniej wyrywałam). Ja mam niedoczynność tarczycy, brat zdrowy. Myślę, że u nas to sprawa genów. Odpowiedz Link Zgłoś
pani07 Re: Siwienie 06.04.21, 10:42 Geny, zaczęłam siwieć, gdy była studentką- taka uroda. Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: Siwienie 06.04.21, 11:02 Miałam na studiach kolegę, który miał włosy długie aż do pasa i prawie idealnie siwe, tylko kilka ciemnych pasm. I bardzo młodzieńczą, wręcz dziecięcą twarz. Zawsze mnie kusiło, żeby sprawdzić, czy ma szpiczaste uszy. Odpowiedz Link Zgłoś