fornita111 Re: Igrzyska zagrożone 15.04.21, 15:36 Jeszcze dodam: igrzysk i chleba! Niezaleznie od zdania poszczegolnych ematek, wielu ludzi potrzebuje tego typu widowisk. Ubolewanie nad patologiami w zawodowym sporcie roumiem- ale to trzeba walczyc z samymi patologiami a nie ze sportem jako takim Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Igrzyska zagrożone 15.04.21, 15:42 Kurde, jeśli Japończycy odwołają, to może być koniec marzeń Heynena, Kubiaka i Leona o złotym metalu olimpijskim z reprezentacją Polski mężczyzn w siatkówce. Mam nadzieję, że do tego nie dojdzie i igrzyska będą! Przecież mogą zorganizować bez widzów. Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu Re: Igrzyska zagrożone 15.04.21, 15:47 Jak najbardziej wyobrażam sobie. W czasach żyłowania wyników nie do końca uczciwymi metodami, komercji? Ponadto jest pandemia, teraz inne sprawy są ważne. Odpowiedz Link Zgłoś
shmu Re: Igrzyska zagrożone 15.04.21, 17:21 W tym okresie życia nie bardzo mnie te wydarzenia interesuja, ale pamiętam kilka tego typu, które rzeczywiście były fajnym przeżyciem. Oglądanie meczy w barach w Madrycie, grillowanie, świętowanie wygranej Hiszpanii, wygrany mecz Polski przeciw Szwajcarii. Szkoda sportowców, dla nich to życiowa porażka poprzedzona ogromnym wysiłkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Igrzyska zagrożone 15.04.21, 17:36 Odkad info & wiedza na temat doping tudziez czesto cruel/inappropriate praktyki roznych trenerow staly sie powszechne, stracilam wlasciwie cala frajde w ogladaniu wielkich imprez sportowych Sure, dawno temu w pomrocznosci NRD & ZSRR cos tam sie wspominalo tu i owdzie o "niemieckich plywaczkach" etc. ale to bylo bardziej curiosum niz przytlaczajace reality. A teraz to wlasciwie juz chyba nikomu nie ufam - kazdy record, kazdy medal traktuje jako potencjalny success bio-med industry oferujacego wszystkim athletes coraz trudniejsze do wykrycia "wspomagacze" plus nowe opcje oferowane przez clothing & shoe industries. Przed Covid chadzalam z przyjemnoscia na mecze rozgrywane przez dzieci i wnuki znajomych (soccer, hokey, basketball etc.), na rozne szkolne czy local zawody sportowe. Ale big events chyba juz nie dla mnie - przestaly mnie cieszyc, bo budza zbyt wiele watpliwosci. Ergo - brak Olympics w Tokyo czy innych tego typu imprez odczuje zerowo. I tak bym nie ogladala. I przyznaje to ze smutkiem, bo byl czas gdy uwielbialam mecze, zdzieralam gardlo dopingujac Szewinska w TV , spiewalam hymn z wygranymi i plakalam z przegranymi It's over. Doping zabil te czasteczke sport fan w Bi_scotti Life. Odpowiedz Link Zgłoś