Dodaj do ulubionych

Nie chce mi się iść do pracy

23.09.21, 08:05
Po 1,5 roku zdalnego, wstawania o 9-10 od tygodnia muszę unosić powiekę o 6-7 i na 9-10 stawiać się w fabryce. Nie chce mi się! Teraz to sobie nawet nie do końca wyobrażam pracować nie-zdalnie. Powinnam jeszcze spać! Chociaż nawet miło zobaczyć te sympatyczne mordki inaczej niż online smile

Obserwuj wątek
    • 1matka-polka Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 08:10
      Potrzebujesz 3 godziny od pobudki do przekroczenia drzwi biura?
      • bialeem Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 08:16
        Budzik zadzwonił o 6:45, a ja właśnie leżę na kanapie, piję kawę i słucham jutubów - tak. Tyle mniej więcej wychodzi.
        • bominka Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 08:22
          Pomysl że nie jesteś sama. Czuję rozdarcie,z jednej strony cieszę sie na myśl o 4 dniach w biurze Ci dwa tygodnie,a z drugiej strony po dwóch dniach nie mam siły,chodzę na oparach😂
          • bialeem Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 08:36
            U mnie na szczęście to potrwa tylko do dziś lub jutra i wracam do pracy z kanapy! Byle do piątkubig_grin
        • bywalczyni.hosteli Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 08:22
          mam tak samo, rano długo się rozkręcam
          kawa,yt, radio, kilka razy się przebrać, do tego teraz dziecko, a czas leci
          • 1matka-polka Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 08:25
            🤦
          • mashcaron Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 08:26
            bywalczyni.hosteli napisała:

> kilka razy się przebrać,
            ?
            Po co?
            • bywalczyni.hosteli Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 08:28
              bo stwierdzam, że coś mi nie pasuje
              • mashcaron Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 09:22
                Codziennie ? To trochę dziwaczne jednak:p
                • bywalczyni.hosteli Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 09:38
                  codziennie nie smile ale zdarza mi się -a to zmienić sweter czy buty, a to jednak inna sukienka, raz na kilka dni
                  najczęściej pracując zdalnie (98%czasu) to są dresy/ciuchy po domu wiec ten problem odpada, ale jak mam pojawić się w biurze to jest prawdziwe nastaranie
            • conena Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 08:34
              po to, że na ematce najprostsze czynności można skomplikować do absurdu wink

śpisz w piżamie, więc po jednej nocy już jest brudna i obleśna, do mycia zębów musisz się przebrać w coś świeżego, potem prysznic, po prysznicu coś wrzucasz na grzbiet i robisz śniadanie, ale do śniadania musisz się przebrać w ubrania, w których wypada usiąść do posiłku, ponownie musisz się przebrać do ogarnięcia tależy i półmisków ze stołu, następnie chcesz wyjść do pracy, więc wrzucasz na siebie ubrania robocze...
              • bialeem Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 08:38
                Ja się tam nie przebieram, ale kawy nie lubię. Pijam tylko jak muszę wyjść z domu na chodzie na dłużej i wypicie kubeczka trwa z godzinę. Suszenie kłaków bez suszarki też mniej więcej tyle. Później szybkie spojrzenie na zegarek, tryb paniki i ubieranie się w czasie podjazdu taksówkitongue_out
              • bywalczyni.hosteli Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 08:38
                pudło, moze następnym razem się uda
            • m_incubo Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 09:19
              Wstawać rano, żeby kilka razy się przebrać, o Chryste...
              🤦‍♀️😯
              • bywalczyni.hosteli Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 09:35
                o matko bosko smile
                masz co przeżywać dzięki temu smile
                • afro.ninja Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 09:40
                  Ale to jest faktycznie dość dziwne.
                  • black.emma Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 09:54
                    Ale się czepiacie. Nie miałyście nigdy tak, ze wstajecie nieprzyzwoicie rano i nic wam nie pasuje? Jak tam autorkę rozumiem, rano jestem nieprzytomna. Ale tutaj jak widać same skowronki.
                    • picathartes Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 15:19
                      > Nie miałyście nigdy tak, ze wstajecie nieprzyzwoicie rano i nic wam nie pasuje? Jak tam autorkę rozumiem, rano jestem nieprzytomna. Ale tutaj jak widać same skowronki.

Wstaję nieprzyzwoicie rano od kiedy mam dzieci big_grin
                      A jestem sową. Najchętniej zaczynałabym życie o 5 po południu i kończyła pracę o 2 nad ranem.
                      Moje wczesne poranki są znośne dlatego, że z urodzeniem dzieci przestawiłam się na wczesne chodzenie spać. O 21 to już zazwyczaj śpię i tylko dlatego od 6 rano funkcjonuję smile
                    • primula.alpicola Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 16:01
                      Dlatego załatwiam to wieczorem, a rano komplet wszystkiego, wyprasowany, z dodatkami, w kolejności zakładania, leży i czeka. Rano byłabym w stanie wybrać jedynie dżinsy i bluzę <nic w tym złego, czasami praktykuję>
                    • m_incubo Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 20:35
                      Nie, nie miałyśmy.
                      Tak mnie to przeraziło, bo nie jestem żadnym skowronkiem.
                      Od dawna nie muszę, ale jak musiałam wstawać rano, to wstawałam najpóźniej jak się dało i miałam wszystko wyliczone co do sekundy do tego stopnia, że jak na ostatnich światłach trafiałam na podwójne czerwone, to do pracy już byłam spóźniona.
                      Nigdy w życiu nie wstałabym wcześniej, żeby się stylizować, prędzej poszłabym do roboty w piżamie big_grin
    • extereso Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 08:33
      Mnie się też nie chce. Przez konieczność wyjścia, zjadłam drożdżówkę zamiast jajecznicy, nie chce mi się robić przekąski do pracy więc... Osuwam się w węglowodany. Tyle dobrego, że dżinsy i swetry leżą na półkach to któreś chwycę. Trzymaj się
      • bialeem Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 08:39
        A nie. To jest plus fabryki. Dobre i zróżnicowane śniadania i obiadki. W domu siebie tak nie karmie jak dobrze karmi fabryka.
        • extereso Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 08:40
          To już nie współczuję tylko zazdroszczę😁
    • bialeem Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 09:02
      Nie jestem jedyna. Kolega właśnie się zapytał czy on też musi się pojawić, bo mu się nie chcesuspicious
    • jkl13 Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 09:07
      Zazdroszczę zdalnego, nie zazdroszczę trudnego powrotu do pracy stacjonarnej smile
      W mojej fabryce nie było ani jednego dnia pracy zdalnej, więc zasuwam jak zasuwałam. Teraz doszło tylko wstawanie o 5.30, bo dziecko ma do szkoły na 7.30. Ja mogłabym być w pracy o 9.00, a tak jestem o 7.20. Nienawidzę szkoły... To był jedyny plus szkoły zdalnej,nie musiałam wstawać bladym świtem,bo dowieźć potomka do placówki.
    • primula.alpicola Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 09:13
      Zaczynam lekcje o 7, pobudka o 5:20. Już mam dość, a na myśl.o listopadowych ciemnościach mi słabo.
    • ludzikmichelin4245 Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 09:24
      Ło matko, współczuję. Mam nadzieję, że mi nie każą wrócić, na razie cisza.
      A czemu potrzebujesz 3h rano?
      • ludzikmichelin4245 Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 09:28
        A dobra, doczytałam o schnięciu włosów.
        Ja tam w czasach biurowych miałam metodę: mokre włosy, na głowę kaptur i sru do taksówki. Wychodziły z tego całkiem fajne loczki smile
        • bialeem Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 09:33
          No moje tez w tę godzinę nie wysychają. Najdłużej trwa picie kawy.
        • m_incubo Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 20:37
          Ja też! Identycznie, tylko, że u mnie nie wychodziły loczki wink
      • bialeem Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 09:31
        Otworzyć jedno oko. Zrobić kawę. Zacząć pic kawę. Pogonić do łazienki. Dokończyć kawę. Umyć się. Po drodze maile i ematka. Prasówka i trochę muzyki. Kawałek serialu w czasie wysychania. Nagle muszę być w biurze za ok 30 min. Panika, grzebanie w szafie, wołanie taksy. Czynności powtórzyć. Na szczęście nawet jak muszę być w biurze, to rzadko na konkretną godzinę.
        • primula.alpicola Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 11:06
          Grzebanie w szafie..? Rano jestem nieprzytomna, dlatego przygotowuję ubrania wieczorem i ukladam w łazience w kolejności zakładania. Bizuteria, buty, torebka też przygotowane.
          • bialeem Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 11:12
            Moja systematyczność mi by na to nie pozwalała. Jest bardzo niskatongue_out
            • primula.alpicola Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 11:17
              U mnie to jest konieczność, naprawdę. Jakbym miała o 5:30 podejmować decyzję co do stroju...🤦‍♀️
              • bialeem Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 12:01
                U mnie bluza i dżinsy, to standard drescodeu więc to mniejszy problem.
                • primula.alpicola Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 12:04
                  Tak sobie myślę, jak to by mi ułatwiło życie!
              • stasi1 Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 15:10
                OK godzinie to ja już jestem w aucie i najczęściej jedno rondo pokonane
          • wapaha Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 14:59
            primula.alpicola napisała:

> Grzebanie w szafie..? Rano jestem nieprzytomna, dlatego przygotowuję ubrania wi
            > eczorem i ukladam w łazience w kolejności zakładania. Bizuteria, buty, torebka
            > też przygotowane.

Identyko - bielizna, skarpetki, reszta ubrań - cyk myk i w minute w pełnym rynsztunku. Czasem mam zmiennie humory ubraniowe ale na te okoliczność przygotowuje wtedy drugi zestaw. Szklanka z wodą przygotowana, jedzenie w lodówce - tylko wyjąć i schować do torebki. Et voila 😉
            • primula.alpicola Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 16:06
              Woda i jedzonka też, natomiast ja mam jeszcze inne obowiązki: gimnastyka pleców (kilka minut, ale zapobiega bólom lędźwiowego w trakcie dnia), szczotkowanie ciała na sucho, mycie twarzy, serum, fitr, makijaż; czasami jak mam wyjątkowo xujowy bad hair day, to myję włosy i suszę na szczotce; jadę po pieczywo, robię córkom kakao i śniadanie, okazuję uwielbienie psu i kociątku; robię kawę i odpalam internet. Śniadanie jem w pracy około 11 (szykuję wieczorem).
              • wapaha Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 17:48
                No to faktycznie jest co robic ! smile
    • lauren6 Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 09:26
      Nie przejmuj się. Mamy wzrost zakażeń. Zaraz się okaże, że jeden pozytywny pracownik stacjonarny posłał cały open space na kwarantannę i korposzczurki wrócą na zdalne.
      • bialeem Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 09:32
        Jestem praktycznie sama na olpenspejsie. Muszę być w robicie w tym tyg w drodze wyjątku, bo mam zewnętrznych gości...
        • lauren6 Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 09:42
          To ten wyjątek tak spędza ci sen z powiek?
          • bialeem Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 09:45
            Wstawanie o 6 zamiast 9 dosłownie spędza sen z powieksmile
    • jehanette Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 09:42
      Rozumiem Cię doskonale... Po 9 miesiącach na zdalnej, gdy praca toczyła się mimo to bez przeszkód, czuję totalny bezsens tkwienia w biurze dzień w dzień
    • picathartes Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 09:49
      Kto rano wstaje, temu panbuk daje 😀
      Ja wstaję o 6 i poranki mam mocno intensywne, za to właśnie skończyłam pracę na dziś; czas na jogę 🧘‍♀️i spacer, a potem gotowanie i dzieci ☺️
    • przystanek_tramwajowy Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 10:16
      Ojej! A przecież mądre emateczki głosiły jeszcze kilka miesięcy temu, że już zawsze będą pracować zdalnie. Jaki peszek. Jedna inteligentna inaczej to się nawet pochwaliła, że kupili z mężem dom na totalnym wypierdziajewie, bo już nigdy nie wrócą do pracy stacjonarnej. smile Ale na pocieszenie powiem wam, że przecież możecie złożyć wypowiedzenie. O wąskie specjalistki na pewno będą się bili pracodawcy, którzy nie tylko zdalnie, ale w ogóle nie każą im pracować. smile
      • bialeem Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 11:14
        Bo będę! Ale biureczko w fabryce zachowuję na wypadek wszelki. No ale ja zdecydowanie wąską specjalistką nie jestem.
      • panterarei Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 17:51
        Patrząc po poziomie zorganizowaia watkodajki praca zdalna ogłupia bardziej niż myślałam
        • bialeem Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 20:41
          Zorganizowanie i inteligencja nie mają na siebie bezpośredniego przełożeniasmile
      • m_incubo Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 20:44
        No ja np. jestem na tyle wąska, że nie muszę ani siedzieć w żadnym biurze, ani tym bardziej się z niego zwalniać, tylko pracuję siedząc na własnym tarasie, zerkam sobie z niego na las i jeszcze mnie klienci zaklinają, żebym wzięła zlecenie jeszcze w tym tygodniu 🤷‍♀️
        W tyłku cię szczypie?
    • pyza-wedrowniczka Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 10:34
      A ja się cieszę, że pozwolili mi wrócić do biura. A jeszcze bardziej, że dziecko do szkoły wróciło, bo zdalna nauka i zdalna praca w jednym mieszkaniu powodowały frustrację. Ale u mnie się wydłużył poranek o jakieś 45 minut tylko. W wakacje, jak syn był u dziadków, to nawet poniżej 30 minut się wyrabiałam do pracy (ale ja mam 5 minut dojazdu).

Wstaję, szybkie śniadanie - płatki z mlekiem, mycie zębów, uczesanie się i ubranie... Tak bardzo lubię spać, że doprowadziłam do perfekcji skracanie wszystkich porannych czynności. 5 minut snu jest ważniejsze niż 5 minut picia kawy. Kawa dopiero w pracy tongue_out
      • picathartes Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 10:38
        Siostro!
        U mnie kawa czeka przygotowana w kawiarce, małż pierwszy w kuchni, to uruchamia, a ja tylko się ubieram (ciuchy przygotowane dzień przed) czeszę/ zęby, schodzę, mała filiżanka kawy od razu, czasem śniadanie (przygotowane dzień przed), reszta kawy do termosu, termos w plecak i 15-20 minut od pobudki nie ma mnie w domu ☺️
        • pyza-wedrowniczka Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 10:43
          Ja jem te płatki na śniadanie, bo razem z synem. Jakbym nie on, to bym też pewnie w 15 minut się wyrabiała smile
          Kiedyś sobie wymyśliłam, że będę rano pić kawę i czytać gazetę (to miał być czas w ciszy - mąż w pracy, syn śpi) - po 2 dniach porzuciłam ten pomysł.
          • picathartes Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 10:46
            Sen to świętość ☺️
            Jestem fizycznie chora jak nie zaliczę ośmiu przespanych godzin dziennie 🥱
            • wapaha Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 10:58
              ❤️

U mnie tak samo
            • primula.alpicola Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 11:12
              Spię w nocy 6-7h, za to nadrabiam półgodzinną drzemką po popoludniu ( nie zawsze, wtedy kiedy potrzebuję) i w weekendy.
              • picathartes Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 15:01
                > Spię w nocy 6-7h,

Zazdroszczę. Po mniej niż 7 godzinach snu czuję się, jakbym pół butelki wódki dzień wcześniej wypiła i nie jestem w stanie podążyć za konwersacją big_grin

> za to nadrabiam półgodzinną drzemką po popoludniu

I jeszcze bardziej zazdroszczę. Małż też spać po południu potrafi, a ja nie. Dla mnie drzemka w południe oznacza, że już się do wieczora z niej nie obudzę, bo nawet jak wstanę, to umysł już do końca dnia śpi big_grin
                Jeśli śpię w dzień, to znaczy że jestem bardzo bardzo chora.
      • bialeem Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 12:02
        U mnie kawa nie służy do budzenia się i muszę ją wypić w domu i bez pośpiechu.
    • kanna Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 10:55
      Moja córka ma podobnie smile

Nie jesteś sama.
      • jagoda2 Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 19:54
        kanna napisała:

> Moja córka ma podobnie smile
        >
        > Nie jesteś sama.
        >
        Moja też. Wstaje o 6, żeby być w pracy o 9.30 big_grinbig_grin
        Mnie wystarcza 20 minut od budzika na wyjście z domu, a nie spiesząc się, na luzie, 40.
    • trut_u Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 10:56
      Masakra! Zwłaszcza że dla mnie zdalne to jedyna znana forma po powrocie z macierzyńskiego...
    • wapaha Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 10:57
      O matko, ale marnotrawstwo czasu!
      Wstaje 18min przed odjazdem autobusu..
      • bialeem Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 11:15
        Robiłam tak za młodu jak chodziłam do szkołytongue_out
        • wapaha Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 15:35
          Czyli teraz co? Masz zwolnione ruchy? Zesztywniale stawy?
          • bialeem Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 15:49
            leniwe flaki. Reszta teżsmile Nikt mnie też nie rozliczy z obecności w klasie o 8 rano.
            • wapaha Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 17:51
              A, czyli easypizlazy wink
          • iuscogens Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 18:54
            Ja tam rozumiem, mi pół godziny zajmuje pionizowanie się, od budzika do pozycji siedzącej na łóżku i pijącej kawę. Masakra. Jak wstaje od razu to mam zawroty głowy i nie wiem jak się nazywam. No chyba, że mówimy i weekendzie i spaniu do 8 czy 9. W tygodniu jest sajgon.
      • primula.alpicola Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 11:15
        To nie jest marnotrawstwo tylko spokojny rozruch. Jak mi się zdarza zaspać raz na 5 lat, to owszem wyrobię się na czas, ale cały dzień mam dziwaczny. Wychodzi na to, że potrzebuję czasu na spokojne rozpoczecie dnia.
      • przepio Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 14:55
        wapaha napisała:

> O matko, ale marnotrawstwo czasu!
        > Wstaje 18min przed odjazdem autobusu..

U, to nawet przeganiasz. Ja wstaje 25 min przed wejściem do auta. Ale wszystko mam przygotowane juz wieczorem. Łącznie z kanapkami do pracy.
        • wapaha Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 15:10
          Ja tak samo, sen na wagę złota
          Rano i tak nie jadam, a kawę piję w spokoju w pracy
      • zamyslona_ona02 Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 16:21
        Ale jak?!?! Samo mycie zębów to co najmniej 3 minuty, czesanie, ubieranie, ubikacja, dojście na przystanek.
        • picathartes Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 16:35
          No jak? U mnie na przykład:
          Wstaję, odpalam światło w łazience.
          Twarz przemyta wodą, ubikacja, zęby - 4 minuty.
          Włosy w kitkę - góra 1min. Krem na twarz + tusz na rzęsy - 1 min.
          Ubrania naszykowane obok łazienki w takiej kolejności, w jakiej je ubieram = niech Ci będzie 2 minuty, ale tak naprawdę jest szybciej.
          Schodzę dwa piętra do kuchni, kawa jest już przygotowana (mąż odpala kawiarkę zanim ja zejdę na dół). Kawa do filiżanki, gdy jest zbyt gorąca, filiżanka ląduje za drzwiami by się ostudzić big_grin
          Reszta kawy w termos, zakładam buty, polar, kurtkę, klucze do kieszeni, wypijam kawę (czasem mam czas jeszcze na telefon i newsy spojrzeć wink ) = luzem 5 min.
          Biorę plecak (spakowany wieczorem), schodzę do garażu po rower (torby na rowerze spakowane wieczorem), wyjeżdżam do pracy = 2 min.
          14 minut łącznie. Jak pada deszcz, dokładam jeszcze minutę na założenie spodni i kurtki przeciwdeszczowej.
          Zimą potrzebuję jeszcze dodatkowej minuty na czapy, szaliki i rękawiczki big_grin
          • bialeem Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 16:47
            Brakuje mi tu minimum kibelka i prysznica.
            • picathartes Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 17:07
              Kibelek nazwałam ubikacją big_grin

Prysznic mi rano niepotrzebny.

Prysznic biorę po południu/wieczorem i wystarcza.
              Jeszcze mi brakowało prysznicować się o 6 rano, by wskoczyć na rower, przejechać 7km, poprowadzić zajęcia fitness, pojechać dalej rowerem, poprowadzić 3 kolejne treningi, przeprowadzić własny trening, i ostatcznie wskoczyć na rower i pod górkę zasuwać do domu big_grin big_grin big_grin
              • mashcaron Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 17:10
                No wiesz? I ty taka spocona i śmierdząca ten fitness prowadzisz? 🤣
            • wapaha Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 19:43
              bialeem napisał:

> Brakuje mi tu minimum kibelka i prysznica.

Prysznic z rana biorę tylko i wyłącznie po nocce
              Nie widze potrzeby wchodzenia pod prysznic po przebudzeniu
          • ludzikmichelin4245 Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 16:48
            I tu jest odpowiedź - poranni prysznicowacze i włosów pomywacze przegrywają w tej konkurencji na całej linii smile
            • bialeem Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 20:25
              O to to. Nie wyjdę z domu bez prysznica i umytych włosów. Tzn bez włosów, to mooże 1/20 ale u mnie prysznic zwykle oznacza mycie włosów, a mam długie i lubiące się plątać.
        • wapaha Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 19:36
          zamyslona_ona02 napisał(a):

> Ale jak?!?! Samo mycie zębów to co najmniej 3 minuty, czesanie, ubieranie, ubik
          > acja, dojście na przystanek.

Myję zęby robiąc jednocześnie inne rzeczy - np. pakuję sobie śniadanie do torebki, dolewam wodę do szklanki, czasem idę siku
          Czesanie trwa 30s...( ale przeczeszę grzebieniem albo robię szybką kitkę )
          Ubieranie -2-3 minuty - latem w ogóle jest fantastycznie-majtki, stanik, kiecka, sandały i gotowa do wyjścia
          Najwiecej czasu zabiera mi nakładanie kremów na twarz itp - z 5 minut - ale w przerwie wchłaniania jednego robię coś innego
          Dojście na przystanek do 2-3 min
    • extereso Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 17:40
      Hmm ja jestem pomiędzy. Wstaję rano, łazienka, prysznic poza minusowymi temperaturami, ale bardzo szybko, bez włosów, kawa, ematka, jajecznica, pół godziny na to, potem się ubieram jakieś 20 minut z wybieraniem, szukam w popłochu kluczyków albo kalendarza,10 minut, czyli budzę się godzinę przed wyjściem.
    • asia-loi Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 19:31
      bialeem napisał:

> Po 1,5 roku zdalnego, wstawania o 9-10 od tygodnia muszę unosić powiekę o 6-7 i na 9-10 stawiać się w fabryce.
      >

A jak się wyrabiałaś z robotą jak później wstawałaś? No chyba że pracy masz mało. Nie musisz pracować 8 godzin.
      • bialeem Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 20:29
        Zaczynam pracę około 10. Normalnie się wyrabiam. Po prostu zdalnie następuje migracja z łóżka do biurka przed 10 z kubeczkiem kawy, a prysznic występuje około 12 po pierwszej serii spotkań. Schnąć nie muszę, mam własną toaletę obok... te poranne 2h mi odpadają.
        • jagoda2 Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 21:56
          Taaak, a jak pisałam o zaletach slow-life i korzyściach pracy zdalnej przejawiającej się m.in. w konsumpcji posiłków w rodzinnym gronie i bez pośpiechu, to od czci i wiary mnie odżegnywano na tym forum. Do dzisiaj niektóre osoby uwielbiają mi moje domowe obiadki wypominać.
          • bialeem Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 22:04
            No to nie do mnie. Jak już pisałam stołówka w fabryce serwuje lepsze i bardziej stabilne posiłki od moich. Ja gotuję raz na 3 dni i jem 3 dni to samo albo zamawiam. Akurat firma baaardzo dobrze robiła mi na żywienie. Na ćwiczenia zresztą też. Skakanie pomiędzy piętrami, spacerki korytarzami... Krzesełko w robocie też bardziej ergonomiczne od własnego. Dłuższy sen i ev drzemki w godzinach pracy, to główne zalety zdalności.
    • kozica111 Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 19:49
      Nie chce ci sie, nie wstawaj, ale pamietaj żeby zawsze kupowac ekologiczna kawę, płacić na dzieci w Afryce i zaadoptowac pszczołę.Będzie ok.
      • bialeem Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 20:30
        Kawę kupuje Kenijską więc pośrednio płacę na dzieci w Afryce, a firma na dachu trzyma ule i akcję adopcji organizuje co roku więc też pośrednio adoptuję;P
    • mashcaron Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 20:40
      Tak myślę o tym wstawaniu do pracy i przypomniało mi się jak pracowałam zmianowo - czasem na 7, czasem a 13 a czasem na 18, gdzieś pomiędzy wpleciony dzień lub dwa wolnego. I czasem się budziłam z przerażeniem że zaspałam do pracy, zrywałam się na równe nogi żeby sobie po chwili uzmysłowić, że dziś mam na 3 zmianę .. kuźwa jakie to było stresujące 🙄
      • bialeem Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 20:51
        Raz w życiu tak pracowałam dokładnie dwa miesiące. Nigdy więcej.
        • mashcaron Re: Nie chce mi się iść do pracy 23.09.21, 20:52
          Ja prawie dwa lata..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka