marusiatoja47 06.10.21, 16:29 Czyli dobrze trzymałyście kciuki 2 tygodnie temu😘😘 Na szczęście " tylko" choroba zwyrodnieniowa stawów czyli zwyczajnie peseloza😝😝 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
feiticeira Re: To nie RZS 06.10.21, 17:06 Ufff Też ostatnio przechodziłam diagnostykę pod tym kątem, więc wiem jak się cieszysz Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: To nie RZS 06.10.21, 17:13 Super wiadomości! Cieszę się razem z Tobą😘. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: To nie RZS 06.10.21, 17:14 Berdebul, przepraszam za stalkowanie, ale w tamtym watku nie odpowiedzialas wiec spytam tu: moge napisac na mail gazetowy? Odpowiedz Link Zgłoś
lilia-anna Re: To nie RZS 06.10.21, 18:49 Całe szczęście, Marusiu! Wszystkiego dobrego Odpowiedz Link Zgłoś
asfiksja Re: To nie RZS 06.10.21, 19:04 A które stawy masz objęte? W sumie teraz musisz dbać o wszystkie. Nie przeciążać (zero nadwagi, zero ciężkich prac), ale bardzo dużo ruchu. Jeśli chodzi o peselozę to np. guzki Heberdena i Boucharda potrafią się pojawić już w młodym wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
marusiatoja47 Re: To nie RZS 06.10.21, 19:06 Dłonie. Uciążliwe to bo cały dzień w pracy tłukę w klawiaturę i zaczyna mi to przeszkadzać. Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: To nie RZS 06.10.21, 19:25 Tez wyszedl mi negatywny test , a dlonie jak bolaly tak bola i zero pomyslu co dalej. Narazie lykam ibuprofen i czekam kiedy zoladek odmowi posluszenstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: To nie RZS 06.10.21, 19:33 A jaki test wyszedł negatywnie? Bo do diagnozy robi się sporo badań z krwi i przynajmniej RTG. Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: To nie RZS 06.10.21, 20:14 Robia jakis co sie nazywa rheumatoid factor. Wyszedl negatywny , stanu zapalnego z krwi nie wykryto , goraczki nie mam, wiec koniec tematu. Testy na dne moczanowa i bolerioze rowniez negatywne. Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: To nie RZS 06.10.21, 20:40 U nas to się nazywa czynnik reumatoidalny (RF) ale to jest jedno z wielu badań bo 20% osób z RZS ma RF w normie, wiec nic nie wyklucza, gorączka nie ma nic wspólnego z RZS. Powinno się zrobić przynajmniej ANA i ewentualnie badania genetyczne i RTG. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: To nie RZS 06.10.21, 20:20 Omułek zielonowargowy. Działa cuda na stany zapalne. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: To nie RZS 06.10.21, 19:36 Nie zrozumiałem ani słowa, ale skoro się cieszysz, dobrze jest. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: To nie RZS 06.10.21, 19:57 Peseloza😊, to teraz powinnaś wdrożyć ruch dla stawow- taki zdrowy. Odpowiedz Link Zgłoś