Dodaj do ulubionych

Test na covid z nfz

06.11.21, 13:18
Czy rzecyzwiscie sprawdzaja czy sie izolujesz do czasu wyniku?
Obserwuj wątek
    • angazetka Re: Test na covid z nfz 06.11.21, 13:22
      Nie (właśnie to przerabialiśmy).
      • czerwonylucjan Re: Test na covid z nfz 06.11.21, 13:23
        A szybko mialas wynik?
        • mia_mia Re: Test na covid z nfz 06.11.21, 13:43
          U nas wynik był po jakiś 12 godzinach.
          • iberka Re: Test na covid z nfz 06.11.21, 14:51
            U nas po ponad 24h od pobrania
        • ichi51e Re: Test na covid z nfz 06.11.21, 14:55
          przeczytałam "wyrok" 🤣🤣🤣
          • mia_mia Re: Test na covid z nfz 06.11.21, 15:06
            No bywa to pewien „wyrok”, koleżanka ponad tydzień na dzieci z kontaktu, potem pozytywny u jednego z nich, czyli teraz izolacja, jak zarazi się następne to kolejna. Oni zaszczepieni, więc teoretycznie mogą żyć normalnie, miesiąc wyjęty z życia albo więcej.
      • iberka Re: Test na covid z nfz 06.11.21, 13:28
        Tzn.jak nie? Mamy apkę, zadania normalnie. Do dziecka dzwoni automat.
        • thea19 Re: Test na covid z nfz 06.11.21, 13:45
          a jak ktoś nie ma apki? Jest jakiś prawny obowiązek jej posiadania?
          • iberka Re: Test na covid z nfz 06.11.21, 14:51
            Dziecko nie ma, dzwoni automat. Teoretycznie mogłoby dziecko być wszędzie wtedy, ale skoro mamy kwarantannę, to jej przestrzegamy.
            • thea19 Re: Test na covid z nfz 06.11.21, 14:56
              ja bym w życiu nikomu nie podała nr telefonu dziecka, jak mój przedszkolak był na kwarantannie, to pani z sanepidu powiedziała bym ja sobie zainstalowała apkę - a w życiu! mój nr mieli z przedszkola a i tak poza info o kwarantannie nikt nie dzwonił
              • iberka Re: Test na covid z nfz 06.11.21, 15:11
                Jest podany mój numer telefonu. Dzwoni automat z innego niż do mnie numeru i jest komunikat, że to wiadomość dla dziecka.
    • mia_mia Re: Test na covid z nfz 06.11.21, 13:42
      Siostrę koleżanki złapali na nieobecności, bo akurat jechali do sąsiada w izolacji. U nas nie byli w tym czasie.
    • racica_ruda Re: Test na covid z nfz 06.11.21, 13:55
      sprawdzają, ale nie da się postawić przy każdym policjanta, więc niektórym się uda
    • ga-ti Re: Test na covid z nfz 06.11.21, 15:05
      Wynik mieliśmy po kilku godzinach, więc nikt nas nie zdążył sprawdzić. Ale i podczas kwarantanny, izolacji mieliśmy tylko jeden telefon z lokalnego posterunku policji, właściwie to mogliśmy być gdziekolwiek, bo pan policjant nie chciał nas oglądać wink
      Ale moich rodziców kontrolowali niemal codziennie, przyjeżdżali pod dom, dzwonili i prosili się pokazać w oknie, w drzwiach.
      Siostrzenicę na kwarantannie przedszkolnej też kontrolowali, kilka razy policja przyjeżdżała pod blok, dzwoniła i prosiła pomachać w oknie.
      Więc bardzo różnie to bywa.
      Aha, dziecko prawie dorosłe na kwarantannie, numer telefonu mój i to do mnie dzwonił doktor, pani z sanepidu, policja.
      Aplikacji nie ściągałam.
    • zielonakonwalia90 Re: Test na covid z nfz 06.11.21, 18:20
      Nie. Miałam robiony niedawno. Negatywny. Kwarantanna jeden dzień.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka