czerwonylucjan 06.11.21, 13:18 Czy rzecyzwiscie sprawdzaja czy sie izolujesz do czasu wyniku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
angazetka Re: Test na covid z nfz 06.11.21, 13:22 Nie (właśnie to przerabialiśmy). Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Test na covid z nfz 06.11.21, 13:43 U nas wynik był po jakiś 12 godzinach. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Test na covid z nfz 06.11.21, 15:06 No bywa to pewien „wyrok”, koleżanka ponad tydzień na dzieci z kontaktu, potem pozytywny u jednego z nich, czyli teraz izolacja, jak zarazi się następne to kolejna. Oni zaszczepieni, więc teoretycznie mogą żyć normalnie, miesiąc wyjęty z życia albo więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Test na covid z nfz 06.11.21, 13:28 Tzn.jak nie? Mamy apkę, zadania normalnie. Do dziecka dzwoni automat. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Test na covid z nfz 06.11.21, 13:45 a jak ktoś nie ma apki? Jest jakiś prawny obowiązek jej posiadania? Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Test na covid z nfz 06.11.21, 14:51 Dziecko nie ma, dzwoni automat. Teoretycznie mogłoby dziecko być wszędzie wtedy, ale skoro mamy kwarantannę, to jej przestrzegamy. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Test na covid z nfz 06.11.21, 14:56 ja bym w życiu nikomu nie podała nr telefonu dziecka, jak mój przedszkolak był na kwarantannie, to pani z sanepidu powiedziała bym ja sobie zainstalowała apkę - a w życiu! mój nr mieli z przedszkola a i tak poza info o kwarantannie nikt nie dzwonił Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Test na covid z nfz 06.11.21, 15:11 Jest podany mój numer telefonu. Dzwoni automat z innego niż do mnie numeru i jest komunikat, że to wiadomość dla dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Test na covid z nfz 06.11.21, 13:42 Siostrę koleżanki złapali na nieobecności, bo akurat jechali do sąsiada w izolacji. U nas nie byli w tym czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
racica_ruda Re: Test na covid z nfz 06.11.21, 13:55 sprawdzają, ale nie da się postawić przy każdym policjanta, więc niektórym się uda Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Test na covid z nfz 06.11.21, 15:05 Wynik mieliśmy po kilku godzinach, więc nikt nas nie zdążył sprawdzić. Ale i podczas kwarantanny, izolacji mieliśmy tylko jeden telefon z lokalnego posterunku policji, właściwie to mogliśmy być gdziekolwiek, bo pan policjant nie chciał nas oglądać Ale moich rodziców kontrolowali niemal codziennie, przyjeżdżali pod dom, dzwonili i prosili się pokazać w oknie, w drzwiach. Siostrzenicę na kwarantannie przedszkolnej też kontrolowali, kilka razy policja przyjeżdżała pod blok, dzwoniła i prosiła pomachać w oknie. Więc bardzo różnie to bywa. Aha, dziecko prawie dorosłe na kwarantannie, numer telefonu mój i to do mnie dzwonił doktor, pani z sanepidu, policja. Aplikacji nie ściągałam. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonakonwalia90 Re: Test na covid z nfz 06.11.21, 18:20 Nie. Miałam robiony niedawno. Negatywny. Kwarantanna jeden dzień. Odpowiedz Link Zgłoś