Dodaj do ulubionych

Dla forumowych imbecylek...

09.11.21, 15:42
...ktorym sie najwidoczniej wszystko porypalo, bo chca tylko sobie spokojnie zyc ze starym/stara/psem/kotem/innym u boku i tak im dobrze tongue_out

Znowu was nekam francuskim popem!

Ale to jest takie fajne, slodko-gorzko-naiwno-przewrotne i smutno-wesole, robi dobrze na duszy, dodaje energii i wogole swiat jest piekniejszy, ze nie moge sie nie podzielic.

Tak oto, po moim Juju majacym gdzies zuych ludzi, razem z kolegami dinozaurami, Vianney- kolejny artysta, ktorego zwyczajnie nie da sie nie lubic smile (choc przyznam, ze rzadkie hejterskie komentarze pod jego klipami sa cudowne w tym morzu uwielbienia big_grin)

(I nie wmowicie mi, kochane imbecylki, ze istnieje jakis ladniejszy jezyk:p)
Obserwuj wątek
    • chococaffe Re: Dla forumowych imbecylek... 09.11.21, 15:47
      Zaraz (no, może nie od razu, powiedzmy dzisiaj) znajdę Ci coś w odpowiedziwink
      • boogiecat Re: Dla forumowych imbecylek... 09.11.21, 15:58
        Juz sie boje tongue_out
          • boogiecat Re: Dla forumowych imbecylek... 09.11.21, 16:17
            poslucham po robociesmile (i sie pewnie bede musiala upic po Orelsanie)
          • fitfood1664 Re: Dla forumowych imbecylek... 09.11.21, 16:33
            o fak, następna
            • boogiecat Re: Dla forumowych imbecylek... 09.11.21, 16:40
              co tak brzydko mowisz do Szoko?

nasle na ciebie meza, wazy juz 78 kg

to jest watek o milych ludziach svp
              • fitfood1664 Re: Dla forumowych imbecylek... 09.11.21, 16:43
                mój też, poza tym źle mu z oczu patrzy tongue_out

po prostu dzięki dzieciowi wiem czego nie słuchać pod żadnym pretekstem, jak następna wyskoczy z jakimś Julem to ostrzegam, będę gryźć
                • chococaffe Re: Dla forumowych imbecylek... 09.11.21, 16:48
                  Ja się nie opieram na dzieciach wink
                  • fitfood1664 Re: Dla forumowych imbecylek... 09.11.21, 17:06
                    dla mnie zdanie moich jest bardzo cenne
                    • chococaffe Re: Dla forumowych imbecylek... 09.11.21, 19:11
                      Dla mnie też, ale nie jest wyrocznią smile Pamiętam dawno temu spotkałam się z dzieckiem przypadkiem przy kasie w sklepie z płytami. Powiedziało: "Gdybym Cię nie znał nigdy bym nie uwierzył, że to dla jednej osoby" (nie chodziło o liczbę, tylko różnorodność) . Poza tym, nawet nie uznając moich wyborów muzycznych, szanuje je, co najpiękniej pokazał kiedy był na szkolnej wycieczce - większość kieszonkowego wydał na płytę dla mnie bo przez mgłę kojarzył, że może to być rzadkie wydanie "nie do zdobycia" - dodam, muzyka, o którym miał bardzo złe zdanie. I chociaż z przyjemnością słucham jego typów, nie ma sytuacji odwrotnych , że "tego mam nie słuchać, bo beznadziejne.

Tak naprawdę najbardziej zbliżony gust muzyczny i literacki mam z "dzieckiem" znajomych. Czasami zatrważająco zbliżony , biorąc pod uwagę różnicę pokoleniową. Mamy też podobny gust kulinarny i podobne opinie o różnych miejscach big_grin
                      • fitfood1664 Re: Dla forumowych imbecylek... 10.11.21, 19:14
                        no a mój mnie na tyle zna że wie czego nie jestem w stanie przełknąć muzycznie, poza tym sam ma doskonały gust i już niejeden kawałek od niego odgapiłam i słucham
                      • boogiecat Re: Dla forumowych imbecylek... 11.11.21, 16:50
                        chococaffe napisała:

> I chociaż z przyjemnością słucham jego typów, nie ma sytuacji odwrotnych , że
                        > "tego mam nie słuchać, bo beznadziejne.

Oczywiscie, znaczy moze nie zawsze z przyjemnoscia😛 co z checia sie odkrywa swiat lubianych ludzi, a w druga strone (nie sluchac bo ktos lubiany nie lubi)to raczej nie dziala i to jest fajne np. w muzyce- kompletnie subiektywny odbior.

> Tak naprawdę najbardziej zbliżony gust muzyczny i literacki mam z "dzieckiem" z
                        > najomych. Czasami zatrważająco zbliżony , biorąc pod uwagę różnicę pokoleniową.
                        > Mamy też podobny gust kulinarny i podobne opinie o różnych miejscach big_grin
                        • boogiecat Re: Dla forumowych imbecylek... 11.11.21, 16:52
                          Za wczesnie wyslane. Ciekawe czy dziecko znajomych sie tak samo niepokoi zbieznoscia gustow 🤣😛
          • boogiecat Re: Dla forumowych imbecylek... 11.11.21, 14:25
            😅

W koncu na spokojnie odsluchalam. 11 listopada, koniec porypanej wojny, traktat wersalski z obrazonymi Niemcami, kilka lat « spokoju »- fajnie ze wypadlo w srodku tygodnia😜

Orel to genialny hejter i obserwator.
            • ingryd Re: Dla forumowych imbecylek... 11.11.21, 16:17
              🤣🤣🤣 Vive l’Amnésie !!!
              Problèmem z GM jest zawsze la chute, bo najczęściej śmiech staje się rire jaune 😬
              • boogiecat Re: Dla forumowych imbecylek... 11.11.21, 16:38
                Tak, jego genialny, czarny humor robi ten nasz zolty smiech🙂

A jednak, jak dobrze ze taki GM jest i ze mozna sie z nim posmiac z waznych spraw, moze tylko tak sie nam udaje isc do przodu i miec przewage nad xujnia.
    • heca7 Re: Dla forumowych imbecylek... 09.11.21, 15:53
      Francuski pop mnie kompletnie nie interesuje. Ale tytuł wątku potargał mi jelita big_grin
      • boogiecat Re: Dla forumowych imbecylek... 09.11.21, 16:16
        oj tam (ale francuski pop to faktycznie brzmi strasznie big_grin )

jestes czy nie jestes imbecylkom? tongue_out
        • heca7 Re: Dla forumowych imbecylek... 09.11.21, 16:48
          Kompletnie nie rozumiem francuskiego wink Melodia nawet przyjemna. Niestety ja wolę k- pop tongue_out
          • boogiecat Re: Dla forumowych imbecylek... 11.11.21, 16:58
            K-pop to cos czego na razie nie smiem odpalic😛 choc caly K- fenomen mnie troche ciekawi, bo oprocz dziewczyn z forum znam live jedna fajna babke opowiadajaca o serialach interesujaca, z pasja i duzym humorem
        • aqua48 Re: Dla forumowych imbecylek... 10.11.21, 14:23
          boogiecat napisała:

> oj tam (ale francuski pop to faktycznie brzmi strasznie big_grin )

Dla mnie strasznie to brzmi francuski rap smile Kaleczy uszy..
          • chococaffe Re: Dla forumowych imbecylek... 10.11.21, 16:13
            imho mają niezły cora z lepszy jazz..smile
            • boogiecat Re: Dla forumowych imbecylek... 11.11.21, 17:15
              A moim ulubionym przedstawicielem mlodych i zdolnych frenczow jest ciagle on (duzo o mlodziezy opowiada):
    • fitfood1664 Re: Dla forumowych imbecylek... 09.11.21, 15:59
      nie da się tego słuchać, próbowałam

ale odwdzięczę się, nie musisz słuchać, ale ona jest tak nieziemsko słodka, jej klip déchiiiiiire, a przeslanie jest tak chole*nie na czasie

• witek.krosno Re: Dla forumowych imbecylek... 09.11.21, 16:20
        Jak zgoli pachy, to pogadamy.
        • boogiecat Re: Dla forumowych imbecylek... 09.11.21, 16:28
          witek.krosno napisał:

> Jak zgoli pachy, to pogadamy.

o, jak fajnie, moge pierwszy raz w zyciu uzyc emotki rzygu http://emotikona.pl/emotikony/pic/0vomit.gif
        • fitfood1664 Re: Dla forumowych imbecylek... 09.11.21, 16:32
          jak zrozumiesz o co chodzi w tej piosence to pogadamy
          • witek.krosno Re: Dla forumowych imbecylek... 09.11.21, 16:41
            jak sobie latem pojeździsz pekaesem z takimi niewygolonymi pod pachami, to pogadamy
            • madzioreck Re: Dla forumowych imbecylek... 09.11.21, 17:06
              Biedactwo, nie masz wody i mydła, ze musisz brud skrobać golarką?
              • witek.krosno Re: Dla forumowych imbecylek... 09.11.21, 17:35
                mydło, golarka i szczoteczka do zębów to podstawa, tak, golę pachy i się tego nie wstydzę.
                • madzioreck Re: Dla forumowych imbecylek... 09.11.21, 19:16
                  No widzisz, a niektórzy nie golą i też nie mają się czego wstydzić.
            • iwles Re: Dla forumowych imbecylek... 09.11.21, 23:00
              witek.krosno napisał:

> jak sobie latem pojeździsz pekaesem z takimi niewygolonymi pod pachami, to poga
              > damy

Mam nieodparte wrażenie, że w swoim pekaesie raczej jej nie spotkasz 🤣
            • snajper55 Re: Dla forumowych imbecylek... 11.11.21, 16:35
              witek.krosno napisał:

> jak sobie latem pojeździsz pekaesem z takimi niewygolonymi pod pachami, to poga
              > damy

Pekaesami jeżdżą pachy wygolone. Nie wygolone jeżdżą limuzynami.

S.
        • dorotkamaskotka Re: Dla forumowych imbecylek... 10.11.21, 14:25
          witek.krosno napisał:

> Jak zgoli pachy, to pogadamy.
          Jak nauczysz się rozumieć, to pogadamy
        • chococaffe Re: Dla forumowych imbecylek... 09.11.21, 16:29
          Elvisa?
          • boogiecat Re: Dla forumowych imbecylek... 09.11.21, 16:37
            ja go nazywam Roméo, choc nie wiedzialam ze ksywke Elvis sobie przygruchal

(znam jednego prawdziwego Elvisa tongue_out)
      • princesswhitewolf Re: Dla forumowych imbecylek... 09.11.21, 18:21
        slicznie
      • primula.alpicola Re: Dla forumowych imbecylek... 11.11.21, 15:06
        Świetna jest.
    • fitfood1664 Re: Dla forumowych imbecylek... 09.11.21, 16:31
      i jeszcze jeden, ça c'est de la musique! A wszystko mejdin Belgique tongue_out

Tekst linku

• chococaffe Re: Dla forumowych imbecylek... 09.11.21, 16:36
        To stare , jest nówka, wszedzie o tym piszą www.youtube.com/watch?v=P3QS83ubhHE , trudno gazetę francuska otworzyć, żeby nie zauważyć

• fitfood1664 Re: Dla forumowych imbecylek... 09.11.21, 17:03
          stare ale dobre
    • dame_de_coeur Re: Dla forumowych imbecylek... 09.11.21, 18:27
      Podzielam muzyczny zachwyt 🤪
      • boogiecat Re: Dla forumowych imbecylek... 11.11.21, 14:35
        🙂
    • bi_scotti Re: Dla forumowych imbecylek... 09.11.21, 18:58
      Well, skoro forum zapomnialo calkiem o 5 rocznicy smierci LC (en anglais/en francais sad), to pozostaje posluchac Adama w Pleure Ophélie, eh ... Peace.
      • boogiecat Re: Dla forumowych imbecylek... 11.11.21, 17:19
        Dzieki! Nie wiedzialam, ze male coheniatko sie chowalo we Francji (czeknelam bo mnie zastanowil brak dziwnego akcentu😛)
    • ingryd Re: Dla forumowych imbecylek... 09.11.21, 22:10
      Oh ouiiiiii, j’aaaadore, je suis décidément une imbécile parfaite et heureuse (ou parfaitement heureuse)
      Nie znałam ich, zaraz sobie wrzucę na spotify.

Z mojego ostatnio odkrytego nowego-starego :
      Thomas Curbillon
      m.youtube.com/watch?v=IHHJjZZ9dn0
      • boogiecat Re: Dla forumowych imbecylek... 11.11.21, 18:15
        Dzieki! (co do ciebie nie mialam wiekszych watpliwosci 😜)
      • ingryd Re: Dla forumowych imbecylek... 09.11.21, 22:30
        Ohhh, podzielam ZACHWYT (szkoda tylko żem w perskim trochę słaba)
      • fitfood1664 Re: Dla forumowych imbecylek... 10.11.21, 19:17
        sorry, ale prawie podzielam zdanie bliskiej osoby która twierdzi że w niektórych językach po prostu nie powinno się śpiewać
        • livia.kalina Re: Dla forumowych imbecylek... 10.11.21, 19:26
          W sumie to bardzo okrutne stwierdzenie. Tak jakby jacyś ludzie i ich język był drugiej kategorii.
        • ingryd Re: Dla forumowych imbecylek... 10.11.21, 20:47
          Paradne, Persja z jej historią, kulturą i Wielką literaturą.
          Gdy oni budowali swoje biblioteki, twoi przodkowie grzebali nory w ziemi by chronić się przed zimą.
          • boogiecat Re: Dla forumowych imbecylek... 11.11.21, 14:42
            A ja mam antologie perskich bajek- fajna sprawa.
      • boogiecat Re: Dla forumowych imbecylek... 11.11.21, 14:40
        Livia, to jest swietne! Muzycznie kojarzy mi sie z rosyjskimi « bardami » typu Okudzawa.

A te obrazy z kina iranskiego, kurde. Odkad liznelam ichniejszego kina i poznalam jedna Iranke, marze o podrozy do tego kraju.
    • piataziuta Re: Dla forumowych imbecylek... 09.11.21, 22:37
      Okropne. Ale przesłuchałam z tęsknoty za Twoimi klimatami ;p
      • boogiecat Re: Dla forumowych imbecylek... 11.11.21, 18:02
        One w zasadzie nie sa takie moje, te klimaty. Trenuje dobro- jak takiego poslucham przed robota, to mam mniejsza ochote zamordowac coponiektorych😛
    • aqua48 Re: Dla forumowych imbecylek... 10.11.21, 13:24
      Jeśli chodzi o marzenia o spokojnym życiu bez problemów to tak, wpisuję się ochoczo - a l'encre debile. Piosenka fajna, dzięki. Oczywistą oczywistością jest, że nie nie ma piękniejszego języka smile
      • boogiecat Re: Dla forumowych imbecylek... 11.11.21, 14:45
        Nein! Akurat ty nigdy nie uzywasz de l’encre débile, jak kiedys zauwaze to sie przyczepie🙃
        • aqua48 Re: Dla forumowych imbecylek... 11.11.21, 14:50
          boogiecat napisała:

> Nein! Akurat ty nigdy nie uzywasz de l’encre débile, jak kiedys zauwaze
          > to sie przyczepie🙃

Merci!
    • mid.week Re: Dla forumowych imbecylek... 10.11.21, 19:20
      bardzo to przyjemne dla mojego ucha, ale brak dinozaurów jest rozczarowujący sad
      • boogiecat Re: Dla forumowych imbecylek... 11.11.21, 17:44
        Nie chce ci niszczyc dziecinstwa midliku, ale dinusiow juz nigdy nie bedzie😱

Wlasnie sie o tym dowiedzialam od corki, ktora oglada taki przeswietnie zrobiony miniserialik popularnonaukowy z bardzo krwawo-czarno-bzidkim humorem, tlumaczacy naukowo wszelkie kwestie na podstawie niby naiwnych pytanek od widzow, zatytulowany « Umrzesz mniej glupi, ale ten- i tak umrzesz »

Odcinek wychodzi z pytania « Czy mozna sklonowac dinozaury jak w jurasic parku? » i niestety ale chyba nie da sie tego ogladac inaczej niz po fr, a bardzo szkoda, ryczalabys ze smiechu (bo ty chyba frencza niet?)
        Wklejam dla twego oka, frencz bo frencz ale dino som:
    • ingryd Re: Dla forumowych imbecylek... 10.11.21, 21:00
      Jak już jesteśmy przy pięknie języka Moliera, specjalnie dla was MESDAMES, mon beau Grand Corps Malade

m.youtube.com/watch?v=TC7aA1WIkyQ

m.youtube.com/watch?v=7ss-xmvLGFw
      • aqua48 Re: Dla forumowych imbecylek... 11.11.21, 14:49
        Grand Corps Malade - uwielbiam!

Dodaję jeszcze - www.youtube.com/watch?v=Tuh6x_tqvvc
        • boogiecat Re: Dla forumowych imbecylek... 11.11.21, 16:22
          Uczniowie Jezusa 🤣

Sluchajac rzucilam okiem na pierwszy widoczny pod widelem komentarz i tez sie zdekoncetrowalam
    • fornita111 Re: Dla forumowych imbecylek... 11.11.21, 15:43
      Nie mam pojecia, dlaczego weszlam w ten watek big_grin wink
      • boogiecat Re: Dla forumowych imbecylek... 11.11.21, 16:05
        Czekaj, zara ci to zanalizuje😀
      • boogiecat Re: Dla forumowych imbecylek... 11.11.21, 16:29
        Wiem, jestes imbecylkom😜

• boogiecat Re: Dla forumowych imbecylek... 11.11.21, 16:30
        Mam! Najwidoczniej jestes imbecylkom😜😘
        • fornita111 Re: Dla forumowych imbecylek... 11.11.21, 17:19
          kiss

Nie pamiętasz hasła

lub ?