Dodaj do ulubionych

Coś lawendowego.

25.11.21, 20:58
Wy wszystko wiecie.

Doradzicie kosmetyki i inne cusie naprawdę lawendowe, potrzebuję na prezent dla logoś , kto zapach wielbi. A sama na milion procent sobie nie kupi.
Wiem, że sporo tego niby wszędzie, ale wolę po rekomendacji ( podlizuję się ) ematkowej.
Może to być wszystko w zasadzie.
Wąchalam olejek garniera, ale on lawedowaty jakiś a nie lawendowy.
Obserwuj wątek
    • rainbow_dash Re: Coś lawendowego. 25.11.21, 21:01
      w TK Maxx jest seria produktów lawendowych typu mydła, żele pod prysznic, olejki - dobrej jakości i pachną lawendą na 100%
      • chlodne_dlonie Re: Coś lawendowego. 25.11.21, 21:52
        Zgadza się, są dobrej jakości i pięknie pachną - miałam mydełka i kule kąpielowe z jakiejś włoskiej manufaktury smile
    • afro.ninja Re: Coś lawendowego. 25.11.21, 21:02
      Zobacz chorwackie kosmetyki. Do kupienia w Polsce.
      • chlodne_dlonie Re: Coś lawendowego. 25.11.21, 21:50
        Kupowałam na Istrii, bardzo byłam zadowolona, osoby nimi obdarowane takoż. Nawet nie wiedziałam, że są dostępne i u nas - pewnie zakup przez net..?
        A ostatnio zakochałam się w świeczce (Idylla lawendowo-rumiankowa) i masełku do ciała polskiej firmy Bosphaera. Kupowane na eko-festiwalu akurat, ale mają swoją stronę i można zamawiać wysyłkowo.
        Inne zapachy też mają super, warto się zapoznać smile
    • mysiulek08 Re: Coś lawendowego. 25.11.21, 21:05
      niesmiertelny Yardley smile
      i w L'Occitane lawenda jest lawenda (boski krem do rak!)
    • chococaffe Re: Coś lawendowego. 25.11.21, 21:09
      Niedawno dostałam próbkę kremu lawendowego Flos Leku. Nie jestem w stanie ocenić kremu po jednej dawce (zresztą i tak każy ma inną cerę) ale zapach miał przepiękny.

L'occitante też ma serie lawendowe - korzystałam tylko z kremu do rąk i był super ale zapach tylko ok.

Możesz zajrzeć też tu

manufakturalawenda.pl/
      • chococaffe Re: Coś lawendowego. 25.11.21, 21:13
        p.s. koleżanka kupuje kolejne olejki lawendowe z

lawendowystaw.pl/sklep/
    • mid.week Re: Coś lawendowego. 25.11.21, 21:14
      ja ci moge podpowiedzieć miód lawendowy
      • chococaffe Re: Coś lawendowego. 25.11.21, 21:20
        to jeszcze dżem big_grin

www.ogrodpelenlawendy.com/product-page/d%C5%BCem-mirabelkowy-z-lawend%C4%85
    • piesekpustyni Re: Coś lawendowego. 25.11.21, 21:17
      L’occtitane miał kiedyś fajny krem do rak. Bardzo intensywnie pachnący.
    • miriam_73 Re: Coś lawendowego. 25.11.21, 21:19
      Nie wiem czy ci przypasuje, bo to nie kosmetyk (ale cuś i to mocno naprawdę lawendowy) ale ja nałogowo kupuję syrop lawendowy, uwielbiam wodę gazowaną z lodem i tą lawendą oraz kroplą cytryny. Kupuję taki dla gastronomii Giffarda, na Allegro.
      • miriam_73 Re: Coś lawendowego. 25.11.21, 21:20
        O, dokładnie ten, i to dokładnie u nich: sklep.qcs.pl/product-pol-785-GIFFARD-Syrop-barmanski-Lawenda-1L.html
    • jasnoklarowna Re: Coś lawendowego. 25.11.21, 21:19
      Ja w Chorwacji jadłam lody lawendowe.
      Ale chyba nie dostaniesz w Polsce ☹️
      • chococaffe Re: Coś lawendowego. 25.11.21, 21:22
        Były, ale się zmyły sad (lodziarnia zamknęła się)
      • kotejka Re: Coś lawendowego. 25.11.21, 22:19
        W dealerzy jest czekolada lawendowa pergale
        Specyficzna, ja ja uwielbiam, moi nawet nie tkną
        • kotejka Re: Coś lawendowego. 25.11.21, 22:21
          Nie dealerzy a w dealz
    • snakelilith Re: Coś lawendowego. 25.11.21, 21:20
      Jestem wielką fanką lawendy, ale większość kosmetyków deklarowanych jako lawendowe, niestety są perfumowe czymś lawendopodobnym. Najlepsze są ekologiczne, bo tam lawenda jest autentyczna.
      Mój faworyt to balsam do ciała marki Lavera. Dosyć lekki, uwielbiam go latem.
      Klasyk to także lawendowy olej do ciała albo mleczko do kąpieli Weledy.
      Lavendowe kosmetyki ma duńska marka Urtekram jak seria Soothing Lavender, do ciała, do włosów, dezodorant itd. Teraz w mają w sklepie ecco verde blackweek i przeceny. Na przykład Soothing Lavender Body Care Gift Box.
      W ecco verde (pl) wystarczy wrzucić w maskę lawenda i wyrzuci ci pełno innych fajnych rzeczy.
      A już prawdziwa bomba, to są lawendowe produkty marki L'occitane. Bardzo polecam Lavande Eau De Cologne oraz kultowy Lavande krem do rąk. Woda kolońska jest jak na prezent trochę droga, ale krem może dałby radę, a zapach ma obłędny.
      • miriam_73 Re: Coś lawendowego. 25.11.21, 21:26
        Mnie Mamunia ostatnio jeszcze przytargała ser i galaretkę lawendową, kupiła gdzieś u siebie na Ursynowie. Oba pyszne.
    • snakelilith Re: Coś lawendowego. 25.11.21, 21:28
      Swoją drogą, ja robię sobie mój własny spray lawendowy, którym wieczorem pryskam sobie na poduszkę. Mieszam jakieś 20ml spirytusu z taką samą ilością przegotowanej wody, napełniam do ładnej szklanej buteleczki z atomizerem i dodaję jakieś 25-50 kropli olejku eterycznego lawendy. Ale prawdziwej lawendy lavandula angustifolia, bo na rynku jest także lawandyna lavandula hybrida, a to pachnie trochę kamforą i nie tak przyjemnie jak pierwsza.
      Ten spray nie jest bardzo trwały, ale wystarczy przed snem do sypialni.
      • chococaffe Re: Coś lawendowego. 25.11.21, 21:41
        Moja ciocia robi sobie lawendowy płyn do dezynfekcji rąk, ale przepisu nie znam - pachnie bardzo łądnie
    • kotejka Re: Coś lawendowego. 25.11.21, 22:21
      Dr haushka robi, kremy, olejki
      W tkmaxx kupowałam
    • misiamama Re: Coś lawendowego. 25.11.21, 22:27
      Ja u nich kupuję lawendę do posadzenia w ogrodzie i zawsze dostaję zdrowe, silne rośliny, zajrzyj lawendowepole.pl/lawendowy-sklep/
    • bergamotka77 Re: Coś lawendowego. 25.11.21, 22:37
      O wreszcie wątek dla mnie - uwielbiam lawendę! Aktualnie mam lawendowy krem do ciała, olejek do twarzy, tonik w formie mgielki do twarzy, mgiełkę do poduszki, mydla i saszetki zapachowe w szufladzie z bielizną. Część z podróży sluzbowych więc marki w PL niedostepne a cześć z TK Maxx, np. australijskiej Sulkin.
      • bergamotka77 Re: Coś lawendowego. 25.11.21, 22:38
        *Sukin
        • gama2003 Re: Coś lawendowego. 25.11.21, 23:05
          Ale piękna nazwa.
          Aż muszę sprawdzić co to !
    • gama2003 Re: Coś lawendowego. 25.11.21, 23:07
      Jesteście nieocenione.
      Ematka kopalnią lawendy, tzn wiedzy !
      Dzięki !
    • pietruszkaaa Re: Coś lawendowego. 25.11.21, 23:14
      My uwielbiamy olejek lawendowy dodawać do nawilzacza powietrza. Taki mały, parowy nawilzacz mamy. Pachnie cała sypialnia przed snem.Moze taki nawilzacz ozdobny plus olejki.?
    • bi_scotti Re: Coś lawendowego. 25.11.21, 23:17
      Ja uzywam Avalon - mydlo, body lotion ale nie wiem czy dostepne w PL. Bardzo lubie smile Poza tym lubie lavender macaroons tudziez creme brule wink Cheers.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka