Dodaj do ulubionych

Ubranie dla psa- co polecacie?

25.12.21, 19:59
Przed nami zakup pierwszej kurtki zimowej dla Lusi😁
Nigdy nie kupowałam więc nie wiem na co zwrócić szczególną uwagę. Może jakaś konkretna firma?
Doradźcie proszę.
Obserwuj wątek
    • januszekxxl Re: Ubranie dla psa- co polecacie? 25.12.21, 20:03
      marusiatoja47 napisała:
      > Przed nami zakup pierwszej kurtki zimowej dla Lusi😁

Jakiej rasy psina?
      Bo jeśli długowłosy owczarek niemiecki, to nie potrzebuje kurtki.
    • klaviatoorka1 Re: Ubranie dla psa- co polecacie? 25.12.21, 20:57
      W tym roku mam do ubrania staruszka, prawie łysego, więc od jesieni sprawdzam różne opcje.
      polecam pelerynki zapinane pod szyją i z pasem pod brzuchem, zapinanym na rzep i z gumkami na tylne łapy.
      W lidlu online były odblaskowe, ale dość szybko się zniszczyły przy szybkim ściąganiu.
      Te zamówione w sklepie 'bitba' są mocniejsze, ale bez odblasków.
      • rayaax Re: Ubranie dla psa- co polecacie? 25.12.21, 21:11
        Większość tych szmat powoduje ze pies bardziej w tym marznie niz bez.
        • stara-a-naiwna Re: Ubranie dla psa- co polecacie? 25.12.21, 21:51
          moej psy maja cepłe wdzianka
          jak wkłądma rękę pod spód to mają cepło na pleckach

• rb_111222333 Re: Ubranie dla psa- co polecacie? 25.12.21, 21:10
      Ja bym tylko zwróciła uwagę, żeby pierwsze ubranka były jak najmniej zabudowane. Zwierzęta często czują się nieswojo w ubrankach i jeśli kupisz swojemu od razu takie z nogawkami, to może nie chcieć chodzić.
    • stara-a-naiwna Re: Ubranie dla psa- co polecacie? 25.12.21, 21:50
      polecam iśc do sklepu i przymierzyć. Wtedy sama zobaczysz czy psu wygodnie.
      Mam dwa ubrania - jedno jak płachta zapinane na rzepy na szyji i klatce / brzuchu.
      Drugie wkłądane przez głowę i zapinane podobnie "w pasie". Oba psy lubią. Oba są bardzo fajnie dopasowane (chociaż zamawiałąm różne i niby wymierzyłam w domu nie były dobre - jedne pies jest za chudy a drugi zbyt krępy)

I są psy które wolą zmarznać niż zakąłdać ubranko (pies sąsiadki wolał by zdechnać niz wyjśc w paltociku - a to mały jack russel)
      Moje pospolite kundle chnie chodzą w ubrankach, chociaż na pczątku jeden sztywniał i nie było pewnosci czy się przyzwyczai.

• janja11 Re: Ubranie dla psa- co polecacie? 25.12.21, 21:56
      Moja pieseła nosi puchową kurteczkę zapinaną na rzepy pod brzuszkiem.
      https://image.ceneostatic.pl/data/products/69578702/f-amiplay-kurtka-puchowa-bronx-37-cm-miniature-schnauzer-czerwona.jpg
    • konsta-is-me Re: Ubranie dla psa- co polecacie? 25.12.21, 22:02
      Takie z rzepami na karku i pod brzuchem.
      Nie zaszkodzi jaki są ortalionowe na wierzchu w razie deszczu.
      Odblask też b.przydatny.
      I otwory na smycz do obroży i uprzęży (jeśli używasz) .
      Wiele psów nie lubi "nogawek " itp. są niewygodne , lepiej taki rodzaj "płaszczyka " który mocujesz na rzepy.
      Istotne żeby nie był za mały, lepiej już ciut za duży, polecam iść do sklepu z psem i poprzymierzac.
      • astomi25 Re: Ubranie dla psa- co polecacie? 26.12.21, 08:22
        Jeden z psow ma ortalionowe wdzianko z polarem od srodka - nie marznie. Zapina sie to na rzepy ( na szyi i brzuchu).
        Drugi ma takie zapinane na zamek na plecach. I to wydaje mi sie lepsze, jakos tak lepiej na psie siedzi wink. Minus - ostroznie trzeba zapinac, bo siersc sie w zamek wplatuje. Ale u krotkowlosych psow nie bedzie problemu.
    • karola2122 Re: Ubranie dla psa- co polecacie? 26.12.21, 08:24
      Taka:

e-sklep.kakadu.pl/produkt-30680/ami.play.bronx.kurtka.puchowa.dla.psa.moro.dlugosc.37cm.htm

Są też inne kolory. Jakość naprawdę dobra, po kilku praniach ciągle jest jak nowa, w odróżnieniu od ludzkich ubrań z sieciówek
    • purchawkapuknieta Re: Ubranie dla psa- co polecacie? 26.12.21, 09:02
      Jeśli to mały piesek, zapinane na plecach. Chroni wtedy lepiej brzuszek. Przy obecnej temperaturze Balbinka nosi sweterek golfik (normalnie zakładany przez głowę) i kurteczkę zapinaną na brzuchu. Ona mało biega i marznie. Combo ma kurtkę zapinaną na plecach.

Sweterki też są ok.

Moją są przyzwyczajone do ubierania. Szczęśliwe nie są, ale to cena, którą warto zapłacić wg nich.
      • ajaksiowa Re: Ubranie dla psa- co polecacie? 26.12.21, 09:22
        Wydaje mi siè że te zakładane na przednie łapy lepiej przylegają do psiny i nie ograniczają ruchöw,ja niestety kupiłam inne ..
    • berdebul Re: Ubranie dla psa- co polecacie? 26.12.21, 10:14
      Trixie ma dużo modeli i rozsądne ceny, najlepiej przymierzyć w sklepie i zamówić przez internet (sieciówki w centrach handlowych mają dobre zaopatrzenie, ale ceny z kosmosu, nawet o 1/3 wyższe niż w necie).
      • karola2122 Re: Ubranie dla psa- co polecacie? 26.12.21, 11:19
        Trixie ma słabą jakość, odradzam. Mój pies miał już 2 płaszczyki przeciwdeszczowe od Trixie - za każdym razem szybko rozciągały się gumki, przestawały trzymać rzepy, wypadały napy, a modele były niby dobre, ale nie najwygodniejsze. Pies ich strasznie nie lubił, wychodził na spacer, szybko się załatwiał i wracał (a deszcz bez płaszczyka mu nie przeszkadza). Mimo że ogólnie lubię Trixie, to ubranek od nich już nie kupię. Natomiast w zimowej kurteczce od Ami Play (wcześniej podałam link) mój psiak może łazić godzinami, bawić się z innymi pieskami, itd.

Co do kupna przez Internet - przecież można zamówić nawet kilka sztuk, a już na pewno 2, przymierzyć w domu i jedną zwrócić. W sklepach stacjonarnych nie ma takiego wyboru, jak w Internecie
        • ajaksiowa Re: Ubranie dla psa- co polecacie? 26.12.21, 12:59
          Z Amiplaya nawet posłanko kupiłam ta marka jest dla mnie rewelacją
          • astomi25 Re: Ubranie dla psa- co polecacie? 26.12.21, 13:06
            My mamy dokladnie taki.
            Naprawde godny polecenia.
    • marusiatoja47 Re: Ubranie dla psa- co polecacie? 26.12.21, 14:05
      Dziękuję. Kupiłam coś niedrogiego na próbę na all. Zapinane na rzepy pod brzuchem, bez nogawek. Zobaczymy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka