marusiatoja47 25.12.21, 19:59 Przed nami zakup pierwszej kurtki zimowej dla Lusi😁 Nigdy nie kupowałam więc nie wiem na co zwrócić szczególną uwagę. Może jakaś konkretna firma? Doradźcie proszę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
januszekxxl Re: Ubranie dla psa- co polecacie? 25.12.21, 20:03 marusiatoja47 napisała: > Przed nami zakup pierwszej kurtki zimowej dla Lusi😁 Jakiej rasy psina? Bo jeśli długowłosy owczarek niemiecki, to nie potrzebuje kurtki. Odpowiedz Link Zgłoś
klaviatoorka1 Re: Ubranie dla psa- co polecacie? 25.12.21, 20:57 W tym roku mam do ubrania staruszka, prawie łysego, więc od jesieni sprawdzam różne opcje. polecam pelerynki zapinane pod szyją i z pasem pod brzuchem, zapinanym na rzep i z gumkami na tylne łapy. W lidlu online były odblaskowe, ale dość szybko się zniszczyły przy szybkim ściąganiu. Te zamówione w sklepie 'bitba' są mocniejsze, ale bez odblasków. Odpowiedz Link Zgłoś
rayaax Re: Ubranie dla psa- co polecacie? 25.12.21, 21:11 Większość tych szmat powoduje ze pies bardziej w tym marznie niz bez. Odpowiedz Link Zgłoś
stara-a-naiwna Re: Ubranie dla psa- co polecacie? 25.12.21, 21:51 moej psy maja cepłe wdzianka jak wkłądma rękę pod spód to mają cepło na pleckach Odpowiedz Link Zgłoś
rb_111222333 Re: Ubranie dla psa- co polecacie? 25.12.21, 21:10 Ja bym tylko zwróciła uwagę, żeby pierwsze ubranka były jak najmniej zabudowane. Zwierzęta często czują się nieswojo w ubrankach i jeśli kupisz swojemu od razu takie z nogawkami, to może nie chcieć chodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
stara-a-naiwna Re: Ubranie dla psa- co polecacie? 25.12.21, 21:50 polecam iśc do sklepu i przymierzyć. Wtedy sama zobaczysz czy psu wygodnie. Mam dwa ubrania - jedno jak płachta zapinane na rzepy na szyji i klatce / brzuchu. Drugie wkłądane przez głowę i zapinane podobnie "w pasie". Oba psy lubią. Oba są bardzo fajnie dopasowane (chociaż zamawiałąm różne i niby wymierzyłam w domu nie były dobre - jedne pies jest za chudy a drugi zbyt krępy) I są psy które wolą zmarznać niż zakąłdać ubranko (pies sąsiadki wolał by zdechnać niz wyjśc w paltociku - a to mały jack russel) Moje pospolite kundle chnie chodzą w ubrankach, chociaż na pczątku jeden sztywniał i nie było pewnosci czy się przyzwyczai. Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: Ubranie dla psa- co polecacie? 25.12.21, 21:56 Moja pieseła nosi puchową kurteczkę zapinaną na rzepy pod brzuszkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Ubranie dla psa- co polecacie? 25.12.21, 22:02 Takie z rzepami na karku i pod brzuchem. Nie zaszkodzi jaki są ortalionowe na wierzchu w razie deszczu. Odblask też b.przydatny. I otwory na smycz do obroży i uprzęży (jeśli używasz) . Wiele psów nie lubi "nogawek " itp. są niewygodne , lepiej taki rodzaj "płaszczyka " który mocujesz na rzepy. Istotne żeby nie był za mały, lepiej już ciut za duży, polecam iść do sklepu z psem i poprzymierzac. Odpowiedz Link Zgłoś
astomi25 Re: Ubranie dla psa- co polecacie? 26.12.21, 08:22 Jeden z psow ma ortalionowe wdzianko z polarem od srodka - nie marznie. Zapina sie to na rzepy ( na szyi i brzuchu). Drugi ma takie zapinane na zamek na plecach. I to wydaje mi sie lepsze, jakos tak lepiej na psie siedzi . Minus - ostroznie trzeba zapinac, bo siersc sie w zamek wplatuje. Ale u krotkowlosych psow nie bedzie problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
karola2122 Re: Ubranie dla psa- co polecacie? 26.12.21, 08:24 Taka: e-sklep.kakadu.pl/produkt-30680/ami.play.bronx.kurtka.puchowa.dla.psa.moro.dlugosc.37cm.htm Są też inne kolory. Jakość naprawdę dobra, po kilku praniach ciągle jest jak nowa, w odróżnieniu od ludzkich ubrań z sieciówek Odpowiedz Link Zgłoś
purchawkapuknieta Re: Ubranie dla psa- co polecacie? 26.12.21, 09:02 Jeśli to mały piesek, zapinane na plecach. Chroni wtedy lepiej brzuszek. Przy obecnej temperaturze Balbinka nosi sweterek golfik (normalnie zakładany przez głowę) i kurteczkę zapinaną na brzuchu. Ona mało biega i marznie. Combo ma kurtkę zapinaną na plecach. Sweterki też są ok. Moją są przyzwyczajone do ubierania. Szczęśliwe nie są, ale to cena, którą warto zapłacić wg nich. Odpowiedz Link Zgłoś
ajaksiowa Re: Ubranie dla psa- co polecacie? 26.12.21, 09:22 Wydaje mi siè że te zakładane na przednie łapy lepiej przylegają do psiny i nie ograniczają ruchöw,ja niestety kupiłam inne .. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Ubranie dla psa- co polecacie? 26.12.21, 10:14 Trixie ma dużo modeli i rozsądne ceny, najlepiej przymierzyć w sklepie i zamówić przez internet (sieciówki w centrach handlowych mają dobre zaopatrzenie, ale ceny z kosmosu, nawet o 1/3 wyższe niż w necie). Odpowiedz Link Zgłoś
karola2122 Re: Ubranie dla psa- co polecacie? 26.12.21, 11:19 Trixie ma słabą jakość, odradzam. Mój pies miał już 2 płaszczyki przeciwdeszczowe od Trixie - za każdym razem szybko rozciągały się gumki, przestawały trzymać rzepy, wypadały napy, a modele były niby dobre, ale nie najwygodniejsze. Pies ich strasznie nie lubił, wychodził na spacer, szybko się załatwiał i wracał (a deszcz bez płaszczyka mu nie przeszkadza). Mimo że ogólnie lubię Trixie, to ubranek od nich już nie kupię. Natomiast w zimowej kurteczce od Ami Play (wcześniej podałam link) mój psiak może łazić godzinami, bawić się z innymi pieskami, itd. Co do kupna przez Internet - przecież można zamówić nawet kilka sztuk, a już na pewno 2, przymierzyć w domu i jedną zwrócić. W sklepach stacjonarnych nie ma takiego wyboru, jak w Internecie Odpowiedz Link Zgłoś
ajaksiowa Re: Ubranie dla psa- co polecacie? 26.12.21, 12:59 Z Amiplaya nawet posłanko kupiłam ta marka jest dla mnie rewelacją Odpowiedz Link Zgłoś
astomi25 Re: Ubranie dla psa- co polecacie? 26.12.21, 13:06 My mamy dokladnie taki. Naprawde godny polecenia. Odpowiedz Link Zgłoś
marusiatoja47 Re: Ubranie dla psa- co polecacie? 26.12.21, 14:05 Dziękuję. Kupiłam coś niedrogiego na próbę na all. Zapinane na rzepy pod brzuchem, bez nogawek. Zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś