Dodaj do ulubionych

Chów klatkowy

• yenna_m Re: Chów klatkowy 06.02.22, 07:46
      Nie kupuję jaj z chowu klatkowego. Od lat. Kupuję z oznaczeniem 0 lub 1.
    • jaga34 Re: Chów klatkowy 06.02.22, 08:06
      Kupię tylko z wolnego wybiegu w sklepie. Nie kupuje na bazarkach jaj z niewiadomego pochodzenia bez dat przydatności do spożycia od sprzedawców, którzy zawsze twierdzą że towar jest świeży i najwyższej jakosci. Ja im nie ufam.
    • bei Re: Chów klatkowy 07.02.22, 00:02
      Od lat kupuję od gospodyni, kury maja duży wybieg i wypuszczane są do sadu. Rzadko zdarza się, że kupuję w sklepie, wówczas wybieram te z wolnego wybiegu.
    • szmytka1 Re: Chów klatkowy 07.02.22, 00:25
      Ja kupuję kury. Jedno kurcze 9tygodniowe to koszt 20-25zl. W zeszłym roku wspólnie z bratem poczyniliśmy inwestycje w zakup kur na ponad 1000 zł. Cena z lat poprzednich podałam. Kury mieszkają na wsi, u mojej matuli. Ja je odwiedzam. No więc żyją sobie w prawdziwym kurniku i niszczą mi kwiatki i srają na trawnik, bo nie mają nawet zagrody. Bio eko na maxa 😆. W tym roku spodziewane są duże podwyżki że względu na rosnące koszty wylęgu i odkarmienia. Zboże jest drogie, będzie droższe ze względu na masakrycznie drogie nawozy. Teraz moje bio jajko kosztuje w mieście wojewódzkim 1.20. Wiem, bo brat nadwyżki diluje 😁 obstawiam, ze niedługo 1.20 to będzie kosztowało zwykle marketowe jajko z hodowli przemysłowej. W rodzinie pojawił się już inkubator i czekamy na pierwszy efekt wylęgu. Galopujące ceny chyba spowodują, że nie będzie kasy na odchowane kurczaki i postawimy na kurczecy żłobek
    • hanusinamama Re: Chów klatkowy 07.02.22, 00:26
      Ja z tego powodu majonezu od lat nie kupuję. Bo jaja tylko zerówki.
    • mondaymorning1987 Re: Chów klatkowy 07.02.22, 09:02
      Nigdy nie zwracałam uwagi, ale raz wpisałam w wyszukiwarkę: chód klatkowy i zobaczyłam te zdjęcia i teraz kupuję od rolnika😊

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka