Dodaj do ulubionych

Masaż powięzi

22.02.22, 13:49
Od jesieni bujam się z parastezjami nóg, na które neurolodzy chętnie przepisywali tabletki, zupełnie nie interesując się, skąd może pochodzić ból i drętwienie. Wizyty ofc prywatne.
W końcu trafiam do fizjoterapeuty z polecenia, który proponuję masaż powięzi, podejrzewa, że problem może być w....zrostach po cc! Pyta o urazy, blizny. Nie chcę zapeszać, ale już po jednej sesji jest odczuwalna poprawa. Po raz kolejny przekonuję się, że dobry fizjoterapeuta to skarb, potrafi działać nieszablonowo,a przede wszystkim interesuje się pacjentem, co w przypadku lekarzy nie zdarza się tak często.
Obserwuj wątek
    • koronka2012 Re: Masaż powięzi 22.02.22, 14:40
      Jeśli masz problemy z powięzią to nie ma jak joga, zakładam ze chcesz walczyć z problemem u podstaw?
      • nysaszalona Re: Masaż powięzi 22.02.22, 14:48
        Tak, chodzę od dwóch miesięcy na jogę i pilates. Czuję się silniejsza i sprawniejsza (choć nie ma to przełożenia na chudnięcie 😄 )
        To uczucie mrowienia, dretwienia, szczypania i kłócia w nodze było potworne. Dzień w dzień, potęgowało się nocą. A od masażu cisza- napawam się tym stanem!
    • 1012ja Re: Masaż powięzi 22.02.22, 15:03
      Tak samo było z bólami kolan córki. Najpierw, że rośnie i dlatego ją bolą. Późnie, że już nie pamiętam co. Dalej pakiet zabiegów fizjoterapii, aż w końcu, po dwóch latach leczenia trafiliśmy do fizjoterapeuty. Po 5 spotkaniach wyleczył.
    • kanna Re: Masaż powięzi 22.02.22, 17:11
      Uwielbiam i świetnie mi robi na wszystko, tez na relaks.

Pani na fitnesie mnie nauczyła, automasaż się to nazywało, rolki i piłek się używa. Mam w domu i się masuję.
      • nysaszalona Re: Masaż powięzi 22.02.22, 19:34
        Jakieś specjalne te piłki i wałki?
      • abecadlowa1 Re: Masaż powięzi 22.02.22, 19:40
        Ale jak na relaks?
        Masaż powięzi jest najbardziej bolesnym zabiegiem u fizjo, na jaki chodzę.
      • pade Re: Masaż powięzi 22.02.22, 20:12
        Jesuuu, zazdroszczę wysokiego progu bólu. Próbowałam sama rolować przód łydek i zrobiło mi się sĺabo. Gdy robi to moja fizjo zaciskam mocno zęby i próbuję nie zemddleć
    • chlodne_dlonie Re: Masaż powięzi 22.02.22, 20:17
      Dobry fizjoterapeuta to skarb!! Od czasu zerwania ACL, operacji a następnie prawie rocznej rehabilitacji wielbię mojego fizjo smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka